Şimdi Ara

En iyi 40 RPG (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
8.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet oynadım 1 ve 2 yi fakat 3. oyunu şahsen sevmedim çok fazla bug var en başta ve konsollarda oynasın diye çok şeyden vazgeçilmiş(yeni moda bu)
  • sacred nerde yahu
  • Sacred ne alaka :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: feel so bad

quote:

Orjinalden alıntı: Santuary

quote:

"By Gamers, For Gamers" - Interplay
    Başka söze gerek var mı...

o "gamers" fallouta nabtı gördük

Ne demek istiyorsun? Fallout 3'ü Bethesda yapıyor... Interplay ve Black Isle kapandı... Sanırım bilmiyorsun.

biliyorum tabiki

isle ve interplay kapanınca beyin takımı toz olup uçmadı ya

• Gothic 3'ü koymamış adamlar büyük hata.Oblivion'dan çok daha fazla RPG öğesi mevcut+çok daha uğraştırıcı,zor ve güzel bir oyun.Grafik güzelliğide yeterli derecede bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberk

Gothic 3'ü koymamış adamlar büyük hata.Oblivion'dan çok daha fazla RPG öğesi mevcut+çok daha uğraştırıcı,zor ve güzel bir oyun.Grafik güzelliğide yeterli derecede bence.

+1
    bence liste biraz gelisiguzel hazırlanmıs yani tam inceleme ve arastırma yapılmadan
  • saçmalık.

bir çok oyun var rpg ile ilgisiz. Ama yine de baba oyunlar üst sıralarda yerlerini almış gibi. Bu sefer o kadar da dengesiz bir haksızlık göremedim ben.
  • Lord Of The Rings:The White Council çıkarsa 1 numara olur ama iptal edilebilir diye duydum
  • diablo rpg değil diyolar listeyen yapanlar zaten yanlışlıkla koymuşlar onların hiçbi bilgisi falanda yok

ille hack n slah yada mmorpg mi demek lazım 3-5 tür vardır buradan yola cıkın işte sport sim yarış fps tps rpg strj birde adv orlardan burlardan kollara ayrılıp yok diablo rpg değilmiş yok bilmem neymiş
  • hayatında saydığımız oyunlardan birini oynadın mı ? Diablo da 2-3 tane char kasan adamlar mı bize RPG ne olduğunu anlatcak ?

Kollara filan ayırdığımız yok. Kollara ayırmış olsak zati onlarında RPG nin bir türü olduğunu kabul etmiş olduğumuz anlamına gelir. Biz Hack 'n Slash ve MMORPG ler başlı başına ayrı bir tür diyoruz.

Diyorum gidin bir Torment oynayın ne bileyim bir Fallout oynayın. Sonra gel bana bu Diablo ile aynı tür de. İstediğine RPG de beni bağlamaz senin ne dediğin ama bunlar aynı tür dersen o zaman sadece "he canım he" der geçerim çünkü başka söz söylemeye gerek yoktur.

ayırıca koskoca oyun dünyasında 3-5 tür var dedin ya zati ne kadar anladığın belli oldu bu işlerden.
  • tabi tabi biz kim sen kim herkezden hatta yukarda listeyi yapanlar bile iyi anlıosun zaten , sen hem öğle kollara falan ayırmıyoruz diosun , hemde yanlış rpg değil savunması yaptığına göre süper anlıosun hatta süper yorum yapıosun, sen kendi dediğini yanlış cıkaran birisin , 3-5 derken oraya ana türleri yazdım sadece araba için ,arcade, sim, crash, racing, pist race, vs... 20 tarz daha yazarsan ana tür listesi olmaz ayrıca tanımadığın insanlara yorum yapmakda oyun yorumun gibi hatalı senin sülaleni sayısını 10 nesildir toplasan rakam olarak bitirdiğim oyunu sayısına yaklaşamaz bişeyi bilmeden fikir yürütme ta amiga 800xl hatta amstrad dönemlerinden beri oyun oynatacak cihazlara ve bazı dergilere sahibim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 14 Eylül 2007; 15:02:40 >
  • fable ın ilk sırada yer alması gerekiyodu
  • Doğru yukarıda listeyi yapanları görüyoruz. Freedom Force zati 11. sırada değil hatta 1. sırada olmalı değilmi. Fallout 2 kim ki freedom force geçicek. Ah pardon freedom force ta bir RPG gerçi değilmi ?

Ana oyun türlerini toplayınca zati 3-5 türden fazla ediyor korkma.

