Şimdi Ara

EminEvim (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.378
Cevap
45
Favori
365.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: htepe

Ben bu sisteme eylül 2013 tarihinde girdim ve şu an teslimat işlemlerim başlamış durumda ve hayırlısıyla önümüzdeki hafta evimi alacağım inşallah. milletin kafasına takılan birçok soru olması normal.bir kısım şüpheler de olabilir haliyle. faizli mi faizsiz mi diye soracak olursanız %100 emin olmamakla birlikte peşin para ile ev alma seçeneğinden sonra helale %99 oranında en yakın sistem olduğunu söyleyebilirim.

insanları şüpheye sevkeden ilk etken organizasyon ücreti. arkadaşlar bu bir nevi sisteme giriş ücretidir. bu adamlar o kadar şube açmış personel istihdam ediyorlar. vergi veriyorlar. babalarının hayrına insanları biraraya getirip hadi birbirinize ev alın demelerini mi bekliyorsunuz?

kira yardımı konusunda da şüpheye düşenler var. sistem diyor ki ilk aylarda evi çıkanlar kiradan kurtulduğu için fazla ödeme yapsın ben evi çıkmayıp hala kira ödeyen müşterilerin ödemelerini düşüreyim. ben 90.000 TL ye girdim. 9000 TL peşinat ödedim ve vade ortası sistemine dahil oldum. ayda 2000 tl civarında da taksit ödeyebilirim dedim. beni 40lı gruba dahil ettiler ve taksit tutarım 2025 TL olarak belirlendi. ilk taksitim 2025 lira oldu. ancak iki çekilişte de bana ev çıkmadı ve benim taksitlerim 18 ay boyunca düşerek devam etti. önce 1900 küsürlere indi ve benim son ay ödediğim taksit tutarı 1830 TL idi.yani ödemem gereken tutardan yaklaşık 200 tl aşağıda. bu beni rahatlatan bir ödeme şekli oldu. ben evimi teslim aldığımda yani bu aydan itibaren 2187 tl olacak ve ben benden sonrakilere kira yardımı yapacağım.

şunu bir kere aklınızın bir ucuna yazın. eminevim en karlı ev alma sistemi değil helal bir sistemdir (ya da helale en yakın ev finansman sistemidir diyelim millet kızmasın) . ben ve eşim toplam da 5500 tl civarında gelire sahibiz ve isteseydik herhangi bir bankadan istediğimiz meblağda kredi çekebilirdik. ancak dünya hesabı yaptığımız gibi çok şükür ahiret hesabına da dikkat ediyoruz. yarın hesap gününde malımın hesabını verirken faizli banka kredisi sorusunda ter dökmeyeceğim için çok mutluyum. varsın daha fazla param gitsin ama helal olsun. bu finansman usülü kim ne derse desin faizden en uzak sistemdir. faizin ne olduğunu öncelikle iyi öğrenmek lazım. banka kredisinden pahalıya geliyor ne farkı var o zaman, bunda da organizasyon ücreti var yaklaşım yaklaşımı sığ bir yaklaşım.

velhasıl ben ahiret mahiret bilmem arkadaş herkes kredi çekiyor da bişey mi oluyor. kredimi çekerim keyfime bakarım diyorsanız saygım sonsuz herkesin dünya görüşü kendinedir. ama helalinden olsun diyorsanız ya eşe dosta borçlanıp peşin ev alacaksınız ya da eminevim veya varsa benzer (ve güvenilir) organizasyonlara dahil olacaksınız.ben daha iyi bir seçenek şu ana kadar göremedim.

ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. bir evi gittiniz beğendiniz adam kredisini ödeyemediği için veya başka bir sebeple satmak zorunda ve dolayısıyla evin üzerinde ipotek tarzında şeyler olduğu için banka size bu ev için kredi vermiyor. eminevim bankadan bağımsız olarak size finansman sağladığı için siz peşin alıcı olma avantajıyla kredi çıkmayan bir evi de alabiliyor ve pazarlıkta da avantajlı konuma geçebiliyorsunuz.

(not:firma personeli değilim)

EKLEME:
    Hayırlısıyla perşembe günü hesabıma yatıracaklar. Tapudan randevumu aldım. Bu arada bir hesaplama yaptım: 9000 TL peşinat verdim ve 81000 TL için 40 ay vadeli borca girdim. Bana yapılan kira yardımlarını çıkarttım, ödediğim kiraları, organizasyon ücretini ekledim ve evin bana maliyeti ile "masraflar hariç" herhangi bir bankanın bankanın bana 0,89 oranla 36 ay vadeyle vereceği krediyle kafa kafaya geldi (internetten en uygun kredi diye aratın tüm bankların aşağı yukarı malietlerini verir). düşünün yani oran 0,89 diyorum en düşük ihtimallerle hesapladım. ee benim kredi meraklısı arkadaşım şimdi noldu? sen aradaki fazlayı faiz olarak kapitalizme yedirdin. bankayı zengin ettin. hem de manevi bir sorumluluk üzerine aldın. ben reel kişilere faize girmeden ödeme yaptım. banka yerine ev sahibi Yavuz Amcaya bir faydam dokundu. eminevim grubumdaki diğer şahıslar imece usulü gibi bana ödeme yaptı şimdi ben onlara yardım edeceğim. çok şükür tahtalıköye göçüp gittiğimde faiz hesabı vermeyeceğim. çok huzurluyum kim ne derse desin.

Allah hayırlı uğurlu etsin. Rabbim ödeme kolaylıkları versin. Dediklerinize katılıyorum. Dünyevi ve ahireti hesap ortada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YAZIYA BAŞLARKEN BU KADAR UZUN OLMASINI BEKLEMİYORDUM AMA ÇOK UZUN OLMUŞ HAKKINIZI HELAL EDİN. AMA MUTLAKA OKUYUN DERİM

Öncelikle herkesin Ramazan ayı mübarek olsun ALLAH bu mübarek ayın hürmetine, halis niyetle ev almak isteyenleri helalinden bir ev sahibi yapsın inşallah.
    Kiracılıktan ve ev sahiplerinin vicdansızlığından dolayı 1 sene önce bir ev alıp şu kira derdinden kurtulmak için ev sahibi olma yollarını araştırmaya başladım.
    Faiz konusu benim için çok önemli olduğundan kredi çekme işini hiç düşünmedim, o yüzden ilk olarak babalarımızın zamanında olduğu gibi
    eş dosttan borç alarak bu işi yapabilirmiyim diye düşündüm, fakat ev fiyatlarının eskisine oranla çok çok yüksek olması
    ve bu meblağlarda paranın insanlarda olmaması yada olsa bile artık kimsenin kimseye borç vermemesi gibi sebeplerden bu fikir fazla geçmeden boşa çıktı.

İkinci olarak katılım bankalarını araştırmaya başladım yine önceki zamanlarda bu kurumlar finans kurumları adını taşırken buralardan
    ev alan eşimiz dostumuz olmuştu ve araştırmaya başladım. Birinci ve önemli bir husus bu kurumlarda faiz kelimesi kesinlikle kullanılmıyor
    onun yerine kar payı deniyor ve bize gelen paralar kesinlikle faiz olan kurumlara karışmıyor deniyor. Olabilir diye düşündüm faiz kelimesinin
    geçmemesi güzel, İkinci ve daha önemli bir husus bizde ihtiyaç kredisi vb. gibi kişiye direk paranın verildiği bir uygulama yok
    biz para vermiyoruz almayı düşündüğünüz evi alıp size vadeli olarak satıyoruz diyorlar.

