Şimdi Ara

En doğal renk veren tv hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şöyle bir algı var; canlı renkler=doğal olmayan renkler. Led ekranlar canlıdır ama renkler yapaydır. Bu doğrumudur ve en doğal rengi hangi tv verir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sony
  • Evet aynen doğrudur!

A-Normal olarak panel tip TV ler de(özel üretim Display üniteleri hariç!) "doğru renk üretimi" konusun da iyi değildir özellikle TFT-LCD paneller!

canlı+vivid+sature+parlak v.s tanımı zaten TFT-LCD ler içindir vede doğrudur,ancak işin bundan sonra ki kısmı da insanların "göz zevki" ile alakalıdır!
    adam böyle bir resim seviyorsa,dövecek halimiz yok hatta laf bile söyliyemeyiz,oturup saygı duyacağız,kendi zevkidir bundan sonrası

B-Teknik ve teorik ve geçmiş uygulamalar olarak bu konu da "en doğru renk üretimi" her zaman PDP ler de olmuştur
    bunun "referance" olan tek bir markası da Pio lardır

C-En doğal rengi derken biz buna "doğru resim üretimi" diyoruz ki bu da bir tek Pio lardadır,onlar da 2009 yılın da "Dükkanı" kapattılar ve sanırım biliyorsun

Diğer referans panel ise TFT-LCD kulvarın da Sharp-ELITE dir ama o da 24 aylık Pio Lisansı ile Sharp tarafından üretildi ve bitti!(USA/China/Canada için sadece!)

D-TFT-LCD ler de bu konu sıkıntılıdır ama insanların da epeyi bir büyük çoğunluğu zaten vivid/sature/canlı v.s renklere gözlerini alıştırdığı için(aslında aldattığı için)
    paneller de böyle üretiliyor(SW ayarları buna göredir,teknik olarak da zaten bazı konular da bunlar iyi olmadığı için,işin "ticari" boyutu öne çıkarılarak buna bir şekilde
    insanları "alıştırdılar" ama çoğu insan zaten bunlara alıştığı için doğru renk nedir olayını ya bilmiyor ya da beğenmiyor...

E-Ancak PDP ler yine de bu konuda LCD lerdne çok daha iyidir ama Pany de Dükkan kapattı,Samy ise çok fazla ağırlık vermiyor ve üretimi bitirmek üzere gibi ancak
    PDP leri yine de olodukça iyidir veya çok iyidir! LGE nin PDP leri de çoğu LCD den daha iyidir! en azından çok ucuzdur

F-En doğru/doğal-naturel/soft-mat rengi hiç bir TFT-LCD veremez,dolayısıyla bunu unut ve arama,ama ben vividçiyim diyorsan,elini sallasan vivid panele değersin

G-Bir diğer konu da panellerin teknik HW yapılarından kaynaklanan sıkıntıları vardır(TFT-LCD ler olarak)

a-IPS Modül takılı paneller;bunlar doğru renk üretim konusun da en iyisidirler ancak Black seviyesi zayıftır(düşüktür)Contrast oranları da oldukça düşüktür!
    ama renklerin üretimin de en iyi budur

b-VA tip Modül takılı paneller de ise Black iyi ve çok iyidir+Contrast oldukça yüksektir ama aslında bir PDP ye göre ciddi derecede düşüktür! ancak tepkime süreleri ile özellikle
    doğru renk üretimi sıkıntılı veya ciddi sıkıntılıdır!

zaten işin bundan sonrası ve biraz da öncesi,HW kalitesi ile bağlı olarak SW sistemi ve bunun üzerindeki Engine yapısının üretimleri ile alakalı olup çok zor ve uğraştıran
    bir konudur ve TFt-LCD ler de bundan dolayı bu sıkıntılar teknik olarak aşılamıyor!(tek istisna Sharp-ELITE paneldir ama onun da en büyük esprisi Engine sisteminin Pio olması(SW olarak)
    ve daha da önemlisi Contrast oranının 15bin;1 olmasıdır üstelik Native-ANSI değerine göre ki bu değer ne OLED de ne de Pio PDP de bile vardır!!

