Şimdi Ara

En Çok Para Kazandıran Mühendislik Dalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
23.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya ben babamla okuduğum bölüm çatışması yaşayan birisiyim istannbul üniversitesinde elektrik elektronik mühendisliği okuyorum babam da kazancı yüzünden inşaat mühendisi olsaydın deyip kafamı bunaltıp duruyor hangisi daha kazançlıdır ve de önü açıktır bunu onunla tartışmaktan bıktım cevaplarsanız sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Çok Para Kazandıran Mühendislik Dalları

Mühendislik, yüksek ücretli ve tatmin edici bir kariyer sunan geniş bir alandır. En çok para kazandıran mühendislik dalları, uzmanlık alanlarına, deneyim düzeylerine ve endüstri trendlerine göre değişmekle birlikte, bazıları diğerlerinden daha kazançlı olma eğilimindedir.

İşte en çok para kazandıran mühendislik dallarından bazıları:

• Yazılım Mühendisliği: Yazılım mühendisleri, bilgisayar sistemleri, uygulamalar ve yazılımlar tasarlar, geliştirir, test eder ve bakımını yapar. Teknoloji sektöründeki artan talep nedeniyle, yazılım mühendisleri genellikle en yüksek maaşları alır.
    • Petrol Mühendisliği: Petrol mühendisleri, petrol ve doğal gazın çıkarılması, üretimi ve dağıtımı için ekipman ve süreçler tasarlar. Enerji sektöründeki sürekli ihtiyaç, petrol mühendislerine yüksek ücretler sunar.
    • Maden Mühendisliği: Maden mühendisleri, madenlerden değerli minerallerin ve metallerin çıkarılması ve işlenmesi için teknikler geliştirir. Madencilik endüstrisinin önemi, maden mühendislerine kazançlı kariyer fırsatları sunar.
    • Elektronik Mühendisliği: Elektronik mühendisleri, elektronik cihazlar, sistemler ve bileşenler tasarlar ve geliştirir. Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlemesi, elektronik mühendislerine yüksek talep yaratır.
    • Kimya Mühendisliği: Kimya mühendisleri, kimyasal süreçleri tasarlar, geliştirir ve optimize eder. Kimya endüstrisindeki çeşitli uygulamalar, kimya mühendislerine kazançlı kariyer seçenekleri sunar.

Bu mühendislik dallarında uzmanlaşmak ve yüksek ücretler kazanmak için genellikle yüksek lisans veya doktora derecesi gerekir. Ayrıca, sektör deneyimi ve sertifikalar da maaşları önemli ölçüde artırabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O bölümler inşaat mühendisliği ile kıyas bile kabul etmez. Makine mühendisi olup normal maaşla çalışan onlarca insan tanıyorum. Ama inşaat mühendisi olup para kazanamayan inan görmedim henüz. Çünkü inşaat mühendisliği için o kadar çok ihtisas yapmadan da bir yerlere gelebilirsin. Ama diyelim makine mühendisi olup, koca bir şirketde önemli bir işin başına geçmek çok zordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arifin manchestere atıığı golü ararken nereye düştüm
  • dediğinize göre inşaat müh hepsinden kolay kazandırıyor elektrik elektronik bu konunun ne kadar uzağındadır ki iş imkanları olsun ya da maaşı ben makinacı değilim zaten
  • Mühendislikte üniversite önemlidir. 200-250 puanlı üniversitede mühendislik okursan bir yere gelmen zor. Türkiyenin en iyi üniversitelerinde mühendislik okuyup birde iyi ortalamayla ayrılırsan önün açık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bimin aystiisi kullanıcısına yanıt
    sanıldıgı kadar cok önemli değildir bazı mühendislik dallarında(örn bilgisayar vs) 280 ve 350 arası yerler tipik olarak neredeyse aynı illerin gelişmişlik farkına göre çoğu değişiyor yoksa koskoca karabük üniversitesi 280 diye dandikmi oluyor? okul döneminde bir yabancı dil ve meslekle ilgili kendini güzel geliştirirsen bir yere kapak attıkdan sonra önün açılır rahat olun. ama 240 altı gidlirse hakkatten sorun bu özel üniversiteler mertliği bozdu parası olan bastırıyor en iyi özelde okuyor parası olmayan gidiyor ailesinden uzak birde normal üniye orada okuyor.özele giden adam yabancı dili var diye tak diye alıyorlar saçmalık işde umarım bunlarda değişecek avrupadaki gibi işe girmeden bilgi testi yapılırsa sorun ortadan kaldırılır.yoksa harranda bartıda düzcede okuyan kardeşlerimiz neden bosuna gidip okuyor? aşırı büyük sirketler haric normal sirketlere girilebilir kendinizi geliştirdiyseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur555 -- 17 Mart 2015; 12:19:44 >

