Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
21
Favori
75.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you

    Jormungand
    Değişik bir animeydi. Silah taciri bir grubu anlatan 2 sezon toplam 24 bölümlük bir anime. Son bölümde olaylar yarım kalmış ya da bizim hayal gücümüze bırakılmış da diyebiliriz.
    10 üzerinden 6

    Black Lagoon
    Denizde nakliye şirketi küçük bir grubu anlatıyor bu da. Tabi yasal olmayan işler de olunca silahlar ortaya çıkıyor. Başrolde silah manyağı bir kız var zaten. 24 bölümde bitti bu da. 5 bölümlük ova varmış onu izleyeceğim daha.
    10 üzerinden 8


    Baccano
    İlk bölümde ne oluyor, ne anlatıyor bu derken sevdiğim ama kısa süren 13 bölümlük bir anime. Simya da girince işin içine fantastik bir hikaye olmuş.
    10 üzerinden 7
    Mesaj 2019'da atılmış ama tesaduf eseri bu sayfaya girip mesajlari okuyunca dikkatimi çekti.

    Eğer Manga da takip ediyorsanız Black Lagoon anime olarak yarım kalmış bir seri olduğunu söyleyebilirim. Manga devam ediyor ama devami animeye gecmeyecek buyuk ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuya attığım ilk mesajı bulmuşsun.
    Bilgi için teşekkürler. Okunacak mangalar listesine ekleyim onu da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psycho Pass.

    Ben bu seriyi bayağı uzun zamandır erteliyordum, yaklaşık 2 yıl. Evet neredeyse 2 yıldır Ergo Proxy ve Psycho Pass ile birlikte usb'mde kayıtlı bu animeler. Ergo Proxy'i hala izlemedim ama Psycho Pass'ı izledim sonunda.
    Kötü/Ortalama/İyi ama kusurları olan animeler hakkında yorum yapmak çok kolay. Salın beni sabaha kadar yazayım. Yalnız işte konu böyle animelere gelince benim diyecek sözüm pek olmuyor çünkü zaten söylenebilecek her şeyi animenin kendisi söylüyor. Ne dersem diyeyim hakkını veremeyeceğim için detaylı yorum yapmaktan kaçınıyorum.
    İzlediğim en iyi animeler arasına girdi, hatta belki de 1.sırayı kaptı. Diyalogları, konusu, dünya tasarımı, aksiyon sahneleri her şeyi mükemmel.
    İyi ki daha önce izlememişim çünkü daha önce izlesem muhtemelen çoğu diyaloğu kaçıracak, görmezden gelecek ve olaya sadece aksiyon yönünden bakacaktım. Tam bu zamanda izlemem en iyisi oldu.

    10/10

    Bu arada, bu seriyle beraber Nhk ni Youkoso!'yu izledim, böyle daha iyi oldu sanki. Mesela izlemeye başladığımda 2 ondan 1 bundan yapıyordum, sonraki izleyişimde 1 ondan 2 bundan gibi. İkisini de aynı bölümlere denk getirmeye çalıştım. Zamana yaymış oldum, ikisini beraber izleyince, yavaş yavaş gidince izlediğim şeyin içine daha çok girebildiğimi hissettim.

    Nhk Ni Youkoso'ya da 9 veriyorum. Şu olmasaydı, keşke şöyle olsaydı dediğim yerler vardı. Yine de, çok iyi bir seriydi o da. İzlerken, telefonu alıp fırlatasım geldi bazı yerlerde, o kadar doğru noktalara parmak basmış ki.
    Bu arada, bize finalde bir fanservice'i fazla gördünüz be :( Sevmem fanserviceleri ama bunda çok istedim ama olmadı :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Jigoku Shoujo - Cehennem Kızı

    Toplam 4 sezondan oluşan bir anime var elimizde ilk 3 sezon peş peşe 2010 öncesi ve son sezon ise aradan 7 yıl geçtikten sonra yapılmış. Animenin ilk sezonu ve ikinci sezonun 18. bölümüne kadar ki bölüm için bu inceleme geçerlidir.

    Anime her ne kadar 4 sezon olsa da 1. sezonu izledikten sonra ikinci üçüncü veya dördüncü sezonu neden yok demezsiniz muhtemelen çünkü bu anime ilk sezonda başlıyor ve bitiyor. İkinci sezonda sadece yan hikayeler anlatıldığını söyleyebilirim.