E gayet güzel benimde istediğim bu diyor insan, Şimdi gelelim bu işin ayrıntısına ve kafa karıştıran noktasına
    yine eski zamanlarda bunlar finans kurumları iken buradaki uygulama şöyle imiş sen almak istediğin evi belirliyorsun
    sonra gidip ben şu evi almak istiyorum diyorsun kurum bir çalışanını sizinle birlikte yolluyor birlikte almak istediğiniz evin sahibine gidiyorsunuz
    kurum çalışanı ev sahibiyle fiyatı konuşup anlaşıyor sonra sizinle fiyat konuşulup anlaşıyor ondan sonra işlemler başlıyor
    evin bedeli ödenip tapu kurum yada çalışan adına çıkarılıyor (bu kısmı tam olarak hatırlayamadım) daha sonra
    ev vadeli fiyat üzerinden size satılıyor ve eve borç bitene kadar rehin konuluyor artık ev sizin geçip oturuyorsunuz.
    FAKAT şimdi işler biraz değişmiş bu kurumlar banka olmuş ve devletin çıkardığı Mortgage yasası kapsamında işlemler nasıl olması gerekiyorsa
    öyle yapmak zorunda olmuşlar, yani 2 kez tapu devir işlemi yapılamıyor tapu direk sizin adınıza çıkarılıyor,
    ayrıca ev sahibi ile anlaşmaya banka görevlisi gelmiyor size bankada yazılı vekalet veriliyor benim adıma bu evi alabilirsin diye siz gidip
    banka adına evi alıyorsunuz sonrada kendinize satıyorsunuz veya size satıyorlar. Bu durumda tapu direk sizin adınıza çıktığından,
    ayrıca ödenecek para işleri daha ev ortada yokken konuşulup anlaşıldığından ve verilen vekaletin banka ile sizin aranızda olduğundan
    ( Noter onaylı vekalet değil ) bu konunun uzmanı alimlerin de bu hususlardan dolayı ikileme düşmesi gibi nedenlerden içimize tam olarak sinmedi
    ve farklı yollar aramaya devam ettik.

Velhasılı kelam gelelim KONU ya 4- 5 ay önce EMİN OTOMOTİV geliyor aklımıza yine eskilerden eşten dosttan duyduğumuz mütevazı bir organizasyon,
    insanları faize girmeden araba sahibi yaptığını ve insanların bundan çok memnun olduklarını duymuşluğumuz vardı. Daha sonraları EMİN EVİM olarak
    büyük şehirlerde ev yapıp satarak bu işe evide eklemiş oldular fakat evde işler araba gibi değildi ev fiyatları arabalardan çok daha yüksekti vadeler
    uzun olmak zorundaydı ve kira diye bir mesele vardı bunun için farklı bir sistem geliştirdiler. Çekiliş Sistemi; 100 kişilik grup 100 ay demek ve en son teslim 100. Ay,
    vade ortası bütün evler teslim diye bir şey yok çekilişte 100. Ay çıkan evini 100. Ay alıyor ( Tabi o zamanlar ev fiyatları şimdiki gibi katlanarak artmıyor )
    ama aldığı GERÇEK KİRA YARDIMLARIYLA 100.000 TL lik bir eve geri ödediği para atıyorum 60.000-65.000 TL yani zarar etmiyor hatta belki kara geçiyor.
    FAKAT burada da işler zamanla değişiyor organizasyon büyüyor adını daha çok duyuruyor. ( SADECE ORGANİZASYON PARASI ALARAK ) iyi paralar kazanıyor
    ve diğer şehirlerden de talep geliyor oralara da ulaşmak istiyor fakat her şehirde ev yapıp satmak kolay değil hal böyle olunca sistemde güncelleştirmeler yapıyorlar,
    istersen zamanı geldiğinde evi sen bul parasını biz verelim diyorlar buraya kadar sıkıntı yok. Bu arada ülkede gayrimenkul işleri değişiyor fiyatlar sürekli artıyor
    bu gün 100.000 TL olan ev seneye min. 110.000 TL 10 sene bekledin ev fiyatı çıktı 2-2,5 katına kolay kolay kimse girmiyor artık bu işe. Durumlar böyle olunca
    bir güncelleme daha yapılıyor( Nasıl olsa organizasyonda kasa full dolu ) vade ortası herkesin evi teslim kampanyası başlatılıyor. 100 kişilik gruptasın
    50. Kişi çekilişle belli oldu 51. Ay geri kalan 50 kişinin ev parasını organizasyon kasadan ödüyor ( 50*100.000 TL = 5.000.000 TL) Şimdi diyeceksiniz ki
    bu çok yüksek bir meblağ bunu neden yapıyorlar. Atalarımız bunu çok güzel açıklamış KAZ GELECEK YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ DİYE
    nasıl yani diyeceksiniz hemen açıklayayım.

Aslında bir geri ödeme listesi almıştım fakat evdeki bilgisayarda olduğu için şimdi ekleyemiyorum daha önce benzer ödeme planları ekleyen arkadaşlar olmuştu
    yinede eklememi isteyenler olursa daha sonra ekleyebilirim, ben özet olarak açıklayacağım zaten.

Bu Hesabı en son onu gördüğüm saçma hesap olduğu için #interior designer arkadaşa cevap olarak ta veriyorum.

100 kişilik gruba 120.000 TL lik ev için katıldınız;

1. senaryo ev size ilk ay çıkarsa
    *Organizasyon ücreti 120.000*0,059 = 7080 TL
    * Peşinat verdiniz diyelim = 20.000 TL
    Şimdi kaldı geriye 100.000 TL borç yani aylık 1000 TL ödeme
    *1. Taksit peşin olarak alınıyor =1000 TL
    *2. Taksit kira yardımı ile birlikte =1500 TL ( Kira yardımı olarak ev fiyatına göre ortalama bir fiyat belirleniyor )
    *Taksitler 100. Aya kadar sabitleniyor =1500 TL
    Yani 120.000 TL lik ev için toplam geri ödeme; 7080+20000+1000+(99*1500) = 176.500 TL

Kesinlikle faizi savunduğumdan değil yanlış hesap yapıp insanların kafasını karıştırılmasına karşı olduğum için bu kıyaslamayı yapıyorum.
    Şu anda faizler ortalama %1 internette bir hesaplama yaptım

120.000 TL lik ev için 90.000 TL * 96 ay kredi çekersek
    Aylık ödeme 1450-1500 arası toplam geri ödeme 141.000-143.000 TL
    30.000 TL peşinatımız var evin bize maliyeti 171.000-173.000 yani 3500-5500 TL arası zarardayız

2. Senaryo ev size 50. Ay çıkarsa
    *2. Taksit verdiğiniz peşinattan dolayı =900 TL
    *3. Taksit (kira yardımı alacaksınız) =894 TL
    *4. Taksit =888 TL Bu şekilde her ay 6-7-8 tl gibi azalarak gidecek 50. Aya kadar
    *50. Taksit =500 TL
    *51. Taksit ( Herkes evini aldı ) =1500 TL ( 50. AYDA HERKES KASADAN EVİNİ ALDIĞI İÇİN KİRA YARDIMI YAPACAK KİMSE YOK
    KİRA YARDIMLARI KASAYA YAPILIYOR)
    Her grup kendine özeldir ve diğer gruplarla alakası para alışverişi yoktur. Organizasyon bütün gruplardan gelen parayı ortak bir yerde topluyorsa
    ( Ki bana göre bu yanlış olur ) parayı oradan oraya devir daim yapıyorsa bu ayrı bir durumdur.