• pehliuone2 P kullanıcısına yanıt
    hangi meslegi seviyorsan o dalda kendini geliştirip para kazanırsın zaten bu çok para getirir diye okursan birşey olamassın mühendislik dallarında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En Çok Kazanan Meslekler
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En sevdiğiniz mesleği yapmanız daha iyidir.Daha sonra kendini geliştirmeniz gerekiyor,her işte olduğu gibi.

Bu arada burası;Netbook Tavsiye Bölümü konu kirliliği,yanlış bölümde konu açmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pehliuone2

Ya ben babamla okuduğum bölüm çatışması yaşayan birisiyim istannbul üniversitesinde elektrik elektronik mühendisliği okuyorum babam da kazancı yüzünden inşaat mühendisi olsaydın deyip kafamı bunaltıp duruyor hangisi daha kazançlıdır ve de önü açıktır bunu onunla tartışmaktan bıktım cevaplarsanız sevinirim

Dostum ben inşaat mühendisiyim, ki sende girmişsin ama kaç yaşındasın bilmiyorum eğer 20 21 falansa yaşın hatta daha gençsen sana önereceğim mühendislik dalı Petrol ve Doğalgaz mühendisliğidir. yaşım genç olsa biraz daha benim bile gidesim var hatta belli olmaz gidebilirimde 30 yaşında bunu okuyup işe giren adam tanıyorum. Nedir bu bölüm dersen adı üstünde petrol, belli başlı birkaç üniversitede var zaten bu bölüm, en kolay okunan yer ise hatay da bulunan üniversitedekidir. ki orada okursun ama dili türkçedir okur bitirirsin ancak türkiyede kalırsın ama diğer okullarda dil ingilizce olarak gösterilir ki bu avantajlıdır. bu bölümden mezun olanlar devlette işe girip 4 5 bin tl maaşla taze mühendis olarak işe başlıyorlar ki bizim çevremiz bu işin içinde oradan biliyorum. ee devlete atanmak zor hemşerim.. dersen de devlete kpss ile girme puanı 50 60 70 civarında yani o bölümü okuyan biri için hiçbirşey bu puan. Girdikten sonra devlete sırtını dayadın işi öğrenirsin 5 6 yıl bilemedin 7 8 yıl sonra zaten iş süresince seni yurt dışına falanda gönderiyorlar orada iş oluyor kuyular oluyor oralardan mutlaka yabancı şirketler teklif sunuyor çalışanlara. sonra yurt dışına kapağı attınmı tamamdır. ki böyle giden çok tanıdığımız var, maaş ne kadar sen ondan haber ver dersen son giden kişi Katar a gitti 1 yıl önce 10.000 $ maaş ev ve araba verildi bu başlangıç fiyatı gerisini var sen düşün. tehlike arz eden bölgelere giderim dersen maaş daha da katlanıyor mesela afganistanda 20.000 $ duyduk en yüksek duyduğum kolombia da 50.000$ dı ama koruma garantisi verilmiyordu ha şimdi sen bunları diyorsunda niye inşaat okudun dersen bende niye okudum bilmiyorum. devlete girmeye kalksam 94 ile alıyor, alma dediğim de direk işe girmiyorsun sıraya giriyorsun devlette açık olursa seni atama yapıyorlar. inşaat okuyacaksan baban mütahit olacakmış meğerse ben onu bilmeden okudum şuanda pişmanım aldığım maaş para değil 5 yıl okul okudum dil ingilizceydi şimdi inşaattaki ameleyle kim daha iyi biliyor tartışması yapıyoruz adam diyor ben 20 yıldır inşaattayım benden iyi bilemezsin. yılların statik hesabını bir kalemde çiziyor adam kafasına göre demir atıyor kolon atıyor türkiyede inşaat rezillik pişmanlıktır ne yazık ki torpilin olursa bilemem tabi o zaman girersin anında oturur paranı alırsın. yada bilgisayar yazılım mühendisliğini önerebilirim önü çok açık eğer bilgisayar ile aran varsa, aran dediğim counter oynamaktan değil win 98 den win 8 e format atma bi sorun çıkarsa düzeltme programlarla içli dışlı olma web siteleriyle uğraştıysan bunlar alt yapıyı oluşturur varsa ki eğer bunlar yazılım oku derim ilerde android vs ios a bi program atarsın bellimi olur gecesinde 100.000$ kazanırsın yurtdışında iş bulursun.