    Seride cehennem kızı adı verilen birinin sadece gece 12'de açılan bir internet sitesi aracılığı ile insanların nefret ettikleri kişileri cehenneme göndermesini izliyoruz. Tabi ki bunun karşılığı olarak intikamı alınan kişi de ölünce cehenneme gitmeyi kabul ediyor. Konu oldukça ilgi çekici görünüyor bu açıdan bakınca fakat animenin çok büyük bir kusuru var. Her bölüm 1 intikam hikayesi izliyoruz. 1 bölüm 20 dk ve 20 dk'da kendin cehenneme gidecek dahi olsan birini cehenneme gönderecek kadar sert nefret öyküleri izlememiz gerekiyor. Ama elimizde 20 dk var ve bu süre zarfında adamakıllı bir öykü anlatmak imkansız. Dolayısıyla bu öykülerin her biri bir özet aralarında bir iki tane iyi fikir var fakat süre kıtlığından ötürü bu öykülerin büyük çoğunluğu vasat sınırını aşamıyor. Her bölüm 1 intikam hikayesi yerine her biri 5 bölüme yayılmış ve detaylandırılmış 5 intikam hikayesi izlemeyi tercih ederdim ki bazı öyküler çok zorlama gerçekten.

    Anime sadece bu intikam öykülerine dayansaydı gerçekten puanı çok daha düşük olurdu fakat Allah'tan ilk sezon ilerledikçe karşımıza bir ana öykü de çıkıyor. Bu sayede bir yandan bu sığ intikam öykülerini izlerken diğer yandan cehennem kızının gizemi çözülmeye başlıyor. Ana hikayeyi merak ederek izledim. Bu konuda klişe olsa da bence izlenebilir seviyede. Ana hikaye ile yan hikayelerin harmanlanması animenin izlenebilir seviyeye çıkmasını sağlıyor.

    Birde ilk sezonda karakterlerin bir derinliği var , onları çevreleyen bir gizem ve yaşanmışlık hissediyorsunuz. İntikam olaylarını izliyorlar içlerinde birşeyler yaşıyor fakat söyleyemiyorlar gibi geliyor ama devam sezonlarında bu gizem havası ve karakterlerdeki ağırlık mlsf ortadan kalkıyor. İlk sezonda olduğu gibi dışarda durmak , mesafeli olmak yerine daha fazla müdahil hale gelmeleri büyüyü bozuyor. Zaten devam sezonunda sanki aynı karakterleri değil de ilk sezondaki karakterleri taklit eden başka birilerini izliyormuş gibi hissettim...

    Çizimlerden ve müziklerden yana bir sorunum yok. Animenin çizimleri sadece eski olmasından dolayı rahatsız edebilir fakat bir kusurları yok. Müzikler ise bitiş müzikleri fena değil ayrıca anime içinde kullanılan birkaç melodi atmosferi güçlendiriyor. Keza mekanlarda atmosferi güçlendiriyor diyebilirdim fakat her bölüm ayrı bir öykü finale ulaştığı için aynı mekanı sürekli göre göre aynı ritüel tekrarlana tekrarlana bu sekansların etkisi kısa süre içinde yerini bıkkınlığa bırakıyor.

    Sonuç olarak bu anime bana kalırsa 1 sezondan oluşuyor. İlk sezonda hikayesi başlıyor ve bitiyor devam sezonları ise anime tuttu devam ettirelim mantığı ile yapılmış ve her bölümde ayrı ayrı gördüğünüz intikam hikayeleri hoşunuza gittiyse istemeyeceğiniz kadar çok bu bölümlerden zihninize şırınga etmek için devam edebilirsiniz geri kalan herkes içinse yeni animelere yelken açma zamanıdır.

