Şimdi Ara

Eminönü Alemdar caddesi trafiğe kapalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eminönü'ndeki Alemdar caddesi araç trafiğine kapalı mı?
    Hani şu Ayasofya'nın ve Gülhanenin önünden aşağıya inen tramvayların da geçtiği caddeden bahsediyorum.
    oralarda sürekli işi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. o cadde araç trafiğine kapalı mı?

Orada tramvay yolunda gitmekten* evime ceza makbuzu geldi.

* öyle tahmin ediyorum çünkü makbuzda sadece Alemdar, Gülhane, Tranway ve yolu kelimelerinden başka, ne semt ne adres, hiç bir açıklayıcı bilgi yok.

• Yok mu bir bilen?
    Ben oraları pek bilmem. Bir kere arabayla işim düştü "Sirkeci" tabelalarını takip edince o bölgeden geçmek zorunda kaldım (tabelalar öyle yönlendirdi). Ama ne bir giriş yasağı ne de bir dönülmez levhasından döndüm. tabelalar nasıl yönlendirdiyse öyle gittim.
    Ama şimdi 10 ay sonra adresime ceza geldi. Gerçekten o bölgede tramvay yoluna girmek yasak mı? Yoksa tramvay ve araçlar belli bir bölgede ortak bir alanı kullanmak zorundalar; çünkü başka yol yok.
    Eğer yasaksa niye yol tabelaları oraya yönlendirme yapıyor?
    Eğer yasak değilse, o zaman acemi veya kafadan sorunlu bir müfettişle mi karşı karşıyayım?

Oralara hiç işim de düşmediği için özel olarak gidip güzergahı kontrol etmem gerekiyor: oldukça külfetli bir iş. o bölgeyi bilen birisi varsa lütfen yardımcı olsun.
    semtin yabancısı olup hele de trafik akışını hiç bilmediğimden, ilk defa da arabayla gittiğimden sürekli trafik tabelalarını takip ederek sirkeciye ulaşabildim. Bu esnada da hiç kural ihlali yapmadım. (zaten tabelalara dikkat etmiyor olsam yönümü bulamam).

Birisi lütfen, Ayasofya'nın aşşağısında Adliye var, o bölgede tramvay yoluyla araç yolunun ortak olup olmadığını söylesin. bunu kontrol etmek için oraya gitmek istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• Askerliğimi yaparken çarşı izinlerinde gezerdim oralarda ve hatırladığım kadariyle herhangi bir yasaklamanın olmaması lazım en azından ben oradan senin söylediğin istikamete devam eden araçlar görmüştüm.Park yüzünden falan ceza gelmiş olmasın?
  • O yol trafiğe açık ayni araçlar kullanıyor fakat tramvay yolunu kullanmak yasak bildiğim kadarı ile. Tramvay yolunun yanında yol var araçlar için o yol kullanılmalı. Tramvay yolundan gitti iseniz ceza gelmiş olabilir ki gidenlerde az değil oldukça fazla. Size denk gelmiş demek ki? Gerçi o yolda gidilmeyecek gibi değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sentry

Askerliğimi yaparken çarşı izinlerinde gezerdim oralarda ve hatırladığım kadariyle herhangi bir yasaklamanın olmaması lazım en azından ben oradan senin söylediğin istikamete devam eden araçlar görmüştüm.Park yüzünden falan ceza gelmiş olmasın?

Madde 47/1 C, seyir halinde diye yazıyor. Bu madde trafik işaret ve levhalarına uymamak manasına geliyor. seyir halinde dediği için de park cezası olamaz. üstelik oralara park falan da etmedik; durmadık ki!..
  • quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

O yol trafiğe açık ayni araçlar kullanıyor fakat tramvay yolunu kullanmak yasak bildiğim kadarı ile. Tramvay yolunun yanında yol var araçlar için o yol kullanılmalı. Tramvay yolundan gitti iseniz ceza gelmiş olabilir ki gidenlerde az değil oldukça fazla. Size denk gelmiş demek ki? Gerçi o yolda gidilmeyecek gibi değil.

