Şimdi Ara

EminEvim (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.378
Cevap
45
Favori
366.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bakus99

Arkadaşlar birde özellikle İstanbul' dan ev alacaklar için (ki bende Kartal' da oturuyorum) yorum yapıyorum. Bende bu sistemi uzun zamandır araştırıyorum. Tüm sayfaları okudum başka forumlarda da konuyu araştırdım. Kira yardımı yapılması, alınan ek ücretlerin faiz olarak adlandırılmaması vs. gibi konular var. bunlar bir tarafa asıl işin önemli bir kısmı şu. Gerçek başıma gelen bir olayla örneklemek istiyorum.
    2014 yılında şubat ayında ev almak için (İstanbul Kartal Uğurmumcu mahallesinde oturmaktayım) bu sisteme dahil olmayı düşündüm. alacağım ev oturduğum apartmandaydı. ev fiyatı 175.000 TL. 35.000 TL peşin verilecek ve üzeri kredi veya Eminevim sisteminden tamamlanacak. Eminevim sisteminde 120 ay vadeli muhtemelen en geç 48 ayda kura bana çıkacak ve evimi alacaktım. O dönemde yaşadığımız bazı aksiliklerden dolayı ev alma işinden vazgeçmek durumunda kaldım. Şöyle bir durum var ki gönlünüzde ki evi alma ihtimaliniz aslında mantık çerçevesinde çok düşük. Sonuçta biz her 3 yılda bir ev alacak kapasitede bir insan değiliz. Alacağımız evi bir ömür kullanmak zorundayız. Dolayısı ile gönlümüzdeki evi arıyoruz. Neyse biz sisteme dahil olsaydık. Bize çekiliş 48. ayda çıkmış olsaydı buda 4 yıl demektir. Ben 4 yıl sonra o evi 175.000 TL ye almam imkansız olacaktı. Ki şuan o zamanlar alamadığım ev 300.000 TL den satılmakta. Özellikle büyük şehirlerden ev alacak arkadaşlar bu gayrimenkul fiyat artışlarını göz önünde bulundursunlar. eğer bu hesabı yapmazlarsa gerçekten sonunda size kura çıktığında o parayla 4 yıl sonra ihtiyacınız olan evden çoook uzaklarda bir ev almak zorunda kalabilirsiniz.

40 ay üzeri vade çok mantıklı değil eminevimde. çift maaş veya tek başına yüksek gelire sahipseniz 40 ay vadeli seçeneği tavsiye ederim.

• htepe H kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle bir imkana sahip değildik. Zaten ev olayı da olmadı. Dediğiniz vadeler aslında hem banka hemde diğer alım seçeneklerinde en uygun vadedir. Malum İstanbul gibi bir ilde her yıl ortalama konut fiyatları %35-40 arası değer kazanmaktadır ki kaldı ki Eminevim sistemi dar gelirli vatandaşa yönelik bir sistem ama dediğim gibi uzun vadede getirinden daha fazla götürüsü olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Bu ay basında bende arabaya girdim. Daha öncede eve girmiştim. Nasip olursa ekimde son taksitimi yatırcam. Araçla ilgilide bilgileri öğrenmiş olduk.

Üstad ayrıntıları yazarmısın? bu aralar bende araba için girmeyi düşünüyorum uygun bir ödeme planı ile.
    Toplam tutar, aylık taksit, org. ücreti vs ne kadar? vade ortasımı çekilişlimi?
  • superhead kullanıcısına yanıt
    40 bin tl için girdim. aylık 2 bin tl org. ücreti 1680 olması lazım. ama ben ilk 2 ay 2 bin ödeyeceğim sonrasında 3500 e yükselticem malum evin 2 taksiti kaldı zorlanmak istemiyorum. aylık 2 bin tl ödersem temmuz 2016 ya teslimat geliyor. taksitleri yükseltince mart nisan olacak gibi.