    1. sezon 10/6.5, 2. sezon 10/5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Haziran 2020; 20:5:3 >




  • Tenki no Ko
    Weathering With You

    Hayattan kesit, drama, romantizm ve fantezi türlerini içeren bu anime Morishima Hodaka isimli liseli gencin evinden kaçıp Tokyo'ya gelmesi ile Hina isimli bir kız çocuğu ile tanışmasını, bununla beraber Tokyo'da oluşan doğaüstü hava şartlarını konu alıyor. Your name'den ismini duyduğumuz CoMix Wave Films studyosu gene size görsel bir şölen sunuyor. Görsel açıdan her detay düşünülmüş animede. Müziklerimiz fena değil öyle muhteşem de değil kötü de değil. Your name'e göre konu işleyişi biraz yavan kalmış gibi gözüküyor. Kendini tekrarlayan sahneler ve cümleler de biraz abartılmış gibi geldi bana. En önemli olduğunu düşüneceğiniz sahneler ne yazık ki çok basit düşünülerek geçilmiş. Your name gibi romantizm içeren bir görsel şölen izlemek isteyenler izleyebilirler ama ne yazık ki kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım olmaktan uzak.

    7/10



    Polisin olaya karıştığı sahneler kötüydü. Bütün o duygusal havayı filmden alıp götürdü. Hava rahibesinden bahsedilme şekli de çok basit ve geçiştirmek amaçlı yapılmış hissi verdi. Devamlı hava durumu şöyle kötü olacak şöyle şöyle olacak diye diye bir ara hava durumu programı izliyormuş hissine kapılmadım değil. Bunların üstüne filmin başında ileride az çok ne olacağını belli etmeleri işin tuzu biberi oldu. Anime, aşıklarımız için mutlu son ile bitmesine rağmen Tokyo'nun suların altında kalması ile bunun daha önce yaşanmasından bahsedilme zorunluluğunu ortaya çıkarmış. Ben mutlu son yerine insanlar için güneşli ve geleceğe umutla bakan bir Tokyo bırakılmasını tercih ederdim. Bu bencillik hissine de izlerken kapılmadan edemiyorsunuz. Ama haklarını yemeyeyim arada güzel sahneler ve diyaloglar da vardı. Beni en çok etkileyen sahnesi belki biraz garip gelecek ama Keisuke'nin çocuğu ile buluştuğu sahneydi. O ana kadar Keisuke'nin böyle bir istek ile geleceğini düşünmüyordum. Oradan feci terste yakalandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Haziran 2020; 0:31:37 >




  • İşe bak bugün tam da bununla ilgili yazılar görmüştüm. Your name ile aynı evrende geçiyor diyorlardı. Konusu iyi olsa da your name kadar olamaz yorumunu da gördüm. Ama kendim izlemeden karar veremeyeceğim sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Beklenti olmadan izlemekte yarar var. Yoksa hayal kırıklığı yaşayabilme ihtimaliniz yüksek. Neyse ki beni etkilemedi anime. Etkileyince biliyorsun 1 hafta falan ara vermek durumda kalıyorum
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Yojouhan Shinwa Taikei

    Bölüm Sayısı: 11
    Türü: Gizem, komedi, romantik, psikolojik

    Listemdeki son psikolojik türde animeydi. Böylece bu da bitmiş oldu. 11 bölüm kısa diye düşünüyordum ama tam yerinde yapmışlar. Animede geçen eski bilimkurgu filmi E.T. ve Küba Füze Krizi benzetmeleri çok iyiydi. Özellikle Denizler Altında Yirmi Bin Fersah ve Robinson Crusoe kitaplarından bahsedilmesi daha da iyiydi. Bu kitaplardaki felsefe tam da animedeki felsefe gibi zaten.

    Anime türü myanimelist'te seinen olarak belirtilmemiş olsa da bence bu anime seinen kategorisine giriyor. Zaten başkarakterimiz de üniversite 3. sınıf öğrencisi. Bu anime hakkında daha çok şey söylenir ama benim felsefem buna yetmez.

