Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.545
Cevap
23
Favori
82.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Sakamoto Desu ga?

Finali beni tatmin etmese bile izlerken aşırı zevk aldığım bir anime oldu. Animenin 2. sezonu olsa tadından yenmezmiş aslında. İzlemeyenlere kesinlikle öneririm. Bu arada Saiki Kusuo no Ψ-nan animesinden daha iyi bir anime bence.

10/8

• quote:

Orijinalden alıntı: Pantherus IV

Gençler fazla anime kültürüm yok. Attack on Titan aşığıyım resmen. Bunun dışında Death Note izledim, sevdim. Bu tarzlarda bir anime arıyorum.

Tarzdan kastım, intikam duygusuyla içindeki öfkenin vahşet ile beraber görkemli bir şekilde dışa vurumu. Fazla mistik, cadılı, vampirli şeyler sevmiyorum. Attack on titan da olduğu gibi 10 numara müzikleri de varsa tadından yenmez hele.

Tokyo Ghoul

Hunter x Hunter

Monster

Berserk denedim. Hiç biri sarmadı.

Ne yazık ki öyle animeler yok :) Ben de Death note aşığıyım mesela. Müziklerini hala dinlerim. Açar bir bölümün ortasından izlerim. İkinci sırada Attack on titan gelir benim için. Valla yorumunu ilk okuduğumda aklıma direkt Monster ile Berserk geldi. Aslında bunlarda intikamda var ama beğenmemişsin.

İntikam diyince aklıma 91 days geldi. Mafya konulu bir animedir. Vindland Saga geldi ama yeni bir anime ilk sezonu cıktı sadece, o da Viking temalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anormal zirve

Ne yazık ki öyle animeler yok :) Ben de Death note aşığıyım mesela. Müziklerini hala dinlerim. Açar bir bölümün ortasından izlerim. İkinci sırada Attack on titan gelir benim için. Valla yorumunu ilk okuduğumda aklıma direkt Monster ile Berserk geldi. Aslında bunlarda intikamda var ama beğenmemişsin.

İntikam diyince aklıma 91 days geldi. Mafya konulu bir animedir. Vindland Saga geldi ama yeni bir anime ilk sezonu cıktı sadece, o da Viking temalı.

Alıntıları Göster

Akame ga kill i izliyorum şimdi. Bir kaç saate biter. O da sardı, aktı gidiyor. Bitince 91 days a bakacağım.

• Anime: Tower Of God

Konusu: Kule diye bir şey var. Eğer kulenin tepesine çıkabilirsen her şey olabilirsin. O yüzden kimi insanlar para,kimi insanlar güç için kulenin tepesine çıkmaya çalışıyor. Esas eleman Rachel adında bir kızla tanışıyor ama Rachel "Ben kulenin tepesine çıkacağım bay bay" diyor ve çocuğu terk ediyor. Çocukta kızın peşinden kuleye gidiyor.

Artıları

* Müzikleri ending ve openingleri güzel

*Beyaz mavi saçlı Khun karakteri güzel olmuş.

Eksileri

* İlk 3 bölüm güzelken 3. bölümden sonra Hadi arkadaşlar takım oluşturun size eğitim vereceğiz deniliyor. Okul animesine dönüyor anime.

* Esas elaman saf. Anime olupta esas eleman saf olmaz mı? Hayır hayır öyle yapmak istememiştir zorunda olmazsa yapmazdı falan gibi cümleler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anormal zirve

Anime: Tower Of God

Konusu: Kule diye bir şey var. Eğer kulenin tepesine çıkabilirsen her şey olabilirsin. O yüzden kimi insanlar para,kimi insanlar güç için kulenin tepesine çıkmaya çalışıyor. Esas eleman Rachel adında bir kızla tanışıyor ama Rachel "Ben kulenin tepesine çıkacağım bay bay" diyor ve çocuğu terk ediyor. Çocukta kızın peşinden kuleye gidiyor.

Artıları

* Müzikleri ending ve openingleri güzel

*Beyaz mavi saçlı Khun karakteri güzel olmuş.