Vade ortasına girdim. Çekilişlinin org ücreti fazlaydı.

teslimat zamanı gelince para hesabıma yatıryormuş. sonra ben alacak olduğum aracın plakasını onlara verecekmişim. onlar e devletten haciz rehin var mı bakacaklarmış. sorun yoksa alacakmışım. trafik sigortası zorunlu. sonrasında araca onlar geri kalan borç kadar rehin koyacaklar masrafları onlara ait. para hesabıma yattıktan sonra araç alıncaya kadar para bende duracak.

eğer sahibindeki eminoto dan beğendiğim araç denk gelirse teslimattan 1 ay önce de onlardan alabilirmişim aracı.

hocam senin eve girdiğini biliyorum. eğer araca girecek olursan haberim olsun. referans gösterilirsem çeyrek altın verecekler (10 bin tl lik bi referans açığım kaldı) .Verirlerse çeyreğin yarı parasını hesabına gönderirim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 11 Eylül 2015; 21:23:23 >

• Ben eminevimden evimi aldım. Babamgili de gecen ay araba için sisteme dahil ettik. 20bin 20ay 800tl organizasyon ücreti odedik.
    Kuzenimi de dahil ettim, 25bine girdi o da.
    Referans gostermeniz durumunda organizasyon ucretinde de elimden gelen yardımı yaparım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

40 bin tl için girdim. aylık 2 bin tl org. ücreti 1680 olması lazım. ama ben ilk 2 ay 2 bin ödeyeceğim sonrasında 3500 e yükselticem malum evin 2 taksiti kaldı zorlanmak istemiyorum. aylık 2 bin tl ödersem temmuz 2016 ya teslimat geliyor. taksitleri yükseltince mart nisan olacak gibi.

Vade ortasına girdim. Çekilişlinin org ücreti fazlaydı.

teslimat zamanı gelince para hesabıma yatıryormuş. sonra ben alacak olduğum aracın plakasını onlara verecekmişim. onlar e devletten haciz rehin var mı bakacaklarmış. sorun yoksa alacakmışım. trafik sigortası zorunlu. sonrasında araca onlar geri kalan borç kadar rehin koyacaklar masrafları onlara ait. para hesabıma yattıktan sonra araç alıncaya kadar para bende duracak.

eğer sahibindeki eminoto dan beğendiğim araç denk gelirse teslimattan 1 ay önce de onlardan alabilirmişim aracı.

hocam senin eve girdiğini biliyorum. eğer araca girecek olursan haberim olsun. referans gösterilirsem çeyrek altın verecekler (10 bin tl lik bi referans açığım kaldı) .Verirlerse çeyreğin yarı parasını hesabına gönderirim :))

Tamamdır hocam benim 8 taksitim kaldı ama bikaç ay sonra rahatlamış olacağım. gireceğim zaman haber veririm.

• kesreti K kullanıcısına yanıt
    hahaha caizdir demiş büyüksün hocam.

sizler yok mu sizler bu ülkenin anasını bellediniz.

bu adamlar nerelerde ticaret yapıyorlar söylermisiniz_?

paraları hangi bankada tutuyorlar onuda söyleyin.
  • diyelim 100.000 tl ye 60 ay ödeme için girdik arkadaşlar. ilk bize çıktı, toplamda ne kadar para ödeniyor sisteme.

bir de diyelim en son, ki galiba bu 30. ay oluyor. bu durumda toplamda ne kadar ödeme yapılıyıor.

bunu hesaplayan bir sistem falan yok mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realove19

Beyefendi nerelere yatırım yapıyorlar ne yapıyorlar bir nebze beni ilgilendirmez. Yani sisteme gireni. Fıkhi açıdan söylüyorum. Alışveriş yaptığınız market parasını nerede yatırıyor biliyor musunuz. Hayır. Bunu sorup da öyle alışveriş yapma durumunuz var mi yok. Şimdi eminevimle ben bir anlaşma akit yapıyorum ve bu anlaşmada bir sıkıntı bir kandırmaca yada mağduriyet yok eee sistem de faizsizse arka planda olan ki belgeli bir açıklamanız yok bana düşen hüsnü zan besleyip ödemelerimi yapmak ve evimi almak. Umarım anlatabildim