Bu iş teknik olarak bu tip paneller de zordan öte adeta imkansız gibidir(doğru renk üretimi)>>>TFT-LCD paneler olarak ama PDP olarak hatta Oled olarak kısmen veya oldukça kabul
    edilebilir seviyede olabiliyor+

H-Ve son olarak bir de özel üretim Display üniteleri vardır;bunların TFT-LCD olanlarının Modülleri Sharp dır,PDP olanların ise NEC(Pio da denilebilir)/Hitachi/Fujitsu dur,ancak bunlar Daire veya
    Araba parasına olup özel üretim ve buna göre siparişle üretilebiliyor ve herkese zaten satılmıyor!(Uzay-Askeri/Tıp/Ar-Ge/Laboratuvar sistemleri ve diğer görüntüleme üniteleri olarak)

++

Sonuç olarak gidip gözünle izleyip,kafana,cebine yatan bir paneli alıp kuracaksın bu kadar basit;daha fazlasını arama veya kurcalama

Not;spesifik bir şeyler sormak istiyorsan,arıyorsan v.s bunları ona göre sorarsan bakarız bir şeyler veya teknik olarak cevaplarım v.s

CAN++

• Plazma tv,, ekranı göstermek için arka aydınlatma kullanmadığı için, plazma daha doğaldır
  • Plazma tabii ki en doğrusu iyisi. Ama doğru olanı da 9 köyden kovuyorlar, üretiminin de maliyetli olup kar marjlarnın azlığı üreticilerin plazmalardan çekilmesini sağladı.
    Genelde plazma hakkında tersi bir algı var, bunun da sebebi mağazalarda LCD/LED'lerin yanında soluk, silik durmaları, bir de ayarları iyi yapılmayınca daha da kötü gibi gözüküyor. Bir de çok ışık alan bir salonda, karşıdan filan da ışık alıyorsa yine insanmları tatmin etmeyebliyor.

Ancak akşam/gece, veya karanlık ortamda resim kalitesi tartışılmaz şekilde üstündür.
  • @Fennez

şu bizim "caponlar" da yürek olsa ve cesaret de çok yüksek olsaydı,Kore li hala kısa pantalonla dolaşırdı yaw,Koreli "işi" biliyor,capon ise hiç bir şeyi bilmiyor!

ben şimdi PDP üretsem yeniden hele hele de Pio olsa,bu herifler en son 2009 da yaklaşık 500bin adet panel satabilmişlerdi,ben bu adedi sadece TR de satarım
    ve millet kapım da kuyruğa girerdi geceden hadi atıyorum diyelim,o zaman 250bin adet Pio PDP yi hava da kara da satardım,Avrupa fazla PDP
    bilmez ve almaz ama burada da sadece UK/Ireland ve biraz da Rusya/Almanya malı çeker toplam 1 milyon adet 1 ay da biter! hadi bilemedin 2 ayda mal biter
    millet yokmu daha der

USA/Canada/Avustralya/Arjantin/G.Afrika yı daha saymıyorum bile ki tek başına USA 2milyon mal çeker gerisini saymıyorum bile!

yaw bu herifler o zaman 1milyon satsak KAR ederiz diyorlardı 500bin ile zarar ettiler ki doğrudur ve de değmez üretmeye,ama şuan da Pany/Pio dükkan açsa
    yılda 3/4milyon adet PDP yi acaip rahat satacaktır! ama nerde bu herifler de o cesaret! herifler anında Dükkan kapatıp kaçıyorlar!

Koreli olsa ortalığı duman attırır valla,rakip filan da tanımaz ki zaten öyle yapıyorlar

capon "gurur" yapıyor Pio yu ve sistemlerini satmıyor(Samy ve LGE hep ilgileniyor) Mühendislerini sattı ama elindeki Patentli Engine sistemlerini satmıyor Pio!!!
    kısaca yağ-un-şeker her zaman herifin elinde ama helvayı yapacak cesareti yok Ustaları var,Beyin Takımları zaten her ay maaşlarını alıp evde
    oturuyorlar ama "mal nasıl satılır" bunu bir türlü öğrenemediler gurur yüzünden Kore liye de gidemiyor,kısaca hemen Dükkan kapatıyor!

++

• Tüplü daha doğal geliyor bana, oysa evde plazma var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi TV daha iyi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Albani üstadın uzun yorumunun kısası;kontrasttan ödün verip IPS panel alırsan diğer panellere göre daha doğal görüntü elde edersin.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi bu öncelikle zevk meselesi. Adam capcanlı renkler seviyor olabilir hatta patlamış renkleri bile seviyor olabilir bir şey diyemeyiz adam öyle seviyor öyle izliyor.

