Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.481
Cevap
21
Favori
75.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet o tür olaylar bir bölümde baya yoğun işlenmiş. Ama sadece bir bölümde. Diğer bölümlerde yok. Bilimkurgu, psikoloji türü animeleri seviyorsan kesinlikle izlemeye değer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, yeni animelerde görüşmek üzere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz bir sürü anime var. Saçma salak olmaları da cabası. İsimleri değişik değişik olanlar bildiğin antipatik geliyor. Ben şahsen isim yapmış büyük yapımlar dışında anime izlemiyorum.

    Naruto (bitti), One Piece (ara verdim), Saint Seiya (bitti), Dragon Ball (bitti). Şu anda Dragon Ball Z izliyorum ve Bleach'i de sıraya aldım.

    Seçici olmak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende başta çok izlenmiş beğenilmiş animelerle başlamıştım evet bir yönden haklısınız çok gereksiz ve birbirinin aynısı anime var insan izlemek istemiyor ama keşfedilmemiş güzelliklerde var az izlenilmiş animelerde bulduklarımı popülerlerin bir kısmında da bulamadım yani seçiçi olurken biraz önyargılı olmamak lazım mesela benim narutoyu, one piecei uzun oldukları için izlemememde yanlış bir seçicilik bence ama çok uzunlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SenseiReki

    Bende başta çok izlenmiş beğenilmiş animelerle başlamıştım evet bir yönden haklısınız çok gereksiz ve birbirinin aynısı anime var insan izlemek istemiyor ama keşfedilmemiş güzelliklerde var az izlenilmiş animelerde bulduklarımı popülerlerin bir kısmında da bulamadım yani seçiçi olurken biraz önyargılı olmamak lazım mesela benim narutoyu, one piecei uzun oldukları için izlemememde yanlış bir seçicilik bence ama çok uzunlar :)
    Naruto kesinlikle uzun değil. Fillerları çıkartsan çok az bölüm kalıyo.


  • Shigatsu wa Kimi no Uso

    Resimden de anlaşılacağı üzere müzik animesi bu. Klasik müzik severlerin çok seveceği, benim gibilere de klasik müziği sevdiren anime bu. O zaman konusundan bahsedeyim.

    Kousei Arima, çocukluğundan itibaren yeteneğiyle ön plana çıkan ve katıldığı bütün yarışmalarda üstün başarılar sergileyen dahi bir piyanisttir ancak annesi Saki Arima'nın ölümünden sonra büyük bir boşluğa düşer ve piyano çalmayı bırakır.
    Anlamsız bir şekilde geçen iki yılın sonunda piyanodan tamamen uzaklaşan Kousei, rakiplerini ve hayranlarını geride bırakarak Tsubaki Sawabe ve Ryouta Watari'nin yanında renksiz ve müziksiz bir hayat geçirmeye başlamıştır. Her şeye rağmen, hayatına beklenmedik bir şekilde giren güzel ve yetenekli Kaori Miyazono sayesinde Kousei, kendi müziğiyle tekrardan yüzleşeceği bir yolculuğa çıkacaktır...

    Konusu gayet güzel. Duygusal da bir anime olduğu için benim gibi 22 bölümü bir oturuşta izlemeyin derim. A-1 pictures yine yapmış yapacağını. Çizimler çok iyi. Sırf müzikleri için bile izlenir bu anime. Eğer empati yaparak izlerseniz sizi sizden alacak bir anime. Bu anime bitince farklı biri olabilirsiniz o derece. Eğer bir şey yapmak isteyip yapamıyorsanız mutlaka bu animeyi izleyin.

    Bu animeyle ilgili en guzel yorumu myanimelist'ten bir kullanici şöyle kayitlara geçirmiştir: "Bir daha iş yerinde bu animeyi izlemeyeceğim çünkü her bölümden sonra yüzümdeki ifadeden dolayı ailemden birinin ölüm haberini aldım zannediyor iş arkadaşlarım."