Evet, doğru. ben de öyle hatırlıyorum. tramvay yolunun yanındaki yoldan aşağıya doğru gidiliyor, ama bir yer var ki orada yan yol bitiyor; mecburen araçlar ve tramvay bir süreliğine ortak yolu kullanıyor. Çünkü o bölge çok dar. Az ileriden de sola ara sokağa dönmek zorunda kaldığımı ve biraz ileride sağdaki ara sokaktan aşağı kıvrılarak ışıklı bir kavşağa vardığımı hatırlıyorum. Bu ışıklı kavşakta yeniden tramvay yoluyla birleşip sola döndüğümü ve yaklaşık 25-30 metre tramvay yolunu ortak kullanarak Sirkeci istasyonunun önüne geldiğimi hatırlıyorum.

Bir bölümü sirkeci istasyonuna yaklaşırken, diğeri de gülhane civarında, kapısına varmadan hemen önce olmak üzere 2 bölgede, darlıktan dolayı mecburen, araç yoluyla tramvay yolu ortak kullanılıyor diye hatırlıyorum. oralardan araçla pek geçmediğim için de emin olmak için yeniden gidip bakmam lazım.

Acaba yanlış mı hatırlıyorum? bazı bölgelerde (en az 2 bölgede) araç yoluyla tramvay yolunun ortak olduğunu hatırlıyorum.

• Sürekli tramvay ile geçtiğim bir yer orası arasırada olsa araba ilede geçerim fakat birden düşününce hatırlamadım. O yol biraz lanet bir yol. Çok sıkışıyor ve araşlar ister istemez tramvay yoluna kaymak zorunda kalabiliyor ki ben tramvayın kendi yolunda durduğuna şahit oldum, önünde bir araç kalmıştı.

Yolu göz önüne getirdiğimde araçların bir çoğu tramvay yoluna giriyor evet ama yanda da her mevkide yol var mıydı hatırlamıyorum fakat aşağı inerken Gülhane Kapısından sonra gelen sağa dönüşte araç için yol yok gibi hatırlıyorum sanki...
    Tekrardan oraya gidip incelemek lazım. Dediğim gibi birçok kez geçtim fakat insan onlara dikkat etmiyor.

Ek olarak bir arkadaşıma sordum Ayasofya'nın yanından Gülhane Kapısına doğru Sirkeci Gar'a inen yola normalde araç almıyorlar dedi. Kapalı yolmuş orası. Arka tarafan iniş veriyorlarmış. Ben pek kapalı görmedim ama söyleyen arkadaşta çok emindi ve oralarıda benden iyi bilir.

Sonuç olarak bir kaç gün içerisinde o tarafa yine gideceğim ve bu sefer inceleyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah Dostum!
    Cezanın kesildiği saat makbuzda 20:11 olarak yazıyor. yani oralarda inler ile cinlerin çift kale maç yaptıkları bir saat. Demek ki trafik sıkışıklığından dolayı tramvay yoluna girme ihtimali yok. Üstelik trafik sıkışık bile olsa asla tramvay yoluna veya emniyet şeridine vs. girmem, çünkü bu şekil çakallıkla öne geçmenin kul hakkına tecavüz olduğunu düşünürüm. o nedenle tarzım da değil.
    Belki o bölgeyi bilmemekten ve mutlaka tabelalardaki eksiklikten dolayı yanılmış olabilirim diyerekten açık bir kapı bırakıyorum. Yoksa hayatta mümkün değil!

Arkadaşının bahsettiği arka taraftan yol verme olayına gelince,
    Eğer tramvay yolunun ayasofya tarafında bir arka taraftan bahsediyorsa o tarafta topkapı sarayı var bildiğim bir alternatif güzergah mevcut değil! Yok eğer arkadaşın tam aksi yönde, yani yerebatan tarafında bir arka taraftan bahsediyorsa, muhtemelen benim indiğim ara sokağı kastediyor. Zaten tabelalar da o tarafa yönlendiriyor. (Yaya olarak iyi bildiğim ama araçla hiç gitmediğim için trafik düzenini bilmediğim bu bölgede mecburen tabelaları takip ettim ve zannedersem arkadaşının bahsettiği bu, "arka tarafa" beni yönlendirdi.) Ama bu "arka taraf" da sonunda dönüp dolaşıp tramvay yoluna birleşiyor.