• Geçen sene araba konusu için bürolarına gittim. Faizsiz dediler sonuç itibariyle verdikleri para ile aldıkları para farklı sadece faizle çalışan bankalardaki kredi isimlerini değiştirmişler. Dosya masrafı demiyorlar operasyon ücreti diyorlar vs. Bir de para ödüyorsun her ay 3 sene sonra sıran gelir diyorlar. Daha erkende olabilirmiş. 3 sene sonra o arabanın fiyatı uçar. Almadım sonuç itibariyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesreti

quote:

Beyefendi nerelere yatırım yapıyorlar ne yapıyorlar bir nebze beni ilgilendirmez. Yani sisteme gireni. Fıkhi açıdan söylüyorum. Alışveriş yaptığınız market parasını nerede yatırıyor biliyor musunuz. Hayır. Bunu sorup da öyle alışveriş yapma durumunuz var mi yok. Şimdi eminevimle ben bir anlaşma akit yapıyorum ve bu anlaşmada bir sıkıntı bir kandırmaca yada mağduriyet yok eee sistem de faizsizse arka planda olan ki belgeli bir açıklamanız yok bana düşen hüsnü zan besleyip ödemelerimi yapmak ve evimi almak. Umarım anlatabildim

fıkıh açısından bakman için nerelere yatırım yaptıgını bilmen gerekir. bu işi marketten alışveriş yapmakla bir tutuyorsanız helal olsun size.

• Bu sistem ben çocuk iken vardı belki 20-25 yıl önce

O zaman tv ler yeni çıkmış beldemizde taksit kredi gibi şeyler yoktu o zaman televizyon almak için para yatırırdı mağazaya
    kura kime çıksa o televizyonu nu alırdı. İlk ayda olabilir 11 ay sonrada..

Emin evim de bu şekil olabilir
    200 kişilik gruplar halinde halinde
    200 bine ev alır heray kime çıkarsa

• quote:

quote:

quote:

fıkıh açısından bakman için nerelere yatırım yaptıgını bilmen gerekir. bu işi marketten alışveriş yapmakla bir tutuyorsanız helal olsun size.

Bir tutulur tabi ikisi de alışveriş değil mi. Sakız bile alsanız akit yapmış oluyorsunuz. Keyfe veya kafaya bana görelerle ıslami hükümler oluşturulmayacagini elbette bilirsiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir tutulur tabi ikisi de alışveriş değil mi. Sakız bile alsanız akit yapmış oluyorsunuz. Keyfe veya kafaya bana görelerle ıslami hükümler oluşturulmayacagini elbette bilirsiniz

siz suanda keyfe göre islami hüküm oluşturuyorsunuz. ödediğiniz farka ne ad veriyorsunuz meselan 150 bin liralık aldıgınız yardımı ne kadar ödüyorsunuz?
    sakızla onu bir tutarak bence içinizi rahatlatıyorsunuz ama yukarda Allah var değil mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

siz suanda keyfe göre islami hüküm oluşturuyorsunuz. ödediğiniz farka ne ad veriyorsunuz meselan 150 bin liralık aldıgınız yardımı ne kadar ödüyorsunuz?
    sakızla onu bir tutarak bence içinizi rahatlatıyorsunuz ama yukarda Allah var değil mi?

