Şimdi Ara

Gayrimenkul ( ev arsa tarla ) ALIM SATIM TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
24
Favori
19.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ülkede gayrimenkul yatırımı yapmayı herkes istiyor fakat halkımızın çoğu bilgisiz. Hukuki boyutunu bilmemekle birlikte yatırım yaparken duyulan heyecan ile nelere dikkat edeceklerini birçok kişi bilmiyor. 6 sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda uzman olarak görev yaptım, gayrimenkul hukuku ve alım satım işlemlerinde izlenecek aşamalar, dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilerimi forumdaki arkadaşlarla paylaşabilirim. Hem fırsatları değerlendirmek hem de birbirimize yardımcı olabilmek açısından aktif olarak yaptığım toprağa yatırımda fikir alış verişinde bulunmak isterim. Benim odaklandığım bölge sakarya kocaeli ve ilçeleri. gayrimenkul alım satımı veya çözemediği hukuksal sorunları ile alakalı sorusu olan danışmak isteyen yazabilir. Herkese iyi forumlar.



  • Merhaba
    İyi bir başlık olmuş,teşekkürler
    Bir arsa alırken, satıcının verdiği detaylar doğrultusunda belediyeden kontrol yaptığımızda bilgiler tutuyorsa , atladığımız riskler halen olabilir mi ?
    İmarlı arsa bakarken neleri kontrol etmek gerekir?
    Selamlar
  • aserkang kullanıcısına yanıt
    Merhaba; arsa alırken öncelikle kendiniz anlıyorsanız satıcıdan edevlet şifresiyle webtapudan girş yapıp takyidatlı yani üzerindeki şerh beyanları gösteren bir tapu kaydı almasını isteyin, anlamıyorsanız beraber tapu müdürlüğüne gidip arsanın üzerinde herhangi şerh beyan var mı sorgulayın. Aldığınız yerin belediyesine gidip imarını kontrol ettirin. Bölgede mutlaka fiyat araştırması yapın. İmarlı yer alıyorsanız ve hedefiniz kat karşılığı vermek ya da kendiniz inşaat yapmak ise bölgede iş yapan müteahitlerle görüşün. Belirlediğiniz bir arsa veya almayı düşündüğünüz bölge varsa özelden yazabilirsiniz. İyi akşamlar.
  • Ev için, tapuda bahsedilen mesken ile dairenin eşleşip eşleşmediğini nasıl öğrenebilirim? Tapu fotokopisi ve elektrik faturası var dairenin elimde. Bazen belediye ile tapu müdürlüğü kayıtları farklı olabiliyor da diyorlar. Ev hakkında başka sorgulatmam gereken husus var mı?
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    Olabilir belediye ve tapuda kapı numaraları farklı olabiliyor, tapuya gidin bedeliyeye gidin sorgulayın.
  • @muratan61


    Hocam selamlar,


    Toprak tapulu ev almanın riskleri nelerdir ? Alırken nelere dikkat etmemiz gerekir ?


    Mesela sarı sitede bir ev ilanı gördüm, ev toprak tapulu fakat imar barışına başvurulmuş, ev sahibinin dediğine göre 3 ay içerisinde tapular hazırlanacakmış. Bu bilgiyi nereden doğrulatabilirim


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

  • Lhunardaien kullanıcısına yanıt
    Arsa tapulu olarak aldıgınız ve üzerinde ev olan yerde imar barısından yararlanılmadı ise herhangi bir kamulaştırma vb durumda sadece arsa bedelini alırsınız, size kimse ev tapusu hazırlanıyor diyemez önce imar gelir plan proje cizdirlir kay irtifakı kurulur sonra ev tapusu diye tabir edilen tapu alınır. Eğer alacağınız yerde kamulaştırma riski yoksa (sorun muhtara komsulara bilmediginiz yerse) evde elektrik su varsa sorun olmaz
  • Merhaba, sizin ilgilendiğiniz bölge olmasa da bilginizin olduğunu düşünüyorum.
    1. İzmir Karaburun tarafında 1.5 dönüm zeytinlik ilanını 15b TL'den satıldığını görmüştüm fakat bu arazinin ne yolu var ne başka bir izni sizce bu tarz yatırımları alıp unutmak mantıklı mı? Yaşım 23