    10/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Houseki no Kuni (TV)
    Land of the Lustrous

    Aksiyon, drama, fantezi, gizem ve seinen türlerini içeren bu anime, yaşam döngüsünde birçok varlığın mücevherlere dönüşmesini ve bu mücevher canlılarının aydan gelen ay kişileri isimli canlılar ile savaşını konu alıyor. Aksiyon, fantezi ve gizem ağırlıklı az da olsa drama şeklinde ilerliyor. Çizimleri başta biraz farklı gelebilir ama alışıyorsunuz. Mmd ile yapılmış gibi gözüküyor. Biraz da fps düşük bırakılmış ama bana çok orjinal ve güzel geldi. Müzikler idare edecek seviyede. Konu işleyişi, yaratıcılık, animasyonlar ve sahne seçimleri müthiş seviyede. Sizi ilk bölümünden itibaren o müthiş dünyasına alıp bunu da yadırgamamanızı sağlıyor. Normalde bu tarz animeleri pek sevemem ama bu bana kendini sevdirmeyi başardı. İnsanı baymadan, bilgiye boğup soğutmadan üstüne yepyeni bir dünyanın içine atıp onu ilk bölümünden benimsemenizi sağlayan bir anime izlemeyeli baya olmuş. Puan kırdığıma bakmayın. Draması bir tık daha yüksek olup müzikleri de biraz daha iyi olsaydı şu haline 10 verebilirdim. Aksiyon, fantezi ve gizem ağırlıklı anime sevenlerin kesin izlemesi gereken bir anime olmuş.

    8/10



    Aksiyon sahneleri, mücevher cinsiyetsiz karakterlerimizin parçalanıp tekrar birleştirilmesi, vücutlarından parça kaybettiklerinde hatıralarının bir kısmını unutmaları, insanları et, kemik, ruh olarak ayırmaları o nasıl bir yaratıcılıktır öyle.

    Phos ana karakterimizin değişim geçirdiği kısım biraz hızlı atlanmıştı. Antarc'ı kaybettiklerinden sonra kış mevsiminde phos'un yaşadığı gelişimi anlatan bir bölüm daha olsaydı belki yeni haline daha çabuk adapte olabilirdik. İlk haline kıyasla saçları gidince sanki yeni bir karaktere bağlanma ihtiyacı hissettim. Mangası ne alemde bilmiyorum ama sonraki sezonlar en az ilki kadar güzel olacaksa her türlü izlenir. İnsanların da devreye gireceği düşünülürse birkaç sezonluk malzeme çıkabilir gibi gözüküyor. Sonuna kadar beni büyük beklenti içine soktu tam konu bağlanacak diye düşünürken konunun sonraki sezonlara aktarılacağını anlamam beni biraz üzmedi değil.


    Edit: Puan düzenlemesi 9 -> 8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Temmuz 2020; 11:14:55 >




  • Bu animeyi hiç duymadım. Türüne bakarsak dediğin kadar iyiyse duymuş olmalıydım diye düşünmüştüm. 2017 yapımı ama tutmamış bir animeymiş. Neyse listeme aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Animeleri araştırırken bir şeyi farkettim o da mal'da verilen puanların ve üyeler altındaki kişi sayısının neredeyse hiçbir şey ifade etmediği. Bilmiyorum belki başka daha iyi istatistik tutan anime siteleri vardır. Kimsenin bilmediği ya da popüler olmayan animeler popüler denilenlere göre daha iyi çıkabiliyor. Kendi açımdan örnek verecek olursam Clannad'ı herkes biliyor çok beğeneni de var beğenmeyeni de ama drama olarak pek bilinmeyen Natsume Yuujinchou bana göre Clannad'dan da bir tık üstte bir anime. O sebeple artık mal'daki bu iki numaraya pek takılmamaya karar verdim.

    Bence tam senin seveceğin bir tür anime. Zaten izlerken konu da, zaman da akıp gidiyor. Benim izlediğim animeler arasında buna benzeyen madoka var. Madoka'ya kıyasla çok çok iyi olduğu ve eksik olduğu alanlar da var. 2'sini de izlememiş olanlara spoiler vermeyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Haziran 2020; 15:22:33 >




  • Puanlama ve popülarite her şey değil zaten. İmdb de öyle olduğu için myanimelist bu konuda beni şaşırtmadı. Animeleri araştırmak için bu forum, ekşi sözlük ve anime siteleri var. Şahsen benim listem baya kalabalık.