    Birkaç bölümden izledikten sonra animenin son bölümünde neler olacak anlamıştım. Sanırım izleyen herkes benle aynı sonuca ulaştı. Ağlatmadı ama çok duygulandım. O mektup neydi öyle... Çok önemli olmasa da animede bahsedilmeyen merak ettiğim şeyler oldu. Kao chan'ın hastalığı neydi? Ameliyatta mı öldü nasıl öldü? Arima 1. olabildi mi?




    Edit: Puanım 9/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 14 Mayıs 2020; 13:37:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Btooom

    Çok iyi bir animeydi ya aynı sao gibi sadece kılıç yerine bomba var. Bu zamana kadar nasıl duymadım bu animeyi diyorum. Konusu
    Dünyada oyuncu sayısı milyonları aşmış olan online BTOOOM oyunu, silahların kullanılmadığı, herkesin birbiriyle çeşitli bombalar kullanarak savaştığı bir oyundur.
    Ryouta Sakamato da gerçek hayatta sıradan, çok da başarısı olmayan biriyken, BTOOOM oyununda dünyaca tanınan Japonya'nın en başarılı oyuncularından biridir.
    Ryouta bir gün nasıl olduğunu anlayamadan kendini tropikal bir ormanda bulur. Buranın neresi olduğunu ve nasıl geldiğini araştırırken bir adamın saldırısına uğrar. Kısa zamanda da adamın bir BTOOOM oyuncusu olduğunu, kendisinin de bir şekilde BTOOOM oyunu içerisine girdiğini fark eder.

    Tek kötü yanı 12 bölüm olması. Bu anime aynı şunlar gibi içimde yara oldu.
    https://www.birdizihaber.com/2016/08/ikinci-sezonu-gorememis-anime-serileri/amp/

    Bunun türkçe mangasını nasıl bulabilirim cevap yazan olursa sevinirim :)

    Edit : Puanım 8/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 14 Mayıs 2020; 13:38:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Günün birinde ikinci sezon çıkacak inanıyorum...
  • Ainz Ooal Gown kullanıcısına yanıt
    Ben de inanmak istiyorum ama kaç sene olmuş
    En azından devamını mangadan okusam o da olur, sen okumadın mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Manga okumayı sevmiyorum :)


  • Akame ga Kill!
    Bölüm sayısı: 24
    Tür: Aksiyon, Macera, Dram
    Konusu :
    Tatsumi, köyünü açlıktan ve hastalıktan kurtarmanın bir yolunu bulmak için merkeze göç eden bir savaşçıdır. Merkeze geldiği ilk günlerde merkezdeki insanların zalimliğini anlar ve bu yozlaşmış, çürümüş imparatorluğu kurtarmak için Night Raid isimli suikastçi ekibine katılır.


    Bu anime de çok iyiydi. Rahatlıkla favori 10'uma girdi bile.
    Tam bir suikast animesi. O yüzden aksiyona doyuyor insan. Ayrıca her karakterin kendi hüzünlü hikayesi var. O yönden de karakterleri çok güzel anlatmış. Hafif tadında da komedi koymuşlar güzel olmuş. Animenin tek kötü yanı bayan karakterlerin fazla olması. Bu nedenle sanki harem animesi gibi ama neyseki bol aksiyon var romantizme vakit kalmıyor. İzlemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim.

    Edit: Puanım 8/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 14 Mayıs 2020; 13:39:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Dragon Ball Z

    İlk kez Dragon Ball'i televizyonda izlemiştim. Bugün ise aradan geçen onca yıldan sonra nihayet devamını izleme şansına eriştim.

    Dragon Ball eskiler arasında özlemle anılan efsanevi bir seridir. Klasik shonunen yapısına sahiptir ve hikayesinde geçen kişiler ve bazı eşyalar eski bir Çin hikayesinden alınmıştır mesela o metrelerce uzayan sopa veya karakterlerden bazılarının adları.

