Merhaba artık patladım ve buraya yazmak istedim. Yaklaşık 1 yıldır ev arıyorum. İlk önce satın almak için uğraştım bir miktar nakit üzerine kredi çekerim kiraya vereceğime ev sahibi olurum diye düşündüm. Neyse eve gidiyoruz beğeniyoruz ediyoruz iyi hadi anlaşalım kalkıp ev sahibi veya emlakçının bana dediği şu. Evin fiyatı örnek 1.000.000 TL ''-Satarken satış miktarını 300.000 TL olarak göstermemiz lazım.'' Neden diyorum 1 milyon gösterirsek vergi şu kadar 300 Bin gösterirsek vergi şu kadar çıkıyor diyorlar. Sen zaten 600.000 TL değerindeki evini bir anda 1 Milyona çıkarıyorsun buna laf yok o aradaki parayı cebe aktarırken sorun yok ama 50 Bin TL fazla vergi ödeyince sorun. Böyle olaylarla en az 5 kere karşılaştım ve ayrı ayrı beğendiğim o 5 evi de bu sebeple alamadım. Neyse ev alamayacağım kesinleşti hadi kiraya çıkalım dedik. 2 Bin TL kirası olan ev 3 Bin 3 Bin olan 5 Bin TL olup duruyor hemen girmem lazım dedim. Arıyorum adamı emlakçı veya ev sahibini. Yeni fiyatımız bu diyor 2 bin TL birden koyuyor. Tutuyoruz evi 3500 TL bir kira bedeli veriyoruz depozito veriyoruz onu veriyoruz bunu veriyoruz suyu açtır onu yap bunu et boya yaptır derken olduk 10 Binlik. Yani yine ben kendimi çeviriyorum tek başımayım bu asgari ücret alanlar ne yapacak nasıl yaşayacak ? Ben bu evi bulamasaydım ciddiyim ev kalmamış piyasada. ( BU ARADA EVİN FİYATINI DÜŞÜK GÖSTERMELERİNİ ŞİKAYET ETMEMİN EN BÜYÜK SEBEBİ DÜŞÜK GÖSTEDİLDİĞİNDE KREDİ DE ÇOK AZ ÇIKIYOR VE BEN ALAMIYORUM) SİTEM ETTİĞİM KONU BU ONA GÖRE DÜŞÜNÜN. O EVLERİ ALMAYARAK HATA ETMİŞSİNİZ DİYEN ARKADAŞLARA SÖZÜM. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşbaz -- 20 Ağustos 2022; 20:1:29 > |
Emlakçı ve Ev sahiplerinin kurnazlıkları

-
-
Sen evin satış fiyatını gerçek bedelden gösteren birini nerede gördün? Adama dünya kadar vergi çıkacak niye kabul etsin? Sonra aldıktan 5 sene içinde satıyor bir de devlet farklı bir vergi daha alacak.
-
sıfır ev işte bu sebeple krediyle alınamaz , kredi kampanyaları falan hikaye, gerçek bu
2 3 yıllıklarda , 2.ellerde bulma ihtimalin olur ama yine kolay değil 4 5 yıllık lazım. hesabı var açıp hesap esip ona göre araştırman lazım
o vergiden muaf olma durumuda var , tapu 5 seneyi doldurmuşsa aynı kişide , satarken vergiden muaf
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkenin sorunu iktidar değil vatandaş kalitemiz. Aç gözlülük, arsızlık, yozlaşma, hırs vs vs combosu var.
Yüzde 4 ev alım satım vergisi mi olur, üstüne gelir vergisi.
Hössst oah derler yüzde 1, 1.5 yap herkes gerçek değerini gösterir.
Aynı gün içinde 200 Bin TL 300 Bin TL koymayı biliyor fiyatının üzerine ona niye ağzınız açılmıyor? O kadar üstüne fiyat koyuyorsan vergini de ver.
-
Fahiş Vergiyi koyana çemkir
-
Koyar. Serbest piyasa. Banka faizi %14 enflasyon 100. Millet evlere ve arabalara saldırdı. Geçen sene 300 bin olan daire bu sene 1 milyon. Bu iş böyle.
Tapuda gerçek bedelden gösterilmediğini yeni öğrendiysen yapacak birşey yok. 2 milyonluk bir daire olsa bunun gerçek değeriyle 80 bin lira tapuda vergi ödendiğini biliyor musun? Bu parayı kim öder?