şöyle söyleyeyim,
    cağaloğlu yokuşunda (bab-ı ali yokuşu oluyor galiba) bir matbaadan biraz öteberi alıp arabaya yüklettim. orası tek yön aşağı iniş yok. faturaydı, ödemeydi, yüklemeydi derken işim trafiğin en berbat saatine kaldı. ben de kaç senedir sultanahmete gitmemiştim, trafiğin bu en berbat saatinde yollarda saç-baş yolmaktansa hem güzel bir yemek yerim hem de biraz gezmiş olurum diye sultanahmet'e gideyim dedim. Esnafa otopark sordum, az yukarıda kat otoparkı var dediler. gerçekten de yokuşu tırmanıp İran konsolosluğu önündeki ışıkları az geçtikten sonra soldaki ara sokaktaki kat otoparkına parkettim.

otoparktan çıktıktan sonra ara sokaktan sirkeci yönüne doğru tabelaları takip ederek gitmeye başladım. Ayasofya'nın oradan başlayıp babı ali yokuşunu dikine keserek İran konsolosluğu ve arkasında İstanbul Erkek lisesine uzanan bir cadde vardır. İşte o caddeyi diklemesine keserek ara sokaktan aşağıya indim. bu ara sokaktan inerken sol tarafımda babı ali yokuşu, sağ tarafımda ise ayasofya, yerebatan ve tramvay yolu kalıyordu. daha sonra bu ara sokak Gülhane'nin kapısının oralara gelirken tramvay yoluyla birleşiyor. Birleştiği yerde köşebaşında (tramvayla sirkeciye doğru giderken sol tarafta kalır) tarihi bir osmanlı binası var, günümüzde adli bir bina olarak kullanılıyor; bişey mahkemesi, devlet güvenlik mahkemesi falan olabilir, tam hatırlamıyorum. galiba orada trafik ışıkları da olacak.
    buradan sonra bir müddet tramvay yoluyla paralel gidiyorsun. işte gülhane mevki burası. yaklaşık 30-40 metre sonra sola ara sokağa girerek tramvay yolunun bulunduğu caddeden ara sokağa ayrılıyorsun. bir müddet bu sokaktan ilerledikten sonra mecburi istikamet tekrar sağa dönüp başka bir sokaktan aşağı iniyorsun. işte bu sokağın alt ucunda yeniden tramvay caddesiyle birleşiyorsun. İşte burası sirkeci garının arka tarafı oluyor. ışıklardan sola dönüp, mecburen tramvay yolunun üzerinden 20-30metre kadar ilerledikten sonra tramvay yolundan ayrılıp sirkeci garının önüne varıyorsun.

şimdi ben burada ne h.lt ettim de ceza yedim onu anlamaya çalışıyorum. yoksa çatlak bir polise denk geldik de oradan her geçenin arkasından ceza mı tosladı bu adam?
    madem girilmesi yasak olan tramvay yoluna girdim, ne diye durdurmuyorsun? tramvay yolu bu... ha deyince girilmez, ha deyince çıkılmaz: bir arabanın tramvay yolu gibi tercihli bir yoldan gelip gelmediği 1km. öncesinden belli olur, el et durdur. al ehliyeti ruhsatı, kes cezayı yerinde. tercihli yola giren adamın kaçacak yeri yoktur ki, kırmızı ışık ihlaline benzemez bu, durdurmak istese pekala durdurabilirdi. neden durdurmadı dersiniz?

Benim aklıma tek neden geliyor: durdursa ceza kesebileceği hiçbir sebep yoktu (tramvay yolundan gitmediğim halde yüzüme karşı tramvay yolundan gittin diyyecek hali yok ya) ama arkadan plakaya keserse istediği sebebi kullanabilirdi. böylece elindeki ceza makbuzlarını kısa yoldan doldurup görevini layıkıyla(!) yerine getirmiş olurdu. Yoksa gerçekten elindeki makbuz koçanını bitirmek için gelene geçene bişeyler uydurup ceza mı tosladı bu adam? aracımı durdurmamasının sebebi bu olabilir mi?

gel de çık işin içinden...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.