Şimdi Ara

Emlakçı ve Yer Gösterme Belgesi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
28.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İçinde bulunduğum durumu kısaca ve özetle anlatmaya çalışacağım.
    Bir ev almak için yola çıktık yüzlerce eve baktık.
    Bir emlakçı gittik Bize yer gösterme kağıdını imzalattı.
    Eve baktık beyendik. Komisyonda anlaşamadık.

Şimdi tekrar ev ararken yineaynı bölgede başka bir emlakçıya gittik.
    Bize yine yer gösterme kağıdını imzalattı.
    Yola çıktığımızda, bize bir önceki emlakcının gösterdiği
    evi gösterdi (adresi tam olarak bimediğim için) ve daha fazla bir komisyon istedi..
    (o semttem ev arıyoruz)

Bu durumda evi beyendiğimiz için daha önceki
    bize evi ilk gösteren emlakçıya gidip bu evi almak istiyoruz.

Şimdi size sorum şudur??

Hangi emlakcının yapmış olduğu yer gösterme kağıdını geçerlidir?
    Yoksa ikisidemi geçerlidir?? (ikisinedemi komisyon ödeyeceğiz.)

Bu arada Ev sahibinin herhangi bir emlakçı (ikisinlede) ile sözleşmesi yokmuş.
    kendi de sahibinden satmaya çalışıyormuş. (webte de satılık)
    ve ayrıca evi göstermek için herhangi bir emlakcıyada verdiği bir yetki yokmuş

Sahibinden ilan verdiği için bir çok emlakçı evi satmaya çalışıyormuş
    durum bundan ibarettir..

Teşekkürler..

• kendinize kek demeyin, emlakçılık zaten artık çakallık işi, onlar birbirine de kazık attığından butür belge icat ettiler. siz satın alacaksanız alın, sahibiyle görüşüp tapuda da işi bitirceksiniz, kim kime satmış onların haberi olmaz.. oldu diyelim, ben sahibinden aldım arkadaş hadi güle güle dersiniz. internette ilanı varmı var bitti.

edit. bu kadar sorup soruşturmanıza gerek yok, onların zaten yetkisi yok satmak için, onun için yer gösterme sözleşmesi geçersiz.
    vurdum duymaz olucaksın, millet çakal olmuş, dürüs vatandaşı düdükliyim diye uğraşıyor. salla gitsin.
    Aynı durum bizim başımıza geldi.
    Biz de 2012 senesinde bir ev almak işin birçok daireye baktık. Bir tane emlakçı (century 21) ile görüştük ama daireye mevcuttan yüksek fiyat verdiler ve bana kağıt imzalattılar. Bu arada babama da başka daire gösterip boş kağıda imza attırmışlar .
    Sonra biz başka bir daireyi başka bir emlakçı vasıtasıyla aldık. Komisyonunu da emlakçıya ödedik.
    Bu uyanıklar bizim daireyi aldığımızı tapudan öğrenip, ellerinde imzalı kağıt olduğunu ve komisyon ödemek zorunda kalacsğımızı söylediler . Hatta bizi kağıdı göstermek maksadıyla ofislerine çağırdılar, burada da kağıdı göstermeyip bizden ek para (2500$) istediler. Bu parayı da diğer emlakçıya ödediğimiz paranın yarısını alıp paylaşacaklarını belirttiler.
    Kağıdı görmek istediğimizde de göstermediler.
    Sonra bize ihtarname çekmişler ve benim imzalamış olduğum kağıdın üzerinde oynama yaparak mahkemeye delil olarak sunmuşlar. (Daire nosunu 114 den 111 e çevirmeye çalışmışlar, çünkü aldığımız daire 111 nolu daire)
    Biz cevaben belge üzerinde oynama yapıldığını belirtince bu sefer babamın boş kağıdını istedikleri gibi doldurup dava açmışlar.
    İlk celsede mahkeme davayı bizim adımıza reddetti.
    Tam kurtulduk derken bu sefer davayı temyiz etmişler ve Yargıtay kararı bozup bizim aleyhimize karar vermiş.
    Faizi ile birlikte 40,000tl ödememizi istiyorlar.
    Şimdi biz de davayı temyize götüreceğiz....
    Bu konuda önereceğiniz kişi veya yapılması gerekenler konusunda önerilerinize açığım.
    Böyle hukuk sistemi olduktan , haklı ile haksız ayrılamadıktan, birinin ak dediğine diğeri kara derken adalet sistemi ve düzen nasıl işler?
    Saygılar
  • ev sahibi aynı evi 2 emlakçıya vermesi saçmalık
    o evin 2 anahtarı 2 ayrı emlakçıda ise o zaman emlakçıların birbirinden haberi olması lazım,çünkü evde karşılaşırlar
    ama camda 2 tane emlakçının kağıdı yazmaması lazım 1 tanesi yazar

