Uzun süredir MAL'deki puanlarıma bakmamıştım, bahane oldu bu Ben bir animeye 10 veriyorsam objektif güzelliğine bakmıyorum, benim üzerimde bıraktığı etkiye bakıyorum. O animeye ne kadar hayranlık duyuyorum, ne kadar sonrasında varlığını hatırlıyorum gibi. Clannad AS var mesela, Clannad'ı izlememiş olmama rağmen. FMAB klasik. Steins Gate'in yapısını çok çok sevmiştim. Hala aynı yapıya sahip animelere karşı ekstra bir toleransım vardır. Your Lie In April varmış, artık yok. Nekopara da varmış, o da artık yok. Dragon Ball Super'la Fate Apoc aynı sebeple 10, ikisi de karakterlerle aksiyonu beraber sevdirebildi bana. Hiçbir zaman eleştirilecek bir taraf görmedim izlerken, içine çekilip eğlenmeme baktım. Özellikle Super benim için apayrı bir yerde diğer shounen/dövüş/aksiyon animelerine göre. 2 film var, Biri Bunny girl senpai'nin filmi. Bu film çok çok akıcıydı. Zaten animesine de aşırı batmıştım, merak ettiğim şeylere cevap arıyordum. Nokta niteliğindeydi bu film her merakıma. Mükemmeldi. Diğeri de spring song. Fate izleyen herkes için aynıdır büyük ihtimalle bu seçim. Söyleyebileceğim bir şey yok spoiler vermeden. Bir de ishuzoku reviewers var, uzun süredir bu kadar hevesli değildim her bölümü yakalamaya. Bunların dışında buraya çok yakında girmesini beklediğim bir anime var, Mushoku Tensei adında. 24 Kitabının tamamını okudum, animesinin ilk 2 bölümü de yayınlandı. Bir anime için stüdyo açılıp bu kadar iyi bir iş çıkarmışsa açılışta benim hype'ım bitmez ki |
En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (42. sayfa)

-
-
@kingocd Eline sağlık. Güzel yorum olmuş :)) Puanlamalar da zamanla değişebiliyor. İlk izlenimler önemli bayağı. Ama bence de en güzeli öznel olarak puan vermek. Mesela sora yori mo tooi basho diye bir anime var. Hatta @Ginga Eiyuu da 10 puan vermiş bu animeye. Animenin hissettirdiği duygular öyle güzel ki 10 puan veren yorumları okudum, gerçekten hak ediyor diyorsun. Ha evet, herkes 10 puan vermez belki. Ama önemli değil. Zevk meselesi. O duyguların ne kadar ulaştığı ile ilgili bir durum bence bu...
@IcyTea Lemon Hocam solo levelimg manga değil yalnız. Manhwa olarak geçiyor. Hatta bazı yerlerde webtoon olarak da geçer. Şimdi bunun ne önemi var diyebilirsin. Önemi var çünkü Japon yapımı değil Çin yapımı. Bu yüzden de animesi yapılma ihtimali çok düşük...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 2 Ocak 2021; 1:46:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Manhwayı koreliler yapmıyormu hocam ? Çin nereden çıktı :)
-
Haklısın hocam. Hatlar karışmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben pek anlamam ama herkes manga diyor ne bileyim. Cin yapimi olmasina sasirdim, cizimler olsun karakter isimleri olsun bana sirf koreyi animsatti. Hatta olayin gectigi mekanlarda kore hep. Cin yapimi olmasini garipsedim.
-
No.6
Bölüm sayısı: 11
Türü: Aksiyon, bilimkurgu, gizem, dram
Türlerde yaoi olmadığı halde yaoi vardı. Yoksa bu animeyi daha çok severdim. Bilimkurgu yönü güzeldi. Baskıcı rejim, ütopya gibi gözüken distopya falan güzeldi. Fakat final bölümü sanki aceleye gelmiş, iyi bağlanmamış. Kısa ve akıcı bir animeydi. Can sıkıntısına izlenebilir.
5/10
Kış sezonu hızlı başladı. The Promised Neverland 2. sezon, Re:Zero 2.sezonun devam kısmı, Attack on Titan The Final Season (Yersen ) ve potansiyeli olduğunu düşündüğüm Mushoku Tensei. Birde başka animelerin devam sezonları...
-
Hocam çok güzel bir değerlendirme olmuş ellerinize sağlık 👍🏻
Eksiklikleri kısmında farklı düşündüğümüz yerler var örneğin final dövüşü bana göre tadında bırakılmış bir sahneydi. -
-
Shoujo Shuumatsu Ryokou
Bölüm sayısı: 12
Savaş ve yıkım sonrası yalnız kalan iki tatlı kızı anlatan bir anime bu. Yani post apokaliptik bir dünyada geçiyor. Ama çizimlerden de anlaşılacağı üzere animede ciddiyet yok. Öyle bir amaç da yok zaten. Yine de arka planda sürekli gördüğümüz yıkım izleri bize çok şey anlatıyor. Karakterler arası diyaloglar da çok güzel düşünülmüş. Bu tatlı animeyi tavsiye ederim.
9/10
Seikaisuru Kado
Bölüm sayısı: 12
Çok ilginç bir animeydi. Farklı bir boyuttan gelen bir varlık ile insanlık anlaşmaya çalışıyor. Savaş ilanı falan yapmıyor. İnsanlıkla anlaşmak istiyor. Teknoloji bir anda ilerliyor. Bunun insanlığa etkisi nasıl olur? Diğer ülkelerin bakış açısı nasıl olur? Ekonomi, siyaset, insan ve toplum psikolojisini de anlatan güzel bir bilimkurgu animesi. Aksiyon, dram ve komedi hiç yok. O yüzden kimileri sıkıcı bulabilir. Ama düşündüren tarzda anime sevenlere tavsiye ederim.
8/10
Ima, Soko ni Iru Boku
Bölüm sayısı: 13
Hotaru no Haka kalitesine yakın bir şekilde savaşın ne kadar kötü olduğunu anlatan underrated dram animesidir. Fazla söze gerek yok. Hâlâ etkisindeyim. İzleyin, izlettirin... Ama birkaç eksiği vardı animenin.
7/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 5 Nisan 2021; 6:5:47 >
-
Aslında izleyeli çok oldu ama az bilinen güzel bir anime arayan olursa;
Ushio to Tora'yı tavsiye ederim :
Uzun zaman önce, vahşi bir canavar, efsanevi "Canavar Mızrağı" nı kullanan bir samuray onu mühürleyene kadar ülkeyi terörize etti. 500 yıl sonra, Ushio Aotsuki adlı bir ortaokul öğrencisi, kazara canavarı ailesinin tapınağının altındaki gizli bir mahzende ortaya çıkarır. Mühürsüz canavar ve mızrak, diğer pek çok doğaüstü yaratığı tapınağa çeker ve Ushio, onları yenmek için canavarı serbest bırakmak zorunda kalır. Ushio, canavara "Tora" adını verir ve istemeden diğer ruhlar ve iblislerle savaşmak için birlikte çalışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 19 Ocak 2021; 2:27:10 >
-
-
-
-
-
-
-
Logh (1988)
Bölüm sayısı: 110+24+28+filmler
Adı gibi efsane animeydi. İzlerken monster ve psycho-pass animelerinden aldığım tada benzer bir tat aldım. Birçok replik not aldım. Çok iyiydi. Ayrıca
Daha da yazarım ama şimdilik bu kadar...
8.5/10
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X