    İlk anime Gohan adında yaşlı bir adamın bulup yetiştirdiği Son Goku adında kuyruklu bir çocuğun hikayesini anlatır. Bu çocuk hem çok tasasız hemde çok güçlüdür ve başından çeşitli maceralar geçer. Dragon Ball Z'de ise bu çocuk büyümüş ve çoluk çocuğa karışmıştır ama Goku gibi dünyanın dertleri de Goku'ya göre çok cooook daha büyümüş .

    İlk olarak artık mekan dünyanın yani sira evreni de kapsar hale gelmiş. Pekcok düşman uzaylı ve animede sürekli sürekli ve sürekli vurgulandığı üzere herbiri inanılmaz derecede güçlü . Evet ve ben pekcok konuda şikayetçiyim !

    İlk olarak animede belli bir kurgu var bir düşmandan haber alınıyor , ardından ikincil karakterler bu düşmanla çatışmaya girerek tamamen eziliyorlar ve bu sayede düşmanın gücü vurgulanıyor. Bu esnada bir nedenden ötürü bir süre olaylara karışamayan Goku sonunda yaptığı yoğun antremanin meyvelerini toplayarak yeni düşmanı eziyor ve mutlu son. Tamam bir shonunen için beklenebilir bir kurgu, zaten şikayetim bu kurgu değil benim şikayetim sadece karakterlerin yüzü değiştirilerek yani skin değiştirilerek aynı kurguyu devamlı devamlı önümüze koyması !

    Belki de üst üste çok fazla bölüm izlediğim için gözüme battı ama Dragon Ball Z kesinlikli kurgu ve yaratıcılık konusunda sıkıntı yaşayan bir anime.

    İkinci olrak bazi yerlerde bariz olarak olaylar zorla hikayeye uydurulmaya çalışılmış ki bu malesef gözüme çok battı. Mesela esas karakterin son numarasını yapması için dövüşleri yapay bir şekilde sunmesi ve rakiplerin yapmaları gerekenler yerine sürekli oyalanmasi bunlar gerçekten büyük kusurlar.

    Ayrıca animenin adını veren Dragon toplarının aşırı derecede kullanılması hatta bunların yan bir kurguyla çok daha fazla dileği gerçekleştirmesi , ölenlerin sürekli tekrar geri gelmesi , yan karakterlerin çok zayıf kalması , Muten Roshi , Tensinhan ve diğerlerinin tamamen anlamsizlasmasina yol açmış. Tecrübeli bir mangaka'nin nasıl bu kadar bariz hatalar yapabildiğini anlamakta inanın zorlandım. Kurguyu açıkça mahvetmis bu noktada. Çünkü ölenler ölmüyor, yokolanlar yokolmuyor dolayısıyla animedeki olayların vuruculugu ciddi oranda azalıyor çünkü ölen herkes veya yokolan herşey geri gelebiliyor !

    Animedeki karakterler bile bir yerden sonra yakınlarının ölmesini takmıyor nasılsa geri getiririz diye gerisini siz düşünün !

    Bunun dışında animenin güzel yanı zamanın donmus tek parça bir bütün yerine akıyor olmadı. Yani anime ilerledikçe karakterler yaşlanıyor ve aileleri büyüyor. Dövüşler güzel . Tekrar ve sunme sorununu bir nebze unutursanız hikayeye birazcık kaptirabiliyorsunuz.

    Kısacası Dragon Ball Z beklentilerimin altinda kalan bir anime oldu. Filler bölümlerini atmama rağmen hikayesi olmasi gerekenden uzun tutulmuş. Bu da malesef seriden bir şeyler götürmüş. Yine de izlerseniz pişmanlık duyacağınız sanmıyorum. Kusurlarına rağmen kendini izlettiriyor.