    2. Imar affı sayesinde sayesinde tapusunu alacağımız bir müstakil evimiz var. Bu evin yanından İzmir Denizli otobanı geçiyor ( Bahçenin hemen yanında ) ama bu yerler daha gelişmemiş bölge ilçe olarak görülebilir. Sizce bu tarz bir daireyi satmak mantıklı olur mu? Eğer yeri merak ediyorsanız Aydın tepecik mahallesi
  • agridagiefsanesi11 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim 15.000 tl ye 1.5 dönüm zeytinlik bulabiliyorsan hemen al. Diğer sorunla alakalı ise bölgeyi bilmiyorum sattıgında yapabilecegin daha iyi bir yatırımın varsa değerlendirebilirsin.
  • muratan61 kullanıcısına yanıt
    Arazinin çok sarp olması gibi bir çok koşuldan dolayı sanırım bu fiyatlara kadar düştü. Memleketim aydın olduğu için zeytinlik vb bir arazi gördüğüm anda ilgimi çekiyor. Çok teşekkür ederim. Ilgi ve alakanız için.
  • agridagiefsanesi11 kullanıcısına yanıt
    Aydın germencikten yer aldım geçenlerde ingilterede yaşayan bir yakınıma. Bence fiyat olarak değerinin cok altında yerler. Aydın’da incir zeytin ekili yerlere yatırım yapılır geri dönüşü cok kısa olur diğer bölgelere nazaran. İmarlı yerlerinde metre fiyatları uygun. Ege’ye yatırım düşünene Aydın’ı öneriyorum bende. Araştır devamlı bölgesel olarak metre fiyatları oluştur kafanda. İlan sitelerine alarmlar kur, ilan çıkıldığında sana bildirim gelsin zor değil takip ettiğin bölgeyle alakalı birkaç ay içerisinde uzmanlaşacaksın.
  • muratan61 kullanıcısına yanıt
    Altın değerinde tavsiyeler hocam gerçekten çok teşekkür ederim. KYK paralarını biriktirip geleceğe yatırım yapayım diye düşünüp hep kenara köşeye atıyordum. Bu dediğinizi yaparsam baya baya karlı işler yaparım. Hem ilgili olduğum konular hem de yatırım. Elinize sağlık
  • agridagiefsanesi11 kullanıcısına yanıt
    İnşallah amacına ulaşırsın, gençlerin erken yaşta farkındalık geliştirip böyle konularda fikirlerinin ve ideallerinin olması beni mutlu ediyor. İstediğin zaman danışabilirsin. Yolun açık olsun.
  • Hocam ben memurluğu kazandım. Ailem kira ödeyeceğine ev al diyor. Sizce hemen işe başlayınca ev kredisine girmek mantıklı mı? Konum; Gaziosmanpaşa ve ulaşım imkanı iyi olan diğer yakın ilçeler
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Bence değil, hele bu oranlarda hiç değil. Kaç lira maaş alacaksın kaç lira kredi ödeyeceksin yıllar boyu ve bu senin hayat standardını,psikolojini, öz güvenini ne yönde etkileyecek. Daire yatırımını kısa vadede uygun fiyatla alıp satılmayacaksa önermiyorum. Aldığınız daire 5 sene sonra eskiyecek. Dolar veya diğer yatırım araçlarına oranla pek de para kazanmış olmayacaksınız büyük ihtimalle. Onun yerine memur oldugunda 50.000 kredi çek 3-4 sene ödemeli git bir arsa al. Kredisi bittiğinde yine aynısını yap.
  • muratan61 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, benim evim ve arabam var su anda elime biraz para gecti. Yakinimdakiler ev alip kiraya ver onerisinde bulunuyorlar ancak ev fiyatlari uctugu icin kira olayi cok mantikli gelmiyor bana. Onun yerine arsa alayim diyorum ancak cok bir bilgim yok. Ankarada yasiyorum sizin oneriniz nedir? Arsa alirsam mesela 5 adet 50 bin tl lik arsa almak mi daha mantikli tek 250 bin tl lik mi? Ya da hisseli tapunun avantaji dezavantaji var midir? Bolge olarak aklimda birkac yer var arastiriyorum kendimce de. Cevaplarsaniz sevinirim.
  • umurs06 U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hisseli yerleri tavsiye etmiyorum. Özellikle ankara’da çankaya köylerinde hisseli yerleri insanlar alıyor ancak şufa (daha önceki maliklerin ön alım hakkına istinaden mahkeme acıp satın aldıgınız bedelden sizden alabilmesi) hakkı kullanılıp mağdur olanlar çok. Tek tapu biryer alın. İyi şanslar
  • muratan61 kullanıcısına yanıt
    Ankara dışında ise sakarya hendek ve kaynarca ilçelerini tavsiye ediyorum. Yapılan sanayi yatırımları ve hali hazırdaki projelere göre Nüfus olarak iki ilçenin de çok büyüyeceğini öngörüyorum. Özellikle kaynarca bence 10 sene sonra suanki fiyatları dolar bazlı olarak dahi defalarca katlayacaktır
  • muratan61 kullanıcısına yanıt
    Hocam Kaynarca hangi mahalleleri önerirsin nokta atışı bir tavsiye rica edebilir miyim ? Bölgenin yakınında yaşıyorum örnek ilan linki vs de atabilirsiniz biraz araştırmak istiyorum.
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    Merhaba kaynarcada nerden alırsanız alın orta vadede çok kazandıracaktır. Ancak daha hızlı amaçlıyorsanız hali hazırda imarlı yerlerden bakın. Kaynarca zaten büyük bir yer değil mobilya osb yanında samikoop var biraz gerisinde ist makinacılar ve baykar yer aldı. İş gücü suan icin o bölgede toplanıyor. 5 sene içerisinde cok fazla konut ihtiyacı olacak. Maddi durumunuza göre yatırımınızı yapmanızı önerirm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.