Eksileri

* İlk 3 bölüm güzelken 3. bölümden sonra Hadi arkadaşlar takım oluşturun size eğitim vereceğiz deniliyor. Okul animesine dönüyor anime.

* Esas elaman saf. Anime olupta esas eleman saf olmaz mı? Hayır hayır öyle yapmak istememiştir zorunda olmazsa yapmazdı falan gibi cümleler var.

Karakterler veya konsept ilginizi çektiyse Manwha'sını okuyabilirsiniz. World Buildingi tüm seriler arasında en iyisi diyebilirim.

Onun dışında animeden bazı önemli şeyleri kestikleri için bazı karakterleri anlamak zorlaşıyor.

Ben özellikle şey için okumaya başladım

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Baam dönüşüne nasıl tepki vericekler diye sonra baya world building derinliğine kitlendim seride. Çok ilgi çekici karakterler ve konseptler var.Khun best bro, Endorsi best waifu :D

Çizimler ilerleyen chapterlarda çağ atlıyor. Eğer ona takılırsanız.

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 5 Şubat 2021; 20:18:18 >

• Hocam en iyi world building re zeroda değilmiydi yaw şaşırttınız beni :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown

Hocam en iyi world building re zeroda değilmiydi yaw şaşırttınız beni :)

Kalan her şey de Re:Zero en iyisi ama world building olarak Tower of God sadece buna odaklanıyor yüzlerce chapter :D

Re:Zero neden yazılmış en iyi fantastik japon romanı olduğunu anlamanız için okumanız ve incelemeniz gerekiyor.

https://witchculttranslation.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 5 Şubat 2021; 22:12:32 >

Neon Genesis Evangelion

Öncelikle belirtmek isterim eski bir seri olduğu için özellikle uzak duruyordum ama şans vermeye karar verdim ve önyargısız izledim. Netflix versiyonunu izledim ve bazı sahnelerde sanırım çeviri hatası var, bu belki benim animede ki zevkimi düşürdü veya animeyi zaten beğenmemiştim.

Bu animenin övülmesinin tek sebebi çıktığı yıllarda diğer animelerden çok farklı olmasından dolayıdır diye düşünüyorum. Bu animeyi 2021 yılında izlediğim zaman direkt yaşlandığını belli ediyor. Benim bu seriyle sıkıntım hikayesinde değil işlenişinde ve karakterlerinde.

Ben anlatmak istediği şeyi bu kadar başarısız işleyen bir anime daha görmedim. Benim ilgimi alakasız yan karakterlerle ve filler bölümlerle o kadar dağıttı ki seriden direkt baymaya başladım zaten.

2021 Yılında izleyen biri olarak twistler, subtext yani arkadan verdiği mesajların başarısız olduğunu ve bize konuyu daha ilgi çekici anlatmaya çalışmak yerine salak saçma yan karakterlerin dramalarını izletmesi, evet yan karakterlerde sıfır gelişim ve karakter olduğu için zaten komple sıçıyor. Bu karakterleri zerre umursamıyorsanız benim gibi haklı olarak ve hikayeyi daha net şekilde açıklamalarını bekliyorsunuz ama yine dönüp aynı şey üzerinden anlatmaya çalışıyor.

Ben bu animeyi 25 yıl önce izleseydim, OHA ABI MESAJLARA BAK BUNUN GIBI BIR ANIME GELMICEK MORUQ derdim ama bu kadar serinin tüketildiği 2021 yılında bu seriye meh diyebiliyorum sadece. O yıllarda olan bu seriyi özel yapan şeyler bu yıllarda etkilemiyor bizi.

Genel Kusurlara bi bakalım

• Pacing
    • Fazla Ecchi Sahne.
    • Tek kare çizim sahnelerin 2 dakika ekranda durması, zamanı doldurmak için. Bütçe yetmemiş herhalde
    • Animasyon sorunları gölgelerle gizlemeye çalışmışlar
    • Aynı sahnelerin tekrar kullanımı
    • Bazı bölümlerin senaryosu iyi değil
    • Fillerlar varmış sonradan bakınca öğrendim
    • Final 2 Bölüm Filler ayrıca
    • Kötü komedi, drama
    • Zayıf Karakterler
    • Bu Seri Kendini Düzgün Anlatamıyor
    • Fazla Bölüm Sayısı bu animenin hikayesi 13 bölümde çok daha iyi anlatılabilirmiş.