Yani 120.000 TL lik ev için toplam geri ödeme; 7080+2000+1000+(3. Ve 50. Taksitler arası toplamı )+1500*50 = 136.000 TL
    3. ve 50. Taksitler arası toplamı 33.000 TL olarak yazdım -/+ 1000 TL olabilir.

***Evi 50. Ayda teslim alacağınız için 50 ay kira ödeyeceksiniz 50*600 TL diyelim (büyük şehirler hariç) 30.000 TL
    ***4 yılda alacağınız ev minimum 30.000 TL zamlanacak yani toplam evin size maliyeti 196.000 TL

Yukarıdaki kredi hesabına göre 29.500 TL zarardayız. Yani evi ne kadar geç alırsak o kadar zarardayız.

Ama yine tekrarlıyorum kesinlikle faizi savunmak için yapmadım bu hesabı ben bu ev konusunda tamamıyla #diabolical arkadaşa katılıyorum
    fikirlerimiz aşağı yukarı aynı keşke tam içime sinen bir sistem olsa da 120.000 TL lik evi 200.000 TL ye alsam.

ŞİMDİ DÖNELİM KAZ TAVUK MESELESİNE;
    *100 kişili grup 120.000 TL ev kişi başı verdiği organizasyon ücreti 7080 TL 100*7080=708.000 TL
    *Peşinat çok verenler, vermeyenler olur ortalama 10.000 er tl desek 100*10.000=1000.000
    Şimdi kasada oldu mu 1.708.000 TL
    *51. Ay kalan 50 kişiye ev alınacak 50*120.000=6.000.000 TL
    6.000.000-1.708.000=4.292.000 TL Ana kasadan çıkacak para ( Yani Tavuk )
    *51. Aydan 100. Ay kadar herkesten alınacak ve kasaya gidecek 500 er TL kira parası artı 1000 er TL taksit
    50*1500=75.000 kişi başı 100 kişi 100*75.000=7.500.000 TL ( İşte buda kaz )

Yani kısacası organizasyon 51. Ayda kasasından 6.000.000-708.000=5.292.000 TL para verip kalan 50 kişiye ev alıyor 49 ayda bu parayı
    7.500.000 TL olarak geri alıyor. Yani 49 ayda parasına %40 katıyor 2.218.000.TL kar ediyor ve bundan hiç bahsetmiyor
    aksine insanları kandıracak şekilde bu paraya kira yardımı deyip geçiyor. Organizasyon parasından başka para almıyoruz diyorlar
    ama yalan söylüyorlar alıyorlar hem de muazzam bir meblağ alıyorlar.
    Yine bir banka hesabı yapayım size de organizasyonun yaptığı kar daha net anlaşılsın, %1 faizle bankadan 4.292.000 TL çekebiliyor olsanız
    48 ayda geri ödemesi toplam 5.400.000 TL varın gerisini siz hesaplayın.

Bu şartlar altında geriye vade ortası dedikleri sistem kalıyor onda gerçekten SADECE ORGANİZASYON ÜCRETİ alıyorlar taksitleriniz sabit
    iyi bir peşinatınız varsa 40-60 ay arası vadede düşünülebilecek bir sistem. Tabi vade ortasında alacağınız evin parasının tamamını
    nasıl verdiklerini düşünürseniz ( ÇEKİLŞ SİSTEMİNDE İNSANLARA YALAN SÖYLEYEREK KAZANDIKLARI PARALAR İLE TABİKİ) bu işe girermisiniz
    o da size kalmış bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost0633 -- 1 Temmuz 2015; 14:59:59 >

• interior designer kullanıcısına yanıt
    Hepsini ayrıntılı yazamadığım için özür dilerim. Elimdeki ofisten aldığım ödeme tablosunu paylaştım. Sonuçları yazdım. Yanlış bilgi falan yok. Görevliden aldım yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lost0633

YAZIYA BAŞLARKEN BU KADAR UZUN OLMASINI BEKLEMİYORDUM AMA ÇOK UZUN OLMUŞ HAKKINIZI HELAL EDİN. AMA MUTLAKA OKUYUN DERİM

Öncelikle herkesin Ramazan ayı mübarek olsun ALLAH bu mübarek ayın hürmetine, halis niyetle ev almak isteyenleri helalinden bir ev sahibi yapsın inşallah.
    Kiracılıktan ve ev sahiplerinin vicdansızlığından dolayı 1 sene önce bir ev alıp şu kira derdinden kurtulmak için ev sahibi olma yollarını araştırmaya başladım.
    Faiz konusu benim için çok önemli olduğundan kredi çekme işini hiç düşünmedim, o yüzden ilk olarak babalarımızın zamanında olduğu gibi
    eş dosttan borç alarak bu işi yapabilirmiyim diye düşündüm, fakat ev fiyatlarının eskisine oranla çok çok yüksek olması
    ve bu meblağlarda paranın insanlarda olmaması yada olsa bile artık kimsenin kimseye borç vermemesi gibi sebeplerden bu fikir fazla geçmeden boşa çıktı.

İkinci olarak katılım bankalarını araştırmaya başladım yine önceki zamanlarda bu kurumlar finans kurumları adını taşırken buralardan
    ev alan eşimiz dostumuz olmuştu ve araştırmaya başladım. Birinci ve önemli bir husus bu kurumlarda faiz kelimesi kesinlikle kullanılmıyor
    onun yerine kar payı deniyor ve bize gelen paralar kesinlikle faiz olan kurumlara karışmıyor deniyor. Olabilir diye düşündüm faiz kelimesinin
    geçmemesi güzel, İkinci ve daha önemli bir husus bizde ihtiyaç kredisi vb. gibi kişiye direk paranın verildiği bir uygulama yok
    biz para vermiyoruz almayı düşündüğünüz evi alıp size vadeli olarak satıyoruz diyorlar.

E gayet güzel benimde istediğim bu diyor insan, Şimdi gelelim bu işin ayrıntısına ve kafa karıştıran noktasına
    yine eski zamanlarda bunlar finans kurumları iken buradaki uygulama şöyle imiş sen almak istediğin evi belirliyorsun
    sonra gidip ben şu evi almak istiyorum diyorsun kurum bir çalışanını sizinle birlikte yolluyor birlikte almak istediğiniz evin sahibine gidiyorsunuz
    kurum çalışanı ev sahibiyle fiyatı konuşup anlaşıyor sonra sizinle fiyat konuşulup anlaşıyor ondan sonra işlemler başlıyor
    evin bedeli ödenip tapu kurum yada çalışan adına çıkarılıyor (bu kısmı tam olarak hatırlayamadım) daha sonra
    ev vadeli fiyat üzerinden size satılıyor ve eve borç bitene kadar rehin konuluyor artık ev sizin geçip oturuyorsunuz.
    FAKAT şimdi işler biraz değişmiş bu kurumlar banka olmuş ve devletin çıkardığı Mortgage yasası kapsamında işlemler nasıl olması gerekiyorsa
    öyle yapmak zorunda olmuşlar, yani 2 kez tapu devir işlemi yapılamıyor tapu direk sizin adınıza çıkarılıyor,
    ayrıca ev sahibi ile anlaşmaya banka görevlisi gelmiyor size bankada yazılı vekalet veriliyor benim adıma bu evi alabilirsin diye siz gidip
    banka adına evi alıyorsunuz sonrada kendinize satıyorsunuz veya size satıyorlar. Bu durumda tapu direk sizin adınıza çıktığından,
    ayrıca ödenecek para işleri daha ev ortada yokken konuşulup anlaşıldığından ve verilen vekaletin banka ile sizin aranızda olduğundan
    ( Noter onaylı vekalet değil ) bu konunun uzmanı alimlerin de bu hususlardan dolayı ikileme düşmesi gibi nedenlerden içimize tam olarak sinmedi
    ve farklı yollar aramaya devam ettik.