sonuçta sen kimden tutuyorsan o emlakçıya vermelisin

adamlar bedavaya çalışmıyor hergün sabah akşam git gel yapıyorlar devlete para veriyorlar

bazıları emlakçıya vermez işine gelirse kendileri arasın bulsun millet bedavamı çalışıcak
    günde 30 kişiyle uğraşıyorlar tutan 1 tane
  • işin ilginç yanı evde asılı tabela var.
    bizim ilk gittiğimiz emlakçıya ait.

ikinci emlakca bölgeyi söyledi
    fakat evin önüne gidince biz bu evi gördük dedik.

biz ilk emlakçı ile baktığımızda ev dolu idi
    birde boş halini bakalım diye cıktık baktık..

olay budur.
    Ancak balkondaki tabela ilk baktığımız emlakçıya ait..
  • eğer ev sahibi, emlakçı ile bir sözleşme imzalamamışsa, siz ev sahibinden, direkt evi satın alabilirisniz. komisyonsuz ve biraz daha pazarlıkla daha uygun fiyata.
    sahibi, evi internette kendi adıyla ilanı ile satıyorsa sorun yok, o ilandan ulaştık dersiniz.
  • herhalde öyle olmuyormuş.

evin sahibine ulaştım. Prosedürü bilmiyor.
    ancak kesinlikle ve kesinlik 2 emlakçı ilede
    olsa sözleşme vs. imzalamadım diyor.

satıcı seni bilmem ama ben kesinlikle
    hiçbir emlakçıya komisyon vermem diyor.

Birde iki değil birçok emlakcı evi satmak için talip olmuş.
    ancak ev sahibi bende sahibinden satmak için uğraşıyorum diyor.

Biz de kek gibi 2 tane emlakçıya yer göstersin diye
    sözleşme imzaladık..
  • yer gösterme sözleşmesi diye birşey yok rahat olun.
  • hukuk sitelerine baktım varmış böyle bir sözleşme..
    ancak 2 tane imzalanırsa ne olur onu bilmiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendinize kek demeyin, emlakçılık zaten artık çakallık işi, onlar birbirine de kazık attığından butür belge icat ettiler. siz satın alacaksanız alın, sahibiyle görüşüp tapuda da işi bitirceksiniz, kim kime satmış onların haberi olmaz.. oldu diyelim, ben sahibinden aldım arkadaş hadi güle güle dersiniz. internette ilanı varmı var bitti.

edit. bu kadar sorup soruşturmanıza gerek yok, onların zaten yetkisi yok satmak için, onun için yer gösterme sözleşmesi geçersiz.
    vurdum duymaz olucaksın, millet çakal olmuş, dürüs vatandaşı düdükliyim diye uğraşıyor. salla gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 8 Ekim 2012; 12:00:05 >
  • Büyük ihtimalle ortada sorun kalmamıştır ama yeni arama yapanların bilgilenmeleri açısından 2 yıldır profesyonel olarak gayrimenkul danışmanlığı yapmakta olan biri olarak yazıyorum.

İlk önce en son yazılandan başlıyayım. Emlakçılar birbirleri ile yer gösterme belgesi değil komisyon paylaşım sözleşmesi imzalarlar.

Ayrıca konuya 1 adım öteden bakarsak burada arkadaşımızın yaptığı bir anlaşmadan nasıl cayacağı tartışılıyor, neden emlakçılar burada çakal oluyor? Madem uymayacaksın hizmeti alma ve imzalama. Hem hizmet alıp hem de karşılığını vermemek bence sakıncalı.

