Şimdi Ara

Emlak Balonu Patladı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
2
Favori
6.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bir kova badana 1000 TL olmuş, tuvaletteki sifonun iç takımı bile 2000 TL. İnşaat maliyetleri bu şekilde.
    Arsa değerine gelirsek, Türkiyede ipini koparan istanbula geliyor, dünyada da ipini koparan Türkiyeye geliyor. Ama ev fiyatları balonmuş ve patlamış.
    Tamam paşam, sen öyle diyorsan öyledir.

Edit:
    Bu arada "yabancıların talebi yüzünden kiralar uçtu" diye ağlayıp zırlayanların arasında sen de var mıydın kardeş?
    İsimler aklımda kalmıyor da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 9 Haziran 2022; 15:36:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrMartin kullanıcısına yanıt
    Ama bu kötü bir şey, iyi bir şey değil...

Ya AK klima çarpıyor yankesicilik yapıyor da almak zorunda kalıyorlar ya da ekonominin gidişine göre değer kazanacak gazına geliyorlar ki sefillik ötesi bir yanılgı bu...

Ne güzel yazıldı kaç kere okudum, 1 kuruşu bile tutacaksınız harcamayacaksınız deniliyordu, emlak balonu yerine siz balon gibi patlıyorsunuz bu fiyatlarla bu piyasada...

Saf kardeşim yüzünden az kalsın bizim gibi sosyal medya takipçilerini bile kandıracaklardı, çok haydutvari teknolojiler kullanıyorlar ve hiç kimse anlamıyor fark etmiyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt

Yok kardeşim hepsini aradık görmek istedik! Hakkaten satıldı, kaporası verildi yada kredi onayında dendi!!

• 50 li yıllardan başlayarak artarak devam eden kentleşmede büyük şehirlerdeki gece kondu mahalleleri neden oluştuysa aynı ortam şimdide oluşuyor.

• Satılmasın ulen indirimde olmayacak kudurun gerekirse 1-2 sene beklesin

Dolar üzerinden indirim olabilir ama TL üzerinden indirim olmayacak.

Vay efendim ev fiyatları 2,3,4 kat artmış yediğim yoğurt 3 kat artmış aldığım su 2buçuk kat artmış taştaş geçmeyin milletle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 9 Haziran 2022; 16:30:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu gece alınan ekonomi kararları emlak balonun patlamasını hızlandırır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dolarin atesi uzun bir sure daha sonmez. Buda enflasyon devam edecek demek. Haliyle fiyatlar surekli yukselecek.

Asil soru su; diyelim 1,7 milyona ev aldiniz o gunku dolar kurunuda 17 sayalim yani 100bin dolar. 1 sene sonra dolar 34 olsun, ev en az 3,4 milyon yapmak zorunda. Yapmazsa zarardasiniz demektir.

1,7 milyona aldim 3e geri sattim kardayim derseniz kendinizi kandirirsiniz.

Bu ornegi bire bir kendim yasadim. Gerci pek kafama takmiyorum yatirim amacli almadigim icin. Fakat bu durumuda goz ardi etmemek gerek

• 2017 nisanda elim titreyerek 350 bin tl’ye aldığım bodrumdaki villamı geçen ay 750 bin dolara yabancıya sattım.

Bu ülkede emlak piyasası patlamaz, yabancılar sağolsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben henüz doyum noktasına ulaştığını düşünmüyorum

hala bu fiyatlarda alabilen için fırsat

• Bu nüfusla emlak balonu bitmez. Yeni ev yapılmıyor nüfus halen artmaya devam ediyor.

Üstüne 8-10 milyon mülteci geldi, köylerdeki çiftçi tarımı bırakıp büyükşehirlere gitmeye devam ediyor.

• CATBALCA kullanıcısına yanıt

İnanmak istemiyor insanlar, çok enteresan. Ya 1 sene öncesine göre fiyatı hiç artmayan şey 3 kat artmış durumda...

• Üstat zaten mantıklı olan, maksimum oranda kredi kullanarak TL ile borçlanıp ev almak. %30 Nakit %70 Kredi gibi mesela. Sanırım burada ''balon balon'' diye itiraz eden kişiler ev alan insanların ellerinde ne var ne yok bozdurup gidip eve yatırdığını düşünüyor. Resmi enflasyonun bile %75 lere dayandığı bir ekonomide, 1.29 Faiz oranında bile kredi kullansanız yıllık maliyeti %16.62 ye geliyor. Bu durumda 120 ay vadeli ve alacağı konutun %70'i oranında kredi kullanarak ev alan birinin, çektiği krediden dolayı zara etmesi için önümüzdeki 10 yıl boyunca oluşacak ortalama enflasyon oranının %16.62 den daha düşük olması gerekiyor ki böyle bir ihtimal zaten yok. Bu seferde ''peki peşinat olarak verdiği %30 nakit ne olacak '' diyenler çıkacaktır. Onu da 10 yıl boyunca ödeyeceği kiraya ve ev sahibi ile yaşanacak sorunlar + sürekli taşınma hali gibi nedenler sonucu yaşanacak streslere sayın derim.

• 2016 dan itibaren 150 bin liralik ev emlak balonu patlaya patlaya 1.000.000 lira oldu  

• 780 bine 1+1 kıç kadar ev aldı arkadaş Adanada ki Sarıçamda, Çukurova ve Seyhan dan sonra gelir değer olarak, 3./4 sırada yani, en ucuz merkez ilçe Yüreğirdir. kendin kalabilir misin o evde diyorum kalamam diyor... öğrenciye kiraya verecek aylık 2-3 bine.

nereye patlamış?

• Ne oldu bu arkadaşa? Hani patliyordu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.