Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.545
Cevap
23
Favori
82.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzleyeceğim bir seriydi ama yanlışıkla elim kaydı ve spoiler'a bastım LOL.

Şimdi spoileri unutana kadar beklerim tekrar.

• En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Accel World

Sırf SAO evreninde geçiyor diye izleme gafletinde bulundum ama bana istediğimi veremedi. Herhalde yazar demiş ki Kiritoyu çok OP yaptık bu animenin MC sini epezük bişi yapalım da izleyenler kafasını taşlara vursun. (Tam tersi de olabilir novellerin çıkış yıllarına bakmadım). Sonuç olarak beni eğlendiren bölümler olsa bile 24 bölüm bittiğinde çeşke bitmeseydi diyemedim. Boş vaktiniz yoksa izlemenizi önermem.

10/6.5

• Anime ismi : K / K-Project

Bölüm sayısı 13+13

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

en son bunu izledim ama ilk kez değil 9.kez bitiryorum :D

gizemi iyi kurgulanmış , tek saniyesinde bile sıkılmadım.

10/9.9

0.1 puanı wtf dediğim yerler için kırdım :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ainz Ooal Gown kullanıcısına yanıt

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

Rainbow iki parça olarak ele alınabilecek bir anime. İlk parçası çok sert +18 bile denilemeyecek bence +21 seviyesinde çirkin olayları işleyen. Çocuk istismarından tutun, cinsel ve fiziki şiddeti gösteren insanın sinirlerine dokunan bir seriyken, kırılma noktasından sonra ikinci parçasında yine hem sevinçleri hem üzüntüleri bünyesinde barındıran bir dram animesine dönüşüyor, içerdiği sertlik bir nebze azalıyor diyebilirim.

Animede ilk sahnelerinden itibaren kafamıza bir duygu bombası atılıyor ve açıkçası sıkıntılı bir seyir bizi bekliyor bu andan itibaren. Animeninde ifade ettiği gibi 6 gencin cehenneme olan yolculuğunu izliyoruz. Burada Japonya'nın ikinci dünya savaşı yenilgisinden sonraki açlık ve yoksulluk içersindeki döneminde 6 gencin bir ıslah evine düşmesi ve burada yozlaşmış devlet görevlilerinin kendi kaderine terkedilmiş bu gençlere yaptıklarını görüyoruz. Burada her türlü eziyete, her türlü işkenceye karşı animenin ve bizim tutunduğumuz tek nokta bu gençlerden önce burada olan ve onları kanatları altına alıp korumaya çalışan Sakuragi'nin mücadelesi diyebilirim.

Sakuragi animenin odak noktasındaki karakter. Aşırı derecede idealize edilmiş ve gençleri koruyup kollayan, bana göre adeleti simgeleyen biri. Burada bu derece idealize edilmiş karakterlerin en büyük sorunu olan inandırıcılık konusunda bizim dayandığımız tek bir nokta var oda Sakuragi'nin kendisine ve çocuklara eziyet eden gardiyanın suratına baktığında gözlerindeki ifade. Bütün bu eziyete, bütün bu sıkıntılara katlanıyorum ama tek bir nedenle, birgün buradan çıkacağım ve çıktıktan sonra burada yaşadığım cehennemi sizlere de yaşatacağım. Zaten animenin iki ana kötüsünden biri olan İshihara'nın Sakuragi'den bu kadar nefret etmesinin nedeni aslında ondan ölesiye korkmasından kaynaklanıyor. Sonuçta anime bir noktadan sonra bizimde bel bağladığımız Sakuragi'nin bu cehennemden canlı çıkıp çıkamayacağı üzerine dönüyor tamamen.

Buraya kadar animedeki idealize edilmiş bu karakteri bize inandırıcı hale getiren bu durumu bu kadar açık ifade etmemin nedeni bana göre o büyük kırılma noktasında animenin adeta bir EPİC FAİL yapması !

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Sakuragi ıslahevinden canlı kurtulduktan sonra onun intikam almasını beklerken tam tersine bırakın intikam almayı 6 gençten önce orada olan arkadaşının istismar ve işkence sonucu hayatına kıydığına dair olan mektubu ve tek kanıtı kendi huzuru için katillere vermesi ve absürt bir biçimde tamamen gerçeklikten kopuk olarak hayatını kaybetmesi açıkçası beni o saniye animeden soğuttu diyebilirim. Eğer diğer arkadaşın dediği gibi anime buralarda bitseydi hakkında çok ağır yorumlar yazıp, oldukça ciddi bir biçimde puanını kıracaktım. Fakat ilerleyen bölümlerde doğrudan bir intikam yerine zaten aklını kaçırmış İshihara'yı o halde bırakmanın ve Sasaki'nin tüm kirli çamaşırlarını ortaya döküp bir andan hayatını tamamen mahvetmenin dolaylı olarak daha iyi bir intikam olduğu düşüncesiyle bir nebze olsun rahatlayabildik.