Neyse konuya geçelim:

Aynı ev birden fazla emlakçıda olabilir. Bunun nedeni ev sahibinin daha fazla kitleye ulaşarak daha hızlı satmak istemesidir. "Yer gösterme Belgesi" diye birşey vardır. Hatta İzmir Emlakçılar odası ve İzmir Ticaret Odası bu belgeleri üyelerine matbu olarak sağlamaktadır. Emlakçıların yetkisi yoktur mantığı yanlıştır, çünkü yer gösterme belgesinin doldurulmasında ilk önce adresler yazılır, daha sonra imzalar atılır. Yani bu daireyi bize adı geçen emlakçının gösterdiğini kabul ettik anlamına gelen imzayı atmışsınız. Ev sahibi her nekadar yetki vermedim dese de olası mahkeme durumunda hakim yetkisi olmayan bir eve emlakçının nasıl girdiğini sorduğunda gerçek ortaya çıkıyor (yetkisi yoksa anahtar neden var ya da ev sahibi yetki vermediği bir emlakçıya neden yardımcı oldu? Hatta hakimin bacadan mı girdi diye işi dalgaya da vurmuşluğu vardır.)

Olay kendi başımıza gelmediğinden yol göstermesi ya da salla gitsin demesi kolay ancak artık eskisi gibi kapı önünde tavla oynayan mahalle emlakçılığı bitti!!! Herşey hukuka uygun. Adamı çalıştırıp hakkını ödemeden ekarte edemiyorsunuz.

İki emlakçıya birden yer gösterme belgesi imzaladıysanız büyük ihtimalle parasını ödemediğiniz icraya verir. (Mahkemeye gerek kalmadan). Siz de icradaki borcunuza itiraz edersiniz. Eğer parasını ödemediğiniz evi size ilk gösterense verdiği hizmetin karşılığını alır (imzaladığınız belgede bunların tamamı yazılıdır) + %40 inkar tazminatı da buna eklenir. Ancak ikinci gösteren itiraz ediyorsa sizin bu evi daha önceden başka bir emlakçıyla gördüğünüz ve hizmeti de ondan alarak ücretini ödediğiniz için herhangi bir problem olmayabilir. (olmayabilir diyorum hata yapmışsınız çünkü. Aynı evi 2 kere görüp ikisine de imza atmışsınız. İkinci emlakçıda daireyi daha önce gördüğünüzü belirtip o dairenin formdan çıkarılmasını istemeniz gerekirdi.)

Valla denemesi bedava diycem ama artık bedava değil. Taksiyi durdurunca nasıl ben para vermeyeceğim diyemiyorsanız, hizmet aldığınız emlak ofisine girince de hizmetin karşılığını vermeme gibi bir ihtimaliniz yok. Ayrıca unutmayalım ki gayrimenkul aldığınız bölgedeki emlakçılar bölgeye, oradaki müteahhitlere ve piyasaya sizden çok daha fazla hakim olduklarından, emin olun size paranızın tam karşılığı olan evi paranızın tam karşılığı fiyata almanızı sağlayarak kendi alacakları komisyonu zaten size fazlasıyla kazandırıyorlar. Güvenilir ve akıllı insanların çalıştığı portföyü geniş bir ofis bulun emin olun ki sizin paranıza sizden daha fazla değer verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S. Cem -- 26 Temmuz 2014; 19:14:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Cem

Büyük ihtimalle ortada sorun kalmamıştır ama yeni arama yapanların bilgilenmeleri açısından 2 yıldır profesyonel olarak gayrimenkul danışmanlığı yapmakta olan biri olarak yazıyorum.

İlk önce en son yazılandan başlıyayım. Emlakçılar birbirleri ile yer gösterme belgesi değil komisyon paylaşım sözleşmesi imzalarlar.

Ayrıca konuya 1 adım öteden bakarsak burada arkadaşımızın yaptığı bir anlaşmadan nasıl cayacağı tartışılıyor, neden emlakçılar burada çakal oluyor? Madem uymayacaksın hizmeti alma ve imzalama. Hem hizmet alıp hem de karşılığını vermemek bence sakıncalı.