    Birde Dragon Ball Z'nin daha kısaltılmış ve yoğunlaştırılmış Kai adında bir sürümü varmış belki ilk tercihinizi Z yerine Kai üzerinde kullanmanız daha doğru olabilir.

    10 / 6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Ocak 2020; 10:49:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ben birkaç ay önce Kai versiyonunu izledim. Heralde daha kısa olduğu için beğenmiştim. Frieza karakterini baya sevmiştim. Ondan sonra animenin seyir zevki gitgide düştü. Yine de hoşuma gitmişti. Devamını da sonra izlemeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Hocam Dragon Ball Z 291 bölüm.
    Dragon Ball Kai 97 bölüm.

    İkiside aynı konuyu anlatıyor. Dolayısıyla dediğiniz doğru olabilir. Kai çok daha iyi bir seçim olur bana kalırsa da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Ocak 2020; 13:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah



    Dragon Ball Z

    İlk kez Dragon Ball'i televizyonda izlemiştim. Bugün ise aradan geçen onca yıldan sonra nihayet devamını izleme şansına eriştim.

    Dragon Ball eskiler arasında özlemle anılan efsanevi bir seridir. Klasik shonunen yapısına sahiptir ve hikayesinde geçen kişiler ve bazı eşyalar eski bir Çin hikayesinden alınmıştır mesela o metrelerce uzayan sopa veya karakterlerden bazılarının adları.

    İlk anime Gohan adında yaşlı bir adamın bulup yetiştirdiği Son Goku adında kuyruklu bir çocuğun hikayesini anlatır. Bu çocuk hem çok tasasız hemde çok güçlüdür ve başından çeşitli maceralar geçer. Dragon Ball Z'de ise bu çocuk büyümüş ve çoluk çocuğa karışmıştır ama Goku gibi dünyanın dertleri de Goku'ya göre çok cooook daha büyümüş .

    İlk olarak artık mekan dünyanın yani sira evreni de kapsar hale gelmiş. Pekcok düşman uzaylı ve animede sürekli sürekli ve sürekli vurgulandığı üzere herbiri inanılmaz derecede güçlü . Evet ve ben pekcok konuda şikayetçiyim !

    İlk olarak animede belli bir kurgu var bir düşmandan haber alınıyor , ardından ikincil karakterler bu düşmanla çatışmaya girerek tamamen eziliyorlar ve bu sayede düşmanın gücü vurgulanıyor. Bu esnada bir nedenden ötürü bir süre olaylara karışamayan Goku sonunda yaptığı yoğun antremanin meyvelerini toplayarak yeni düşmanı eziyor ve mutlu son. Tamam bir shonunen için beklenebilir bir kurgu, zaten şikayetim bu kurgu değil benim şikayetim sadece karakterlerin yüzü değiştirilerek yani skin değiştirilerek aynı kurguyu devamlı devamlı önümüze koyması !

    Belki de üst üste çok fazla bölüm izlediğim için gözüme battı ama Dragon Ball Z kesinlikli kurgu ve yaratıcılık konusunda sıkıntı yaşayan bir anime.

    İkinci olrak bazi yerlerde bariz olarak olaylar zorla hikayeye uydurulmaya çalışılmış ki bu malesef gözüme çok battı. Mesela esas karakterin son numarasını yapması için dövüşleri yapay bir şekilde sunmesi ve rakiplerin yapmaları gerekenler yerine sürekli oyalanmasi bunlar gerçekten büyük kusurlar.

    Ayrıca animenin adını veren Dragon toplarının aşırı derecede kullanılması hatta bunların yan bir kurguyla çok daha fazla dileği gerçekleştirmesi , ölenlerin sürekli tekrar geri gelmesi , yan karakterlerin çok zayıf kalması , Muten Roshi , Tensinhan ve diğerlerinin tamamen anlamsizlasmasina yol açmış. Tecrübeli bir mangaka'nin nasıl bu kadar bariz hatalar yapabildiğini anlamakta inanın zorlandım. Kurguyu açıkça mahvetmis bu noktada. Çünkü ölenler ölmüyor, yokolanlar yokolmuyor dolayısıyla animedeki olayların vuruculugu ciddi oranda azalıyor çünkü ölen herkes veya yokolan herşey geri gelebiliyor !

