Şimdi Ara

En iyi 40 RPG (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
8.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SolidRock

Sizi çocuk yerine falan koymadım. Zaten aklı başında her yazıya etiketsiz bir biçimde muamele ederim. Ama siz arkadaşın ne dediğini bildiğiniz halde iş kelime oyununa çevirmişsiniz, buna kızdım. Neyse alligment'lerin heryerde açıklaması var merak edersek sizi rahatsız etmeyiz...

Ama şu RPG, bu değil tartışması çok kısır bir tartışma artık bunu da görelim lütfen. Burada kişi eğer oyunda kendini ifade etmişse sorun yoktur. Size ilkel gelen bu ifade biçimi diğeri için çok anlam taşıyabilir. zatne RPG'nin ruhuna aykırı değil mi bu yaklaşımlar. Hem kendine görelikten bahsedeceksin, hem değişik düşüncelere kızacaksın. Olmaz abicim...

Kusura bakmayin ama "Oyle bir iki kelime ogrenip saga sola laf atmaya benzemez" cumleniz hicde etik bir yaklasim degil. Bu tarz bir cumlenin cozum aramaktan cok tartismaya sebebiyet verecegini sizde gayet iyi biliyorsunuz. Sizin kizmis olmaniz boyle bir cumle kurma hakkiniz oldugu anlamina gelmemelidir. Sanal bir ortamdayiz, her kizan sizin gibi yaparsa vay halimize. Burasi bir tartisma, paylasim platformu, insanlara katilmadiginiz veya kizdiginiz konularda daha yapici cumleler kurmaniz herkesin yararina olacaktir.

Alignmentlerin aciklamasi tabi ki heryerde var ama sizin bana CN acilimini sorma amacinizi sizde bende cok iyi biliyoruz ama neyse uzatmiyalim.

RPG veya FRP'nin acilimi, kurallari bellidir. Sorun bu kaliplar icine girmeyen oyunlarinda bu tarzmis gibi gosterilmesidir.

Insanlar istedigi oyunu istedigi sekilde adlandirabilir ama bu hangi oyunlarin RPG kapsamina girdigi gercegini degistirmeyecektir. Ben arkadasa dolayli yoldan rpg oyunlarin genel ozelliklerini soyledim. Ister faydalanir ister faydalanmaz.

Saygilarimla

• quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen
    quote:

Sizi çocuk yerine falan koymadım. Zaten aklı başında her yazıya etiketsiz bir biçimde muamele ederim. Ama siz arkadaşın ne dediğini bildiğiniz halde iş kelime oyununa çevirmişsiniz, buna kızdım. Neyse alligment'lerin heryerde açıklaması var merak edersek sizi rahatsız etmeyiz...

Ama şu RPG, bu değil tartışması çok kısır bir tartışma artık bunu da görelim lütfen. Burada kişi eğer oyunda kendini ifade etmişse sorun yoktur. Size ilkel gelen bu ifade biçimi diğeri için çok anlam taşıyabilir. zatne RPG'nin ruhuna aykırı değil mi bu yaklaşımlar. Hem kendine görelikten bahsedeceksin, hem değişik düşüncelere kızacaksın. Olmaz abicim...

Kusura bakmayin ama "Oyle bir iki kelime ogrenip saga sola laf atmaya benzemez" cumleniz hicde etik bir yaklasim degil. Bu tarz bir cumlenin cozum aramaktan cok tartismaya sebebiyet verecegini sizde gayet iyi biliyorsunuz. Sizin kizmis olmaniz boyle bir cumle kurma hakkiniz oldugu anlamina gelmemelidir. Sanal bir ortamdayiz, her kizan sizin gibi yaparsa vay halimize. Burasi bir tartisma, paylasim platformu, insanlara katilmadiginiz veya kizdiginiz konularda daha yapici cumleler kurmaniz herkesin yararina olacaktir.

Alignmentlerin aciklamasi tabi ki heryerde var ama sizin bana CN acilimini sorma amacinizi sizde bende cok iyi biliyoruz ama neyse uzatmiyalim.

RPG veya FRP'nin acilimi, kurallari bellidir. Sorun bu kaliplar icine girmeyen oyunlarinda bu tarzmis gibi gosterilmesidir.