Neyse konuya geçelim:

Aynı ev birden fazla emlakçıda olabilir. Bunun nedeni ev sahibinin daha fazla kitleye ulaşarak daha hızlı satmak istemesidir. "Yer gösterme Belgesi" diye birşey vardır. Hatta İzmir Emlakçılar odası ve İzmir Ticaret Odası bu belgeleri üyelerine matbu olarak sağlamaktadır. Emlakçıların yetkisi yoktur mantığı yanlıştır, çünkü yer gösterme belgesinin doldurulmasında ilk önce adresler yazılır, daha sonra imzalar atılır. Yani bu daireyi bize adı geçen emlakçının gösterdiğini kabul ettik anlamına gelen imzayı atmışsınız. Ev sahibi her nekadar yetki vermedim dese de olası mahkeme durumunda hakim yetkisi olmayan bir eve emlakçının nasıl girdiğini sorduğunda gerçek ortaya çıkıyor (yetkisi yoksa anahtar neden var ya da ev sahibi yetki vermediği bir emlakçıya neden yardımcı oldu? Hatta hakimin bacadan mı girdi diye işi dalgaya da vurmuşluğu vardır.)

Olay kendi başımıza gelmediğinden yol göstermesi ya da salla gitsin demesi kolay ancak artık eskisi gibi kapı önünde tavla oynayan mahalle emlakçılığı bitti!!! Herşey hukuka uygun. Adamı çalıştırıp hakkını ödemeden ekarte edemiyorsunuz.

İki emlakçıya birden yer gösterme belgesi imzaladıysanız büyük ihtimalle parasını ödemediğiniz icraya verir. (Mahkemeye gerek kalmadan). Siz de icradaki borcunuza itiraz edersiniz. Eğer parasını ödemediğiniz evi size ilk gösterense verdiği hizmetin karşılığını alır (imzaladığınız belgede bunların tamamı yazılıdır) + %40 inkar tazminatı da buna eklenir. Ancak ikinci gösteren itiraz ediyorsa sizin bu evi daha önceden başka bir emlakçıyla gördüğünüz ve hizmeti de ondan alarak ücretini ödediğiniz için herhangi bir problem olmayabilir. (olmayabilir diyorum hata yapmışsınız çünkü. Aynı evi 2 kere görüp ikisine de imza atmışsınız. İkinci emlakçıda daireyi daha önce gördüğünüzü belirtip o dairenin formdan çıkarılmasını istemeniz gerekirdi.)

Valla denemesi bedava diycem ama artık bedava değil. Taksiyi durdurunca nasıl ben para vermeyeceğim diyemiyorsanız, hizmet aldığınız emlak ofisine girince de hizmetin karşılığını vermeme gibi bir ihtimaliniz yok. Ayrıca unutmayalım ki gayrimenkul aldığınız bölgedeki emlakçılar bölgeye, oradaki müteahhitlere ve piyasaya sizden çok daha fazla hakim olduklarından, emin olun size paranızın tam karşılığı olan evi paranızın tam karşılığı fiyata almanızı sağlayarak kendi alacakları komisyonu zaten size fazlasıyla kazandırıyorlar. Güvenilir ve akıllı insanların çalıştığı portföyü geniş bir ofis bulun emin olun ki sizin paranıza sizden daha fazla değer verecektir.

Ayrıca unutmayalım ki gayrimenkul aldığınız bölgedeki emlakçılar bölgeye, oradaki müteahhitlere ve piyasaya sizden çok daha fazla hakim olduklarından, emin olun size paranızın tam karşılığı olan evi paranızın tam karşılığı fiyata almanızı sağlayarak kendi alacakları komisyonu zaten size fazlasıyla kazandırıyorlar. Güvenilir ve akıllı insanların çalıştığı portföyü geniş bir ofis bulun emin olun ki sizin paranıza sizden daha fazla değer verecektir.

bu izmirde bir emlak ofisinin sözüydü muhtemelen o ofiste çalışıyorsunuz. ben yer gösterme belgesi imzalamadım hiç imzalamam da bir iki denk geldi imzalamıyorum diyerek çıktım. o sözlemedeki boşlukları sonradan doldurup nasıl insanları mağdur ettiklerine dair onlarca örnek var googleden bakabilirsiniz. bir ev beğendiyseniz kapıcısına, komşusuna sorun illa ki birinde telefonu vardır. bir ilan malum sitede 5 farklı emlakçıda 5 ayrı fiyatta muhtemelen sahibi onlardan düşük bir fiyata satmaya çalışıyordur.

