Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (239. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23.702
Cevap
641
Favori
1.805.187
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
173 oy
Giriş
  • bugun fibadaki promosyon blokesini kaldırmayı denedik gorevli bloke yok dedi.Allahtan ykb hemen yanında vardı.orada da sistem gitmişti.bekle bekle 40 dakika kapıda ayakta sırada bekledik.sonra neyse ykb y tasıma talebi olusturuldu vs.ama memur bloke var dedi bu defa gene fibaya gittik aynı akıllı memur evet varmıs dedi.insanlar neden turkceyi anlamaz dinlemez acaba.maas bloke anlamıs adam.maası tasıcam diyorum maas bloke anlıyor.bir de hesaptaki parayı kiraz hesaba baglama cabasında faize..istemiyoruz diyoruz iki defasında da ugrastı.neyse fibadan kurtulduk.3sene evvel fiba en iyi promosyon veren ilk bankaydı belki 475 vermişti.sanırım şimdi de en iyi ykb veriyor 1250 verecek. eft ucretli imis ama bizim eft ile isimiz olmaz.ykb atm de yakın.olmadı cok yakın sube de var sanırım sube hesap acılan sube olmasa dahi maas cekilebiliyor.

Orijinalden alıntı: the_exorcist

Konu güncel değil sanırım Yapı Kredi 1500 lira promosyon veriyor ve internet, telefon, atm'lerden de promosyon ve taşıma başvurusu yapılabildiği yazıyor sitesinde.
    Benim merak ettiğim konu ise sadece başvuru mu yapılıyor bu kanallardan yani imza için tekrardan şubeye çağırıyorlar mı? Babam 66 yaşında ve virüs döneminde bankaya götürmek istemiyorum. İnternetten tamamen halledilse çok iyi olur.
    Bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.
    ykb arttırmış.. haziran -mayıs donemınde pandemı sebebı ıle otomatık yenılendı 850 den

ykb ye talep acsak 1500 e cıkarmaz sanırım

ılla avea turkcell gibi hat tasıma yapmak gerekecek mı

deneyımlemıs varsa makbule gecer
    Aslında bakacak olursaniz 3 sene uzun bir sure ve genelde daha erken tasinma yapiliyor. Bu sebeple toplu vermesininde pek bir onemi kalmiyor ay hesabi yapmak bence daha mantiklı. Bizde ing ve yapi kredi arasinda kaldik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 16 Eylül 2020; 9:34:2 >

Orijinalden alıntı: Quidditch06

Tamamen Yapı Kredi'ye geçtik. Teb'den farkı ödeyip blokeyi kaldırdık. İnternet şubeden başvuru yaptık. Şuan işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Diğer ay Yapı Krediye geçer maaş.

5 adet Otomatik ödeme ve HGS'ye de 100 TL puan gelecek. 6 ay süreli. Şuan için iyi oldu hem herşey tek yerde toplandı.
    Bu işlemi yaptıktan sonra telefona sms onayı veya bildirim geliyor mu?

