Şimdi Ara

En sessiz güç kaynağı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 485 watt enermax noisetaker kullanıyordum. Gerçekten çok sessizdi.
    Daha sonra modüler güç kaynaklarının hoşuma gitmesi nedeniyle uygun fiyatada bulunca
    tagan easycon 480 watt. aldım. Gayet memnunum. Ancak sanki enermax daha sessizdi.
    Tüm fanları kapatıp dinleyince güç kaynağından ses geldiğini farkettim. Abartı bir ses yok
    ancak daha sessizi lazım. Hem daha güçlü bir psu almak istiyorum hemde çok sessiz olmasını
    istiyorum. Geçenlerde bir arkadaşa sistem topladık, güç kaynağınıda mavideki arkadaşın önerisi
    doğrultusunda corsair tx650 aldık. Dinledim ve gerçekten sessiz geldi bana(en azından benimkinden
    çok daha sessiz geldi). Bu konudaki yorumlarınızı almak istiyorum. En az 550-600watt bir güç kaynağı
    alıcam. Fiyatıda 200 lirayı geçmemeli. Ocz fatality 550watt modüler buldum 150lira gibi bir fiyatı var
    ancak sessizmi değilmi anlayamıyorum almadan. Corsair tx650 bence sessiz ancak fiyat olarak pahalı.
    200 lirayı geçmeyen en ucuz psu nedir? High power ın tüketim göstergeli 560watt modüler olanı var
    ocz nin 600 watt olanı var 180 liraya. hangisidir bilmiyorum. Siz kullanıcılar bir fikir verirsiniz

• THERMALTAKE 650 WATT TOUGHPOWER Q-FAN GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU) --- 220 lira

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=31675

750w olanı var bende de gerekten de çok sessiz

Biraz daha hesaplı istersen;

XILENCE XP-580 RED WING 580 WATT GÜÇ KAYNAĞI --- 120 lira (Bu üründe oldukça sessizdir)

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38703
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• xilence ın fiyatı uygunmuş ancak bu fiyata düşündürücü geliyor? Gerçekten kalitelimidir?
    Thermaltake ise gözümde hep kalitesiz güç kaynağı üretirmiş gibi bir pozisyondaydı. Acaba parasının hakkını veren
    bir güç kaynağımıdır? Yani tagan-enermax gibi markalarla kıyaslanırmı?

Xilence tam f/p ürünü çıkışları ve verdiği amper değerleri gayet iyi. Sessiz ve stabil çalışan bir ürün içiniz rahat olsun. 750w olanın arkadaşımız aldı çok memnun .45 ACP nikli arkadaş kullanıyor.

En sessiz güç kaynağı?
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • hocam değerler güzel görünüyor. acaba tek kanaldanda combine edip 40amper verebiliyormu?
    baktım 750 watt olanının fan off tuşu varmış artı 13.5 cm fanlı. Aslında biraz daha paraya kıyıp
    alınabilir gibi duruyor... Mavide nakite 240 ytl diyor. Yarın bir bakayım vaktim olursa Bunun
    dışında varmı tavsiye hocam?
  • Konuda adı geçen tüm markaların sessizlik iddiasında olan modelleri var ancak bana sorarsanız bu işte en çetrefilli sorulardan biri bu sessizlik olayı.Neden derseniz,yaşanmış çok örnek var ama bizzat tecrübemi aktarayım.Bilgisayar aşırı merakımdan dolayı yakın çevremin neredeyse tüm satın alım işlerini ben yaparım(özellikle kaçınırım ama ihale sonunda bana kalır ) . Ben sessiz diye bir psu aldırırım adam sesli bulur veya tam tersi ben sesli derim , yoo gayet sessiz derler . Gerçekten sessiz bir seride şans bu ya sesli biri bize denk gelir vs vs.
    Bir de şöyle durumlar var , fanı sessizdir , herşeyi mükemmeldir üst seviye bir ekran kartı ve sistemle psu ya çok yüklenirsiniz elektriksel bir ses gelir (genel bir durumdan bahsetmiyorum, şans bu ya oluyor işte,kimi modellerde komponentlerle alaklı olarak da bu tür ses sıkıntıları olabiliyor).
    Velhasıl en sağlamı varsa çevreden birinde deneyip biraz da riski göze alıp Xilence - OCZ - Enermax - High power markalarından birinin amacınıza uygun modelini tercih etmeniz.
    Direk şunu alın demek isterdim ama yazdığım gibi işte , biraz şansa bakan biraz da GÜRÜLTÜ kavramının göreceliliğinden kaynaklı bir durum.
    NOT : DB değerleri doğruysa xilence çok iyiymiş cidden .
    Rastgelsin.

• Valla üstad power ne kadar yüksek olursa o kadar iyi aslında...

Bu üründe benim çok beğendiğim ve arkadaşımın kullandığı bir ürün gerçekten bu da çok sessiz...

HIPER HPU-4M580 TYPE-M 580W 12cm Fan Atx 2.2 PSU

http://www.sanalmarketim.com/urun/AK920OEM39/HIPER-HPU-4M580-TYPE-M-580W-12cm-Fan-Atx-2.2-PSU

ANTEC BP550Plus Basic Power Modular Cable 550W Bu da çok kalitelidir.

http://www.sanalmarketim.com/urun/5ab3fe5de2688213a73cdda32dfe75cf/ANTEC-BP550Plus-Basic-Power-Modular-Cable-550W

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜÇ KAYNAĞI ÇOK ISINIYOR
    10 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leon-x hocam çok teşekkürler. Galiba xilence 750 watt olanını alıcam.
    Özellikle fan off tuşu olması harika.
  • _____________________________
  • Bende xilence öneririm gerçekten forumda alan arkadaşlar memnuniyetlerini dile getiriyor tam bir f/p canavarı tavsiye ederim kardeş xlience i
    ((load ta 45 C)) ||Hİ-LEVEL 1 gb ddr2 667@850mhz ram||Palit 7600gt||asus p5b||520 GB SEAGATE Barracuda 7200 rpm 16MB CACHE SATA2||us Robotics 9107||Creative Audigy2 7+1||FSP 400 watt psu||Logitech Drive Force Pro (DFP) Direksiyon seti
    SUPER Pİ 1M:17 sn
  • Noisetaker kullandıktan sonra aradığın sessizliği kolay kolay hiçbir PSU da bulabileceğini sanmıyorum. Sana tavsiyem alacağın PSU nun 80+ olmasına dikkat et. PSU bu koşulu sağlamıyorsa zaten sessiz olması mümkün değildir. Sağlasa bile yine memnun olacağının garantisi yok. Sessizlik konusu çok göreceli bir kavram. Daha önce kasaların üzerinde gelen ucuz PSU ları kullanmış olup ilk defa 120mm fanlı sıradan bir PSU kullanan birine yeni PSU çok sessizmiş gibi gelebilir, fakat elinden kaliteli ürünler geçmiş biri bu PSU yu kesinlikle sessiz olarak değerlendirmez. Mesela deneme şansı bulup gürültülü olarak değerlendirdiğim bazı modellerin forumda sessizdir diye tavsiye edildiğini görüyorum. Mümkünse alacağın PSU yu sistem üzerinde takılı çalışırken görüp dene (Boşta çalışırken değil, boşta zaten çoğu PSU sessiz çalışır. Sisteme takılınca işler değişir.)

flickr
  • High power absolutelerde gerçekten çok sessiz tavsiye ederim.
    ÖZellikle şu modeli

En sessiz güç kaynağı?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.