Bunun gibi bir sürü kusuru olan bir seri. Benim kendimce sevmediğim konseptler ise dini konseptler.

25 yıl önce izleseydim belki 9 verirdim bilmiyorum ama beni etkilemedi, etkilemediği için seri dayanılmaz bir hal aldı ve izlemesi çok baydı.

Not: End of Evangelion izlemedim, izlemeyi düşünmüyorum.

7/10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 10 Şubat 2021; 2:30:57 >

• 91 Days de bitti. Benim tempoma göre başlarda biraz ağır işlese de genel olarak beğendim, son bölümlerde özellikle oldukça iyi işledi mevzular.

Sırada Code Geass ya da Fate Zero var. Bakalım.

• Cromartie High School. İlk bölüm itibarıyla oldukça komikti..

• Arkadaslar overlord un yeni sezonu neden cikmiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

Arkadaslar overlord un yeni sezonu neden cikmiyor ?

Bu yıl geliceğini söyleyenler var. Pandemi yüzünden bütün animeler aksamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 11 Şubat 2021; 22:21:45 >

Kakushigoto

Manga çizeri olan babanın, kızından mesleğini saklama çabalarını anlatan bir anime.

Hikayesi oldukça tatlı ve bir o kadar da komik olan bir animeydi. Kafa dağıtmak istediğiniz zamanlarda ilaç gibi yetişeceğini söyleyebilirim. Eğer ki manga da okuyanlardansanız, manga çizerlerinin mesleklerini icra ederken yaşadığı durumları da anlattığı için anime daha da ilginizi çekebilir.

Puanım 10/8

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

NHK Ni Youkoso!

Bilgisayarlar, internet, oyun konsolları, sanal dünya, tüm dünyada yaşanan refah artışı sonucu eğitimin git gide uzaması ve hayattan kopması, dolayısıyla hayattan uzak fanusların içerisinde yetişmiş milyonların gerçek hayatla olan uyumsuzluğu. İnsandan korkmak, incinmekten korkmak, kabuğuna çekilmek çok fazla düşünüp evhamlanmak ve modern yaşam içerisinde artık birbirimizn yüzüne dahi bakmadan yaşayabilme imkanı dünyayı gitgide bir ütopya olacağı yerde distopya olmaya sürüklüyor. Belki hepimizin yaşamak için arzuladığı bir ülke olan Japonya'da insanların nasıl bir yalnızlık kapanının içine düştüğünü ve aynı problemin artık buraya da geldiğini düşünürsek gerçekten bu tarz bir yalnızlık içerisine düşmüş kişilerin izlemekte zorlanacağı bir anime NHK. Çünkü gerçek hayatta sizi kurtarmaya gelecek bir Misaki malesef olmayacak...

NHK tarz olarak gerçekçi bir anime. Bir hikokomorinin yaşam tarzını oldukça güzel resmettiklerini söyleyebilirim. Ayrıca bu animede hayallere yer yok. Yani gambette deyip bir anda 180 derece değişen karakterler, olur olmadık bir anda birden çıkan bir piyango yani sürdürdükleri yaşam tarzını gerçekle bağdaşmayacak bir biçimde dönüştürecek bir deus ex machina konmamış. Animede hayaller var, sıradan hayatın dişlilerine yakalanmadan bireysel bir çabayla zengin olma arzuları var. Fakat geleneksel yolun dışından gittikleri her seferinde bir kapıya toslamaları ve sonunda hiçbir çaresi kalmayan karakterlerin mecburen gerçekle yüzleşmek zorunda kalmaları bence mantıklı bir kurgu kararı olmuş. Yamazaki'nin söylediği gibi:

Bizim gibiler dramatik bir şekilde ölmezler...