Velhasılı kelam gelelim KONU ya 4- 5 ay önce EMİN OTOMOTİV geliyor aklımıza yine eskilerden eşten dosttan duyduğumuz mütevazı bir organizasyon,
    insanları faize girmeden araba sahibi yaptığını ve insanların bundan çok memnun olduklarını duymuşluğumuz vardı. Daha sonraları EMİN EVİM olarak
    büyük şehirlerde ev yapıp satarak bu işe evide eklemiş oldular fakat evde işler araba gibi değildi ev fiyatları arabalardan çok daha yüksekti vadeler
    uzun olmak zorundaydı ve kira diye bir mesele vardı bunun için farklı bir sistem geliştirdiler. Çekiliş Sistemi; 100 kişilik grup 100 ay demek ve en son teslim 100. Ay,
    vade ortası bütün evler teslim diye bir şey yok çekilişte 100. Ay çıkan evini 100. Ay alıyor ( Tabi o zamanlar ev fiyatları şimdiki gibi katlanarak artmıyor )
    ama aldığı GERÇEK KİRA YARDIMLARIYLA 100.000 TL lik bir eve geri ödediği para atıyorum 60.000-65.000 TL yani zarar etmiyor hatta belki kara geçiyor.
    FAKAT burada da işler zamanla değişiyor organizasyon büyüyor adını daha çok duyuruyor. ( SADECE ORGANİZASYON PARASI ALARAK ) iyi paralar kazanıyor
    ve diğer şehirlerden de talep geliyor oralara da ulaşmak istiyor fakat her şehirde ev yapıp satmak kolay değil hal böyle olunca sistemde güncelleştirmeler yapıyorlar,
    istersen zamanı geldiğinde evi sen bul parasını biz verelim diyorlar buraya kadar sıkıntı yok. Bu arada ülkede gayrimenkul işleri değişiyor fiyatlar sürekli artıyor
    bu gün 100.000 TL olan ev seneye min. 110.000 TL 10 sene bekledin ev fiyatı çıktı 2-2,5 katına kolay kolay kimse girmiyor artık bu işe. Durumlar böyle olunca
    bir güncelleme daha yapılıyor( Nasıl olsa organizasyonda kasa full dolu ) vade ortası herkesin evi teslim kampanyası başlatılıyor. 100 kişilik gruptasın
    50. Kişi çekilişle belli oldu 51. Ay geri kalan 50 kişinin ev parasını organizasyon kasadan ödüyor ( 50*100.000 TL = 5.000.000 TL) Şimdi diyeceksiniz ki
    bu çok yüksek bir meblağ bunu neden yapıyorlar. Atalarımız bunu çok güzel açıklamış KAZ GELECEK YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ DİYE
    nasıl yani diyeceksiniz hemen açıklayayım.

Aslında bir geri ödeme listesi almıştım fakat evdeki bilgisayarda olduğu için şimdi ekleyemiyorum daha önce benzer ödeme planları ekleyen arkadaşlar olmuştu
    yinede eklememi isteyenler olursa daha sonra ekleyebilirim, ben özet olarak açıklayacağım zaten.

Bu Hesabı en son onu gördüğüm saçma hesap olduğu için #interior designer arkadaşa cevap olarak ta veriyorum.

100 kişilik gruba 120.000 TL lik ev için katıldınız;

1. senaryo ev size ilk ay çıkarsa
    *2. Taksit kira yardımı ile birlikte =1500 TL ( Kira yardımı olarak ev fiyatına göre ortalama bir fiyat belirleniyor )
    *Taksitler 100. Aya kadar sabitleniyor =1500 TL
    Yani 120.000 TL lik ev için toplam geri ödeme; 7080+20000+1000+(99*1500) = 176.500 TL

Kesinlikle faizi savunduğumdan değil yanlış hesap yapıp insanların kafasını karıştırılmasına karşı olduğum için bu kıyaslamayı yapıyorum.
    Şu anda faizler ortalama %1 internette bir hesaplama yaptım

120.000 TL lik ev için 90.000 TL * 96 ay kredi çekersek
    Aylık ödeme 1450-1500 arası toplam geri ödeme 141.000-143.000 TL
    30.000 TL peşinatımız var evin bize maliyeti 171.000-173.000 yani 3500-5500 TL arası zarardayız

2. Senaryo ev size 50. Ay çıkarsa
    *2. Taksit verdiğiniz peşinattan dolayı =900 TL
    *3. Taksit (kira yardımı alacaksınız) =894 TL
    *4. Taksit =888 TL Bu şekilde her ay 6-7-8 tl gibi azalarak gidecek 50. Aya kadar
    *50. Taksit =500 TL
    *51. Taksit ( Herkes evini aldı ) =1500 TL ( 50. AYDA HERKES KASADAN EVİNİ ALDIĞI İÇİN KİRA YARDIMI YAPACAK KİMSE YOK
    KİRA YARDIMLARI KASAYA YAPILIYOR)
    Her grup kendine özeldir ve diğer gruplarla alakası para alışverişi yoktur. Organizasyon bütün gruplardan gelen parayı ortak bir yerde topluyorsa
    ( Ki bana göre bu yanlış olur ) parayı oradan oraya devir daim yapıyorsa bu ayrı bir durumdur.

Yani 120.000 TL lik ev için toplam geri ödeme; 7080+2000+1000+(3. Ve 50. Taksitler arası toplamı )+1500*50 = 136.000 TL
    3. ve 50. Taksitler arası toplamı 33.000 TL olarak yazdım -/+ 1000 TL olabilir.

***Evi 50. Ayda teslim alacağınız için 50 ay kira ödeyeceksiniz 50*600 TL diyelim (büyük şehirler hariç) 30.000 TL
    ***4 yılda alacağınız ev minimum 30.000 TL zamlanacak yani toplam evin size maliyeti 196.000 TL

Yukarıdaki kredi hesabına göre 29.500 TL zarardayız. Yani evi ne kadar geç alırsak o kadar zarardayız.

Ama yine tekrarlıyorum kesinlikle faizi savunmak için yapmadım bu hesabı ben bu ev konusunda tamamıyla #diabolical arkadaşa katılıyorum
    fikirlerimiz aşağı yukarı aynı keşke tam içime sinen bir sistem olsa da 120.000 TL lik evi 200.000 TL ye alsam.