    Madoka değil de yorumlarda Shinsekai Yori'ye benziyor tarzı şeyler gördüm. Asıl o ilgimi çekti. Baya merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bu animeyi @flean forumdaşımın önceki sayfalardaki incelemesini görüp listeme almıştım. Onun sayesinde bu animeyi izlemiş oldum. O inceleme olmasaydı büyük ihtimal adını duyamazdım ve animeden haberim dahi olmazdı. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Haziran 2020; 15:52:30 >
  • Teşekkürler, beğenmene sevindim. Aslında o kadar bilinmedik bir seri değil bu, ama söz konusu inceleme siteleri olunca bazı animelere yeterli ağırlık verilmediği açık.
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Shinsekai Yori'yi Houseki no Kuni'nin hemen ardından izlemiştim, önerilerinde karşıma çıkmıştı. Bir miktar sabır istiyor açıkçası, direk pes edip yaoi damgası basmadığın sürece gayet etkileyici bir seri bana kalırsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flean kullanıcısına yanıt
    @flean Zaten Shinsekai Yori izlediğim, sevdiğim bir anime. Hatta en sevdiğim 2. anime dersem de abartmış olmam. O yüzden Houseki no Kuni izlerken fazla beklentiye girmeden izlemeye çalışacağım. Fazla beklenti ile izleyince hayal kırıklığına uğruyorum. Neyse bu arada son izlediğim animeden bahsedeyim.

    Yine yaptı ya. Yine yaptı valla.

    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Kyoto animation yine kalbimi çaldı. Animenin daha ilk dakikasından gaza geldim. O nasıl başlangıç öyle.

    Hibike Euphonium
    Bölüm Sayısı: 13+13+1 ova+3 film
    Türü: Müzik, Okul, Dram

    Bu animenin K-On gibi güzel bir müzik animesi olduğunu duymuştum. O yüzden K-On etkisi geçince izleyecektim. Ama sanırım etkisi hiç bitmeyecek. Neyse bu animede de K-On gibi müzik kulübü var. Ama bu sefer orkestra kulübü diye geçiyor. Bu animede işler baya ciddi. Ulusal yarışmaya katılmak için uğraşıyorlar. Animedeki o rekabet, arkadaşlık ilişkileri,
    hayal kırıklıkları,
    biraz komedi ve biraz da dram öyle güzel anlatılmış ki çok sevdim. Yarışma dışında olarak öğrencilerin kişisel hayatları, duyguları da animeye çok güzel yansıtılmış. İnsanların çok yönlü olduğunu güzel anlatmış animemiz. Ova bölümü için de çok özenmişler. Fakat filmlere gelince, 3 filmi var diye yazdım ama 1. film 1. sezonun, 2. film 2. sezonun özeti şekilde. Neyseki 3. film devam niteliğinde.
    2. Sezonun sonunda
    O kadar ulusal yarışma için hazırlandılar ama sahne performansı bize gösterilmedi. Sebebini anlayabiliyorum ama. Sonuçta bronz aldılar. Gerçekten üzücü bir durum. Fakat Asuka babası ile iletişim kurabildi ya her şeye değdi diyorum.
    3. Filmin başlangıcı da çok iyiydi. Sonu için de şunu diyebilirim:
    Bunu hiç beklemiyordum. Ulusal yarışmaya katılamadılar! Gerçekten şok oldum. Neden ama neden? O kadar da çalıştılar. O kadar yeni öğrenci vardı. Eee hayatta her şey kolay olmuyor. Bazen çok istediğin şeyleri de yapamıyorsun. Animede bunun üzerinde durulması çok hoşuma gitti. Eğer başarılı olursan yaptığın şeyler, çektiğin çileler övgü dolu bir şekilde anlatılır. Ama eğer başarısız olursan çektiğin çileler sanki boşa gitmiş gibi olur. Aynı animede dediği gibi 1. sınıflar yerine 3. Sınıflar olsaydı daha başarılı olurdu derler. Derler de derler. 3. film aynı animenin başladığı yerde bitti sanki. Yine üzülen, ağlayan biri. Başarısız olduğu için nefret dolu biri...
    Bu arada 3. filmin sonunda müzikten sonra bir sahne daha vardı. Çok sevdim o sahneyi. 3. Sezon çıksa da izlesek...

