Şimdi Ara

EminEvim (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.378
Cevap
46
Favori
369.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeşim benim aldığım eve mutahit dask yaptırmış bu akıllılar da dask yapmış hemde kafalarına göre sana sormadan yapıyorlar senin haberin bile olmuyor hemde sana vereceği paranın içinden kesiyorlar.
    her işleri bu adamların sözleşme ya bu sözleşmende yazıyor mu kontrol et.

Eminevim Şikayetlerifacebook
    Eminevim Şikayetleri
    https://www.facebook.com/EminSikayet

• bu akıllılar ben teslimata giderken bana dask ı vermediler ben sorana kadar da vermediler. hem kafasına göre dask yapıyor hemde tapuda lazım olduğunu bile bile bana vermiyor herşeyi zora soktular. Allahtan mutahit akıllı adam da o halletmiş daskı almış adam tapudan dönmedik yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kredi ile alınan evden hayır mı gelir?

Örneğin banka kredisi alıp %20-%30 fazla ödemek istemiyorsun, ama bu güce sahipsin. Yani her ay 800-1200 tl arası (eminevim de böyle paketler var, 800 veren 100 kişiyi topluyorlar, 1200 verenleri ayrı topluyorlar) verebiliyorsun. Sonra kura çekiliyor, hangi ay kime ev alınacağı belli oluyor.

Yani sana 1.ay da toplanan parayla da ev alınabilir, 95. ayda toplanan parayla da ev alınabilir. Tamamen kura bu. İlk başta ben o adamlara evi vermek istemedim, ama iyi insanlardı. Düşünsene, 100 tane ayrı aile her ay bütçe ayırıyor..
    Nereden biliyorsun hepsinin ödeyebileceğini ?
    Yada adam diyecek ki, "ohoo bana 3 sene sonra ev alınacak, ben beğenmedim bu işi ödemekten vaz geçtim"..

İllaki eminevim e kayıt olmak için bunun garantisini alıyorlardır müşterilerden ama arkanda banka devlet gibi sağlam bir kurum yok böyle işlerde..

Velhasıl eve talip olan öğretmenin söylediğine göre; eminevim 2 ay sonra onlara 150.000 tl ödeme yapacak (ev almaları için, sanırım 150 kişilik bir grup), bende size 100.000 nakit vereyim, üzerini paramı alınca ödeyeyim dedi. Tamam dedik sözleşme yaptık ve sattık...

Yani eminevim gibi birşey var, ama bu tamamen senin karşındaki adama bağlı. Ne kadar güvenilirdir,değildir bilinmez. Biz evi verirken tapuyu tüm para ödenince geçireceğimizi söyledik, ve öyle yaptık. Ama eminevim olayına girerseniz ve girdiğiniz bütçe üzerinde ev almaya kalkarsanız, ya siz müteahhite güveneceksiniz, yada müteahhit size güvenecek :)

Ki böyle birşeyin riskini almaktansa, bankadan kredi çeker, paşa paşa %20-%30 fazla para öderim daha iyi. Aman diyeyim alacam yada satacam derken dolandırılmayın..

EDİT: eminevim den ev alacak müşterilere müteahhitler iyi gözle bakmaz, peşin para isterler ve istediğiniz evi kaçırabilirsiniz.
    2. olarak eminevim de 1. ay ev alınacak şanslı kişiyi düşünsenize ? Ev kendi kendini amorti edecek... Aldığı evi adam kiraya verecek, sisteme vereceği para oraya gidecek.. Ve benim en büyük korkum bu tip adamlar bedavaya (ilk 3-5 ay) içinde evi almayı düşünerek sisteme kaydolup, sonra ödemezse diğerlerine ne olacak" sorusuydu..
    Ve hala bunun bir garantisi yok. Bence insanlarla uğraşıp riske girmeye değmez.. 2 mahalle arkada başka bir ev alıp %30 unu bankaya vermeyi tercih ederdim.. Çok olaylar dönüyor çünkü çok duyuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChevyLacetti -- 21 Ekim 2016; 19:52:41 >