    Animedeki karakterler bile bir yerden sonra yakınlarının ölmesini takmıyor nasılsa geri getiririz diye gerisini siz düşünün !

    Bunun dışında animenin güzel yanı zamanın donmus tek parça bir bütün yerine akıyor olmadı. Yani anime ilerledikçe karakterler yaşlanıyor ve aileleri büyüyor. Dövüşler güzel . Tekrar ve sunme sorununu bir nebze unutursanız hikayeye birazcık kaptirabiliyorsunuz.

    Kısacası Dragon Ball Z beklentilerimin altinda kalan bir anime oldu. Filler bölümlerini atmama rağmen hikayesi olmasi gerekenden uzun tutulmuş. Bu da malesef seriden bir şeyler götürmüş. Yine de izlerseniz pişmanlık duyacağınız sanmıyorum. Kusurlarına rağmen kendini izlettiriyor.

    Birde Dragon Ball Z'nin daha kısaltılmış ve yoğunlaştırılmış Kai adında bir sürümü varmış belki ilk tercihinizi Z yerine Kai üzerinde kullanmanız daha doğru olabilir.

    10 / 6
    Dragon Ball'u eskiden tvde dublajlı olarak izleyenlerden biri de benim :) Bilirsiniz ki az sayıda bölüm yayınlanıp kaldırıldı ve bir daha gösterilmemeye başlandı.

    Diziyi merak edip biraz da iade-i itibat etmek için diziye yeniden başladım. İlk seriyi (Dragon Ball) bitirdim. Şu anda Dragon Ball Z'yi takip etmekteyim. Diziyi severek ve gülerek takip ediyorum lakin dizinin eski olmasından mıdır yoksa yaşımızın getirdiği olgunluk mudur, hep dövüş sanatları odaklı olması biraz sıktı. Kendi zamanında (90'lar ve öncesi) çok iyi olabilir ama bu zamanda hikayesi bence çok yavan. Goku'nun topları aramak için maceraya çıkması çok güzel ve eğlenceli ama asıl hedeflerinin, üç yılda bir tekrarlanan dövüş turnuvasına katılmak olması ise bir o kadar sıkıcı ve sıradan.

    Eklemem gerek, artık animeleri Japonca izleyemiyorum. Dragon Ball'u da resmi, lisanslı İngilizce dublajlı olarak izliyorum (Funanimation). Ne alaka diyeceksiniz ama resmi çevirilerde hikaye kaybolmuyor. Hayran çevirilerinde bazen bazı noktalar kayabiliyor.

    Dragon Ball Z'yi bitireceğim ama sonrasında diziye devam etmeyebilirim :)

    Ekleme: Mesela benim izlediğim açılış şöyle:

    https://www.youtube.com/watch?v=mAm0JAnk6bg&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 17 Ocak 2020; 15:16:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Japonca dışında izleyebildiğim tek dublaj Türkçe : ). Sizin izlediğiniz dublaj benim indirdiğim versiyonda bulunuyordu şöyle bir baktım ama çok yapay geliyor benim için... Tabi bu sadece alışkanlık...
    Bu arada dediklerinize bende katılıyorum benim için bu animenin değeri büyük oranda nostalji duygusundan kaynaklanıyor Ama Z'den sonra bende devam etmeyeceğim : )
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Animelere birde puan verirseniz harika olacak : )
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Beğenmene sevindim arada puan vermeyi unutuyorum. Bi dahakine dikkat ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    3 gatsu no Lion mutlaka izlemeni öneririm gerçek bir şahaserdir. İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.