Açıkçası animenin ulaştığı bu kırılma noktasından sonra herkes gibi devamından pek umutlu değildim. Fakat bence animenin devamı önceki parçasından daha güzeldi. Burada 6 gencin hayatlarını şekillendirmesini ve yaşadıklarından sonra hayatın zorluklarına karşı kenetlenerek mücadele etmelerini izledik. Yine kötülükler vardı, yine hüzün vardı, başarısızlıklar vardı, ayrılıklar vardı fakat bu kısımda insanın içini ısıtan sahneleri de bol bol gördük. Animenin başında pek ısınamadığım tosbağa karakteri bu kısımdan sonra en sevdiğim karakterlerden biri oldu mesela.

Animenin ikinci kısmı gerçekçi bir biçimde işlenmiş ve bana kalırsa animedeki daha önce neler yaşadıklarını gördüğümüz bu gençleri içselleştirdiğimiz onlarla beraber sevinip üzüldüğümüz güzel bir bölümdü.

Sonuç olarak Rainbow kolay izlenemeyecek oldukça depresif fakat özellikle ikinci bölümü gerçekçi bir dram. İzlemeden önce rahatsız edici bir anime olduğunu bilin yeter.

10/8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 27 Ocak 2021; 2:49:4 >

• FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt

Güzel yazmışsınız hocam ben eriniyorum valla böyle uzun yazmaya. Epic fail dediğiniz yere bende katılıyorum hatta söz konusu sahnede sesli küfür ettim evdekiler ne oluyor dedi :)).

Fakat ben hala animenin 12. bölüm civarında bitmesini isteyenlerdenim çünkü 6 ana karakterimizin epic fail olayından sonraki yaşantılarını kafamda kendim kurarak animeyi bitirmek isterdim.

• En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Made in abyss

Bu animeyi çok büyük umutlarla izledim ama bende hayal kırıklığı yarattı. Neden bu kadar çok övülmüş ve puanı yüksek anlayamadım. Çizimleri bana aşırı çocuksu geldi hatta 10. bölüme kadar televizyonda oynayan bir çizgi filmi izliyormuşum gibi hissettim. 10. bölümden sonrada +13 bir iki sahne koydukları için millet çoşmuş heralde :)))). Animenin bence tek tutulur yanı birazcık gizem uyandıran evreni başka bir olayı yok.

10/6.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ainz Ooal Gown -- 28 Ocak 2021; 17:46:49 >

Baya abartılan bir seri bende niye bu kadar övüldüğünü hatta o yılda niye en iyi anime ödülünü aldığını çözemedim.

Yine de Made in Abyss filmini izlemenizi öneririm, filminin konusu animenin 2-3 katı daha iyi ve serinin zirvesi (peak'i)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 28 Ocak 2021; 17:46:10 >
  • Akşam izleyeceğim hocam.

• Ben filmini de animesini de pek sevemedim. Çok abartılı aynen. Karakterlere hiç ısınamadım ve komedisi de çok itici geldi malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: maybe4you

Ben filmini de animesini de pek sevemedim. Çok abartılı aynen. Karakterlere hiç ısınamadım ve komedisi de çok itici geldi malesef.

Filmi kurtaran şey bence komedi yerine aksiyon olması ve gerçekten bir kaç gizemi cevaplaması. Bir de Bondrewd karakteri.

• One Punch Man izledim. İlk sezonu gayet güzel olmuş su gibi akıyor. Fakat ikinci sezonda bariz bir düşüş var izlerken yer yer sıkıldığım oldu. Genel olarak yine de çok güzel bir anime.

• Mushou no Nana

Süper güçlü insanları toplama kampına sokup gizli gizli öldürmek üzerine kurulmuş bir anime. Çok çok çok güzel başlayıp, yavaş yavaş tekrarlamaya başlayıp kötüleşti. Finali de inanılmaz kötü. Finaline kadar eğlendiğim için 10 üzerinden 6 ediyor, ama çok çok büyük bir hayal kırıklığı.

• kingocd kullanıcısına yanıt

Bu anime çok kötüydü yaw insanı aptal yerine koyduğu çok sahnesi var.

• FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt

ilk sezonu beğenmediyseniz final sezonu izleseniz kusarsınız heralde hocam o kadar kötü.

Animelerin beni aptal yerine koymasından rahatsız olan biri değilim hocam. Sonuçta benim için animelerde karakterler arası iletişimler hikayeyi genişletiyor, hikayedeki detaylardan çok. Ama hiçbir şey olmadı ya. Hani, gerçekten bekledim ne olacak diye, karakterleri tanıttılar bağları kurdular bitti. Ne bir ilerleme ne bir şey. Böyle oldukça isekaiden başka bir şey izleyesim gelmiyor, ne göreceğimi biliyorum beklentim olmuyor en azından En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

• kingocd kullanıcısına yanıt

anlıyorum.

• Gençler fazla anime kültürüm yok. Attack on Titan aşığıyım resmen. Bunun dışında Death Note izledim, sevdim. Bu tarzlarda bir anime arıyorum.

Tarzdan kastım, intikam duygusuyla içindeki öfkenin vahşet ile beraber görkemli bir şekilde dışa vurumu. Fazla mistik, cadılı, vampirli şeyler sevmiyorum. Attack on titan da olduğu gibi 10 numara müzikleri de varsa tadından yenmez hele.

Tokyo Ghoul

Hunter x Hunter

Monster

Berserk denedim. Hiç biri sarmadı.

• Pantherus IV kullanıcısına yanıt

İstediğiniz tarza uymayan ama izledikten sonra animelere bakış açınızı degistirecek kadar kaliteli birkaç seri onerebilirim.

Fate Zero ( Bu istediğiniz tarza biraz yakın, şaheser olmasa da akıcı.)

Shinsekai Yori

3 Gatsu no Lion ( Slice of life , dram , önyargılı bakmayip izlemenizi şiddetle öneririm.)

Ek olarak savaş ve mücadele önemliyse Basilisk, Akame ga Kill, Kill la Kill( sonradan açılıyor) bakabilirsiniz.

Birde son olarak One Punch Man gırgır fakat su gibi akan çok güzel bir seri .

Bence sizin aradığınız tipte animeler savaş su veya bundan çok insanı içine çeken ve hayattan uzaklaştıran tarzda seriler. Öyle animeleri bulmak gerçekten zor. En azından izleyip beğenmediğini animelere baktığımda bunu gördüğümü söyleyebilirim. Hepsi tutuk seriler. Eğer yukarda yazdıklarımı beğenirseniz birkaç tane daha saklı zulamda tutuyorum. Ona göre yazarım ilerde. İyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 2 Şubat 2021; 2:43:48 >

• Pantherus IV kullanıcısına yanıt

Doğru yere geldin. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Burada yardımcı olacak pek çok arkadaş bulabilirsin.

Anladığım kadarıyla aksiyonlu akıcı bir anime istiyorsunuz. Birkaç tavsiye verebilirim.

Code Geass: Başrol zeki. Ve istediğiniz intikam hikayesi bunda var. Kendi içinde ufak tefek eksikleri var ama bence seversiniz.

Akame ga Kill: Birileri intikam mı dedi? Bolca kan, ter ve gözyaşı var bu animede.

91 days: Tam aradığın türde anime olabilir. Spoiler vermeyim ama bazı sahneleri Death Note'u andırıyor.

Fullmetal Alchemist Brotherhood : Bu anime yukarıda dediğine pek uymuyor. Ama çok fazla karakteri var ve hikayesi de oldukça güzel. Birçok hayranı var bu animenin. Bence seversin.

Fate Zero: Şaheser bir anime. Fazla söze gerek yok.En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

Zankyou no Terror: Bak bu tam senlik gibi duruyor. Konusuna bak, kesinlikle seversin diyorum.

Benden bu kadar. Herhangi bir sorun olursa yardımcı olurum. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

Edit: Aynı anda yazmışız, neyse mesaj böyle kalsın. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 2 Şubat 2021; 2:42:41 >

• Teşekkür ediyorum ikinize de. Madde madde, detaylı bir şekilde yazmanız oldukça yardımcı olacak. Hepsine mutlaka göz atacağım.

Az evvel şu boku doku bilmem neye başladım. Bayağı çekti içine, güzel. Zaten 12 bölüm çıkmış, bitsin de tüm tavsiyelere bakacağım.

@FarklıAkıl @maybe4you

Edit: Boku dake ga Inai Machi bitti. Oldukça keyif aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pantherus IV -- 3 Şubat 2021; 4:12:41 >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.