• şu an için sıkıntı yok teslim aşamasında niyetleri anlaşılacak. tabiki istisnalar olabilir gruptan çıkmış kişiler için yerine başka üye arayabilirler oyalama taktiği, benim etrafımda 4kişi teslim aldı herhangi bir sorun olmadı inşallah olmaz.
    bu işe giriş amacımız tabiki faiz korkusu
    bankadan kredi alıp ev almayı bizde biliyoruz üçbuçuk sene önce yüzbin liraya girmiştim. 5 çekilişte çıkmayınca otomatik olarak teslim alıyorsun.
    ha bu çekiliş olayları çok saçma öncelikle şeffaf değil listemde kim var kim yok kimse bilemiyor, torbaya sonradan birilerini koyuyorlar falan sen bilemiyorsun. saçmalığın daniskası yani

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

hocam şöyle söyleyeyim. geçen sene inşaat yaptık kendi arsamıza, dairelerden birini emin evim üyesi birisine sattık.
    Şöyle ki, bildiğim kadarıyla kooperatifler kalktığı için insanlar imece usulü kendi aralarında böyle şeylere yöneliyorlar.

Örneğin banka kredisi alıp %20-%30 fazla ödemek istemiyorsun, ama bu güce sahipsin. Yani her ay 800-1200 tl arası (eminevim de böyle paketler var, 800 veren 100 kişiyi topluyorlar, 1200 verenleri ayrı topluyorlar) verebiliyorsun. Sonra kura çekiliyor, hangi ay kime ev alınacağı belli oluyor.

Yani sana 1.ay da toplanan parayla da ev alınabilir, 95. ayda toplanan parayla da ev alınabilir. Tamamen kura bu. İlk başta ben o adamlara evi vermek istemedim, ama iyi insanlardı. Düşünsene, 100 tane ayrı aile her ay bütçe ayırıyor..
    Nereden biliyorsun hepsinin ödeyebileceğini ?
    Yada adam diyecek ki, "ohoo bana 3 sene sonra ev alınacak, ben beğenmedim bu işi ödemekten vaz geçtim"..

İllaki eminevim e kayıt olmak için bunun garantisini alıyorlardır müşterilerden ama arkanda banka devlet gibi sağlam bir kurum yok böyle işlerde..

Velhasıl eve talip olan öğretmenin söylediğine göre; eminevim 2 ay sonra onlara 150.000 tl ödeme yapacak (ev almaları için, sanırım 150 kişilik bir grup), bende size 100.000 nakit vereyim, üzerini paramı alınca ödeyeyim dedi. Tamam dedik sözleşme yaptık ve sattık...

Yani eminevim gibi birşey var, ama bu tamamen senin karşındaki adama bağlı. Ne kadar güvenilirdir,değildir bilinmez. Biz evi verirken tapuyu tüm para ödenince geçireceğimizi söyledik, ve öyle yaptık. Ama eminevim olayına girerseniz ve girdiğiniz bütçe üzerinde ev almaya kalkarsanız, ya siz müteahhite güveneceksiniz, yada müteahhit size güvenecek :)

Ki böyle birşeyin riskini almaktansa, bankadan kredi çeker, paşa paşa %20-%30 fazla para öderim daha iyi. Aman diyeyim alacam yada satacam derken dolandırılmayın..

EDİT: eminevim den ev alacak müşterilere müteahhitler iyi gözle bakmaz, peşin para isterler ve istediğiniz evi kaçırabilirsiniz.
    2. olarak eminevim de 1. ay ev alınacak şanslı kişiyi düşünsenize ? Ev kendi kendini amorti edecek... Aldığı evi adam kiraya verecek, sisteme vereceği para oraya gidecek.. Ve benim en büyük korkum bu tip adamlar bedavaya (ilk 3-5 ay) içinde evi almayı düşünerek sisteme kaydolup, sonra ödemezse diğerlerine ne olacak" sorusuydu..
    Ve hala bunun bir garantisi yok. Bence insanlarla uğraşıp riske girmeye değmez.. 2 mahalle arkada başka bir ev alıp %30 unu bankaya vermeyi tercih ederdim.. Çok olaylar dönüyor çünkü çok duyuyorum..