Ayrıca Sülalem çok geniş değil

Senin taa bilmem nereden beri oyun oynaman kimsenin umrunda değil. Bende çok uzun süredir oyun oynarım ama oynamayı bilmediğim türler var ve kalkıpta kimseye o türler hakkında atıp tutmam senin yaptığın gibi.

Tamam birader sen git str ye aglity level atladıkca 5-10 puan ver. Sonrada gel neyin RPG oldugunu bize açıkla. Nede olsa RPG demek ability puanlarını arttırmaktan ibarettir. SAygı duydum.
  • diabloyu tek geçerim
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

diablo rpg değil diyolar listeyen yapanlar zaten yanlışlıkla koymuşlar onların hiçbi bilgisi falanda yok

ille hack n slah yada mmorpg mi demek lazım 3-5 tür vardır buradan yola cıkın işte sport sim yarış fps tps rpg strj birde adv orlardan burlardan kollara ayrılıp yok diablo rpg değilmiş yok bilmem neymiş

Diablo'yu RPG yapan öğeleri söyle bana. Diablo RPG değildir, "hahaha en iyisini siz biliyosunuz muhuhuah!!!11!1!!" tarzı da bir yaklaşım olamaz. Bu kişiye göre değişebilir. X sitesinde RPG olarak geçen, Y sitesinde H&S olarak geçebilir. Bir kaç tane oyun sitesi incelersen görürsün ne demek istediğimi. Diablo H&S'tir, doğrusu budur çünkü karakter geliştirmeyle RPG olmaz bir oyun. Aksini iddia ediyorsan eğer, tartışmaya açığım; ama senin RPG kavramından anlamadığını düşünürüm.
    Edit: H&S yerine "Aksiyon RPG" de kullanılıyor bazen. Yani sırf karakter geliştirme olayı var diye her oyunu aynı türe sokamazsın.

Cevap bu işte. Benide sert cevap vermeye iten sözü o zati."yok yukardakiler yanlışlıkla koymus zati vs" gibi laflar. Eğer bir iddan varsa düzgünce ilet tartışalım yoksa sülalenin bilmem kaç katı kadar oyun oynadım ile olmuyor bu işler.

Birde sana not. H&S önde gelen oyunlarından olan DS'nin yapımcıları bu tarz oyunlar için şu ifadeyi kullanır.
    "Fantasy-Action"

Birdaha söylüyorum H&S RPG nin bir alt türü veya bir kolu filan demiyoruz. H&S ayrı bir türdür. Diablodan önce var olan bir türdür hatta.

• İçinde her levellı, büyülü-büyücülü, str agi int dex gibi statslı, görev almalı-görev vermeli oyunlara rpg diyemezsiniz. Rpg'lerde olması gereken en büyük özellik esnek olmalıdır. Ben bi adamı öldürdüğümde oyun farklı yöne doğru gitmeli, tekdüze olmamalı, önüme geleni keserim oyun sonu vidyomu izlerim şeklinde olmamalıdır. Şuan vaktim kısıtlı ama sizi Diablo'nun fallout, p.torment, arcanum, kotor ve tabiki bg serisinden çok farklı bir oyun olduğuna ikna edebilirim. Oyun dünyası kaantır, half layf ve dota ile kısıtlı olanlar diabloyu gördüğünde O'na rpg diyebilir, yadırgamıyorum. Ama doğrusu diablo'nun rpg ile uzaktan yakından alâkasının olmadığıdır. Ayrıca inventory'si olan her oyun da rpg değildir, bunu da eklemek isterim...

Saygılar.
  • yaşasın might and magic serisi özellikle de 6 dark messiah ı hariç tutuyorum

• Baya alevlenmiş topik yav.

Yalnız şunu sölyeyim Diablo rpg'dir değildir tartışmaları bitmez bu forumda ben bunu anladım.

@feel so bad
    @Erdax

istediğiniz kadar anlatın anlamıyorlar. Sitenin birinde görmüşler RPG diye söyleyip duruyorlar.

Bir kere bir fallout,torment,kotor,arcanum vs.. oynamayan birine sen istediğin kadar anlat anlamazzzz...
  • Eğer 1.sıraya oturması gereken bir oyun varda o da Final Fantasy serileridir her seride bambaşka hikaye yepyeni karakterler bambaşka bir dünya...
  • diablo rpg tatışması bitmez ama ben şunu biliyorum ki ben bu oyunu rpg olarak duydum oynadım ve bu böyle gidecektir en fazla başına Action-RPG Koyabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarKnDarK -- 16 Eylül 2007; 2:18:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.