Insanlar istedigi oyunu istedigi sekilde adlandirabilir ama bu hangi oyunlarin RPG kapsamina girdigi gercegini degistirmeyecektir. Ben arkadasa dolayli yoldan rpg oyunlarin genel ozelliklerini soyledim. Ister faydalanir ister faydalanmaz.

Saygilarimla

Saygılı uslubunuz için teşekkür eder, sizi kırdığım için özür dilerim...

Ama lütfen bu dünya ile ilgili bilgileri kısıtlı insanlara tutup karmaşık terimlerden bahsetmenin nalamı ne. Bu forumda dahi çoğunluk bu tip olaylara yabancıyken bu tavırlarımız türü fildişi kuleler içine koymuyor mu?

Hem türe ola ilginin azlığından şikayet edip hem de potansiyel severleri böyle dışlamak kesinlikle yanlış.

Lütfen yazdıklarımı tümden bir daha okuyun ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Tüm dünyada terminolojinin sınırlarının kırıldığı tanımların yeniden yapılma ihtiyacının doğduğu bir dönemde bu tür bir tanımlanın yanlış olduğunu da görelim lütfen.

Yapmayın, oyun işi bu kadar kesin çizgilerle sınırları çizilmiş bir olay değil...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen
    quote:

Saygilarimla

Saygılı uslubunuz için teşekkür eder, sizi kırdığım için özür dilerim...

Ama lütfen bu dünya ile ilgili bilgileri kısıtlı insanlara tutup karmaşık terimlerden bahsetmenin nalamı ne. Bu forumda dahi çoğunluk bu tip olaylara yabancıyken bu tavırlarımız türü fildişi kuleler içine koymuyor mu?

Hem türe ola ilginin azlığından şikayet edip hem de potansiyel severleri böyle dışlamak kesinlikle yanlış.

Lütfen yazdıklarımı tümden bir daha okuyun ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Tüm dünyada terminolojinin sınırlarının kırıldığı tanımların yeniden yapılma ihtiyacının doğduğu bir dönemde bu tür bir tanımlanın yanlış olduğunu da görelim lütfen.

Yapmayın, oyun işi bu kadar kesin çizgilerle sınırları çizilmiş bir olay değil...

Kirginlik soz konusu degil iciniz rahat olun

Burda hepimiz arkadasiz, tabiki bazen anlasamadigimz noktalar olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 16 Eylül 2007; 20:35:47 >

• Konu başlığında bahsedilen listeye baktım da oldukça komik olmuş. Koca listede o kadar sıra içinde EOB serisinden bir tane bile oyun yok, kaldı ki ilk üçünde "Eye of the Beholder 2" olmayan RPG listesine tek kelimeyle gülerim.

Listedeki oyunlarla ilgili tartışma ise nedense tek bir konuya takılmış kalmış. Oysa olay genelinde değerlendirilirse daha kolay anlaşılır bir hal alıyor. Artık günümüzde birçok oyun tek bir türe giremeyecek kadar oynanış zenginliği içerebiliyor, örneğin Stalker. Hatta daha iyi bir örnek WoW, WoW ne kadar rgp öğeleri içerse de strateji yanı daha ağır basıyor. Yine M&M serisi daha bir RPG'ye yönelikken Heroes of M&M serisinde strateji öne çıkıyor. Anladığım kadarıyla Diablo konusundaki tartışma da bu noktadan çıkıyor, bazı arkadaşlar Diablo'nun RPG olmadığını öne sürmüşler. Burada iki noktayı ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Zira Diablo'nun RPG yanının zayıf kaldığını ve aksiyon, vb özelliklerinin ağır bastığını iler sürmek ayrı şeydir, Diablo'nun RPG olmadığını ileri sürmek ayrı şeydir. Sağlam RPG forumlarında bu ikincisini ileri sürmemenizi öneririm zira hakaret olarak algılanabilir.

• SolidRock --

Alıntı yapmadım cok uzun gözükçekti. Torment herkezin ağzında olması normeldir. Çıtıya buraya çekmemizde normeldir. Çünkü herhangi birşeyi incelerken piyasaki en iyisi ile karşılaştırırsın. Fakat burda olay oda değil çünkü burda belirtmek istediğimiz bu ikisinin ayrı tür olduğu.

Evet ben saydgığım oyunlar ile başladım bu türe bu yüzden bu kadar rahat konuşabiliyorum belkide.

