Bizi burda 1000 euro kiralar min. hayırdır.... 50 bin euroluk evler 350-400 bine gidiyor hemde su gibi. Ukraynalı rusu vs. kapış kapış bitiriyor. 4-5-6-7 ev alıyorlar aynı anda 🥴 BABAYI BİTTİ! Türkler için bitti.Hatta yaşıyan biz türkler öldükte haberimiz yok. Bizim için bitti 🥴 |
Emlak Balonu Patladı (4. sayfa)

-
-
%30 kesimin yanlızca 0.01 kesmi bile zengin değildir. %99 fakir çünkü bu ülkenin apatllığını hafife alıyorsunuz.
-
Boşa konuşuluyor. Alan alıyor satan satıyor. Balon falan yok. 5 senedir bu konulara bakarım alan kazanıyor. Almayanlar balon diyor. 300-400 bine ev almayanlar şimdi alamaz. Keşke bende alsaydım şimdi istesem bile alamam.
-
b.k patladı fakirlerin balonu patladı.
Boş evlerin fiyatı 7000 tl di 9500 tl oldu seneye zam yapamam diye bu sene zam+zamlı fiyat cekmeye başladılar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev fiyatları çok yükseldi çünkü para sahipleri enflasyondan koruyan hiç bir varlık yok.
O yüzden herkes gayrimenkule yığıldı.
İhtiyacı olandan çok olmayan ev alıyor.
Şurada seçime 1 yıl kalmış ve kirada oturmak çok cazip ve ucuzken 14.000 - 28.000 TL kredi ödeyip ev almam.
Şu an ülkede kredi kartı kullanım kirası ile ev kirası çok çok çok ucuz.
-
kirada beter hocam, 5 ten assagı basaksehirde ev bulamadım
asgari ücret 6 bin olacak diyorlar artık 2 kişi calısıp 1 kişinin maası direk kiraya,oda mal sahibi zam yapmaz ise
-
Enflasyon ve kur artışı bu oranda devam ederse 2 birimlik bir malı 5 birime veya 10 birime alman 3 bilemedin 5 sene sürer. Geçen sene 80000$ olan ev hala 80000$
-
Sadece evsiz değil aynı zamanda arabasız da bıraktı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlar ihtiyacı olduğu için değil, bankadaki paraları heba olmasın diye ev allıyorlar. Bankaya gitsen %20 faiz veriyor yıllık. Gerçek enflasyon olmuş %160. Ülkede 2. el fiyatı en çok değerlenen şey gayrimenkul.
Yatırım tavsiyesi değildir tabi ki ama elimde olsa ben de durmaz hemen bir ev alırdım.
-
Fiyatlar aşırı yükselmesine rağmen kapış kapış satılıyor, kiralanıyor. Yetişemiyorsun hızına. Kiralayabiliyorsan hemen kirala, alabiliyorsan hemen al yoksa bir gün sonraya bulamazsın.
-
TL ile özellikle tek maaşlı olanlara (benim gibi) geçmiş olsun. Bu saatten sonra birikim yapayım da ev araba alırım işi bitti. Ama cebinde dövizi olan gurbetçiye, turiste hayırlı olsun yeni Türkiye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye de hiç bir şeyin patladığı falan yok önümüze 48 adet villa diktiler yarısı temelden satılmış daha. Kalan yarısı da tek tük satılmaya başladı. Yaz sonuna kadar tahminim hepsi dolar. Boş kalsa da sorun değil şirket için seneye enflasyon farkından daha fazla koyup gene satacaktır...Olan ev alamayana oluyor. Aynı şey araba için de geçerli 22 yaşında olan arabamız bile şuan 110k ile 130k arasında değişiyor otomatik vites. Yani bir şey satın alacam diye beklerseniz ömrünüz yetmez almaya. Paran oldummu alacaksın. Yoksa da yapacak bir şey yok.
-
Anadolu şehirlerinden birinde kiralık 6 katlı binanın 5.katı deniz manzaralı 2+1 doğal gazlı site içerisinde sıfır bir dairemiz var iki aydır ilanda, fiyatı uygun olduğu halde (1200 tl yazdık 1000 tlye kadar düşeceğiz düzgün insanlar olursa) arayanların çoğu kiralamak için değil satın almak için arıyor. Satmayı düşünmüyor musunuz diye başlıyorlar direkt lafa. Nasıl oluyor da emlak balonu patlıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 9 Haziran 2022; 11:58:51 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
valla herşey ateş pahası inşaat sektöründe. bu durumda, balon değil bu fiyatlar ama satış eskisi gibi olmayacaktır.
-
Bende kısmen onu demek istiyorum zaten,üstüne bu fiyattan alan kime hangi paraya kar ile satacakmış seneye hükümet değiştiğinde bu ev sahipleri enflasyon dolar düşmesin diye duaya başlıcak o zaman.
Veya bu ev sahipleri bu hükümeti desteklicek evleri değer kaybetmesin diye.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Daha bugün arkadaşım 1+1 ev aldı 1 milyona. Balon değil ki patlasın. Dolar ve enflasyon böyle giderse daha da yükselir.
-
2018 de 525 bine aldıgım ev şu an 3 milyon
-
Bu mantıkla benimde 2018'de 250₺ aldığım nike air max 2300₺ olmuş woow.Letgo veya dolaptan 2000₺ gider mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastertwo -- 9 Haziran 2022; 15:2:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
su an apartmandaki baska evi 3 milyona satıyorlar yani 3 olmuş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X