ŞİMDİ DÖNELİM KAZ TAVUK MESELESİNE;
    *100 kişili grup 120.000 TL ev kişi başı verdiği organizasyon ücreti 7080 TL 100*7080=708.000 TL
    *Peşinat çok verenler, vermeyenler olur ortalama 10.000 er tl desek 100*10.000=1000.000
    Şimdi kasada oldu mu 1.708.000 TL
    *51. Ay kalan 50 kişiye ev alınacak 50*120.000=6.000.000 TL
    6.000.000-1.708.000=4.292.000 TL Ana kasadan çıkacak para ( Yani Tavuk )
    *51. Aydan 100. Ay kadar herkesten alınacak ve kasaya gidecek 500 er TL kira parası artı 1000 er TL taksit
    50*1500=75.000 kişi başı 100 kişi 100*75.000=7.500.000 TL ( İşte buda kaz )

Yani kısacası organizasyon 51. Ayda kasasından 6.000.000-708.000=5.292.000 TL para verip kalan 50 kişiye ev alıyor 49 ayda bu parayı
    7.500.000 TL olarak geri alıyor. Yani 49 ayda parasına %40 katıyor 2.218.000.TL kar ediyor ve bundan hiç bahsetmiyor
    aksine insanları kandıracak şekilde bu paraya kira yardımı deyip geçiyor. Organizasyon parasından başka para almıyoruz diyorlar
    ama yalan söylüyorlar alıyorlar hem de muazzam bir meblağ alıyorlar.
    Yine bir banka hesabı yapayım size de organizasyonun yaptığı kar daha net anlaşılsın, %1 faizle bankadan 4.292.000 TL çekebiliyor olsanız
    48 ayda geri ödemesi toplam 5.400.000 TL varın gerisini siz hesaplayın.

Bu şartlar altında geriye vade ortası dedikleri sistem kalıyor onda gerçekten SADECE ORGANİZASYON ÜCRETİ alıyorlar taksitleriniz sabit
    iyi bir peşinatınız varsa 40-60 ay arası vadede düşünülebilecek bir sistem. Tabi vade ortasında alacağınız evin parasının tamamını
    nasıl verdiklerini düşünürseniz ( ÇEKİLŞ SİSTEMİNDE İNSANLARA YALAN SÖYLEYEREK KAZANDIKLARI PARALAR İLE TABİKİ) bu işe girermisiniz
    o da size kalmış bir durum.

Hesaplamalarınizda çok acayip uçurumlar var. 1000 tl ödeyen birinin lira yardımı 500 olmaz. 350-400 arası ancak olur. Ikinci yanlış bir hususda 51. Ayda teslim hususu. Ki bu sistemin bir teklifidir. Kabul etmeyebilirsiniz. Ki bana 50. Aya kadar sıra çıkmadı 51. Ay alacak misiniz dediler almadım ve kira yardımı almaya devam ettim. 63. Ayda evimi aldım. Haa söyle bir bilgi yanlış olur 51. Ayda herkes evini alıyor kime kira yardımı yapılıyor. Herkesin 51. Ayda aldığını söyleyemezsiniz bu bir ikincisi 100 kişilik grupta gerek ev çıkmadan gerek ev çıktıktan sonra sistemden çıkanlar da var. Eminevim bunu üyelere yansıtmıyor. Fakat şu dediğiniz haklı sistem organizasyon ücreti harici para kazanıyor. Ama genel olarak hesaplamalarınizda fazlalık var. 120000tl 20000 peşinatja sisteme giren ve bin bin ödeme ile organizasyon ücreti dahil 150000_160000 olur.

• Hesaplamalarımda hiçte öyle sizin dediğiniz gibi uçurumlar filan yok zaten rakamları kesin olarak vermedim yaklaşık rakamlar. Kira yardımı ödediğiniz taksit miktarıyla değil dahil olduğunuz grubun ev fiyatıyla ve taksit sayısıyla alakalı bir durum yani 120.000 TL lik eve göre belirleniyor. ben 160.000 TL lik ev için hesaplama yaptırmıştım 600 TL ye yakın bir kira yardımı çıkmıştı 500 TL yi de ona göre oranlayıp yazdım biraz fazla olmuş olabilir 450 TL civarı olabilir. Sizin dediğiniz gibi 350-400 TL arası kesinlikle değildir.
    450 TL kira yardımı olursa ilk ay ev çıktığı hesaba göre toplam maliyet 171.600 TL
    sizin dediğiniz rakamdan 400 TL den kira yardımı olursa o zaman da toplam maliyet 166.600 TL olur her iki durumda da sizin dediğiniz 150.000-160.000 rakamından fazla olur.

Gelelim ikinci hususa diyorsunuz ki evinizi 51. ayda almayabilirsiniz demişsiniz olabilir ama bu sizin faydanıza değil zararınıza olacak bir durum ve bunu grup içinde yapacak kişi 1-2 kişiyi geçmez. Siz kirada oturmuyorsunuz galiba o yüzden 63. ayda teslim almayı seçmişsiniz Kirada oturan biri için 600 TL kira da otursa sizin dediğinize göre 400 TL kira yardımı alsan
    her ay 200 TL cepten veriyorsun 12*200=2400 TL, birde evi 12 ay geç alıyorsun ev fiyatı da 5-10 bin TL arttı mı varın hesabı siz yapın.

Diğer bahsettiğiniz husus ta ev almadan veya evi aldıktan sonra gruptan çıkanlar bunların sayısının da çok fazla olduğunu düşünmüyorum zaten çokta bir etkisi yok evi almadan gruptan çıkan organizasyon ücretini almadan çıkar grup sayısı 1 eksilir gruba herhangi bir etkisi olmaz organizasyon ne yansıtacak. Evi aldıktan sonra çıkan kalan borcunu toplu olarak öder kira yardımlarını ödemekten kurtulur kira yardımlarını etkileyeceği 5-6 TL organizasyon toplu para almış vadesi gelmeden orada da yansıtacak bir durum yok yani.

Velhasıl ı kelam diğer yazımda da belirttim benim derdim 3 lira fazla alıyor 5 lira az alıyor değil. vade ortası teslim sisteminde kafa karıştıran sakıncalı durumlar var ortada hesabı yapılmayan normalde tamamen grup arasında olması gereken kira yardımlaşması vade ortasından sonra organizasyonun kasasına gidiyor, bu da bana göre sakıncalı siz nasıl düşünürsünüz bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: lost0633

Hesaplamalarımda hiçte öyle sizin dediğiniz gibi uçurumlar filan yok zaten rakamları kesin olarak vermedim yaklaşık rakamlar. Kira yardımı ödediğiniz taksit miktarıyla değil dahil olduğunuz grubun ev fiyatıyla ve taksit sayısıyla alakalı bir durum yani 120.000 TL lik eve göre belirleniyor. ben 160.000 TL lik ev için hesaplama yaptırmıştım 600 TL ye yakın bir kira yardımı çıkmıştı 500 TL yi de ona göre oranlayıp yazdım biraz fazla olmuş olabilir 450 TL civarı olabilir. Sizin dediğiniz gibi 350-400 TL arası kesinlikle değildir.
    450 TL kira yardımı olursa ilk ay ev çıktığı hesaba göre toplam maliyet 171.600 TL
    sizin dediğiniz rakamdan 400 TL den kira yardımı olursa o zaman da toplam maliyet 166.600 TL olur her iki durumda da sizin dediğiniz 150.000-160.000 rakamından fazla olur.

