Şimdi Ara

Kaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaliteli ve uzun vadede sorun çıkarmayacak bir +850W üzeri güç kaynağı arıyorum. Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki üç model dikkatimi çekti:

İncelediğim Modeller:

NZXT C1200 Gold ATX 3.1 (PA-2G2BB-EU) – 1200W

• Fiyat: 11.439₺
    • ATX 3.1 / PCIe Gen 5.1 desteği
    • 5 adet CPU/PCIe çıkışı

NZXT C1200 Gold (PA-2G1BB-EU) – 1200W

• Fiyat: 8.609₺
    • Eski seri (ATX 3.0)
    • Fiyat/performans açısından avantajlı

Asus ROG Strix 1000W Platinum Gen5.1

• Fiyat: 10.539₺
    • %92+ verimlilik (80+ Platinum sertifikalı)
    • PCIe Gen5.1 desteği
    • Marka kalitesi ve dayanıklılık beklentisi yüksek
    • GPU-First voltaj

Tercih Kriterlerim:

• Yüksek verimlilik (tercihen Gold ve üstü)
    • Yeni nesil donanımlarla uyum (ATX 3.1 / PCIe Gen 5.1) (Çıkacağını düşündüğüm 5080 ti - super modeline geçebilirim )
    • Diğer ihtimal 3x8 pin isteyen RX 9070 XT alabilirim.(2x cpu + 3x gpu bağlantısını kullanmak)

Alternatif Güç Kaynağı Önerilerine Açığım

Yukarıdaki modeller arasında kararsız kaldım. Eğer daha iyi fiyat/performans ya da kalite açısından öneriniz varsa, onları da değerlendirmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 21 Mayıs 2025; 3:48:3 >

• asus rog 1000w kullanıyorum resmi 10 yıl desteği, gan mosfet, gpu first voltage, ultra esnek kablo özelliği nedeniyle tercih ettim. özellikle gpu first voltage cezbetti artı olarak kablo kılıfı çok ilginç bir malzemeden üretilmiş çok esnek ve çok kolay kıvrılıyor normalde psu kablolar çok sert olur ama bunda baya bay rahat oldu montajı

nzxt kim destek veriyor bilmiyorum ama asus resmi 10 yıl garanti veriyor penta üzerinden doğrulattım

• Cevap için teşekkür ederim. Normalde nzxt de 10 yıl garanti veriyor. Ülkemizdeki koşullardan dolayı 2 yıldan fazla mıdır onu bilmiyorum. Yüksek ihtimal 2 yıl ile sınırlıdır maalesef.

İki üründe iyi kalitede, bu konuda sorun yok.

https://hwbusters.com/psus/nzxt-c1200-atx-v3-1-psu-review/11//

https://hwbusters.com/psus/asus-rog-strix-1000w-platinum-psu-review/12//

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam selam,

Ben de almayı düşünüyorum. Minimum 850 max 1000 düşündüm, fazlasına ihtiyacım olmayacak.
    Karar verdiklerimi atayım sizde bir bakının, araştırıp vazgeçtiğiniz bir ürün var ise sebepleriyle bana da anlatabilirseniz süper olur.

www.vatanbilgisayar.com
    NZXT C850 850W 80 PLUS GOLD FULL MODÜLER SİYAH Güç Kaynağı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/nzxt-c850-850w-80-plus-gold-full-moduler-siyah-guc-kaynagi.html

www.tebilon.com
    ASUS ROG STRIX 850W 80Plus Platinum ATX 3.1/PCIe 5.0 ATX12V Güç Kaynağı Uygun Fiyatları ile Tebilonda
    https://www.tebilon.com/asus-rog-strix-850w-80plus-platinum-atx-31-pcie-50-atx12v-guc-kaynagi/?ref=akakce&v=1.94.8

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-thermaltake-850w-80-gold-toughpower-gf3-ps-tpt-0850fnfage-3-pcie-5-0-tam-moduler-fiyati,954249898.html

https://app.hb.biz/Pd7v7bfzlVZw

Coil whine olmayacağını bilsem Rm850e alıp geçmek istiyorum aslında. Araştırmaları yaptığım siteleri de atayım hatta varsa sizin araştırırken bakındığınız siteler siz de atabilirseniz süper olur.

Meşhur liste;

Türkçe kaynak olaraktan Nebi Akgün'ün listesi hoşuma gittiğinden bakınıyorum;

Genel bi liste tadında tier list;
    https://cultists.network/140/psu-tier-list/

Cybenetics'in sitesindeki veriler;
    www.cybenetics.com
    Cybenetics Labs – PSU Efficiency & Noise Level Certifications - PSU Performance Database - PSU Performance Database
    https://www.cybenetics.com/index.php?option=psu-performance-database

Cybenetics'in verilerine özellikle güç kaynağının ortalama gürültüsünün ne olduğunu öğrenmek için bakıyorum. Her psu için veri yok maalesef.