    1. Sezon 9/10
    2. Sezon 9/10
    Film 10/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Müzik animelerine ben de başlamak istiyorum ama malum bu tür animelerden bahsedince aklıma shigatsu geliyor biraz tırsıyorum K-on, bu bahsetmiş olduğun anime bir de Nodame Cantabile animesi öne çıkmış gibi gözüküyor ama tabii başka gözümden kaçmış olan bu tür anime olabilir.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    @-erna- Müzik animeleri candır. İzle, bu anime senin tarzına uyuyor bence.

    Ayrıca daha önce çok düşünmemiştim ama bu animenin kaynağı ''novel'' olarak geçiyor. ''Light'' falan değil. Mesela Violet Evergarden ise ''light novel'' olarak geçiyor. Belki de mangaya bağlı kalmadan kendi çizim tarzını kullanmak için Kyoto Animation bilerek bu kaynakları kullanıyordur. Ayrıca @Periah senpai haklı sanırım. Kaynak kısmında ''light novel'' veya herhangi bir ''novel'' geçince hikaye de çok iyi oluyor. A-1 pictures da çizimleri ile dikkat çekiyor öyle olduğu zaman.

    Bu arada şu tamamen aklımdan çıkmış, az önce izledim.

    Liz to Aoi Tori

    Bundan bahsetmeyi unutmuşum. Bu film Hibike! Euphonium'un 3. filminde bahsi geçen Liz ve Mavi kuş hikayesini anlatan bir yan hikaye filmi. Bu filmde başrol oyuncularından ziyade diğer kulüp üyelerine odaklanılmış. Sanki 3. filme ova yapılmış gibi. Yan hikaye olduğu için izlenmese de olur. Ama KyoAni kalitesinden bahsediyoruz burada. Bu kadar da güzel anlatılmaz ki! Bi de gözüme toz falan kaçtı galiba. Ne oldu anlamadım, gözlerim yeter artık durun.

    10/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 21 Haziran 2020; 23:17:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Ne güzel aksiyon ağırlıklı beni duygusal açıdan etkilemeyen animelerden gidiyordum. Ara verdireceksin bana



    Made in Abyss

    Bilimkurgu, macera, gizem, drama ve fantezi türlerini içeren bu anime, Riko isimli genç bir kızımızın abyss'de esrarengiz bir canlı ile karşılaşmasını konu alıyor. Fantezi, macera ve gizem ağırlıklı gidip çok olmasa bilimkurgu ve drama içeriyor anime. Müzik olarak ost'si güzel denebilecek seviyede ama çok çok az sahnede müzikleri duyuyorsunuz. Kendine has özel çizimler barındırıyor. Resimleri yüzünden bir animeye önyargılı yaklaşılmaması gerektiği bize bir kez daha gösteren bir anime örneği ile karşı karşıyayız. Konusu, konusunun işleyişi ile neredeyse hiç boş diyebileceğiniz bölümü yok. Dalıp gidiyorsunuz animeyi izlerken. Bu konu anlatımını da bölümlere yayarak her bölümü kendi içinde parçalar halinde düşünerek çok çok iyi kurgulamışlar. Eksik olarak müzikleri bu muhteşem kurgulanmış animeye yakışmamış bence. Vasat bir anime olsa tamam müzik bu seviyede sırıtmaz derdim ama bu kalitede bir animeye olmamış. Sırf bu sebeple de birçok sahnede müziklerini insanlara baydırmamak adına kullanmamayı tercih ettiklerini animeyi izlerken farkediyorsunuz. Diğer detayları spoiler içinde ekledim. Ama fantezi, macera ve gizem ağırlıklı anime sevenlerin kaçırmaması gereken bir anime. Böyle güzel kurgulanmış bir dünyaya 9 puan altı veremedim elim gitmedi. Houseki no Kuni'nin üstüne gene kendine has özel çizimler barındıran ve muhteşem kurgulanmış bir başka dünyanın içine dalmak çok iyi geldi.

    8.5/10



    Baştan sonra çok iyi kurgulanmış içinde boş bölümü olmayan bir animeydi. İçine girdiğiniz dünyası apayrı güzellikte. Abyss diye bir alan oluşturup bunu katmanlara ayırıp her katmanın etkisini de abyss laneti olarak tanımlamak güzel bir yaratıcılık ürünüydü. Baştaki bölümler bazılarına sıkıcı gelmiş olabilir ama bence animeyi asıl güzel yapan bölümler onlardı. Diğer karakterlerle bağın kurulmasını sağladı bu bölümler.