• Siz burada insanların sizi kesinlikle kazıklayacağı mantığı ile hareket ederek aslında tek amacı yasal olarak tanımlı olan bir mesleği yapmaya çalışıp geçimini bu yolla sağlayan insanları nasıl safdışı edip onların hakkı olan kazancı nasıl vermeyeceğinizi tarif etmektesiniz. Aynı mantıkla gidersek doktorlar, polisler, taksiciler, avukatlar, muhasebeciler ile de ilgili google'da aratırsanız birsürü haber var. Hatta öğretmen yazdığınızda ilk sıralarda tacizci, tecavüzcü diye haberler çıkıyor googla'da. Şimdi googla'a bakınca böyle yazıyor diye herkese bu ön yargı ile mi yaklaşmamız gerek?

Elbette ki bulunduğumuz zaman ve ortam nedeni ile dikkatli olmamız gerekiyor. İmzaladığınız belgenin tam dolu olması gerektiğini, boş belgeye imza atılmaması gerektiğini de burada belli seviyelerdeki insanlara ortaokul talebesine anlatır gibi de kimse anlatmaz. Ama bir insanı çalıştırıp da hakkını vermemenin bahanesi, sizin kafanızdaki ön yargılar olmamalı.

Muhtemelen bir emlak ofisinde çalıştığımı yazmışsınız. Bu bir ihtimal değil, ilk yazımda da belirttiğim gibi 2 senedir bu işi profesyonel olarak yapıyorum. Hiç kimseden hakkım olmayan bir kazanç elde etmedim, etmem de. Ancak googla'a bakıp da yaptığınız genelleme ile size de hizmet verdiğimizde verdiğimiz hizmetin karşılığını ödemek yerine mülkün asıl sahibini bulup hizmetin karşılığını vermekten nasıl kaçılacağını söylüyorsunuz. Birilerini üçkağıtçılıkla suçlayıp, onların hizmetinin karşılığını vermemek ne derece doğru? Burada güvenilmez olan kim? Ben miyim (emlakçı olarak soruyorum), siz mi?

• Merhaba,
    Hiç bir emlakçı kendini ak kaşık sanmasın. Nedenini şöyle söliyeyim sahibinden bir ev aldım. Bu evi daha önceden emlakçıda görmüştüm ama nedense emlakçı evin çoktan satıldığını söyleyip bana başka evler gösterdi. Daha sonra ben evin sahibini buldum ve emlakçının bana gösterdiği saçma sapan evlerden çok çok daha uygun fiyata beğendiğim evi aldım.
    Emlakçılarda şu mantık var. Müşterinin tipine ve ev için ayırdığı bütçeye bakıyor. Daha sonra da ben iyi muhitteki evi her türlü okuturum mantığıyla gelen müşteriye saçma sapan evler gösteriyor. Elinde kalmış satılmayan malı satmaya çalışan poh pohlayan sahtekarlar gibi. Hatta beğendiğiniz ev ilanı için telefon açtığınızda çağırıyorlar ama gittiğinizde 1 saat önce satıldı dün satıldı gibi yalanlar söyleyerek insanları ofislerine çekiyorlar. Bana kimse emlakçıların profesyonel olduğunu anlatmasın. Kendi evimi satmak için ilan verdim. Emlakçılar zıpladı ver evi biz satalım diye bende vermem sözleşme yapmayacağımı söyledim. Emlakçı vatandaş benim internetteki ilanımı bulmuş kendisi fotoğrafları kopyalayarak farklı bir ilan vermiş. Müşteride bulmuş hatta müşteriyi eve kadar getirmiş. Emlakçıya müşteri yanında ayıp olmasın diye evide gösterdik. Daha sonra müşteri benim ilanımı internette görüp bana ulaştı. Bende evi ona sattım. gidipte 10 bin tl komisyon isterse müşteri almaz ev sahibini bulur ondan komisyonsuz alır. Bu emlakçıda sen benim müşterimi çaldım diye beni mahkemeye vermiş.