Bu 4 siteye bakaraktan fiyatı görmezden gelerek en iyiden kötüye doğru sıralayacak olursam(hiçbiri kötü değil, sıralama anlamında);
    -Be quiet straight power 12
    -Asus rog strix 850p
    -Nzxt C850 Gold
    -Toughpower GF3
    -Corsair Rm850e (coil whinedan ötürü)

Aslında f/p açısından en mantıklısı toughpower GF3 gelmişti ve direk sipariş verdim 10 gün kadar önce ancak firma bana GT modelini gönderdiğinden iade ettim. Sonra başka bir firmadan daha sipariş geçtim GF3 modelini, başka firmadan söylemiş olmama rağmen yine GT modelini gönderdiler.
    Öyle olunca da vazgeçtim GF3'ten, vardır bunun da bir sebebi dedim.

Gönlüm Asus'tan yana ama bu kadar da para vermenin bir anlamı yok mu acaba diye soruyorum kendime. Nzxt alıp geçesim geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_17 -- 21 Mayıs 2025; 20:37:15 >

• Vatanda normal fiyatına gelmiş. 10K

https://www.vatanbilgisayar.com/nzxt-c1200-1200w-80-plus-gold-full-moduler-siyah-guc-kaynagi.html

İlave olarak gözüme çarpan F/P olan bu model var.

https://www.gaming.gen.tr/urun/578621/enermax-revolution-d-f-x-1350w-80-gold-full-moduler-140mm-fanli-argb-guc-kaynagi-ert1350ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/

https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/enermax-revolution-d-f-x-1650w-review/6/

Rog plat verimlilik ile öne çıkıyor, DBB (çift bilyalı rulman) fan kullanıyor. Great Wall altyapısını kullanıyor

NZXT C1200 atx 3.1 ise CWT'nin CXT platformunu kullanıyor. FDB fan ile geliyor.

Enermax'ta fiyatına göre incelemelerde iyi gözüküyor.

TT Toughpower GF3 ise CWT CSZ kullanıyor, nzxt'nin atx3.0 versiyonuyla aynı. Eğer GF 3 konusunda yaşadığın şansızlığa rağmen o modeli beğendiysen 8600'e NZXT C1200 ATX 3.0 olanını alabilirsin.Kaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) Diğer modelleri saçma sapan fiyatlara listeleniyor.

Mayıs'ın ilk haftasına kadar XPG Cybercore II modeli varmış ama şu an yok maalesef. Yarı-dijital CWT CTT platformunu kullanıyor.

Kaynak olarak SPL's psu tier list ve linklerini attığım hwbusters incelemelerine ağırlık verdim. Diğer ürünlerle karşılaştırdığı için daha anlaşılır oluyor. TPU, anandtech, kitguru vs incelemelerini okudum ama pek anlaşılır gelmiyorKaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) 

Aslında tuf anakart ve ekran kartım var, Asus'u severim ama bu sefer kaliteye yönelik nzxt c serisi ya da yine F/P ağırlık verip enermax dfx alacağım. Seasonic Core GC kullanıyorum. Seasonic ürünleri gelse hiç düşünmeden focus serisini alıp geçerim de neredeyse yıl olacak hala ürünleri yok.

• O nzxt modeli icin cw sikayetleri vardi 3.1 versiyonunda cozulmus olabilir.

• C1200 baya iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    850-1000W PSU önerisi olan?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • faruk_17 kullanıcısına yanıt

7700 çok iyiymiş. bir ayı geçti ben 9070 için c850 alalı ama beyaz diye öptüler 9500 lira. ben memnun kaldım mhz dalgalanması olmuyor kartta önceki psuya göre. eski tip seasonic üretimi phanteks 750w vardı seasonic 16pin kablosuyla. kablo giriş değil yani mesele bu 3.1 standartında. burada da anlayan arkadaşlarla konuştıum hepsi güzel dedi cwt'nin falan filan yeni platformu dedi tabi o kadarını kafam götürmüyor artık da güzel dedi herkes. asus 1000w almıştım amazon'dan aslında ama iptal oldu bir daha da almadım. sonra baktım bunun güzel modeli aura mı bir şey versiyon o da yok burada.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160612540

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 22 Mayıs 2025; 12:27:3 >

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam açıkçası en önem verdiğim şey sessiz olması, yanıltacağını da sanmıyorum. Sessiz olsun bronze olsun yine alırdım ama Cybenetics üzerinde baktığımda bronze sertifikalı psuların hepsi belli bir gürültüye sahipler.