Demişsinki bazıları için yeterlidir. Tama yeterli olablir ama konumuz RPG olup olmadığı.

"İnsan neyin rolünü yapar, oynadığı kişinin"

İşte bunun adına RP denir ama RPG olması için bunu oyunun sana sağlması lazımdır. Yoksa bu alıntı yaptığım cümleye bakarak her oyun istisnasız ama her oyun RPG dir. Öncedende dedim her oyun türü incelenirken belli temel unusurlar vardır. Her yeni nesilde bu temel unsurlar korunarak yeni şeyler eklenebilir elbette ama sonuç olarak diablo aksiyondur RP kısmı oyunun içinde yoktur. Zati olmasına da gerek yoktur çünkü H&S bir oyunun temel unsurlarını diablo çok güzel işler. Zati bunca zaman oynanmasını sağlayanda budur.

Bu arada NFS örneğinide ben verdim :)

Bir kişi için stat belirlemek yeterli olabilir ama bu oynadığı oyunu RPG yapar mı ? Hayır. Ah daha önce dediğim gibi sana yetiyorsa sen sevdiysen gerisi hikayedir.

• @emptyrean

Ona bakarsan Zelda serisini de almamışlar.Liste biraz populist bir liste olmuş yani.

Her ne kadar diablonun bir rpg olduğunu kabul etmesem de bu listeye diablonun konmasına karşı değilim. Çünkü diablo serisi h&s de olsa RPG oyuncuları tarafından sevilen bir oyun.

Aslında buradaki sorun oyun türlerini bir türlü gruplandıramakta yatıyor. Bunun nedenini yukarıda açıklamışsın. Ama daha önce de belirttiğim gibi çok keskin çizgilerle bir gruplandırma yaparlarsa listeye koyacak 40 tane RPG oyunu bulamazlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Konu başlığında bahsedilen listeye baktım da oldukça komik olmuş. Koca listede o kadar sıra içinde EOB serisinden bir tane bile oyun yok, kaldı ki ilk üçünde "Eye of the Beholder 2" olmayan RPG listesine tek kelimeyle gülerim.

Listedeki oyunlarla ilgili tartışma ise nedense tek bir konuya takılmış kalmış. Oysa olay genelinde değerlendirilirse daha kolay anlaşılır bir hal alıyor. Artık günümüzde birçok oyun tek bir türe giremeyecek kadar oynanış zenginliği içerebiliyor, örneğin Stalker. Hatta daha iyi bir örnek WoW, WoW ne kadar rgp öğeleri içerse de strateji yanı daha ağır basıyor. Yine M&M serisi daha bir RPG'ye yönelikken Heroes of M&M serisinde strateji öne çıkıyor. Anladığım kadarıyla Diablo konusundaki tartışma da bu noktadan çıkıyor, bazı arkadaşlar Diablo'nun RPG olmadığını öne sürmüşler. Burada iki noktayı ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Zira Diablo'nun RPG yanının zayıf kaldığını ve aksiyon, vb özelliklerinin ağır bastığını iler sürmek ayrı şeydir, Diablo'nun RPG olmadığını ileri sürmek ayrı şeydir. Sağlam RPG forumlarında bu ikincisini ileri sürmemenizi öneririm zira hakaret olarak algılanabilir.

Peki sana şunu sormak istiyorum. Ağır bastığı yöndeki tür demek yerine neden zayıf kaldığı türde inceliyoruz?

Zayıf kaldığı türde bu oyunlar kötü gözükmez mi ?

Diablonun RP kısmı yokki hafif kalsın. Bakın IWD örneği.

O sağlam dediğin RPG sitelerinde hakaret sayıcak kişiler hayatlarında diablodan başka birşey oynamadıkları için çokta umrumda şahsen :) Birçok yabancı sitede de bizim yaptığımız bu tartışmalar yapıldı ve bizim iddamız birçok kez kanıtlandı. Lütfen inceleyin.(Ki bu tartışmalara bu oyunların yapımcılarından bazıları bile katılmıştı diye biliyorum ama ne kadar doğrudur orasına karışamam)

Birde bakın arkadaşlar sizide anlıyorum. Birçoğunuz diablo ile başladınız ve hepiniz olmasada bazılarınız RPG değil diyince oyunu aşalıyormuşuz gibi bir yanıltıya kapılıyorsunuz. Aksine gene diyorum Diablo serisi çok başırılı bir oyundur ama H&S tir. H&S olması RPG oyunlardan daha basittir de demiyorum.

