Şimdi Ara

Emlakçı olmadan gayrimenkul satılamayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gayrimenkul danışmalık şirketi Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve görüşe açılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Elibol, "Bugün Türkiye'de dünyanın en iyi gayrimenkul yasası yapılmaya çalışılıyor. Dünyadaki tüm örnekler inceleniyor, bunlar ele alınıyor ve Türkiye için en iyisi oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

Elibol, gayrimenkul yasası ile emlakçıların artık belirli bir sertifikaya sahip olacağını ve sorumluluklarının bulunacağını kaydederek, şunları söyledi: "Bu sertifika devlet tarafından verileceği için kişi emlakçı sorumluluk taşıyacak. Kimse kafasına göre bu işi yapamayacak. Değerlenmemiş hiçbir gayrimenkul satılmamalı ve bunun üzerinde çalışılıyor. Böylece gayrimenkulün gerçek değeri ortaya çıkacak ve her şey yasal olacak. Dolandırıcılığın önüne geçilecek, tüketicilerin mağduriyeti ortadan kalkacak, devletin vergi kaybı önlenecek. Biz hep emlakçıları konuşuyoruz ama konut sahipleri de yanlış yapabiliyor. Bundan sonra devlet tarafından verilen gayrimenkul sertifikasına sahip emlakçı olmadan kimse gayrimenkulünü satamayacak"

"Yüksek döviz kuru yabancıların iştahını artırıyor"

Öte yandan TL'nin döviz karşısına değer kaybetmesinin yabancı yatırımcının iştahını artırdığını dile getiren Elibol, Türkiye'de çok sayıda şehirden yabancılar tarafından ev alındığını bildirdi. Elibol, "Yabancı Türkiye'ye güveniyor. Her yıl büyüyen bir ülkeyiz, sıkıntıları çok hızlı atlatıyoruz. Yabancıya satış bundan sonraki yıllarda da her sene yüzde 10-15 civarında artarak devam edecektir" diye konuştu.

https://www.memurlar.net/haber/715331/emlakci-olmadan-gayrimenkul-satilamayacak.html

• "Dolandırıcılığın önüne geçilecek, tüketicilerin mağduriyeti ortadan kalkacak, devletin vergi kaybı önlenecek"

İlk iki maddeyi salla, hah! devletin vergi kaybı önlenecek...bu önemli !

Tabi baktılar çakal emlakcılar satış yapamıyor, millet ev sahibiyle işi bitiriyor, bu yolu bulmuşlar!
  • Bir yolunu buluruz

Bu emlakcilara mi guvenecegiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komisyonlar ikiye katlanır artık.

Ev alamıyoruz zaten de, alan için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 17 Aralık 2017; 0:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Dolandırıcılığın önüne geçilecek, tüketicilerin mağduriyeti ortadan kalkacak, devletin vergi kaybı önlenecek"

İlk iki maddeyi salla, hah! devletin vergi kaybı önlenecek...bu önemli !

Tabi baktılar çakal emlakcılar satış yapamıyor, millet ev sahibiyle işi bitiriyor, bu yolu bulmuşlar!

• Devletin vergi kaybı nasıl önlenecekmiş? Onu bana anlatsınlar. Tapuya gidiyorsun kaça aldın diyorlar ona göre harç çıkıyor.
    Kim 500 bine aldığı evi 500 bin gösteriyor ki? Müthiş para ödersin.
  • Oh. Hayat emlakçıya güzel.

• Tamam gari 8 metrekare dükkan kiralayan ben emlakçıyım diye ortalıkta dolaşacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İcradan arsa veya ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu isin devami da galerici olur.

Emlakci neyse de galericiye isimiz dusmez insallah omur boyu

• Bu ara ekonomiye bebek bakıcılığını iyice abarttılar aman şu işsiz kalmasın aman bu para kazansın diye diye ana göstergeleri yapay şekilde kabul edilebilir oranlarda tutuyorlar bu arada dış borç artıyor,destek aldığını gören özel sektör tembelleşiyor diğer göstergeler bozuluyor.
  • Şimdi ben kendi evimi satamıyacakmıyım veyahut camına kiralık yazıp kiralayamıyacakmıyım

• drejtc kullanıcısına yanıt
    Başkasının emlağını vekaletle alıp satmak, ve işi ticari boyuta vardıracak kadar çok alım satım yapmak yasaklanabilir.

Sonuçta malı satmak da mülkiyet hakkının bir parçasıdır ve yonetmelikle sınırlanamaz. Fakat OHALdeyiz ne olacağı belli olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Devletin vergi kaybı nasıl önlenecekmiş? Onu bana anlatsınlar. Tapuya gidiyorsun kaça aldın diyorlar ona göre harç çıkıyor.
    Kim 500 bine aldığı evi 500 bin gösteriyor ki? Müthiş para ödersin.

Çözüm basit aslında alıcı parayı tapunun hesabına transfer eder , tapu işlemi sonucunda beyan edilen değer satıcı hesabına geçer.
    %95 gerçek değere çeker ama bu en başta bizi yönetenlerin tabanının işine gelmez.
    Bu arada tapu harcı yüksek çünkü genel sistem geçerli verenden çok al , vermeyene dokunma.
  • evini satılığa çıkaran 3-5 komisyoncuya birden veriyor şu an.hepsi de farklı fiyat çekiyor nedense.bu durumu ortadan kaldırmak için iyi olur ama insanın kendi malını satamaması da kötü tabi.
  • Özet: Realty Co.
  • Yahu neden yurt dışına para kaçıranlara hiç bir önlem yok, neden hep vatandaşa, kimse sormuyor, bu millet nasıl uyutulmuş.
    Hırsıza yolsuza rüşvetçiye kara paraya vergi cennetine kaçıranlara,hiç bir yaptırım yok!!!!!

Beter olun daha beter.
  • Ben de kiyisindan kosesinden emlak isiyle ugrasiyorum, bana yarar bu is teoride ama bu resmen komünist sistem. Adam malini niye kendi satamasin? Anayasanin tanidigi bireysel ozgurlukler nerede?

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Ben de kiyisindan kosesinden emlak isiyle ugrasiyorum, bana yarar bu is teoride ama bu resmen komünist sistem. Adam malini niye kendi satamasin? Anayasanin tanidigi bireysel ozgurlukler nerede?

bireysel özgürlükmü
  • Emlakçı odaları kurulduğundan beri bu kanun var zaten.

Odalar bakanlıkların da destekleri ile eğitim programları düzenliyor sonrasında sertifika ile tasdikli belgeli emlakçı oluyorsun.

Odaya kayıtlı olmayan, sertifika almayanlar üzerinde yaptırımı yok ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Emlakçı odaları kurulduğundan beri bu kanun var zaten.

Odalar bakanlıkların da destekleri ile eğitim programları düzenliyor sonrasında sertifika ile tasdikli belgeli emlakçı oluyorsun.

Odaya kayıtlı olmayan, sertifika almayanlar üzerinde yaptırımı yok ama.

Yanlis anlamissiniz. Emlakcilara standart getirilmesi degil olay. Emlakci olmadan gayrimenkul alip satmayi yasakliyorlar. Mesela sizin eviniz var satmak istediniz. Ben de aliyim dedim. Parada anlaştık. Tapuya gidemiyoruz. Emlakci olacakmış arada.

• buna benzeyen konuyla ilgili bir video var ingilizce bilen arkadaşlar için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.