Şimdi Ara

En iyi 40 RPG (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
8.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışılacak birşey yok zati. Olmadığı açık ve ortada. Neden RPG dir diye soruyoruz gelin söyleyin açıklayın şudur diye tartışalım o vakit. Fakat daha bir neden sunulmadı .Yani diablo H&S değil RPG dir diyenlerden bekliyoruz. Zati level atladıkça str +5 puan vermek RPG olması için yeterlidir diyen biri ile tartışılacak birşey yoktur cidden.
  • Bunların hepsi fakeWorld f WArcraft on numara oyundur
  • Yaw herkes saçmalamış. Yok bu şudur şuda budur filan die. Halbuki dediğiniz bütün türler rpg dahilinde. Bunu hazırlayan adamlarda sizden daha çok düşünmüştür herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feel so bad

Ulan pis cahiller. Yok neymiş, Diablo RPG diilmiş. Bak sen... Sen anlamadan bi Plankape Torrent oynadın die bana ders mi vericen!! Benim amcam Mario, akıllı olun olm. Diablo sapına kadar rpgdir. Siz oynamayı bilmiyosunuz diye laf atmayınlol lol lol. diablodaki akıcılık, itemler hangi oyunda var.. bilip bilmeden konuşuyonuz... Karakter gleiştirme var işte.. RPG oyunları dediklerinizde de var ondan. Yok tutturmuşsunuz bi seçenek seçenek die. Diabloyu öldürürken ne kadar seçim yapılıyo bilinyonuz mu siz bilmezsiniz tabi.. ben de bilmiyodum.

kendini kötü hisseden arkadaşım, diablodaki müthiş diyalogları ve senin verdiğin cevaplara göre diablonun yapacaklarını değiştiren oyun gidişatını unutma lütfen.
    ve evet sana katılıyorum diabloyu öldürürken bir sürü seçenek var. ben mesela, bir elimde ateş bir elimde buz baltasıyla öldürmüştüm.
    diabloya 3 tane fireball atarak öldüren arkadaşımda var, eminim kılıçla öldürenlerde vardır.
    al sana şimdiden oyun sonu için 3 seçenek..

• hahaa valla haklısınız harbi saçmalamışız diabloda sonuçta hell filan gibi zorluk seviyeleri var. Alın size seçenek daha ne olsun hahaha.

DarkHunter22 valla sana kesinlikle katılıyorum. Freedom Force diye oyunları RPG listesine sokmak için kesinlikle benden daha çok düşünmüş olmaları lazım

İlk listemi geri alıyorum bence RPG de en iyi listesi şöyle olmalı.

1.NFSU--- Fren rengini bile belirliyebiliyoruz. Daha ne olsun. Alın size seçenek alın size RPG.
    2.Mario Online-- Yok ama olsun genede olsaydı çok baba RPG olurdu.
    3.PES serisi--- Futbolcuların istatislikleri olan bir oyun. Deli gibi her maç ayrı bir RPG havası veriyor.

[

• iyi güzel de o dediğin oyunlarda büyü yok o bakımdan en iyi rpg harry potter
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_Necro

iyi güzel de o dediğin oyunlarda büyü yok o bakımdan en iyi rpg harry potter

• Fallout'ta da büyü yok

Sims var. Level atlamalı. İtem de alabiliyon. Envanteri mi neymiş ben bilmem ondan da varmış hemide gomşular.

Red Alert var. Tank tüfeng topçu pırpır gibi ordusal hedeleri istediğimiz kada biz çıkartabiliyomuşuz. Tam rpg olmayabilir ama RTS-RPG olmaya aday.(Action rpg gibi yani)

Diablo'ya rpg diyenler, hayatlarında hiç inisiyatif lafını duymuşlar mı? 1d6, 2d4 nedir ne değildir biliyorlar mı? Saving Throw nedir atılır mı tutulur mu bilirler mi?

Cevap hayırsa diabloya rpg demeyiniz, günde en az bir kere gökyüzüne bakınız efenim.
  • Diablo 1 ve 2 H&S gurubunda tartışmasız bu güne kadar yapılmış en iyi oyun zaten daha iyisi Diablo 3 gelince olur ancak

En iyi RPG bence bunların arasından WOW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pukaa -- 16 Eylül 2007; 18:49:43 >
  • wow???? oh no
  • Bu nası bi saçmalama. RPG die bildiğiniz bi oyuna göre düşünüp diğer oyunları onunla karşılaştırıyorsunuz. Bir karakteri oynadığımız bütün oyunlar RPG dir. İster canavar doğrasın, ister item dizsin isterse amuda kalksın
  • 1- Planescape: Torment
    2- Baldur's Gate Serisi
    3- Fallout 1-2
    4- Kotor 1-2
    5- Neverwinter Nights 1-2
    6- Daggerfall
    7- Elder Scrools 3
    8 -Fable
    9- Arcanium

Bu yazdigim oyunlarin sirasi kisilerin zevkine gore yer degistirebilir ama ben RPG'ciyim diyen adamin listesinde ilk sirada bu oyunlar olmazsa ben o adamin RPG'ciliginden suphe ederim.