"Alıştırdılar" kısmı da doğru. Canlı(yapay) renklerin ağırlıkta olduğu bir tv mağazada en çok ilgi çeken tv oluyor. Bu bir aldatmaca sanırım ki söylediklerinden öyle anlıyorum.

Panasonic led ler hakkında ne söyleyebilirsin? Ürettiği plazmaların renk ve siyah kalitesi led lerde de var mı?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioner

Dediğin gibi bu öncelikle zevk meselesi. Adam capcanlı renkler seviyor olabilir hatta patlamış renkleri bile seviyor olabilir bir şey diyemeyiz adam öyle seviyor öyle izliyor.

"Alıştırdılar" kısmı da doğru. Canlı(yapay) renklerin ağırlıkta olduğu bir tv mağazada en çok ilgi çeken tv oluyor. Bu bir aldatmaca sanırım ki söylediklerinden öyle anlıyorum.

Panasonic led ler hakkında ne söyleyebilirsin? Ürettiği plazmaların renk ve siyah kalitesi led lerde de var mı?

Zaten işin bu kısımları,kişilerin göz zevki ile alakalıdır,neyi nasıl seviyorsa ona göre bir tercih yapacaktır+

Ayrıca insanlar zaten günümüz de gün boyu Ceptelefonu/Tablet/PC/Notebook v.s kullanıyor ve bunlar da manzara hep vivid/sature ve aşırı canlı/parlak v.s oluyor
    buna göre bilinçaltı/aldanma duyusu ile şartlanan gözler,PDP panele bakınca bu ne yaw bu panel çamuramı düşmüş diyebiliyor veya doğru çekim ve doğru
    ayarlı bir PDP ye baksa bile resmi beğenmiyor!

Biz de onun için zevk meselesi diyoruz kısaca,oturup bilimsel olarak şu şöyledir bu böyle olmalıdır gibi bir dayatma yapamayız!

++

Pany TFT-LCD leri sadece "fena değildir" ama Pany/TR Dükkanı kapattığı için 2014 itibarıyla artık TR ye Pany TFT-LCD ler gelmiyor!
    PDP ise zaten en son 2013 de üretildi ve Pany/Japan PDP üretimini sonlandırmıştır,dolayısıyla Pany leri unut!

Black/Contrast hiç bir TFT-LCD de PDP ler gibi olamaz!!(TFT-LCD olarak tek istisna Sharp-ELITE dir ki o da bitti artık ve zaten sadece USA/CAnada ve China için üretilmiştir!)

++

• Sony eski Tv lerine güncellemelerle doğal renk veren Tv lerin renklerini bozuyor arkadaşlar
  • Lg plazma kullanıyorum kendi uydu alıcısı ile birlikte o kadar memnunum ki anlatamam özellikle hd kanallarda bir şeyler izlemek çok güzel oluyor... renk kalibresi kalitesi ne bileyim işde acayip güzel bir görüntüsü var özellikle akşamları izlemek acayip keyifli oluyor... kaldıki plazma tv ler içerisinde en basiti ama bu bile çok keyif veriyor gerisini siz düşünün... biraz görüntüden anlayan dikkat eden bir kişi bence plazma tv den yana olur ama zevk meselesi bu kimisi canlı parlak görüntü sever kimisi doğal daha gerçekci renk kalibresini sever tamamen zevk meselesi tartışılacak bir konu değil daha doğrusu işin yanlışı doğrusu yok üstelik plazma tv alıpta canlıda izleyen de çok mesela... şahsen ben canlı görüntüyü sevmiyorum renk patlaması oluyor görüntüyü de bozuyor bana göre... zaten gözümde dayanmıyor biraz bakınca... ben standart ayarda kullanıyorum en çok bunu seviyorum uzman ayarlarını da sevemedim standart ayar ne çok parak ne çok sönük bence en iyi ayar bu ama tv den tv ye değişir elbette... günümüzde gözünün beğendiği tv alacaksın bazı şeyler forumun dışına çıkmıyor artık tv ler tv olmaktan çıktı başka bir şeylere dönüştü renk kalibresiymiş kaliteymiş oymuş buymuş soran yok talebte yok zaten... ama şu samsung 2015 plazmaları tr ye gelmemesi kötü oldu incelemek isterdim belkide alırdım birtane kim bilir