Ses açısından da değerlendirebilir misiniz?

kart safir nitro+ olunca çok çok sessiz o sistem hatta abartıp kasa fanlarını 1400 devir değil 800 900 gibi yapsam kulağımı dayamam gerekecek. kasa dibimde. buradan ne kartta ne psuda cw olmadığını biliyorum ki hiç güzel değil milattan kalma bir bina 230 küsür volt geliyor sürekli. göstergeli priz var. bu psu buraya fazla kaçtı diye evdeki 5070 ti sistemime de getirebilirim ama uv çekince 155-160w en fazla 200w çekiyor garibim harbi overkill olur. kartına göre değişir yani 9070'te faydasını görmemiş olsam 3.1'in derdim ki kablo girişi sadece fark ama öyle değilmiş. psunun 3.1 olması demek 3.0 öncesi eski tip'e göre farklı çalışması demek bir şekilde işte dediğim gibi eskiden olsa bilimsel bir şeyler derdim de şimdi kafam götürmüyor. amd 9000 serisi ya da nvidia 5080 24gb de olsa 850w modeli bile kartın Allah razı olsun abi diyeceği bir psu olacaktır oc yapsanız bile. 5090 olur o zaman 1200w modeli alınır.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam nitro+ 7800xt ekran kartı kullanıyorum, benim için 750ye kadar okey zaten ama sesten şikayetçiyim ben. Kasanın fanlarını da arctic ile değiştim yakında bir ihtimal CPU fanını da değişebilirim. Şu an psu acilen değişip sonrasında ses kaldı mı yoktu mu öyle test edeceğim.

Detaylı cevabınız için teşekkürler, NZXT C850 Gold hayırlı olsun diyelim bana :)

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Hocam siz de bana eşlik edip NZXT C1200 alıp geçin. Kaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w)  Atx 3.1 için iyi fiyat gibi. Tabi yine de enermax ile 2 kat fark var neredeyse. Karar sizin tabi.

Ses istemiyorsan yüksek kapasiteli model alman daha mantıklı. Yüksek watt'lı güç kaynağında, sistem yüzdesel olarak daha az yük bindiği için haliyle fanlar daha az dönüyor ve genel olarak bileşenler daha az yıpranıyor. Baya uv ve ayar yapılmış sistemde stres testinde fanlar 1000 RPM anca görüyor, oyunlarda 700-800 bandında diye hatırlıyorum. Uzun yolda 2.0 motorların daha çok dayanması da örnek gösterilebilir.

Bulunduğum şehirdeki Vatan'da var olarak gözüküyor güç kaynağı. 15-20 dk mesafede gidip hemen almak beni kandırıyorKaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) 

Gaming gen'de iyzico kampanyası vs bir şeyler ile cashback alınabiliyor. Enermax'ı alıp gelen cashback ile nostalji i5 760 sisteme Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C takmayı düşünüyorum Kaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) 

Fikir vermek isteyen olursa açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 22 Mayıs 2025; 14:7:18 >

• Hocam napıyon şimdi enermax ımı alıyon?

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Aldım bile Kaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) 

Düz pe 120 alacaktım bu gidişle dijital ekranlı olanı alacağım Kaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) 

• Hayrını gör o vakit. İçinden pcye bağlamadan başlatma aparatı çıkıyor. Önce bir öyle denersin, baktın çalışıyor sıkıntı yok montajını öyle yaparsın.

Hocam gelince geri dönüş yap bize mutlaka. Ses olur, cw olur deneyimledikten sonra. Özellikle ses konusunda merak ediyorum.

İyzico sistemi nasıl işliyor hocam? Peşin para ile tek çekim şeklinde mi alabiliyorsunuz? Yani kredi kartı gibi bir mevzu yok sanırım doğru anladıysam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_17 -- 22 Mayıs 2025; 17:26:57 >

Ben bir hafta kadar önce aldım. Benim sistem max 350 watt çektiği ve genelde 200 250 watt civarında kullandığım için fan devreye girmiyor. Sadece ilk çalıştırmada fanı 10 15 saniye kadar önce ters yöne sonra normal yöne dönerek çok rahatsız etmeyen ama kendini belli eden bir ses çıkarıyor. Kablo kaplaması güzel ama soketleri çıkarıp takmak zor, öyle çıt diye yerine oturmuyor söküp takarken biraz fazla güç uygulamak gerekiyor. Kablo boylarıda biraz kısa gibi, full tower kasalarda psunun konumuna göre montajda sıkıntı olabilir, bende corsair 4000d var sıkıntı olmadı. Gücü kestiğimde bile bağlı olan usb fan 20 sn ye kadar dönmeye devam ediyor, eski gigabyte aourus 750 watt psu da bu süre 5 sn civarıydı. Aklıma şimdilik gelenler bunlar.

• Sanırım sende aldın. Deseydin, aldım memnunum diye bu kadar düşünmezdim Kaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) ikimize de hayırlı olsun diyeyim.

Diğer mesajını gördüm geçen hafta almışsın. Tekrardan hayırlı olsunKaliteli Güç Kaynağı Önerisi (850-1200w) 

@faruk_17 iyzico detaylarında taksitli satış geçerli diyor.

Sağolasın. Hocam yeterince uzun süre kullanmadığım için tavsiye edebilecek durumda değilim. İlk izlenimler olumlu ama şöyle en az 5 6 ay kullanayımki olur olmaz diyebileyim. Mesela bu psu yu taktığımdan beri iki defa pc olması gerekenden biraz daha geç açıldı. Tesadüfmü yoksa psu kaynaklı bir durummu emin değilim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.