Saygilarimla
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkHunter22

Bu nası bi saçmalama. RPG die bildiğiniz bi oyuna göre düşünüp diğer oyunları onunla karşılaştırıyorsunuz. Bir karakteri oynadığımız bütün oyunlar RPG dir. İster canavar doğrasın, ister item dizsin isterse amuda kalksın

Bu nasil mantik?

Sizin mantiginizla Monkey Island seriside RPG sonucta karakteri kontrol ediyoruz.

RPG deyince sadece is karakteri kontrol etmekle bitmiyor. Genellikle AD&D kurallarinin kullanildigi, oyun icerisinde yapmis oldugunuz secimlerin oyunun gidisati uzerinde etkili oldugu, sizin karakterinizin aligmentinin (chaotic, neutral vb.) npclerin size karsi tavirlarinda etkili oldugu oyunlara biz kisaca RPG diyoruz.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 16 Eylül 2007; 17:35:53 >

• Ne kadar çok uzmanı varmış bu türün. RYO (sizin RPG dediğiniz) türünde bir sürü oyun var, çok basitçe söylemek gerekirse kendinizi ifade edebileceğiniz oyun türleridir. Olmak istediğini olursun veya yapmak istediğini yaparsın. Kim oyun seni sınırlar, kimisi olabildiğince serbest bırakır.

Bazı oyunlar vardır, kendini üstüne giydiğin eşyalarla, yeteneklerinle ifade edersin, mesela Diablo, kim oyunlar vardır, ağzından çıkan kelimeler sonunu belirler veya seçtiğin yol. RYO o kadar karışık ve subjektif bir kavram ki... Bırakın isteyen H&S desin isteyen RPG ne değişirki.

Şunu anlamamız lazım diye düşünüyorum. Adam kendini böyle ifade ediyor, ya da edebiliyor. İfade tarzının spesifik olması tamamı ile seçimle alakalı. BG'de konuşmalarınızla olayı bir yerden bir yere sürüklemeniz mümkünken, Diablo'da kesmeden olmuyor veya oyun çok lineer diyorsunuz. E ne yapalım adam kendini ancak bu kadar ifade ediyor.

Konuyu daha fazla uzatmanın anlamıyok diye düşünüyorum. Bu listeyi yapanlar doğal olarak çok farklı beklentileri gözönüne almak zorunda kalmışar ve ortaya böyle bir liste çıkmış. Bırakın birbirinizle uğraşmayı. Sevdiğiniz oyunları yazın yeter...

• quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen
    quote:

Bu nası bi saçmalama. RPG die bildiğiniz bi oyuna göre düşünüp diğer oyunları onunla karşılaştırıyorsunuz. Bir karakteri oynadığımız bütün oyunlar RPG dir. İster canavar doğrasın, ister item dizsin isterse amuda kalksın

Bu nasil mantik?

Sizin mantiginizla Monkey Island seriside RPG sonucta karakteri kontrol ediyoruz.

RPG deyince sadece is karakteri kontrol etmekle bitmiyor. Genellikle AD&D kurallarinin kullanildigi, oyun icerisinde yapmis oldugunuz secimlerin oyunun gidisati uzerinde etkili oldugu, sizin karakterinizin aligmentinin (chaotic, neutral vb.) npclerin size karsi tavirlarinda etkili oldugu oyunlara biz kisaca RPG diyoruz.

Saygilarimla

Off ya!!!

SİZİN RPG dediğiniz oyunlara dünya FRP diyor. RPG dünyasında karakter açılımları chaotic, neutral falan değildir. Hatta FRP, RPG'nin bir alt alanıdır. Ne kadar ukalaca bakıyorsunuz olaylara.

Arkadaş ne güzel açıklamış, adamı kontrol ediyoruz diye, sen tutmuş fiziksel kontrolden bahsediyorsun. Önce bir söyleneni iyi anla...

Öyle bir iki kelime öğrenip sağa sola laf atmaya benzemez. Çok biliyorsan chaotic-neutral bir karakterin özelliklerini bize açıklada öğrenelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 16 Eylül 2007; 22:45:18 >

• @Bethrezen, evet güzelce açıklamışsın. Yazdıkların da doğru.