• ben sizin kadar tekniğine hakim değilim ancak kendi deneyimimi söyeleyebilirim

en doğal rengi ben pioneer ın 9. nesil kuro serisinde gördüm
    60 inclik olanı da var 50 inch olanı da var - 50 inchi buradan hasan beye gönderdim bugün
    karşılaştırmayı da yine doğal görüntü veriyor diye lg ub serisi ile yaptım ama yazlıktaki 60 inch eve geri dönecek 55 inchlik yazlığa gidecek tez zamanda
    tabi toshibanın da led ve plazmasını kullandım - ve iadeye verdim ikisini de
    ledi çok rahatsız ediyor plazmasında ise benim şansızlığım herhalde bi türlü panel sorununu giderememişlerdi. O yüzden annemlere yine pioneer plazma aldık - yaşlı oldukları için hemde yaş ile gelen sarı nokta hastalığıyla led doktorlar izlememelerini söylüyorlar.

ilk önce gün içinde sürekli bilgisayar başında olduğumuzdan (genel olarak telefonlardan bilgisayar ekranlarına) göz televizyon seyretme zamanı geldiğinde daha dindin ve doğal bir parlaklıkta göze daha iyi geliyor

tepkime süresi bazen çok hızlı olduğunda bu yeni nesil ledlerde çok yoruyor

curve samsungları çok inceledim almak için henüz bir sebep bulamadım

ve de plazmadaki doğal renkler güzel bir full hd çekim belgeselde şiir gibi oluyor (kitlenip kaldım görüntüye - asıl pioneer plazma olayım da buradan başladı)

ancak beyaz ağırlıklı bir izleme yani florasanı gözüne sokmak gibi oluyor bence de bu - ki bir sürü kişide de telefonda bile en parlak modda animasyon film gibi izlemek isteniyorsa ve de logo yanığı hala da çok kalıcı bir çözüm bulunamamışken fiyatları da daha uygun olduğundan led tercih edilir. (bu da kardeşimn tercihi örneğin - günde 5 saat televizyon izledikten sonra migreni tutuyor ama yine de öyle seviyor)
    üretim maliyeti çok yüksek olduğundan plazmadan rekabet karşısında yavaş yavaş üreticiler çekiliyor. bu da aslında teknolojik bir durum olmadığını ancak rekabet şartlarından dolayı. Çünkü birincil talep olan full hd gibi yayınları hali hazırda iki tip de sağlıyor ancak fiyat aralığına bakıldığında yani alım gücü ve harcanabilirlik skalasında müşteri tercihi refahı ile bağlantılı seçime gitmekte.

Burada aslında belirleyici olan yaş grubu (bu sarı nokta gibi hastalıklar), ülkenin rekabet ortamı (bazı ülkelerde üretici firmalar kar amacını ikinci plana bırakarak rakipleri silmek için en düşük fiyatta rekabet ediyor - ki türkiye bunlardan birisi), tüketicinin refah seviyesi doğrultusunda yapacağı seçim (buna bazen televizyonun kozmetiği dediğimiz kasası, mobilyasına uygunluk, evdeki tv seyretme mesafesi ile evlerin metrekare büyüklükleri) gibi değişkenler girmektedir.

örneğin dünya sağlık örgütü epilepsi hastalarına veya çocuklara led önermiyor - burada da ülkenin kendi içindeki kanunlarından dolayı pazar kırılımları ve yine rekabet şartları ile pazara giren ürünler arasında yapılan seçimler devreye giriyor.

benim incelemem bu
    iyi haftasonları

• Sony iyidir gibi bence de ama teknik detaydan pek haberimiz yok malesef ismi yeter annemlerde var gayet güzel birde parçaları uzun süre arıza yapmıyor.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Japonlar da cesaret de var akıl da var ama adamların uygun fiyata mal satmak işlerine gelmiyor. Evvelden piyasanın hakimi Japonlar iken teknolojik aletler ateş pahasıydı sadece çok parası olanlar ulaşabiliyordu. Hala da öyle bazı eşyalar. Yakın zamanda Japon malı DSLR kameraya küçük bi servet ödedim. Daha sonra Kore işin içine girdi firmalar fabrikaları çine taşıdı dolayısıyla çin de işin içine dahil oldu fiyatlar aşağı geldi böylece herkes teknolojik aletlere ulaşabilmeye başladı. Bunun bir de kötü bi sonucu oldu fiyatlar düşmesi ve rekabet ile kalite de paralel olarak düşmeye başladı. Sonuç olarak Japonlar istese yine PDP üretebilir ama istemiyorlar rekabete girip ucuza satmaktansa hiç uğraşıp üretmem hiç satmam diyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.