Taksicilikle bunun hiç bir alakası bulunmamakla beraber evi satın alacak olan kişiden alınan komisyon dediğiniz parada tamamen HARAM paradır. Bir markete veya magazaya gittiğinizde satın aldığınız ürün için komisyon ödüyor musunuz? Şimdi diyeceksin ki KDV ödüyorsunuz. Ev arsa bina bağ bahçe tüketim malzemesi de değildir. Evi alacak olan kişiye hizmet vermelisiniz ki karşılığında portföyünüz olan mülkü sattığınızda kar elde edebilesiniz!

• quote:

Orijinalden alıntı: larserhan

Merhaba,
    Hiç bir emlakçı kendini ak kaşık sanmasın. Nedenini şöyle söliyeyim sahibinden bir ev aldım. Bu evi daha önceden emlakçıda görmüştüm ama nedense emlakçı evin çoktan satıldığını söyleyip bana başka evler gösterdi. Daha sonra ben evin sahibini buldum ve emlakçının bana gösterdiği saçma sapan evlerden çok çok daha uygun fiyata beğendiğim evi aldım.
    Emlakçılarda şu mantık var. Müşterinin tipine ve ev için ayırdığı bütçeye bakıyor. Daha sonra da ben iyi muhitteki evi her türlü okuturum mantığıyla gelen müşteriye saçma sapan evler gösteriyor. Elinde kalmış satılmayan malı satmaya çalışan poh pohlayan sahtekarlar gibi. Hatta beğendiğiniz ev ilanı için telefon açtığınızda çağırıyorlar ama gittiğinizde 1 saat önce satıldı dün satıldı gibi yalanlar söyleyerek insanları ofislerine çekiyorlar. Bana kimse emlakçıların profesyonel olduğunu anlatmasın. Kendi evimi satmak için ilan verdim. Emlakçılar zıpladı ver evi biz satalım diye bende vermem sözleşme yapmayacağımı söyledim. Emlakçı vatandaş benim internetteki ilanımı bulmuş kendisi fotoğrafları kopyalayarak farklı bir ilan vermiş. Müşteride bulmuş hatta müşteriyi eve kadar getirmiş. Emlakçıya müşteri yanında ayıp olmasın diye evide gösterdik. Daha sonra müşteri benim ilanımı internette görüp bana ulaştı. Bende evi ona sattım. gidipte 10 bin tl komisyon isterse müşteri almaz ev sahibini bulur ondan komisyonsuz alır. Bu emlakçıda sen benim müşterimi çaldım diye beni mahkemeye vermiş.

Taksicilikle bunun hiç bir alakası bulunmamakla beraber evi satın alacak olan kişiden alınan komisyon dediğiniz parada tamamen HARAM paradır. Bir markete veya magazaya gittiğinizde satın aldığınız ürün için komisyon ödüyor musunuz? Şimdi diyeceksin ki KDV ödüyorsunuz. Ev arsa bina bağ bahçe tüketim malzemesi de değildir. Evi alacak olan kişiye hizmet vermelisiniz ki karşılığında portföyünüz olan mülkü sattığınızda kar elde edebilesiniz!

haklısın

bende evimi satılığa çıkardım. 50 tane emlakcı aradı
    bende ilan verdim resimler benim ilandan kopyalayıp kendi adlarına
    ilan açmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: larserhan

Merhaba,

Emlakçı sizi mahkemeye verdi mi? Sonuç ne oldu?

• Beni mahkemeye veremez verse bile aramda emlakçıyla bir sözleşme yok ki. Nasıl hak talep edebilir kendine. Hangi mantığa emlakçıya vermeyeceğim dediğim halde evime müşteri getiriyor? Önce bu soruları sormak lazım. Sözleşme yapmayın emlakçılarla. Verin ilanınızı ev sahibinden satılık daha cazip geliyor alıcıya. Kendinize şunu sorun siz ev alırken minumum 4-5 bin lira emlakçıya vermek istermisiniz? Yoksa bu paraya kendinize daha güzel koltuk takımı tv veya evinizin eksiklerinimi tamamlarsınız?
  • yer gösterme sözleşmesinden hiç bir şey olmaz.
    yukarıda sözüm ona dürüst emlakçılar boş boş konuşmuş.
    madem dürüstsünüz, o zaman işinizi adam gibi yapın. gidin ev sahibi ile sözleşme imzalayın, hem ev sahibinden, hem alandan komisyon alın. yer gösterme ile filan da uğraşmayın.
    işini profesyonel yapan firmalar böyle yapıyor zaten.