İki türünde temel unsurlarını başırılı bir şekilde sunmak tek kelime ile sanattır.

Neden ayırıyoruz yukarıda yazdığım gibi kısaca kalite için. Bakın RPG çıkmıyor daha adam akıllı daha öncede dediğim gibi. Evet H&S şuanda bolca çıkıyor ama kendinize bir sorun bakalım kaçı diablo'nun yarısı kadar başarılı. Bunun nedenide RPG mi olsak H&S mi tarzında arada kalmaları.

Kısaca bu sadece bizim için değil sizin içinde yararlı.

RPG ve H&S ayıra bilirseniz her iki türünde hedef kitlesi çok daha rahat belirlenir buda daha kaliteli oyunlar demek.

RPG diyince saydığımız oyunlardır

H&S diyince Diablo dur. Evet ondan öncede var olan bir türdür ama Bilzz resmen H&S öyle değil böyle yapılır demiştir.

Saygılar.

• Blizzard aslında herkesi kandırdı. Çok sağlam bir RPG oyunu geliyor dedi.

Diablo bir çıktı. RPG'clier "durun ne oluyoz bu oyun güzel ama rpg değ..." derken oyun klasik oldu.

Aslında suç biraz da oyun firmalarında.

Blizzard bütün oyun firmalarına aslında büyük bir taktik verdi.

Bir h&s oyunu yap. bol bol yaratık koy bir sürü büyü koy envayi çeşit item olsun sür piyasaya RPG diye... yersen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 17 Eylül 2007; 1:16:26 >

• Öncelikle bir listede diablo varsa kesinlikle en başta olmalıdır yani listenin dandik olduğu buradan belli. Diablo için oyunun tarzı tartışmaları devam etsin fakat bence diablo'nun tarzı diablo'dur ben hep bu tür oyunları önerirken diablo tarzı diyorum ne rpg ne h&s diyorum herzmn diablo tarzı deyip eğer diabloyu seviyorsan bu oyununda tarzını müziklerini atmosferini seveceksindir diyorum. Bu listede Diablo'yu sadece Matt Uelman'ın yaptığı harika müzikler bile zirveye taşır.
  • Yukarıda da bahsetmiştim, Diablo'nun RPG olmadığını ileri sürmek ayrı şeydir, RPG özelliği geride kalmış bir aksiyon olduğunu öne sürmek ayrı şeydir diye. Hala Diablo'da RPG öğesi yok diye ileri süren arkadaşlarıma bizzat oyunu geliştiren Blizzard'ın sitesinden almış olduğu ödüllerle ilgili bir web sayfasını paylaşayım istedim:

http://www.blizzard.com/inblizz/awards.shtml#diablo

Hatta sayfadaki bilgileri direkt buradan da ekleyelim:

* Game of the Year - Computer Gaming World
    * Game of the Year - Computer Game Entertainment

* Role-Playing Game of the Year - Computer Games Strategy Plus
    * Role-Playing Game of the Year - Computer Net Player
    * Role-Playing Game of the Year - Online Game Review
    * Role-Playing Game of the Year - Gamecenter
    * Role-Playing Game of the Year - runner-up - PC Gamer

* 1998 Best Role-Playing Game - Software Publishers Association
    * 1998 Best Multiplayer Online Game - Software Publishers Association
    * Best Role-playing Game of the Year, Editor's Choice Awards - PC Games
    * Ranked second Best Role-Playing game of All Time - Gamecenter

* Editors' Choice Award - PC Gamer
    * CG Choice Award - Computer Gaming World
    * #5 Reader's Top 50 - PC Gamer

* A+ rating - GamePen
    * 90 Percent rating - PC Gamer
    * 10 out of 10 rating - Computer Net Player
    * 10 out of 10 rating - Online Game Review
    * 9.6 out of 10 rating - Gamespot
    * 5 out of 5 rating - Gamecenter
    * 4.5 out of 5 rating - Computer Gaming World

Yukarıda bahsedildiği gibi oyunu RPG diye adlandıran Blizzard'dan ziyade neredeyse tüm oyun inceleme siteleri. Yine de "Diablo'da RPG öğesi hiç yoktur" diye ileri sürmek bana hala "ben tüm oyun dünyasından daha iyi biliyorum" diye ileri sürmekle eş anlamlı geliyor.