-
Kanunu kuralı nasıl delik deşik ederimi ballandıra ballandıra anlatıyorlar bir de. Halkın kafa ne ki saraydaki ne olacak.
Valla bizim ev sahibide her kira yenileme zamanı en tepeden yapıştırıyor zammı nalet gelsin dedim artık ev almak lazım neyse faizi vericen yüzsüzlerle uğraşmamak lazım heryer çakal dolmuş emlakçı evsahibi çete olmuşlar ses çıkaran yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2 milyon liralık ticarette 80 bin lira vergi çok mu yani?
Bunun adı vergi kaçırmadır , ben de bu sebeple ev alamadım , sıfır eve kredi çekelim diyoruz 300 bin çekebilirsin diyor 2 milyonluk eve , sebep de 300 bin fatura göstermiş , e tamam hiç mi kar yok maliyete mi satıyorsun demez mi devlet diyorum , işte ozaman da vergi istiyor benden diyor adam . Tam denetim gelmesi lazım. Memur olarak ben daha maaşımı almadan vergiye kesilirken paramız , bu müteahhit ve ev sahipleri neden vergi vermiyor milyon liraların anlamak güç , bir sür devlet bütçesine kayıp.
benim tanıdığım herkes kirasını elden alıp veriyor vergi vermemek için
Çok tabi. Sokağa atılan para. Devletin aldığı tapu harcı bu. Senden 2 milyona ev alacağım araya devlet girip bana 80 bin ver diyecek.
-
5 sene önce 210 bin liraya aldığım eve 130 bin lira gösterildi.
İki alt katım geçen hafta satıldı 1.9 milyona 340 bin lira gösterildi :)
Ben hiçbir yerde hiçbir zaman diliminde evin satış fiyatını göstereni görmedim duymadım denk gelmedim.
Aramayın bulamazsınız.
Evin değeri 1 milyondan gösterirsen ayrı vergi, ayrı tapu harcı, ayrı emlak vergisi zart zurt.
300 binden gösterirsen ayrı. :)
Hangisini tercih ederdin?
Evin yanarsa Allah korusun gösterdiğin bedel üzerinden sigorta işlem yapacak birde o var unutmayın.
1 milyon gösterirsen 1 milyon üzerinden, 300 gösterirsen 300 üzerinden.
Tabi birde rayiç bedel var onuda hesap katarsan 1 milyon gösteren her türlü yangın deprem anında fazla para alır.
Ama 300 bin gösteren adam 3 bin tapu masrafı veriyorsa 1 milyon gösteren adam 10 bin tapu masrafı öder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 20 Ağustos 2022; 10:23:1 > -
Bu sabah güneşin altında 3 km sıcakta bir iş için yürüyüp eve döndüğümde 1 yıldır yüzünü görmediğim binanın mal ortaklarından biri "Gel bi hele konuşacaklarım var" deyip davet edince durumu çakmıştım zaten.
Beni daha önce hiç yüzünü görmediğim 65-70 yaşlarında ismini hatırlamadığım bir erkek ile tanıştırdı "Ahanda malın diğer ortağı bu" dedi.
Ardından bu şahıs bana "Ne olacak senin kira zammı?" diye sorunca "Hökümet yasa çıkardı %25 zam yaparım" dedim.
"Öyle ama bu zamanda %25 zam hangi ev sahibi kabul ediyor ki..."
"Biz de İstanbul' un muhtelif semtlerinde kiraya veriyoruz ve %25 zamdan fazlasını yapamadık..."
"Boşver şimdi İstanbul' u, benim kız kardeşim kiracı o bile %100 zam yapmak zorunda kaldı.."
"Hökümetin kestiği parmak acımaz, dediğim gibi %25..."
"O halde çık evimden !"
deyince sinirlendim "Gereğini yaparsınız o halde" deyip mekanı terkettim, bu şahıs ardımdan bana "Sen de gereğini yap, çık" deyip seslendi.
Ardından CİMER' e şikayet ettim.
2020 yılı ekimde ayında sözleşme ve eşyalar için senet imzalayarak taşınmıştım bu yere ve kirayı daima elden sektirmeden veriyorum...