@SolidRock, bu son yazından anladığım kadarıyla ukala tavırlar gösteren kişi sensin. Arkadaşı da tanımam seni de, ama bir iki kelime öğrenip sağa sola laf atmaya benzemez sözünü sana yakıştıramadım. Eğer bilmiyorsan chaotic-neutral-lawful, evil, good gibi alignmentleri anlatırım ben ama bunu da ukalalık sayacağından şüpheliyim. Ayrıca ben ne kadar anlatmak istesem de sana tam olarak anlatamam sanırım. Baldur's Gate ve Neverwinter Nights serisinde aligh.ler detaylıca yazılmış. Örnekleriyle birlikte. Bunları oradan öğrenebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SolidRock

quote:

quote:

Bu nasil mantik?

Saygilarimla

Off ya!!!

SİZİN RPG dediğiniz oyunlara dünya FRP diyor. RPG dünyasında karakter açılımları chaotic, neutral falan değildir. Hatta FRP, RPG'nin bir alt alanıdır. Ne kadar ukalaca bakıyorsunuz olaylara.

Arkadaş ne güzel açıklamış, adamı kontrol ediyoruz diye, sen tutmuş fiziksel kontrolden bahsediyorsun. Önce bir söyleneni iyi anla...

Öyle bir iki kelime öğrenip sağa sola laf atmaya benzemez. Çok biliyorsan chaotic-neutral bir karakterin özelliklerini bize açıklada öğrenelim...

Tansiyonu yukseltmenin luzumu yok.

Arkadas ne demis "Bir Karakteri Oynadigimiz" ve bende bu lafinin uzerine hareket ettim cunku sizin de gayet iyi bildiginz gibi hemen hemen her oyunda bir karakteri kontrol ediyoruz. Benim soyleneni iyi anlamamdan once arkadasin demek istedigini iyi anlatmasi gerekmektedir.

Gelelim 2. meseleye.

RPG ile FRP arasinda bir fark varmidir? RPG = FRP yani o yuzden ben rpg diyormusum dunya frp diyormus bos isler bunlar arkadasim.

RPG icinhttp://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game
    FRP icin http://en.wikipedia.org/wiki/Fantasy_role-playing

quote:

Su yukarida alinti yaptigim cumle size hic yakismayan bir hitap sekli. Herkesi cocuk zannetmeyin. Bir hatam varsa guzel bir uslup sekliyle soylersiniz duzeltirim. Ama bu tarz bir hitap sekliyle sonuca varacaginizi zannetmeyin.

Chaotic-Neutral'in acilimini sormussunuz hemen soyliyeyim ;

CN karakterler kendi kalbinin sesini dinleyen, kural ve gelenek tanimayan insanlardir. Kendi cikarlarini dusunurler ama baskalarinin aci cekmesinden hoslanmazlar.

Karakter alignment'lari hakkinda daha fazlasini ogrenmek isterseniz ben burdayim.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 16 Eylül 2007; 18:34:12 >

• quote:

quote:

quote:

Bu nasil mantik?

Saygilarimla

Off ya!!!

pardon pardon dünya FRP mi diyor ? Nerde kim diyor? FRP neye deniyr bence iyice bir araştırın.
    Kimsenin ukalaca baktığı yok cevap veremiyince saldırıya geçmeyin. Önce sabahtan beri istediğimizi bir verin.AÇIKLAMA. Bana diablo ve benzerlerinin neden RPG olduğunu açıkla. Neden H&S değilde RPG.

Kendini ifade ettiğin demekle bitiyorsa dünyadaki bütün oyunlar RPG kapsamına girer. HL serisi de aynı mantıkla RPG kapsamına girer.

"Bazı oyunlar vardır, kendini üstüne giydiğin eşyalarla, yeteneklerinle ifade edersin, mesela Diablo, kim oyunlar vardır, ağzından çıkan kelimeler sonunu belirler veya seçtiğin yol."

Bak kendin bile açıklıyorsun. İşte biz o kimi oyunları H&S ve RPG diye birbirinden ayırıyoruz.

Senin kendini ifade etmenden önce oyunun senin seçtiğin karekteri oyun içinde ve seneryosunda ifade edebilmesidir mesele. RPG az çıkmasının nedenide budur zati. Diabloda ben çatır çutur dalıorum bu benim oyunda kendimi ifade etme şeklim demekle RPG mi oluyor oyun. Diyorum ya ozman HL da aynı mantıkla çok kolay RPG olur.

Her oyun türünün belirliyici bazı temel unsurları vardır ve buna göre değerlendirilir. İşin D&D ile alaksı yok. Birçok oyun sistemi vardır ama bakın adı üstünde bunlar sadece oyunların sistemleri.