• Yeterince güzel bi cevap oldu sanırsam
  • diablo içerisinde rpg barındırmıyor denmiyor zaten, bizlerin esas rpg sınıfına koyduğumuz oyunlar tarzında olmadığından rpg değil kes&biç oyunudur deniyor.yoksa her büyülü eşyanın olduğu, karakterinin statlarını geliştirdiğin oyun rpg olmuyor.
    mesela homm serisi, içinde rpg öğeleri barındırıran turn base bir strateji oyunudur.

o zaman nfs undergorundlar da rpg, neden çünkü benim karakterim araba ve nereye çaprsam haşat olmuyor araç (fantastik öğeler), ben onu modifiye edip (statlarını arttırıp), nos kullanarak (büyü yaparak) oynayabiliyorum.

neyse, fazla abartmadan şunu sorayım:
    diabloda kaç kişi strateji yaparak oynuyor? ben silahlara ve karakterime güç ekleyip mouse a tık tık tık... sürekli basarak allah ne verdiyse dalıyordum yaratıklara.

örnek olarak rpg oyun tabir ettiğim (ettiğimiz) bg serisinde;
    karşımdaki yaratığa göre koruma ve saldırı büyüleri yapıp, hatta gölgelerde saklanarak düşmanın kaç kişi olduğunu görüp mümkünse birine backstab yaparak ve o hırsız karakter geri kaçarken arkadaki büyücüye düşman üzerine alan etkili büyü yaptırıp, onları okçularla destekleyip üstüne yaratık summon ediyordum.
    peki her zaman böyle kazanabiliyor muydum? hayır, o zaman yeniden yükleyip tamamen farklı tarzda hareket ediyordum.

bu dediklerim kotor içinde, nwn içinde morrowind içinde geçerli.
    bilmem anlatabildim mi?

düzeltme : imla ve homm oyun tipi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nerevar -- 17 Eylül 2007; 12:57:12 >

• kısaca rpg oyunlarında bazı seçim şanslarının sana tanınmış olması gerekir yani bir şeyi ister yaparsın ister yapmassın eğer yaparsan da farklı şekillerde yapma imkanının olması gerekir ve o yaptığın veya yapmadığın şeye göre oyunun şekillenmesi gerekir işte biz buna rpg diyoruz diablo tek düze oyundur tamam rpg öğeleri içeriyor ama her rpg öğeleri içeren oyun rpg değildir biz bunu demek istiyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Yukarıda da bahsetmiştim, Diablo'nun RPG olmadığını ileri sürmek ayrı şeydir, RPG özelliği geride kalmış bir aksiyon olduğunu öne sürmek ayrı şeydir diye. Hala Diablo'da RPG öğesi yok diye ileri süren arkadaşlarıma bizzat oyunu geliştiren Blizzard'ın sitesinden almış olduğu ödüllerle ilgili bir web sayfasını paylaşayım istedim:

http://www.blizzard.com/inblizz/awards.shtml#diablo

Hatta sayfadaki bilgileri direkt buradan da ekleyelim:

* Game of the Year - Computer Gaming World
    * Game of the Year - Computer Game Entertainment

* Role-Playing Game of the Year - Computer Games Strategy Plus
    * Role-Playing Game of the Year - Computer Net Player
    * Role-Playing Game of the Year - Online Game Review
    * Role-Playing Game of the Year - Gamecenter
    * Role-Playing Game of the Year - runner-up - PC Gamer

* 1998 Best Role-Playing Game - Software Publishers Association
    * 1998 Best Multiplayer Online Game - Software Publishers Association
    * Best Role-playing Game of the Year, Editor's Choice Awards - PC Games
    * Ranked second Best Role-Playing game of All Time - Gamecenter

* Editors' Choice Award - PC Gamer
    * CG Choice Award - Computer Gaming World
    * #5 Reader's Top 50 - PC Gamer

* A+ rating - GamePen
    * 90 Percent rating - PC Gamer
    * 10 out of 10 rating - Computer Net Player
    * 10 out of 10 rating - Online Game Review
    * 9.6 out of 10 rating - Gamespot
    * 5 out of 5 rating - Gamecenter
    * 4.5 out of 5 rating - Computer Gaming World

Yukarıda bahsedildiği gibi oyunu RPG diye adlandıran Blizzard'dan ziyade neredeyse tüm oyun inceleme siteleri. Yine de "Diablo'da RPG öğesi hiç yoktur" diye ileri sürmek bana hala "ben tüm oyun dünyasından daha iyi biliyorum" diye ileri sürmekle eş anlamlı geliyor.