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Arkadaşlar 1 hafta sonra ALLAH kısmet ederse emeklilik için müracaat edilecek...
    İlk emeklilik müracaatında BANKA ismi belirtilmez ise maaş direk Ziraat Bankasına yatiyormus deniliyor bu Bilgi doğru mu?
    Emekli maaşı için Şu anda en mantıklı, en uygun, en kazançlı hangi banka? SGK da emeklilik işlemleri yaparken hangi bankayı yazalım? (Promosyon vs)
    Otomatik fatura ödeme talimatı, kredi kartı alma zorunluluğu, ekşi maaş avansı açtırmak vb zorunlulukları şart koşmadan Sadece ve Sadece 3 yıl o bankada kalma taahhütü ile anlaşılabilecek BANKA var mı?
    Saygılarımla 👍
    Fikir beyan edecek bilgi sahibi olan kimse yok mu arkadaşlar?
    Garanti Bankası tercih edelim mi??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar 1 hafta sonra ALLAH kısmet ederse emeklilik için müracaat edilecek...
    İlk emeklilik müracaatında BANKA ismi belirtilmez ise maaş direk Ziraat Bankasına yatiyormus deniliyor bu Bilgi doğru mu?
    Emekli maaşı için Şu anda en mantıklı, en uygun, en kazançlı hangi banka? SGK da emeklilik işlemleri yaparken hangi bankayı yazalım? (Promosyon vs)
    Otomatik fatura ödeme talimatı, kredi kartı alma zorunluluğu, ekşi maaş avansı açtırmak vb zorunlulukları şart koşmadan Sadece ve Sadece 3 yıl o bankada kalma taahhütü ile anlaşılabilecek BANKA var mı?
    Saygılarımla 👍
    İlk yatan banka her ay değişiyor sırayla, şuan en avantajlı yapı kredi herhangi bir koşulda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 16 Eylül 2020; 14:43:56 >
    Amd FX 8350@5Ghz Sapphire 3GB HD 7950 Oc Vapor-X Gddr5 384 Bit Asus Crosshaır V Formula-Z Seageta 2tb Barracuda 64MB 7200Rpm Samsung 120gb 840 Evo GSKILL 16GB (2X8GB) DDR3 2000 Mhz FSP Aurum Pro Gold 1200w Corsair H110 Corsair 760T Asus ML238H 23" 1920 x 1080 2ms Logitech G430 7 1 Dolby Headset
  • Garanti bankası en başından beri istemediğimi belirttiğim halde BONYS KREDİ KARTIM hazırmış diye 2. Kez aradı.

Herseferinde benim bir talebim yok. Emekli maaş müşterisi olurken şart değildi dediniz dedim.

Neyse bu vesileyle duyuyorum bazı şirket maaş müşterilerine daha fazla ayrıcalık veriyorsunuz mesela eft ücretsiz vs gibi. Kem küm siz emeklilere yok deniliyor.

Sanırım bende param olsaydı hemen aldığım parakarta yatan 125TL ve 875TL 3 yıllık sgk emekli promosyonunu iade sxeceğiö. Blokem kalkınca artık Yapı kredi bankası en azından havale ücreti vermeden bankamatikler ile uğraşmadan EnPara hesabıma aktarır. Tüm işlemleri ücretsiz yapmaya devam ederim.

Yapı kredi de eksik bulduğum kendimce
    eft ücreti alınması
    Eğer otomatik ödeme verirsek kredi kartıyla ödemeye bellli bir ücret alıyor.

Bunlar sebepli uzak duruyordum zaten.

Ama garantiyide sevemedim. Tek iyi kısmı maaş zaten 2bin TL altı ama bankamatikten küsurat hariç direkt vermesi. Ama bankamatik hiç sevmem.

Gsm telefonlarında operatör değişikliği numara taşıma yapar gibi olucak ama acemi emekli olunca öğreneceğiz işin püflerini.

Belki 23 ünde maaşım garanti ye ve 24 ünde validenin maaşı TEB e yattıktan sonra 2sini gidip taşıyacağız ya yapıkredi yada başka bir alternatif cazip gelirse

Herhangi bir ekonomik ilişkiye taraf olan kişilerin asimetrik bilgiye sahip olmaları, bir başka deyişle bir tarafın bildiğini karşı tarafın bilmemesi ya da yeteri kadar bilmemesi, iki ayrı sonuca neden oluyor. Bunlardan biri, ters seçim diğeri ahlaki tehlikedir. Ters seçim, yatırımcıların yanlış bilgilenmeleriyle yanlış tercihlerin ortaya çıkması ve fiyatlamaların daha da bozulması. Ahlaki tehlike ise kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir.
    - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008 "Salomina Kashish"

• quote:

Fikir beyan edecek bilgi sahibi olan kimse yok mu arkadaşlar?
    Garanti Bankası tercih edelim mi??

