Şimdi Ara

En iyi 40 RPG (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237
Cevap
0
Favori
8.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: feel so bad

quote:

Orjinalden alıntı: SithMASTER

Kotor 1 baldur's gate ten önce gelmeliydi bence

benim ilk 8 im şöyle olur

1. Kotor 1
    2. Diablo2
    3. Nwn 1
    4. Oblivion
    5. Nwn2
    6. WoW
    7. Kotor 2
    8. Frozen Throne

Wow u genel açıdan söyledim. T
    Kotor 2 ve nwn2 den pek emin olmasamda iyiler onlarda

Frozen Throne stratejidir

ne farkeder

• Ne varsa koymuşlar listeye. Zaten 40 tane rpg oyunu yoktur bile.

Yalnız su fable ve baldurs gate 1 oynamak farz oldu artık. onları da oynayıp rpg defterini kapatmak istiyorum. Yalnız benim hayalimdeki
    RPG oyununu yapamayacaklar herhalde....

Bu saatten sonra da adam gibi RPG çıkmaz zaten piyasaya. Belki Fallout 3 iyi olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 11 Eylül 2007; 18:38:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

bende 1 numara diablo olurdu sonrasında titan quest olabilir sadece online oynanan oyunlar beni ilgilendirmez

diablo da titan quest te rpg değil :)

@neuro

galiba artık öyle oyun çıkmıcak evet Oyuncu dostu şirket kalmadı kı bi gta2 daha çıkarsn vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 11 Eylül 2007; 18:40:32 >
  • listedeki nerdeyse tüm oyunları oynadım
    bi kere oblivionu 3. sırada gördüm kan beynime sıçradı oyun güzel ama rpg oyun sıralamasında 3. sırada O-L-A-M-A-A-A-A-A-A-Z ilk 20 ye bile zor girer allah tan kotora gereken saygıyı göstermişler kotor 1 fallout 1 baldur s gate torment rock s
  • Freedom Force ve rpg?Ne alaka?
  • Bence 1. sırada NFS Underground olmalıydı
  • aga bu sıralama neye göre yapılmış bi kere baldurs gate in ilki ikincisinden daha iyiydi ayrıca icewind dale de efsanedir daha yukarda olması lazım bu arada ff ler frp dir rpg diil bence baya saçma olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: feel so bad

"By Gamers, For Gamers" - Interplay
    Başka söze gerek var mı...

o "gamers" fallouta nabtı gördük
  • valla bg2 hakettiği yeri almış kesinlikle.
    oblivionla morrowindin yerini değiştirip, fallout ve tormenti biraz üste aldıkmı ve kotoruda araya dahil ettikmiilk 5 oluşmuş olur, gerisini geç zaten.
    wow un, diablonun ne işi var buralarda?
  • Bakın arkadaşlar bu tür sıralmalar grafik muzik cart curt tarafından değerlendiriyor onun için bakmaya gerek bile yok.
  • diablo2 rpg diil ki.ayrıca madem diablo2 i yazdın diablo2:LoD u nie yazıosun.sonucta o bi expansion pack...
  • bg hakettiği yeri bulmuş
    ama rpgler de çok farklı olabiliyo aslında ayrımı yapmak gerekebilir
    fantasy rpg
    sci-fi rpg
    konsept olarak bambaşka şeyler kitleleri farklı aynı şekilde değerlendirmek yanlış olur
    aynı şekilde mmorpg
    aynı şekilde hack'n slash, ayrı bir tür diyemeyiz belki ama rpg değerlendirmesi yapılırken daha çok story vs bu tip şeyler gözönüne alınmalı bence, mesela iwd serileri tamam hack'n slashtir ama hikayesi hiç fena değildir konsepti falan da öyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nerevar

valla bg2 hakettiği yeri almış kesinlikle.
    oblivionla morrowindin yerini değiştirip, fallout ve tormenti biraz üste aldıkmı ve kotoruda araya dahil ettikmiilk 5 oluşmuş olur, gerisini geç zaten.
    wow un, diablonun ne işi var buralarda?

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: AirElemental

bg hakettiği yeri bulmuş
    fantasy rpg
    sci-fi rpg
    konsept olarak bambaşka şeyler kitleleri farklı aynı şekilde değerlendirmek yanlış olur
    aynı şekilde mmorpg
    aynı şekilde hack'n slash, ayrı bir tür diyemeyiz belki ama rpg değerlendirmesi yapılırken daha çok story vs bu tip şeyler gözönüne alınmalı bence, mesela iwd serileri tamam hack'n slashtir ama hikayesi hiç fena değildir konsepti falan da öyle.

iwd den kastın icewind dale 1 ve 2 ise hack n slash deil rpg dir
  • quote:

bg hakettiği yeri bulmuş
    fantasy rpg
    sci-fi rpg
    aynı şekilde mmorpg

RPG derken zati fanstasy vs olarak hepsini içine alıyor. GEçtiği zamana göre bir alt tür yaratamayız.
    MMORPG ler ayrı tür olması oyundan değil oyun içindeki oyunculara bağlı olmasından kaynaklanıyor.
    Hack'n Slash zati ayrı bir tür. RPG hackn slash diye bir tür olamaz sonuçta :)

Torment ve diablo aynı tür demek imkansız nitekim.