-
Bence çok yanlış yapmışsınız o evlerden vaz geçerek. Ülkede zengin vergi ödemezken normal vatandaştan farklı bir şey beklemek garip asıl. O ev vergisini size ödetmediklerine şükretmek lazım bence. Neyse bir an önce aklınızı başınıza almanız temennisiyle, hayır yani artık ev fırsatları da kaçtı bu saatten sonra... XD
Ayrıca kimse kafasına yahut zevkine göre fiyat arttırmıyor. Ekonomik kriz var, ülke gg. Bir malın önce 0 fiyatına bak sonra 2. el fiyatına anlarsın. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 20 Ağustos 2022; 13:6:34 >
Elden kira sıkıntı hocam, ya bir imzalı evrak alman gerekir, en sağlıklısı banka hesabına göndermek. Bir şekilde adamın hesap numarasına ulaşmaya çalışmalısın bence.
-
simdi sen insanlar demissin o maasla nasıl yasayacaklar? soruyu yanlıs kisilere sormussun.. yine de cevap vereyim: bize ne nasıl yasarlarsa yasasınlar... dünya'ya gelmenin rahat ve güzel bir yasamı garanti etmesi gerektigi fikri nereden olustu kafanda? git somaliye afrika ülkelerine orada daha rezil yasayanları göreceksin.. yani garanti yok..
ayrıca daha önemlisi kiralar maasımız kadar bu nasıl olacak nasıl yasayacagız seklinde devlete gidip, neden devletten para ve zam istemiyorsunuz? en düsük maası 10 k yapsın reyiz kiraya da yetsin yani bu bizi ilgilendirmez.. yani yanlıs adres diyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 20 Ağustos 2022; 13:6:7 > -
O evlerden mecburen vaz geçtim. Çünkü satış miktarı düşük gösterilen eve kredide çok az çıkıyor sıkıntı bu.
Yüzde 4 ev alım satım vergisi mi olur, üstüne gelir vergisi.
Hössst oah derler yüzde 1, 1.5 yap herkes gerçek değerini gösterir. |
Aynı gün içinde 200 Bin TL 300 Bin TL koymayı biliyor fiyatının üzerine ona niye ağzınız açılmıyor? O kadar üstüne fiyat koyuyorsan vergini de ver. |
Bunun adı vergi kaçırmadır , ben de bu sebeple ev alamadım , sıfır eve kredi çekelim diyoruz 300 bin çekebilirsin diyor 2 milyonluk eve , sebep de 300 bin fatura göstermiş , e tamam hiç mi kar yok maliyete mi satıyorsun demez mi devlet diyorum , işte ozaman da vergi istiyor benden diyor adam . Tam denetim gelmesi lazım. Memur olarak ben daha maaşımı almadan vergiye kesilirken paramız , bu müteahhit ve ev sahipleri neden vergi vermiyor milyon liraların anlamak güç , bir sür devlet bütçesine kayıp.
|
Ülkenin sorunu iktidar değil vatandaş kalitemiz. Aç gözlülük, arsızlık, yozlaşma, hırs vs vs combosu var.
|
Kanunu kuralı nasıl delik deşik ederimi ballandıra ballandıra anlatıyorlar bir de. Halkın kafa ne ki saraydaki ne olacak.
|
Sen evin satış fiyatını gerçek bedelden gösteren birini nerede gördün? Adama dünya kadar vergi çıkacak niye kabul etsin? Sonra aldıktan 5 sene içinde satıyor bir de devlet farklı bir vergi daha alacak. |
Koyar. Serbest piyasa. Banka faizi %14 enflasyon 100. Millet evlere ve arabalara saldırdı. Geçen sene 300 bin olan daire bu sene 1 milyon. Bu iş böyle. Tapuda gerçek bedelden gösterilmediğini yeni öğrendiysen yapacak birşey yok. 2 milyonluk bir daire olsa bunun gerçek değeriyle 80 bin lira tapuda vergi ödendiğini biliyor musun? Bu parayı kim öder? |
2 milyon liralık ticarette 80 bin lira vergi çok mu yani? |
Benzer içerikler
- erlik kimdir
- discord açıldı mı
- gerçek atatürk kimdir
- yossi kohen kimdir
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- ioniq 5 n
- iphone şebeke sorunu
- disney plus reklamlı
- dünyanın en zengin ülkesi
- bant daraltma sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X