Gelelim ikinci hususa diyorsunuz ki evinizi 51. ayda almayabilirsiniz demişsiniz olabilir ama bu sizin faydanıza değil zararınıza olacak bir durum ve bunu grup içinde yapacak kişi 1-2 kişiyi geçmez. Siz kirada oturmuyorsunuz galiba o yüzden 63. ayda teslim almayı seçmişsiniz Kirada oturan biri için 600 TL kira da otursa sizin dediğinize göre 400 TL kira yardımı alsan
    her ay 200 TL cepten veriyorsun 12*200=2400 TL, birde evi 12 ay geç alıyorsun ev fiyatı da 5-10 bin TL arttı mı varın hesabı siz yapın.

Diğer bahsettiğiniz husus ta ev almadan veya evi aldıktan sonra gruptan çıkanlar bunların sayısının da çok fazla olduğunu düşünmüyorum zaten çokta bir etkisi yok evi almadan gruptan çıkan organizasyon ücretini almadan çıkar grup sayısı 1 eksilir gruba herhangi bir etkisi olmaz organizasyon ne yansıtacak. Evi aldıktan sonra çıkan kalan borcunu toplu olarak öder kira yardımlarını ödemekten kurtulur kira yardımlarını etkileyeceği 5-6 TL organizasyon toplu para almış vadesi gelmeden orada da yansıtacak bir durum yok yani.

grup arasında olması gereken kira yardımlaşması vade ortasından sonra organizasyonun kasasına gidiyor, bu da bana göre sakıncalı siz nasıl düşünürsünüz bilemem.
    Velhasıl ı kelam diğer yazımda da belirttim benim derdim 3 lira fazla alıyor 5 lira az alıyor değil. vade ortası teslim sisteminde kafa karıştıran sakıncalı durumlar var ortada hesabı yapılmayan normalde tamamen

buna mı kafayı taktın şimdi burda ben sorun göremiyorum,eminevim isterse herkesin parasını peşin verir ve tüm kira yardımını kendisine alır burda caiz olmayan bir durum olmaz.ayrıca sen istersen seni sadece katılımcılara kira yardımı yapılan sistemede koyarlar burda eminevim için bir sıkıntı olmazki.40 kişi varsa son kişi 4. ay alır parayı mesela.benim için burda sorun ortada daire yok ve fiyatlar aşırı oynak.hadi 1. ay çıkan 100.000 liraya daire buldu ama 40. ay çıkan 100.000 liraya aynı daireye alamaz gerçi 100.000 lira için ödeyeceği rakam en fazla 60.000 lira olmalıdır 40 ay boyunca kira yardımı alırsa buda iyi birikim sayılır.

• Zamanında bence incelemiştim ama mantıklı gelmemişti.

Benimde oturduğum semt'in yakınına aynı banka şubesi gibi Emin Evim şubesi açtılar. İçine girince bildiğiniz banka ve faizsiz denmesine rağmen adını kar payı koydukları bir sistemleri var. Bana göre katılım bankalarından hiçbir farkları yok. Katılım bankalarında en azından paranız garanti de ancak bu emin evim de herhangi bir garanti yok.

Böyle banka gibi her yere şube açmaları daha fazla şüpelenmeme sebep oluyor. Ciddi bir gelir var ki banka gibi şube açabiliyorlar.
  • wtwt24 arkadaşım sana göre normal olabilir sen kafaya takmayabilirsin, sonuçta burada katılım bankalarını hatta normal bankaları bile kafaya takmayanlar var çünkü kendine göre fetva veren bir hoca mutlaka buluyorlar, ama herkesin hassasiyeti farklı ben senin fikrine katılmıyorum bu konuda

Demişsin ki emin evim isterse herkesin parasını peşin verir kira yardımlarını kendi alır, öyle bir şey olmaz onun sadece adı kira yardımı olur yani kendini kandırmak olur zira kimse Allahı kandıramaz. Yoksa bu haliyle bankaların, katılım bankalarının yaptığının bu dediğinden hiç bir farkı kalmıyor onlarda sana ev paranı veriyor geri alırken de kar edecekleri şekilde daha fazlasını istiyorlar sende kabul ediyorsun biri aldığı fazla paraya faiz demiş bir diğeri kar payı demiş bir başkası da kira yardımı demiş isimlerinin farklı olması hiçbişeyi değiştirmez. Allahın kuralları kesindir kendine göre eğip bükemezsin, ev veya başka bir şey almanın ticaret yapmanın kuralları yolu yöntemi bellidir eğer senin yöntemin buna uymuyorsa bu iş yanlıştır. Şunu diyemezsin yani ben evimi aldım kira yardımı yapıyorum ama nereye gittiği beni ilgilendirmez ( Buna şöyle bir örnek verebilirim kurban bayramlarında vekaleten kurban diye bir şey var orada kurban parasını verdin takip etmen lazım kurban kesildi mi olması gerektiği gibi dağıtıldı mı yani güvenilir yerlerle yapman lazım bu işi öyle ben parasını verdim oldu yok, eğer bu iş düzgün yapılmazsa kurban farizesini yerine getirmemiş olursun ).
    Emin Evim sana vade ortasında ev paranı veriyor babasının hayrına vermiyor doğal olarak oda kar edecek ben buna karşı değilim ama usulüne göre, örneğin vade ortasında ev alındığında sen ev parasının yarısını vermiş oluyorsun zaten diğer yarısını da Emin Evim verdi eşit paylarla ortak ev almış oluyorsun yani evin yarısı onların yarısı senin evin kira bedeli yaklaşık olarak ne kadar belirlenir 700-800 TL diyelim bunun yarısı 350-400 TL Emin Evimin payı, taksitle birlikte bunu da alırlar sonraki aylarda paylara göre ve evin kira bedelindeki artışa göre taksitler hesaplanır işte o zaman iş usulüne uygun olur. Hem senin için rahat olur acaba yanlış bir iş yaptım mı diye düşünmezsin hemde Emin Evim yine para kazanır.

Birde demişsin ki sen istersen seni sadece katılımcılara kira yardımı yapıldığı sisteme koyarlar ben öyle bir sistem olduğunu hiç duymadım varsa bile tabi ki bahsetmezler çünkü o zaman organizasyon parası haricinde para kazanamıyorlar, zaten vade ortası sistemini bile anlatmıyorlar sen sormadan çünkü ondada çok para kazanmıyorlar. Ayrıca öyle bir sistem varsa bile günümüz şartlarında bunun pekte mantıklı olmadığını herkes anlayabilir sende örneğini 40 ay üzerinden vermişsin zaten 40-50 aydan daha uzun bir vadede hiçbir mantığı kalmaz öyle bir sistemin 40-50 ayda da ev almak ta her babayiğidin harcı değil aylık 3000-4000 TL taksit ödemen lazım. Diğer türlü 100-120 ay girdin 8-10 sene sonra evini alacaksın o zaman sana gelen parayla ev değil karavan alırsın ancak yani caizlik yönünden uygun olabilir ama mantık yönünden hiç uygun bir iş değil.

Yani bu şartlar altında bana göre sıkıntı olmayabileceğini düşündüğüm tek sistem vade ortası sistemi ona da tam olarak karar veremedim daha, zaten ev alma işini bir süre erteledim bakalım Rabbim belki gönül ferahlığıyla girebileceğimiz, herkesin girebileceği bir yol çıkarır önümüze. Bu konu da devletin de eksikleri çok fazla tabi güya Müslüman bir ülkeyiz güya muhafazakar bir Hükümet tarafından yönetiliyoruz yıllardır ama hala ev sahibi olmak isteyen herkesi faize filan bulaşmadan ev sahibi yapacak bir sistem geliştiremediler aksine finans kurumlarını da banka kurallarına dahil edip uygun olabilecek bir sistemi bozdular. halbuki Endonezya, Malezya gibi Müslüman ülkelerde hatta ABD de bile orada yaşayan Müslümanlar için güzel uygulamalar var bunlardan biri de Muşaraka (yani ortaklık ) sistemi bu tarz sistemlerin ülkemizde de uygulanması lazım, merak edenler internetten ayrıntısına bakabilir.