ev sahibi ilanını sahibinden koysun, sen o ilan üzerinden sanki evsahibi sana vermiş gibi yetkiyi, başkasına pazarlamaya çalış. oh ne ala.
    evsahibi evini emlakçıya vermemiş, bizim uyanık yer göstermeyle para koparmaya çalışıyor, yok ya.
    2. mesajdaki arkadaşın dediği gibi, hepsi çakal. korkmayın. ben daha bu yer gösterme sözleşmesi ile para alanı görmedim. bunu mahkemeye bile götüreni görmedim. sadece masum vatandaşı korkutmak için bir koz.
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    ev sahibinin sözleşmesi yoksa gidin direk ev sahibi ile görüşün.

uyanık emlakçılar ilanda gördükleri evler için anlaşığ sonra ev sahibinden ve alıcı dan komisyon koparıyorlar.
  • Aynı durum bizim başımıza geldi.
    Biz de 2012 senesinde bir ev almak işin birçok daireye baktık. Bir tane emlakçı (century 21) ile görüştük ama daireye mevcuttan yüksek fiyat verdiler ve bana kağıt imzalattılar. Bu arada babama da başka daire gösterip boş kağıda imza attırmışlar .
    Sonra biz başka bir daireyi başka bir emlakçı vasıtasıyla aldık. Komisyonunu da emlakçıya ödedik.
    Bu uyanıklar bizim daireyi aldığımızı tapudan öğrenip, ellerinde imzalı kağıt olduğunu ve komisyon ödemek zorunda kalacsğımızı söylediler . Hatta bizi kağıdı göstermek maksadıyla ofislerine çağırdılar, burada da kağıdı göstermeyip bizden ek para (2500$) istediler. Bu parayı da diğer emlakçıya ödediğimiz paranın yarısını alıp paylaşacaklarını belirttiler.
    Kağıdı görmek istediğimizde de göstermediler.
    Sonra bize ihtarname çekmişler ve benim imzalamış olduğum kağıdın üzerinde oynama yaparak mahkemeye delil olarak sunmuşlar. (Daire nosunu 114 den 111 e çevirmeye çalışmışlar, çünkü aldığımız daire 111 nolu daire)
    Biz cevaben belge üzerinde oynama yapıldığını belirtince bu sefer babamın boş kağıdını istedikleri gibi doldurup dava açmışlar.
    İlk celsede mahkeme davayı bizim adımıza reddetti.
    Tam kurtulduk derken bu sefer davayı temyiz etmişler ve Yargıtay kararı bozup bizim aleyhimize karar vermiş.
    Faizi ile birlikte 40,000tl ödememizi istiyorlar.
    Şimdi biz de davayı temyize götüreceğiz....
    Bu konuda önereceğiniz kişi veya yapılması gerekenler konusunda önerilerinize açığım.
    Böyle hukuk sistemi olduktan , haklı ile haksız ayrılamadıktan, birinin ak dediğine diğeri kara derken adalet sistemi ve düzen nasıl işler?
    Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oturmuş güya dürüst millet emlakçı yı aradan nasıl çıkarttığını anlatıyor. Dolandırıcı kim ben anlamadım sanki dolandıran genelde alıcılar olmuş.yer gosterme belgesi zaten satis yetkisinin olmadığı evler de kullanılır kapı gibi geçerlidir. Son olayda komik gercekten binaya gir 114 e bak baska emlakcidan 111 numarayi al kardeşim o bina aklının ucundan bile gecmezken emlakci ile gitmissin c21 den görmüşsün vereceksin haklarını hem ederinden yuksek fiyat soylediklerini nerden biliyosun belki mal sahibi yüksek istedi . Karşınızdaki nasilsa emlakçı üçkağıtçıdır nasılsa deyip olmadık iftirayı yapistiriyosunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.