Siteler ve oyun dergileri yapımcıların oyunu çıkartırken koydukları türün aksini söylemezler çünkü gerek duymazlar. Özellikle Diablo ilk çıktığında onun gibi H&S neredeyse yok gibi birşeydi(ben hatırlamıyorum başka oyun). Bu yüzden RPG kısmında incelemeleride gayet doğal. Çıktığı seneki rakipleri neler? Bide buna bakmak lazım.

İkide bir bak bu puanı vermiş siz kimsiniz ki gibi mesajlar atarkta herhangi bir uzlaşma sağlamak mümkün değil. Bence sen birazda onun bunun ne verdiğine bakıcana kendi fikirlerini savunsan daha güzel olcak.

Aksiyon yönü bolsa bir oyunun ozman aksiyon sınıfına girer.

Diablonun textlerini toplasak ikitane A4 kağadı geçmez. Nerede RPG yapıcak bu oyun. bir oyun bütünün yüzde 2 sinde RPG öğeleri barındırıyor diye RPG mi olurmuş. Nerde görülmüş böyle bir mantık ?

Sabahtan beri 30 kere dedik 30 kere daha diyez sanırım ozman her oyun RPG.

Tek iddanız dergilerin verdiği puanlarmı ? Dergilerin ve sitelerin nasıl işlediğini size yukarıda anlattım.

Hatta alın madem öle başkasının ağızı ile tartışcaz daha öncede verdiğim bir örnek.
    H&S öncde gelen serilerinden DS yapımcıların bu tür oyunları tanımlamak için seçtiği kelimeler.

"Fantasy Action" al bakalım buna ne diyeceksin. Herhalde dergilerden önce yapımcılar geliyor dimi.

Ama gene söylediğim gibi burda önemli olan sizin bizim fikirlerimiz dergilerin verdiği notlar ile gelmeyin.
    Kaldıki dünyada birçok kişi bizim iddamızı savunuyor ve bunların birçoğu gene dediğimiz oyunladan gelme.

DarkHunter22-- Arkadaşım bir ara lütfen gelde neden RPG dir fikrini bir açıkla. "Saçmalık RPG dir" ve "+1" modunda mesajlardan fazlasını görelim sende.

• Zaten kendi fikrimi ortaya koyuyor, bu fikrimi de çeşitli kaynaklarla destekliyorum. Aynısını sizden de beklerim.

Sizin mantığınızla bakacak olursak EoB de, M&M serisi de H&S sınıfına giriyor. Diablo ile EoB arasında ekrandaki görünüm açısı dışında ne fark var? Birisi izometrik perspektiften oyun sunarken diğeri kahramanların gözünden oyunu sunuyor. Her ikisinde de bir karakter seçip bir ana görevin peşine düşüyorsun, çeşitli düşmanlarla karşılaşıp ilerlemeye çalışıyorsun, bu sırada çeşitli silahlar, zırhlar, vb detaylar araya giriyor (ki burada D&D kuralları devreye girer). Diablo önüne geleni kesip doğramaktan ibaretse M&M de öyle. Sizin mantığınızla da ortada RPG kalmıyor. Diablo ortaya çıktıktan sonra birçok kötü takliti ortaya çıktı, bunların çoğunu H&S diye adlandırabilirim ancak Diablo'ya H&S demek, hatta RPG öğesi yoktur diye iddia etmek günümüzde birçok futbol yazarının Kezman'ı transferi sırasında yılın forveti seçip, Hakan Şükür'e futboldan anlamıyor diye ahkam kesmesine benziyor.

FRP'ye yıllar önce D&D ile masa başında başlayıp, o ortamlardan önce Amiga'ya sonra da PC'ye geçen biri olarak demek ki bu olayı hiç anlamamışız. Bunca oyun inceleme sitesi ve yayıncısı demek ki okuyucularını kandırıyorlar. Bir siz doğrusunu biliyormuşsunuz. Sizi tebrik ederim.