Beyfendi faiz demek olduğunu neye faiz dendiğini bir araştırın. Bugün enflasyon farkı oranında ki artışın alınabileceği söyleyen birçok alım var. Kira yardımı vermek diyorsunuz karşı tarafta da kira yardımı almak hiç söz konusu edilmiyor. Ki bu adalet ve yardımlaşma üzerine kurulu bir sistem. Siz 150 tl lik evi 2015 ekim ayında aldınız benim verdiğim para ile. Eee bana da 100. Ayda yada 50. Ayda yani dört sene sonra evi alacağım. Eee siz dört sene boyunca kira ödemediniz ve eviniz prim yaptı iki türlü kardasiniz. Ben ise sizin 150 bine aldığınız evin yanından bile geçemem ve bir de dört yıl boyunca hem taksit hem lira ödedim iki türlü zarar.eee bu kâr-zarar kısmını yardımlaşma usulü ile paylaşmanın ne sıkıntısı var aksine böyle birşey olmaması sıkıntı olur.

• EminEyim
    EminEyi
    EminEy
    EminE
    Emin
    Emi
    Em
    E
    EminEyim
    EminEyi
    EminEy
    EminE
    Emin
    Emi
    Em
    E

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesreti K kullanıcısına yanıt
    son soru peki neye göre kiranızı ödüyorum ben? hangi semte göre ? kira artışı oluyor mu?:) ben faizin içindeyim faiz nedir katılım nedir en az sizin kadar bilirim.
  • quote:

son soru peki neye göre kiranızı ödüyorum ben? hangi semte göre ? kira artışı oluyor mu?:) ben faizin içindeyim faiz nedir katılım nedir en az sizin kadar bilirim.

Değerli abicim her semte ile göre kira uygulaması takdir edersinizki olmaz. 50metrekare ev doğuda 150_200 iken istanbulda 400_500 olabilmekte. Kira yardımı girilen konut miktarının bir yüzdesine göre hesaplanıyor oranı tam bilmiyorum ama benim ellibin tl lik ev için 225 lira yardımı ödüyorum bu yüzbin de 450_500 olur.

• bende girmeyi düşünüyorum bir arkadaşım tavsiye etti aldı evini o şuan 2 senede çıktı 120 milyar çekmişti eminevimden 1250 lira ödüyor aldıgı evi kiraya verdi kendi kendine ödüyor zaten. bu sistem evi olup kirada oturmayanlar için ileriye dönük yatırım yapmak için düşünenlerin için hem kira verip hemde bu sisteme dahil olamazsınız yani paranız yetmez hem kiraya ver hem eminevime olmaz evi olan yatırım amaçlı yazılıyor buna 80 bin kişiyi ev sahibi yapmış adamlar boru degil yani. bankalar her türlü eminevimden kazık niye derseniz expertiz parasından tut bir ton şeye para alıyorlar 100 bin çekiyorsun 90 lira geri ödüyorsun banka 1 ay ödeme acımadan alır elindekini ve sen ilk 5 sene bankaya ana para degil faizin borcunu ödüyorsun banka hem paranı hemde evini elinden alır bu adamlar ödeyemeyince donduruyor anlayış saglıyor banka donuna kadar alır acımadan ve alınan eve expertiz yollanıyor 500 -600 lira bu expertiz paraları eve bakıyorlar yeşil alanmı kentsel dönüşüm mü vesaire diye herşeyini araştırıyor adamlar senin yerine sadece organijasyon ve tapu sigorta parası veriyorsun bankada ise yüzde yüz faiz artı masraflar veriyorsun bankada direk ev sahibisin bunda bekliyorsun bunun farkı beklemek sadece diyorum evi olan için ileriye yatırım amaçlı yazılıyor insanlar yoksa direk ev isteyenler bankaya soyduruyor kendini. 1250 yazıldın her ay taksidin bu diyelim çıkmadıkça düşüyor miktar ev çıkıncada ilk başta anlaştıgın takside geri dönüyor ve sözleşme yapılıyor biri sende biri onlarda kalıyor saglam firma emin olun ortamlarını gördüm çok samimiler ilk katılınca bir çekiliş yapılıyor hemen bir de senede bir 10 kişiye grubtan çekiliş yapılıyor.

• kısa ve öz.

paramız kimin güvencesinde?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.