sen eminevim sistemini tam anlamamışsın galiba,bankada kredisini ödemeyene ne oluyorsa burda'da o olur.tek farkı üzerine katlamalı faiz binmez.çekilişli sistemde kira yardımı olduğu için adam eve kira ödemek zorunda.vade ortası sistemde taksitler sabit asıl soru buraya vade ortasında parasını alan kişi kalan borcunu ödemezse ne olacak eminevim canın saolsun paran oluncamı öde diyecek yoksa yok arkadaş sana vade farkı koyuyorum bu fark evin fiyatına ulaşırsa evi geri alırımmı diyecek.sonuçta ev ipotekli ve şartlar teslimatta oluşuyor kimse bu konuda paylaşım yapmamış.

• wtwt24 W kullanıcısına yanıt
    hayır evi aldığı gibi oturabiliyor.

bizim sattığımız aile evi aldığı gibi içine girdi oturmaya devam etti. Yani kendi kira masrafından kurtuldu. Eskiden kirası ve eminevim e ödediği taksit vardı, şimdi kira bitti sadece eminevim taksidi kaldı.
    Bilmesem bizzat şahit olmasam bu konuda bu kadar kesin konuşmam. detaylarını bilmiyorum zaten izlenimlerimi söyledim. Eminevim in teslimat şartlarını yukarıda arkadaşlar yazmış, eğer öyleyse gerçekten hiç te matah birşey değil. :)

Ev ipotekli demişsin biz tapuyu direk alan şahsa devrettik? Belkide işi bilmeyen sensin? Yada eminevim çalışanısın :))
    Kişi kalan borcunu ödemezse tabiki evini geri alırım diyecek ne diyecek? Eğer demiyorsa 10 ayrı hisseden yazılırım eminevim e dolandırır kaçarım ?? Yada eminevim fark koyacak, diyecek ki sen taksitlerini geciktiriyorsun 150 bin ödeyecekken senin ev 170 bin oldu diyecek? Ki bankayla ev almaya çalışsaydı o 150binlik ev 160bin olurdu.

Emin ol öyle kurumların faizleri banka faizlerinin 2 katıdır.

Eminevim de cevapsız sorular, yarım yamalak bilgiler var. Bununla birlikte senin gibi eminevimi durduk yere öven insanlar var.

Tüm şartları paylaşsın birisi de görelim o zaman, birebir bu işin içinde olan adamlar var bu konuya yazmışlar, sormadıkça söylemiyorlar vs..

• Bu sistem de benim aklıma takılan en büyük ve cevapsız kalan soru şu oldu.

100 kişilik bir grupta 50.ayda herkes evine geçip oturuyor değil mi?Bunda bir sıkıntı yok.Peki geri kalan 50 ayda biz kime kira yardımı yapıyoruz?

Orijinalden alıntı: termomen

herkes kalan taksidini ödüyor, sonuçta eminevim 50kişiye para bağlamış

Yani kalan 50 ayda eminevime kira yardımı yapıyoruz.

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

hayır evi aldığı gibi oturabiliyor.

bizim sattığımız aile evi aldığı gibi içine girdi oturmaya devam etti. Yani kendi kira masrafından kurtuldu. Eskiden kirası ve eminevim e ödediği taksit vardı, şimdi kira bitti sadece eminevim taksidi kaldı.
    Bilmesem bizzat şahit olmasam bu konuda bu kadar kesin konuşmam. detaylarını bilmiyorum zaten izlenimlerimi söyledim. Eminevim in teslimat şartlarını yukarıda arkadaşlar yazmış, eğer öyleyse gerçekten hiç te matah birşey değil. :)

Ev ipotekli demişsin biz tapuyu direk alan şahsa devrettik? Belkide işi bilmeyen sensin? Yada eminevim çalışanısın :))
    Kişi kalan borcunu ödemezse tabiki evini geri alırım diyecek ne diyecek? Eğer demiyorsa 10 ayrı hisseden yazılırım eminevim e dolandırır kaçarım ?? Yada eminevim fark koyacak, diyecek ki sen taksitlerini geciktiriyorsun 150 bin ödeyecekken senin ev 170 bin oldu diyecek? Ki bankayla ev almaya çalışsaydı o 150binlik ev 160bin olurdu.