• Hala aynı saldırgan tavrın devam ediyor. Bir siz anlıyorsunuz demekle bu iş yürümez.

Hala bana oyun sitelerinden bahsediyorsun. Demekki yazdıklarımı hiç okumuyorsun. Bir önceki mesajımda açıkca belirtmiştim.

"Siteler ve oyun dergileri yapımcıların oyunu çıkartırken koydukları türün aksini söylemezler çünkü gerek duymazlar. Özellikle Diablo ilk çıktığında onun gibi H&S neredeyse yok gibi birşeydi(ben hatırlamıyorum başka oyun). Bu yüzden RPG kısmında incelemeleride gayet doğal"

M&M serisi zati belli bir dönemden sonra bariz şekilde aksiyona kaymıştır ve son oyunda artık bunun adını koymuşlardır. Bizim mantığımızla RPG kalmıyor mu ? Bak işte burda gerçekten güldüm. Sen eğer diablodan başka oyun oynamamışsan orasını bilemem ama eğer üst mesajları okursan görürsün kalıyormu kalmıyor mu ?

Diabloda RPG yoktur demek şuna buna benzer diyorsun iyi hoş örneklerde bize nerde RPG olduğunu veya neden RPG olduğunu hala açıklayamadın.

FRP nin ne olduğunuda gayet iyi biliyoruz sağolun.

Aslında senden böle agrasif tavırlar gelmese ben olayı farklı bir yöne çekicektim ama sanırım senle daha fazla tartışmanın anlamı yok çünkü düzeyli bir şekilde devam etmicek.

Peki kabul RPG dir diablo ve türevleri. Yeterki oyun dergileri ile ayrı düşmeyelim.

Tebriklerin içinde sağol.

• Rica ederim. Bu arada saldırgan davranışlarım yok, aksine belli bir düzeyi koruyarak yorumlarda bulunuyorum. Yukarıdaki mesajlarımda Diablo'nun neden RPG özellikleri taşıdığını biraz olsun açıkladığımı sanıyorum. Asıl sizin Diablo'da nasıl RPG olmadığını açıklamanızı bekliyorum.

Googleda kısa bir aramadan sonrahttp://www.rampantgames.com/blog/2006/11/rules-of-role-playing-games.html (İng.) adresine denk geldim. "Oyunun rpg olması için uyması gereken kurallar" başlıklı bir çok hoş bir yazı hazırlamışlar. Zaten bilinen kurallar ve Diablo doğal olarak RPG çıkıyor. Neden Diablo'nun RPG sayılamayacağına yönelik sizden de bu tür maddeler bekliyorum.

• Yukarıda ki mesajlarımızda ben ve diğer arkdaşlar yazdık lütfen bakınız. Eğer düzeyi korumak istiyorsanız.
    "Siz kimsiniz ki şunlar bunların fikrine karşı geliyorsunuz" mantığında mesajlardan uzak durunuz. Bunlar gereksiz sürtüşmelerden fazlasını getirmez.

Diablonun neden RPG olmadığını çok açıkladık daha sı tekrara girerki aslına bakarsanız baya bi tekrar etmişiz.

Ortak biryerde buluşmıcak fikirlerimiz bu yüzden daha fazla yazma ihtiyacı duymuyorum. Fikirleriniz içinde sağolun(küçük sürtüşmeler dışında güzel bir tartışma oldu)

Not:Şimdi çıkmam gerekiyor gelince farklı bir yöne çekcem ordada fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılar
  • Arkadaşlar RPG nin kanunlarını kendileri belirliyorlar. RPG die bildikleri oyunlara benzetmeye çalışıyorlar, haliyle diabloya rpg diil diyorlar. Kardeşler RPG nin sınırları çok önce çizilmiştir. O diil bu diil die yorum yapamazsın. Bakarsın içeriğine uyuyorsa RPG dir değilse diildir.
  • ilk üç doğru ama star wars ile oblivion ın yer değiştirmesi lazım...diabloda oldukça aşağıda görünüyor...Rpg yada değil demiyorum dabloya bu artışmaya katılmayada niyetim yok bu liste üzerinden varsayım yaarak cevapladım...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.