Sende yapıyor musun bilmiyorum ama burada organizasyona katılımcı bulup bundan para kazanan arkadaşlar var tabi ki onların hoşuna gitmeyebilir yazdıklarım ( kesinlikle yaptıkları işe lafım yok bir şeye aracı olup komisyon almakta bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ) Ben insanların yanlış yönlendirilmesine, insanlara yanlış veya eksik bilgi verilmesine karşıyım. Burada bu işi yapan arkadaşlara da büyük iş düşüyor aslında bu durumdan rahatsız olan bir tek ben değilim bir çok kişi benimle aynı fikirde burada, insanlardan aldıkları bu yöndeki tepkileri Emin Evimin Yetkililerinden ulaşabildikleri en üst mercilere kadar anlatmaları lazım bu sistemde insanların içine sinmeyen bir durum var insanları bu işten uzaklaştıran bir durum var deyip bilgilendirmeleri lazım belki olur da çok şikayet ve öneri giderse daha uygun akılda soru işaretleri bırakmayacak bir yöntem bulunabilir.

Herkese hayırlı kandiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: wtwt24

daha önceleri sistemlerini incelemek mümkündü ama şimdi baktım bulamadım, biz sizi arayalım sistemi anlatalım moduna girmişler gibi.

Bu arada forumu çoktandır takip ediyorum ve hemen hemen tamamını okudum senin de konuyla alakalı muhalif mesajların vardı gibi geldi bir bakayım dedim ve ilk sayfa da şu mesajını gördüm daha bunun gibi sadece ilk ve son sayfada birsürü mesajın var, yine söylüyorum olay 3 lira az almışlar 5 lira fazla almışlar meselesi değil gizli kapaklı hesaplarla bu işi götürüyorlar sıkıntı orda seninde bir mesajında dediğin gibi sadece telefonda konuşurken biraz net bilgi veriyorlar ondada seni teke tek yakaladıkları için seninde pek bilgin yoksa kandırıveriyorlar ne olduğunu anlamadan bi bakmışsınki sözleşme yolluyorlar sana imzalaman için.

Yani eskisi gibi olmadıklarının sende farkındaymışsın bu arada ne değişti neden benim yazdıklarıma karşı çıktın anlayamadım. Burada bu sistemle ilgilenen türlü türlü insan var kimi faizi umursamıyor kimi zaten ev sahibi yatırım yapacak bir şey arıyor kimi dini çekincelerinden burada vs. ama bana göre çekiliş sisteminin Emin Evimden başka kimseye faydası yok

faizi umursamayan biri için banka faizleri %1 in altındayken vereceğin toplam parayla bu sistemde 1. ayda ev çıkanın vereceği para aşağı yukarı aynı ama çekilişte 1. çıkmama durumu da var bu durumda her geçen ay kirada oturuyorsan verdiğin kira ve evin fiyatında olacak yükselmelerden dolayı toplam maliyet daha da yüksek olacak zarara gireceksin.

evi olup sadece yatırım yapacak olan kişi nin çekiliş filan uğraşmasına hiç gerek yok yüksek taksit ödeyebiliyorsa vade ortası girer vade sayısını az tutarak 100.000 TL birikim yaparak 200.000 TL lik evi alır kalan borcuda öderken evi kiraya verir taksitlerine katkı yapar

benim gibi dini çekinceleri olanda kafası rahat etmediği için hiçbirine girmez senin yaptığın gibi kendi para biriktirmeye çalışır ( sen ne amaçla yapıyorsun bilemiyorum tabi ama dini sebeplerle yapıyorsan kendini hiç zararda sayma Allah halis niyetle yapılan hiçbirşeyi boşa çıkarmaz mükafatını verir inşallah )

• kardeş bu konuda fetva'yı kimden aldın merak ettim..
    ben konut kredisinin caiz olduğu düşüncesindeyim,bankalar faiz kelimesini kullanarak mundar ediyorlar sistemi.yani eminevim sana daire'yi aldıktan sonra, ister kira yardımı adı altında ister kar payı adı altında istediği farkı alabilir.buna caiz değildir diyen hoca varsa bilmek isterim.caiz olmayan sistemin kendisi zaten, ortada ev yokken seni ev sahibi yapacağız diye kandırıyorlar.
    vadeli altın alımına caiz değildir diye fetva veriliyorsa bu sisteme caizdir diye fetva veremezler.yani sen bu sisteme girdikten sonra kira yardımı olayına takılmana gerek yok.sistem adil değil adil olmayan sistemlerde şüphe vardır her zaman.
  • Yav bu altın günü gibi bişey galiba.

• Olumsuz yorumların çokluğu göze çarpıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tufan35

quote:

Orijinalden alıntı: rmakaay

Emin evimden 200.00 liralık ödeme planını sunmak istiyorum. (Sıfır peşinatla en geç 60. ayda kuranın geldiği ve %20 peşinat ödenerek 120 aylık ödeme sisteminde maksimum 42. ayda kuranın çıkacağı

söylenmiştir.)

Konut Değeri : 200.000

Peşinat tutarı : 40.000

Taksitlenirilecek Tutar : 160.000

Organizasyon Ücreti : 13.570

Toplam Kira Yardımı : 38.688,26 TL (42. aydan sonra 120. aya kadar kira yardımı yapacağıma dair ödeme planı içinde gösterilmişti.)

En geç 60. ayda herkes ev sahibi olacağından geriye kalan 60 aylık kira yardımını kime yapacağım ?

2. sorum : 200 bin lira için 55 bin lira ödediğimde geriye 145 bin lira para kalıyor. ve toplam maaliyet 238.693,11 TL Maaş hesabımın bulunduğu banka normalde 0.87 faizli ev kredisi veriyoruz deyip ama
    maaş müşterilerine indirim olduğunu söylüyor. yani 145 bin lira çektiğimde ödemem 230 - 235 bin civarı bir para yapıyor. Sizce hangisi faiz ?

Teşekkür ederim. (10 gün önce bizzat görüştüğüm eminevim bürosundan aldığım bilgilerdir.)

eminevimde toplamda 238.000 toplam maliyet yazmışsın ama bankadan 145.000 çektiğinde 230,000-235,000 toplam maliyet demişsin o bankaya sor bakalım 238,000 çektiğinde bankaya toplamda kaç ödeyeceksin.olaya burdan bakmak lazım madem mesele faiz değil kıyaslama bankadan 145 değil 238 çektiğinde toplam maliyetine bakıp öyle kıyaslama yap.eminevimde 200.000 çekip 238.000 maliyet yazdılar diyorsan bankadan 200.000 çektiğinde kaç maliyet gösterecekler bence bunla kıyasla farkı gör

iyide arkadaşım eminevime zaten önden 40 bin tl peşinat veriyor ve 15 bin TL de organizyan ücreti veriyor 200-55 = 145 bin TL kalıyor geriyo arkadaşın hesap doğru.