Ah sen bir oyunu sevmişsindir tamamdır bu senin için bundan sonrası yalandır türü vs ama bilmelisinde ne tür oldugunu.

Neden temel türler bu kadar önemli ?

Çünkü tür seçiciliği getirir seçicilikte kaliteyi.

Bak bizim savunduğumuz türde oyunlar can çekişiyor. Birkaç eski seri dışında yeni seri çıkmıyor ama her geçen gün yeni H&S giriyor oyun dünyasına. Girsin güzel oynayanlar için ama bizim dediğimiz oyunlar ile sizin oyunlar birbirinden farklı. Farklı kardeşim işte oyunlar ortada. Sen bana bi diablo ile fallout vs nası aynı tür diyebilirsin. Bu PES ile NFSU aynı tür demek le aynı şey.

Ya tamam diablo RPG olsun biz torment vs gibi oyunlara başka bir ad buluruz siz canınızı sıkmayın.

Ama anlamadığım siz neden H&S adını kabul etmiyorsunuz bu kadar diretmenizin nedeni nedir ?

Daha hiç biriniz kalkıpta neden RPG dir. şundan şundan diye bir açıklama yapmadınız.

Tek yaptığınız karekter kontrol ediyoruz ya RPG dir demek oldu. Bende gene diyorum. Karekter kontrol etmediğiniz oyun var mı şu alemde ?

Karekter kontrol edip üzerine stat belirlemek mi bitiriyor işi ? Şuan araba yarışlarından FPS'lara Menejerlik oyunlarından RTS kadar neredeyse her türde bu mevcut çünkü bu sadece bir sistem. Oyunun arakasında çalışan matematiksel işlemler bu kadar.

Herneyse bu işin sonu yok. Ben diyeceğimi dedim ama anlamak istemiyorsunuz dahası bi mantıklı bir karşı açıklamanız yok. Tek bi lafımınız var " Çok saçma diabloda RPG'dir."

• Sizi çocuk yerine falan koymadım. Zaten aklı başında her yazıya etiketsiz bir biçimde muamele ederim. Ama siz arkadaşın ne dediğini bildiğiniz halde iş kelime oyununa çevirmişsiniz, buna kızdım. Neyse alligment'lerin heryerde açıklaması var merak edersek sizi rahatsız etmeyiz...

Ama şu RPG, bu değil tartışması çok kısır bir tartışma artık bunu da görelim lütfen. Burada kişi eğer oyunda kendini ifade etmişse sorun yoktur. Size ilkel gelen bu ifade biçimi diğeri için çok anlam taşıyabilir. zatne RPG'nin ruhuna aykırı değil mi bu yaklaşımlar. Hem kendine görelikten bahsedeceksin, hem değişik düşüncelere kızacaksın. Olmaz abicim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdax

quote:

quote:

quote:

Bu nasil mantik?

Saygilarimla

Off ya!!!

pardon pardon dünya FRP mi diyor ? Nerde kim diyor? FRP neye deniyr bence iyice bir araştırın.
    Kimsenin ukalaca baktığı yok cevap veremiyince saldırıya geçmeyin. Önce sabahtan beri istediğimizi bir verin.AÇIKLAMA. Bana diablo ve benzerlerinin neden RPG olduğunu açıkla. Neden H&S değilde RPG.

Kendini ifade ettiğin demekle bitiyorsa dünyadaki bütün oyunlar RPG kapsamına girer. HL serisi de aynı mantıkla RPG kapsamına girer.

"Bazı oyunlar vardır, kendini üstüne giydiğin eşyalarla, yeteneklerinle ifade edersin, mesela Diablo, kim oyunlar vardır, ağzından çıkan kelimeler sonunu belirler veya seçtiğin yol."

Bak kendin bile açıklıyorsun. İşte biz o kimi oyunları H&S ve RPG diye birbirinden ayırıyoruz.

Senin kendini ifade etmenden önce oyunun senin seçtiğin karekteri oyun içinde ve seneryosunda ifade edebilmesidir mesele. RPG az çıkmasının nedenide budur zati. Diabloda ben çatır çutur dalıorum bu benim oyunda kendimi ifade etme şeklim demekle RPG mi oluyor oyun. Diyorum ya ozman HL da aynı mantıkla çok kolay RPG olur.

Her oyun türünün belirliyici bazı temel unsurları vardır ve buna göre değerlendirilir. İşin D&D ile alaksı yok. Birçok oyun sistemi vardır ama bakın adı üstünde bunlar sadece oyunların sistemleri.