    Eksiklerine gelirsem son bölümü çok güzel düşünülerek yapılmış ama bana göre bir şey yanlıştı o da Nanachi'nin kurguladığı haince plan aklıma geldikçe o sahnelerde hiç duygulanamadım. Orada ağlamalı güzel bir oyun döndürdü Nanachi ama neyse ki Riko abyss'de doğmanın da etkisiyle bu hain plandan kendini kurtardı. Bu da bu güzel bölümün benim için hiçbir şey ifade etmemesine sebep oldu. Şimdi de diğer kötü beyaz düdüklü eleman olan Bondrewd'in yanına götürüyor bizim ikiliyi Nanachi. Ek olarak op'si ve ed'si aşırı spoilerlar içeriyordu. Daha Nanachi'yi animede görmeden nanachi ile abyss'in derinliklerine indiklerini gördük. Bunlar hiç hoş değildi. Kimse bir bölümü alıp baştan sonra ed op ile izlememiş mi? Bir de başlarda gördüğümüz Habo karakterinin bizim ikiliyi görüp de abyss'in en derinlerine gitmelerine izin vermesi bilmiyorum ne kadar doğru olabilir. 12 yaşınlarındaki çocukları dibi belli olmayan bir yere göndermek bunu da çok rahat bir şekilde yapmak kendi istedikleri için gitmelerine izin vermeniz dışında sizi Bondrewd'den farklı kılan şey neydi o zaman? Animenin bu yerleri biraz sırıtmadı değil ama çocukluktan beri yağmacı olarak yetiştirmeye çalışmaları bu saçmalığı az da olsa kotarıyor.

    Riko'nun zehirlendiği gözünden lanet sebebiyle kanlar aktığı sahneler çok acı vericiydi. 12 yaşındaki çocuğu kapak resimlerine koyup böyle sahneleri animeye eklemek çok zalimce geldi bana. Ama böyle sahneleri size yaşatacağının uyarısını ilk bölümlerden veriyor anime(Kuşun bir yağmacıyı yediği ve başka kurbanları çekmek için sesini taklit ettiği sahne mesela) Beni en çok etkileyen bir başka sahnesi ise othr'a son bölümde mesaj gönderdikleri sahneydi.

    Bakalım filmin altyazısı çıkarsa güzel olacak. 2. sezonu da merakla bekliyorum. Daha Lyza'ya ne olduğunu ve diğer beyaz düdüklü elemanları detaylıca göremedik. Artifactler ve onların etkileri ile konu derinleşirse 1. sezondan bile daha iyi devam sezonları ile karşılaşabiliriz.


    Edit: Puan düzenlemesi 9 -> 8.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Temmuz 2020; 11:15:35 >




  • Violet Evergarden.

    Çok güzeldi. Çizimleri olsun, karakterler olsun, konusu olsun her şeyiyle çok güzeldi. Özellikle karakter gelişimine ayrı parantez açmak lazım. Bunun altından çok iyi kalkmışlar. Karakter gelişiminde yapılan hatalardan en büyüğü karakterin bir anda değişmesi oluyor, "yahu bu geçen bölüm böyleydi, nasıl bir anda böyle oldu" denebiliyor ama burada çok yumuşak, akıcı olmuş o geçişler.
    Bölüm anlamında ise en beğendiklerim
    Kızı ölen babanın hikayesi, annesi hasta kızın hikayesi, bir de ölen askerin hikayesi. Özellikle o kız ve annesinin olduğu bölüm izlediğim en güzel anime bölümlerinden biriydi.

    Tek puan kırıyorum. Sebebi aşağıda.

    5.bölüm bana göre rezaletti işlediği konu bakımından. 14 ve 24 yaş ilişkisi demek? Şu yaşlarla ilişki cümlesinin yan yana gelmemesi gerek hiçbir şekilde. Konuyu işlediğiniz zamanlarda bunun normal görülmesi, bu yanlışı 2020 yılında doğru bir şeymiş gibi göstermenizi haklı kılmıyor. Hadi Gilbert belki aishteru yu o anlamda söylememiştir dedim görmezden geldim de burada her şey açık.



    9/10.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.