Animeye verilecek bir diğer + ise karakter kadrosu. Kadın karakterler olsun erkek karakterler olsun hepsi problemli insanlardan oluşuyor fakat az çok empati yapılabilecek tipler olduklarını düşünüyorum. Ayrıca Misaki'nin ana karakterle neden bu kadar ilgili olduğunu gayet güzel biçimde bağlamışlar. Hikaye ilerledikçe az çok karakterle bağ kuruyorsunuz buda animenin dram yönünü güçlendiriyor.

Eksi olarak ise kurgusunun pürüzsüz olmamasını, tesadüfler, çarpışmalar vb. gibi ucuz numaralara bazen başvurmasını gösterebilirim. Bazı konuları anlatmak adına zorlama bir iki sahneyle karşılaşmadım değil fakat animenin finalini izledikten sonra hepsi uçtu gitti : )

Çok başarılı gerçektende diğer tüm animelerin yanında ayrı bir yere sahip ve mutlaka ama mutlaka izlemeniz gereken bir anime.

10/9

Aman ha karamsar bir ruh hali içindeyseniz izlemeyin, yaranıza feci şekilde tuz basmış olursunuz, içiniz iyice kararır :)

• tercihimne T kullanıcısına yanıt

Yarama tuz basılmasını istiyorum. Yarın izlemeye başlayacağım.

• Bu aralar bilimkurgu animelerine sardım. Özellikle katı bilimkurgu ilgimi çekti. Katı bilimkurgu içeren yapımlarda bildiğiniz üzere fizik, kimya ve astrofizik kuralları tamamen uygulanır ve detaylı bir şekilde anlatılır. Teknik terimler sık sık geçer ve tamamen gerçekçi olur. Animelerde de öyle. Böyle 2 anime buldum: Planetes ve Uchuu Kyoudai

Planetes
    Bölüm sayısı: 26
    Konusu basit gibi duruyor ama değil. 2075 yılında uzay çöplüğünün sorun olduğu bir dönemde enkaz bölümü çalışanları animenin başrolleri. Tsundere karakteri ve romantizm kısmını sevmedim. Ama bilimkurgu kısmını çok güzel yapmışlar. Ayrıca ayrımcılık üzerine ve kapitalizm üzerine çok güzel bir senaryosu var. Animenin psikolojik ve felsefik yanları da var.

8/10

Dr. Stone
    Bölüm sayısı: 24
    Bu animeye bayıldım. Bugüne kadar neden önyargı ile yaklaştım kendime şaşıyorum. Bu anime katı bilimkurgu diye geçmiyor ama bütün deneyler gerçek. Ve bol bol teknik terimler var. 3700 yıl sonrasına gidip çok güzel bir post apokaliptik dünya yapmışlar. Senaryosu için çok uğraşmışlar. Takdir ettim. Edison'un ismi geçerken keşke Tesla ismi de geçseydi daha iyi olurdu. Bu arada 2. sezonu devam ediyor.

10/10

Uchuu Kyoudai
    Bölüm sayısı: 99
    Astronot olmak isteyen iki kardeşin hikayesini anlatıyor bu anime. Nasa'daki astronot almak için yapılan sınavlar aşama aşama detaylı bir şekilde anlatılıyor. Yeri geldi mi ciddi yeri geldi mi komik sahneleri başarılı bir şekilde harmanlanmış. Özellikle mimik ifadeleri çok başarılı yapılmış. Bazen gülmekten öleceğim sandım. Anime hem bilimkurgu hem de slice of life türüne giriyor. Zaman zaman güzel replikler de geçiyor. En sevdiğim replik ise "Azimle, başarısızlığın bir anlamı var" oldu. Şiddetle tavsiye ederim bu animeyi. Finali hakkında

Hayal ettiğim final böyle değildi.
    -Serika yeni ilaç bulup, Sharon'u tedavi edecekti daha.
    -Mutta aya gidip ay teleskopu yapacaktı.
    -En son da Mars'a giderken anime bitecekti.