Ben faize falan bulaşmak istemediğimden değil bir ev alacağım ve bu evin en az tutarda komisyon faiz ödeyerek almak istiyorum. Eminevimi araştırmaya başladım ama bankadan daha çok faiz, komisyon, elbirliği bedeli artık ne diyorsa fazla alıyor benim aklıma oyuzden yatmadı

• öncelikle hayırlı akşamlar bu sisteme 2011 yılında girdim ve 2013 eylülünde evimi almak nasip oldu. şimdi 3 taksitim kaldı evin borcu için. bu ay içerisinde araba için girecem nasip olursa.

önceden arac sistemine giripte alan varsa bir kaç sorum olacak.

1-para teslimatı her ayın 20-30 arası yapılıyor. para hesabıma yattıktan sonra kaç gün içinde aracı almam lazım?
    2-ev alırken ev sahibini 2 ay bekletmiştim sistemden gelecek para için ve ben bu süre zarfında evin tapusununu da almıştım. farklı bir ilden arac alacak olursam ben araç sahibine ''arkadaş eminevim parayı her ayın 20-30 u arası veriyor biraz beklermisin''diyemem. bu nasıl çözülecek?

3-araç işi biraz nasip işidir hemen denkgelmez. denk geldiği anda anlaşıp almak lazım. araç bulduğumda para hesabıma olmazsa o aracı alamam. önce satış sonra para mı hesabıma yatacak?

4- kasko zorunlu mu?10 yaşından büyük araçlara kasko pek yapılmıyor.

5- İlk üç ay düşük sonraki aylar yüksek ödesem teslim tarihi beriye gelir mi?

bu konularda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. ev sistemine girdiğimde vade ortası olanı tercih etmiştim.çünkü sadece orgnzsyn ücrteti ödedim. bu araç işinde de vade ortasına gireceğim nasip olursa.

• kesreti K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 180000 bin liralık bir daireyi ele alalım.

Elimizde 120 bin lira nakit var diyelim.

60 bin liralık bir açık var.

Bu açığı emin evim sistemiyle en kısa ne kadar sürede kapatabiliriz ?

Aylık 1600-1700 gibi bir rakam ödeyebilirim.

Ayrıca bu miktar için organizasyon ücreti ne olur ?

Bürolarda çok kafa karışıyor. Siz de biliyorsunuz sanırım cevabınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

Merhaba, 180000 bin liralık bir daireyi ele alalım.

Elimizde 120 bin lira nakit var diyelim.

60 bin liralık bir açık var.

Bu açığı emin evim sistemiyle en kısa ne kadar sürede kapatabiliriz ?

Aylık 1600-1700 gibi bir rakam ödeyebilirim.

Ayrıca bu miktar için organizasyon ücreti ne olur ?

Bürolarda çok kafa karışıyor. Siz de biliyorsunuz sanırım cevabınızı bekliyorum.

değerli abicim kusura bakma biraz geç cevao veriyom.
    öncelikle 180000 tl için 120000 verip almaya değmöez gibime geliyor ama karar sizin. mesala illa 120000 tl yi eminevime neden veresiniz atıyorum illa size acil ev lazımsa 40000 tl peşinat verin 100000 tl için girin 80000 siz de kalsın. böylelikle 180000 üzerinden org ücreti ödemekten kurtulursunuz vede o peşinatınız altın falan sa bozdurmamış olursunuz. bildiğim 3 aydan önce eminevim parayı vermiyor. siz şubeye gidince ( ki beni de referans göstermeyi unutmayın) mesala 40000 tl peşinat ile 100000 tl yi 6 ay sonra alabilmem için kaç kaç ödemem lazım derseniz ona göre hesaplarlar. fakat ilk dediğiniz gibi 180000 için 120000 verirseniz 1600-1700 ödeme ile tahminim 6-8. ay arası alırsınız.bunun için org ücreti 180000 üzerinden alabilirler ki o da 10000 eder nerdeyse fakat peşinatı mutlaka dikkate alırlar eskiden peşinat düşülüp kalan miktar üzerinden alınıyordu fakat son yıllarda değiştiğini zannediyorum. yani eski sistem olsa sizden 60000 tl için 3600 civarı org ücreti almaları lazım. takdir sizin. tabi tl ile de görüşebiliriz. bir düşünün ama net rakamlar mutlaka şubeden verilecektir. siz bir sorun dedğim gibi soru işareti kalırsa yada alternatifleri tartışırız. tabi durumunuzda önemli kişra da mısınız yoksa eviniz varmı bu da etkili . hakkınızda hayırlısı. hayırlı akşamlar

• bankaları dolasiıp 60bin kredi cekse sanırım daha karlı olur
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla org ücreti kalan 60 binden hesaplanır. Zaten 120 bin vermişsin. Yazın buna benzer bi hesaplatma yaptırmıştım kalan paradan hesaplanmıştı. Bi gidip sorun derim şubeye. Burdan net bilgi alamazsın çünkü onlar pc den prgrmla hesaplıyorlar.

• kukaraça kullanıcısına yanıt
    Bu ay basında bende arabaya girdim. Daha öncede eve girmiştim. Nasip olursa ekimde son taksitimi yatırcam. Araçla ilgilide bilgileri öğrenmiş olduk.

• Arkadaşlar birde özellikle İstanbul' dan ev alacaklar için (ki bende Kartal' da oturuyorum) yorum yapıyorum. Bende bu sistemi uzun zamandır araştırıyorum. Tüm sayfaları okudum başka forumlarda da konuyu araştırdım. Kira yardımı yapılması, alınan ek ücretlerin faiz olarak adlandırılmaması vs. gibi konular var. bunlar bir tarafa asıl işin önemli bir kısmı şu. Gerçek başıma gelen bir olayla örneklemek istiyorum.
    2014 yılında şubat ayında ev almak için (İstanbul Kartal Uğurmumcu mahallesinde oturmaktayım) bu sisteme dahil olmayı düşündüm. alacağım ev oturduğum apartmandaydı. ev fiyatı 175.000 TL. 35.000 TL peşin verilecek ve üzeri kredi veya Eminevim sisteminden tamamlanacak. Eminevim sisteminde 120 ay vadeli muhtemelen en geç 48 ayda kura bana çıkacak ve evimi alacaktım. O dönemde yaşadığımız bazı aksiliklerden dolayı ev alma işinden vazgeçmek durumunda kaldım. Şöyle bir durum var ki gönlünüzde ki evi alma ihtimaliniz aslında mantık çerçevesinde çok düşük. Sonuçta biz her 3 yılda bir ev alacak kapasitede bir insan değiliz. Alacağımız evi bir ömür kullanmak zorundayız. Dolayısı ile gönlümüzdeki evi arıyoruz. Neyse biz sisteme dahil olsaydık. Bize çekiliş 48. ayda çıkmış olsaydı buda 4 yıl demektir. Ben 4 yıl sonra o evi 175.000 TL ye almam imkansız olacaktı. Ki şuan o zamanlar alamadığım ev 300.000 TL den satılmakta. Özellikle büyük şehirlerden ev alacak arkadaşlar bu gayrimenkul fiyat artışlarını göz önünde bulundursunlar. eğer bu hesabı yapmazlarsa gerçekten sonunda size kura çıktığında o parayla 4 yıl sonra ihtiyacınız olan evden çoook uzaklarda bir ev almak zorunda kalabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.