Emin ol öyle kurumların faizleri banka faizlerinin 2 katıdır.

Eminevim de cevapsız sorular, yarım yamalak bilgiler var. Bununla birlikte senin gibi eminevimi durduk yere öven insanlar var.

Tüm şartları paylaşsın birisi de görelim o zaman, birebir bu işin içinde olan adamlar var bu konuya yazmışlar, sormadıkça söylemiyorlar vs..

senin gibiler oldukça eminevim daha çok müşteri bulur.konuya muhalif yazdım eminevim'i övdün diyorsun. ben ne yazıyorum sen ne diyorsun tapuyu alan şahsa devretmiş eminevim tapuya ipotek koymadan adama paramı verir.artı bırak para vermeyi evin pazarlığını kendisi yapması lazım.adam tapuyu aldıktan sonra neden ipotek koydursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: RX 480

Bunlar baya bir süredir bu işi yapıyor ama bana alır mısın diye sorsan almam. Güven vermiyor.

Aynen güven vermiyor,faiz yok deniyor başka isimler altında bankalardan daha fazla para alınıyor,sonuçta paradan para kazanılıyor ki bu da bana göre murabahadır.

Eminevim Teslimat Gecikmesi Yaşanıyor!

https://www.facebook.com/EminSikayet/ (=
  • Allaha güvenip girdik haziran ayında...2017 kasım teslimat inşaallah...paramız giderse de kader....bu kadar köklü firmada yıllar içinde elbette olumsuzluklar olacaktır...memnuniyet daha fazla..keşke olmasa ama oluyor işte...Mevlaya teslim olduk girdik..kredi çekmeyeceğimize göre...

Orijinalden alıntı: tutkulu420

Allaha güvenip girdik haziran ayında...2017 kasım teslimat inşaallah...paramız giderse de kader....bu kadar köklü firmada yıllar içinde elbette olumsuzluklar olacaktır...memnuniyet daha fazla..keşke olmasa ama oluyor işte...Mevlaya teslim olduk girdik..kredi çekmeyeceğimize göre...

kaç tl almak için girdiniz sanırım 2017 kasımda teslim alacaksınız ve ne zamandadır taksit ödemeye başladınız
    aylık taksitleriniz ne kadar söyleyebilir misiniz
    Teslimat kasım 2017 inşaallah.

Haziranda girdim hocam..5 ay ödedim...
    2750 ödüyorum ayda...48.000 önden verdim...180.000e girdim..

Sen Onu aralık olarak hesapla ve bütün olayını ona göre ayarla yoksa durduk yere hayal kırıklığı yaşarsın =)

Haziranda girdim hocam..5 ay ödedim...
    2750 ödüyorum ayda...48.000 önden verdim...180.000e girdim..

bir kaç merak ettiğim kısım var hocam cevaplarsanız sevinirim
    180.000 tl yi kasımda alacaksınız dogru anladım degil mi

sizin verdiğiniz kısım önden 48.000 verip ve ayda 2.750tl taksit ödüyoyorsunuz gelecek sene kasım ayına kadar sizin ödediğiniz/ödeyeceğiniz toplam miktar
    kasım ayına kadar 18 taksit ödeyeceksiniz
    yani 2.750*18=49.500tl ediyor ve siz önden de 48.000tl verdim demişsiniz toplamda 97.000tl ediyor

merak ettiğim kısıma
    almak istediğiniz miktar olan 180.000 tl ye mi faiz işletiliyor yoksa 180.000-97.000=83.000 tl ye mi faiz işletiliyor
    bunu bana açıklayabilir misiniz.
    1 sene içerisinde ev almayı düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.