Ah sen bir oyunu sevmişsindir tamamdır bu senin için bundan sonrası yalandır türü vs ama bilmelisinde ne tür oldugunu.

Neden temel türler bu kadar önemli ?

Çünkü tür seçiciliği getirir seçicilikte kaliteyi.

Bak bizim savunduğumuz türde oyunlar can çekişiyor. Birkaç eski seri dışında yeni seri çıkmıyor ama her geçen gün yeni H&S giriyor oyun dünyasına. Girsin güzel oynayanlar için ama bizim dediğimiz oyunlar ile sizin oyunlar birbirinden farklı. Farklı kardeşim işte oyunlar ortada. Sen bana bi diablo ile fallout vs nası aynı tür diyebilirsin. Bu PES ile NFSU aynı tür demek le aynı şey.

Ya tamam diablo RPG olsun biz torment vs gibi oyunlara başka bir ad buluruz siz canınızı sıkmayın.

Ama anlamadığım siz neden H&S adını kabul etmiyorsunuz bu kadar diretmenizin nedeni nedir ?

Daha hiç biriniz kalkıpta neden RPG dir. şundan şundan diye bir açıklama yapmadınız.

Tek yaptığınız karekter kontrol ediyoruz ya RPG dir demek oldu. Bende gene diyorum. Karekter kontrol etmediğiniz oyun var mı şu alemde ?

Karekter kontrol edip üzerine stat belirlemek mi bitiriyor işi ? Şuan araba yarışlarından FPS'lara Menejerlik oyunlarından RTS kadar neredeyse her türde bu mevcut çünkü bu sadece bir sistem. Oyunun arakasında çalışan matematiksel işlemler bu kadar.

Herneyse bu işin sonu yok. Ben diyeceğimi dedim ama anlamak istemiyorsunuz dahası bi mantıklı bir karşı açıklamanız yok. Tek bi lafımınız var " Çok saçma diabloda RPG'dir."

Bir Torment'tir herkesin ağzında. Katıksız bir fantastik rol yapma oyunun herkes tarafından oynanabileceğini varsaymak ve bütün oyunlar için çitayı bu seviyeye çekmek hem oyunlara haksızlıktır, hem de oyunculara. Oyuncu profili dedin mi değişik düzeyde insanlar çıkar karşına. Kimi katıksız RPG/FRP tercih eder, kimisi oraya buraya serpiştirilmiş ufak bir iki seçimden oluşan ifade tarzlarını. Bilemiyorum aranızda kaç kişi vardır, direk bu oyunlara dalan. Benim tanıdığım bir çok oyuncu, ben de dahil işe Diablo gibi oyunlarla başlamışızdır. Bu tip oyunlar biz istesekte var olacak, istemesek de.

Belki sadece stat belirlemek kişi için yeterince karışıktır. Ama nihayetinde istediği karakteri bu statlar belirlemiyor mu? Yani bir oyunun RPG/FRP olabilmesi için illa açık uçlu olması gerekiyor veya karışık diyaloglar mı bezenmiş olması?

Benim demek istediğim şu değişik seviyelerde bir çok RPG/FRP oyunu piyasada mevcut, istediğinizi seçersiniz.

yukarıda bir arkadaş güzel bir örnek vermiş, çoğumuzda gülmüşüzdür buna, NFSU serisi bile bir anlamda RPG öğeleri ile bezenmiştir. Burada altını çizeceğimiz olay bence şudur; RPG diyince sadece diyaloglar, değişik sonlar, karakter biçimleme ve yönlendirilebilir hikayeyi mi anlayacağız, yoksa olayı tamamı ile kendine göreliğin üzerine mi koyacağız. Önce bu sorunun cevabını verelim.

RPG ne demek, Role Playing Game, açılmı Rol Yapma Oyunu. İnsan neyin rolünü yapar, oynadığı kişinin. Bu açıdan temel olarak bakınca eğer bir yarışçıysa rolüne soyunduğumuz karakter, o zaman NFSU'da RPG'dir bir boyutu ile. Kabul etmesi zor ama acı olan gerçek budur sizin açınızdan diye düşünüyorum.

Bir de esneklikten yoksun ve katışık bir fikir holiganizm gibi bir olay, tanımın alanının geniş tutulmasının nihayetinde hepimizin lehine bir tutum olduğunu da görelim.

Son zamanlarda piyasayı yakıp kavuran Bioshock ne kadar RPG ise bence Oblivion'da o kadar RPG'dir. Fallout veya Torment veya Baldur's Gate ise türün zirvesidir. Ama sonuçta aynı kategoride yer alan farklı oyunlardır diye düşünüyorum...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.