Ne yazıkki artık Hack'n Slash moda daha doğrusu kitlesi büyük. Bunun için hazırlanması zor olan RPG lere yönelen fazla firma yok. Son yıllarda çıkan RPG ler hep ünlü bir serinin devamı oda sadece bir kaçı için.(NWN2 KOTOR2 gibi) Yeni bir seri görmeyeli çok uzun zaman oluyor ve bu gidişlede daha uzun sürede göremiyeceğiz. Fakat neredeyse her sene yeni bir Hack'n Slash serisi çıkıyor ve öylede böylede tutuluyor.

Tabii H&S'ın RPG'den çok farklı bir tür olması daha kötü olması anlamına gelmiyor. Sonuçta H&S'inde ana belirliyici unsurları var ve bunları doğru yerine getirmek gerekiyor. Zati o kadar basit olsa üzerine onca oyun çıkmasına rahmen diablo 2 hala en çok oynanan H&S olmazdı.

Bunun için H&S, RPG, MMORPG birbirinden çok farklı türlerdir. Benzer yanları geçtikleri zaman ve arkaplanda çalışan combat sistemidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Black_Necro

quote:

bg hakettiği yeri bulmuş
    fantasy rpg
    sci-fi rpg
    aynı şekilde mmorpg

iwd den kastın icewind dale 1 ve 2 ise hack n slash deil rpg dir

Pardon üst üste 2 mesaj olucak ama ben son mesajı atarken bu mesaj yoktu :)

IWD bir H&S'tir. Çıkma amacı budur. BG ile ard arada çıkar bu seri. BG nin aksiyon verisyonu olması için çıkmıştır zati. Tabiiki BG den kalma alışkanlıklar görülür.Ana şehirlerde bolca RP kısımları bulunur ama genede oyunun en fazla yüzde 10 luk bir kısmıdır bu.

Kısaca zati piyasada bulunma amacı budur oyunun ve bunuda yeterince güzel yapar IWD serisi.

• hack n slash ta benim bildiğim sadece gorev alıp adam olduruyosun ve yeni yetenekler kazanıyosun yani diablo sacred titan quest gibi ilk aklıma gelenler bunlar bi nevi mmorgların offline hali gibi ama icewind dale de ırk sınıf meslek gibi bir çok rpg öğesinin yanında direk D&D kurallarına gore yazılmış bi oyundu hangi hack n slash ta D&D kuralları vardır veya aksiyonun daha bol olması rpg yi hack n slash mı yapar anlamadım
  • bence ideal bi liste.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_Necro

hack n slash ta benim bildiğim sadece gorev alıp adam olduruyosun ve yeni yetenekler kazanıyosun yani diablo sacred titan quest gibi ilk aklıma gelenler bunlar bi nevi mmorgların offline hali gibi ama icewind dale de ırk sınıf meslek gibi bir çok rpg öğesinin yanında direk D&D kurallarına gore yazılmış bi oyundu hangi hack n slash ta D&D kuralları vardır veya aksiyonun daha bol olması rpg yi hack n slash mı yapar anlamadım

ırk sınıf meslek olması belirliyici bir kural değil aynı şekilde D&D olmasıda. Bunlar sadece combat sisteminin belirliyici unsurlarıdır matematik işlemleridir. Daha bol demedim bak yüzde 10 luk bir kısmı dedim. Bir oyunun sadece yüzde onluk bir kısmı rp den ibaretse ben o oyuna RPG diyemem.

Ama zati benim veya başkasının birşey demesine gerek yok IWD için. Bu oyunun çıkış amacı bu. BG ile ard arada aynı firmadan çıkma bir oyun. Firma tarafından amacı bu zati. Elindeki cd leri bilemem ama hep iki oyunda birbirlerinin reklamları vardır. Amaç BG gibi RPG üzerine gene aynı dünyada alışılmış bir combat sistemi üzerine kurulmuş bir H&S çıkarmaktır ki bence çok iyi düşünülmüştür. Herneyse şimdileri bikaç eski seriyi saymassak RPG çıkmıyor. IWD kadar olsa gene razıyım :(

Not:IWD serisinide deli gibi oynamıştım çok güzel oyundu.

• su anda en iyi yapan bioware ve obsidian en son nwn 2 yi sevdim ben de gothic serilerini oynamadıysan onu tavsiye ederim D&D kuralları yok farklı bir rpg aksiyon daha bol 3 sistemi cok kasıyor ama haberin olsun orta derec bi sistemin var sa 2 yi dene (gerçi oynamışındır)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.