Ama olmadı. Yine de güzeldi. Mangasına bakmak lazım. "Astronot yerine kozmonot derler" sözü de çok iyiydi. İlerde Hibito başarılı olunca pişman olurlar ama Hibito geri dönmez.

Tüm seri boyunca "hayallerinden vazgeçme, asla pes etme" mesajı vardı.

9/10

• maybe4you kullanıcısına yanıt

Dr. Stone 2. sezonunu hiç beğenmedim. Bilimsel şeylerden bahsedip ağacı yumrukla düşürüyorlar falan ve aşırı ciddiyetsiz komedi var. Son bölümünü hatta 2.5x hıza aldım ve bölümden tek bir diyalog bile kaçırmadım.

Shounen ve Bilim garip bir ikili. İçinde oldukları durumu daha ciddiye almalarını beklerdim bildiğin ilkokul çocuklarının savaşını izliyoruz gibi.

İlk sezonu sevmemin tek sebebi izleyeli baya oldu yanlış hatırlamıyorsam daha çok hayatta kalma üzerineydi ama 2. sezon sadece komedi & shounen karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 16 Şubat 2021; 0:15:40 >
  • Yapma ya. İkinci sezona hiç bakmadım. Bitmesini bekliyorum. Ama ilk sezonu çok beğendim. Evet shounen yanları var ama fazla değil. Animenin acele etmeden adım adım ilerlemesi yani işleyiş tarzı çok hoşuma gitti. Shounen anime olduğu için birkaç yer tahmin edilebilir olmuş. Ama o kadarı da olsun. Komedi ve bilimkurguyu bence çok güzel harmanlamışlar. 

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

Arkadaslar overlord un yeni sezonu neden cikmiyor ?

inş gelir

• Dorohedoro

Uzun zamandır izlerken bu kadar sürükleyen bir anime izlememiştim. En son 2 ay önce Ergo Proxy, ondan 5 ay önce de Monster aynı şekilde bir etki yaratmıştı (Monster'ı hala bitiremedim bu arada, muhteşem bir anime ama ben o kadar uzun soluklu şeyleri izlemekte sıkıntı çekiyorum belli ki :D).

Sadece bir sezonu var, 12 bölümde bitiyor sanıyordum, 9.
    bölümden sonra şüphe duymaya başlamıştım zaten. 11. bölümde anladım öyle olmadığını. Meğerse daha %20 - 25'iymiş bu. Üzdü, keşke tüm sezonları çıktıktan sonra şöyle bi 3 4 sene sonra dek gelseymişim, mangadan devam edeceğim şimdi.

Karakterleri aşırı iyi. 12 bölüm boyunca bir kere bile durup "Ya bu karakter sıkıcı, hemen geçsin şunun sahneleri" diye düşünmedim. Yine de favorim var tabi, Jonson :D (*öhöm* Noi de var tabi *öhöm*)

Animasyonlar, çizimler farklı, tabi bolca cgi kullanılıyor ama aot'ta yaptıkları gibi değil, hiç rahatsız etmedi beni. Rahatsızlıktan öte beğendim de.

Hikayenin gidişatına bakarak ileride şu an düşman görünenler beraber savaşacak diye düşündüm, biraz spoiler da yedim, öyle olacak gibi cidden.

Devilman Crybaby'nin üstüne ilaç gibi geldi. Onu hiç sevemedim. Ne çizimlerini ne de konunun işlenişini. Konusu biraz ilgi çekiciydi ama 5. bölüme kadar dayanabildim maalesef.

Dorohedoroya benden 10 çalışır. Şunu söyleyeyim 10 vererek gidip de efsane serilerle bir tutmuyorum tabi ki. Puanlamayı hep puan verdiğim seri özelinde yaparım, diğerleriyle kıyaslamam. Sonuçta 10 puan yeryüzündeki tüm sanat eserlerini birbiriyle kıyaslamak için yetmiyor. Bu animeye bakıyorum, kusur bulamıyorum. Ergo Proxy'de bulurum mesela, o yüzden 10 veremem. Ama bu benim için Ergo Proxy > Dorohedoro gerçeğini değiştirmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.