• Çevre Mühendisi ( Arıtım ve Çöpler ) 20 yıl içinde başımızın belası olacak ve ihtiyaç var bu mesleğe

• ThEnD© kullanıcısına yanıt
    ben 20 yaşındayım ve şu an elektrik elektronik mühendisliği okuyorum dediğin mantıkla düşünerek inşaatı yazmadım zaten babam da ölen amcamdam kalan arsayı satarak bana kaynak yapacağını söylüyor ama ben böyle bişey yapamam petrol ve doğalgaza puanım yetiyordu ama isminden olsa gerek biraz caydım ondan şöyle ismi itibar koksun istedim açıkçası elk elk müh nasıl sizce :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: pehliuone2

ben 20 yaşındayım ve şu an elektrik elektronik mühendisliği okuyorum dediğin mantıkla düşünerek inşaatı yazmadım zaten babam da ölen amcamdam kalan arsayı satarak bana kaynak yapacağını söylüyor ama ben böyle bişey yapamam petrol ve doğalgaza puanım yetiyordu ama isminden olsa gerek biraz caydım ondan şöyle ismi itibar koksun istedim açıkçası elk elk müh nasıl sizce :))

Oda ayni seyin kahverengisi sayilir aci gercekler dostum. Elektrikci arkadaslarimda var okumasi zor hadi okudun diyelim is bulmasi zor ondada kpss devlet icin 92 ve ustu aliyor yani oda skinti sana tavsiyem petrola gec 20 desin daha hem yenimi girdin uniye? Ders saydirirsin bile aldiysan eger ders. Kacirma firsati

• notebook muhendisligi en iyisi

• ikisini de oku benim gibi, sonra karar verirsin.
  • Çok Para kazanmak istiyorsan Ticarete atıl illa mühendislik yapıcam diyorsan becerilerine göre bir alan seç başarı ile doğru orantılı olarak iyi yerlere gelebilirsin

• Mühendislik gözde meslekler arasında olmaya halen devam ediyor. “Types of engineering degrees” sitesinin yapmış olduğu araştırmadaki istatistiklere dayanarak mühendislik en çok kazandıran 17 meslek arasında 10.sırada yerin almış bulunuyor.Bu listeye göre sizin için en çok kazandıran mühendislik dallarını derledik.

https://muhendislikler.net/en-cok-kazandiran-6-muhendislik-bolumu/
  • Baban haklı

• En çok kazanan bölüm diye bir şey olmaz. Yeri gelir su ürünlerinden mezun adam çıkar, konserve balık işine girer gayet güzel kazanır. Yeri gelir inşaat mühendisi adam iki bina diker gayet güzel kazanır. Yeri gelir makine mühendisi adam iki tasarım kasar patent alır gayet güzel kazanır.

Yeri gelir buralardan mezun olanlar, hazır maaşa tamah ederler bu muymuş lan o kadar okuduğum der ağlarlar.
  • Sence bunu zor mu karşim

Ülkeye bak dünyanın 1500 sene gerisinde, onuncu dünya ülkesiyiz, teknolojik olarak ne üretebiliyor da makina mühendisine ihtiyaç duyacak sence. İstihdam edilen makina mühendislerine ihtiyaç duyulan tüm fabrikalar da zaten elemanını adam daha üniversite okurken kapıyor.

Geri kalmış müslüman ülkelere bak, zaten gelişmiş bir müslüman ülkesi yok da işte geri kalmış müslüman ülkelerdie anca bina, köprü, inşaat bu sektörler gelişebilir, başka ne olur sence.

Sence böyle ülkelerde hangisine ihtiyaç duyulur, cevap çok basit onu da kendin bul.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.