Alıntıları Göster
    Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun
    Ben 2008 de emekli olduğumda sgk ilk emekli maaşımın ziraate yatırılacağını söylemişti, tabi o yıllarda promosyon yoktu...2008 den 2020/03 e kadar ziraatten aldım.
    mart ayında akbanka geçiş yaptığımda, 12 yıl boyunca her ay 5 gün geç maaş almış olduğumu öğrendim. Sgk nın kamu bankaları ile anlaşması gereği diğer bankalarda ayın 1 inde ödenen emekli maaşları kamu bankalarında ayın 5 inde ödeniyormuş.
    Şayet ilk maaş için seçim hakkınız varsa maaş alacağınız banka seçimini yapın.
    Forumu biraz geriye dönük okursanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
    Kişiye göre banka seçeneği değişebilir.
    Aylık ücretsiz eft sayısı, ücretsiz kredi kartı seçeneği, promosyon miktarı, ilave sunumlar için ek şart istemeleri vs.

ben, mart ayında geçiş yaptığım ve 1000 tl promosyon aldığım akbankın ücretsiz eft sayısını azaltması ve ücretsiz dedikleri axess kredi kartını teslim almaya gittiğimde imzalatacakları formda yıllık aidatlı olduğunu görmemle imzalamamam ve karttan vazgeçmemle bankaya güvenim azaldığından 31 ağustosta 861 tl promosyon iadesi yapıp blokeyi kaldırtıp aynı gün iş bankasına geçiş yaptım. iş bankası 1 ekimde maaşımın ödenmesi ile birlikte 1000 tl promosyon yatırıp, kredi kartıma da 100 maxi puan tanımlayacak.
    maximum kredi kartı yıllık aidatı yok
    ücretsiz eft var
    fatura talimatı verme zorunluluğu yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun
    Ben 2008 de emekli olduğumda sgk ilk emekli maaşımın ziraate yatırılacağını söylemişti, tabi o yıllarda promosyon yoktu...2008 den 2020/03 e kadar ziraatten aldım.
    mart ayında akbanka geçiş yaptığımda, 12 yıl boyunca her ay 5 gün geç maaş almış olduğumu öğrendim. Sgk nın kamu bankaları ile anlaşması gereği diğer bankalarda ayın 1 inde ödenen emekli maaşları kamu bankalarında ayın 5 inde ödeniyormuş.
    Şayet ilk maaş için seçim hakkınız varsa maaş alacağınız banka seçimini yapın.
    Forumu biraz geriye dönük okursanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
    Kişiye göre banka seçeneği değişebilir.
    Aylık ücretsiz eft sayısı, ücretsiz kredi kartı seçeneği, promosyon miktarı, ilave sunumlar için ek şart istemeleri vs.

ben, mart ayında geçiş yaptığım ve 1000 tl promosyon aldığım akbankın ücretsiz eft sayısını azaltması ve ücretsiz dedikleri axess kredi kartını teslim almaya gittiğimde imzalatacakları formda yıllık aidatlı olduğunu görmemle imzalamamam ve karttan vazgeçmemle bankaya güvenim azaldığından 31 ağustosta 861 tl promosyon iadesi yapıp blokeyi kaldırtıp aynı gün iş bankasına geçiş yaptım. iş bankası 1 ekimde maaşımın ödenmesi ile birlikte 1000 tl promosyon yatırıp, kredi kartıma da 100 maxi puan tanımlayacak.
    maximum kredi kartı yıllık aidatı yok
    ücretsiz eft var
    fatura talimatı verme zorunluluğu yok

Alıntıları Göster
    İlginiz için teşekkür ederim 👍
    Bugün GARANTİ ye nedir, nasıl oluyor bir sorayım diye girdim...
    Memur dinledi, 1 hafta sonra madem emekli olacaksınız tekrar şubeye gelmeyin, hazır şu anda buradayken vadesiz hesap açalım ,tek şart 3 yıllık taahhüt vermeniz vs
    Deyince kredi kartı istemiyorum, kredi kartı istemesem de gelir mi diye sordum? Maalesef evet ama bizim dışımızda hangi bankaya gidersen git zaten kredi kartı mecburen gelecek dedi...
    Ekşi avans mecburen açılacak mı diye sordum hayır dedi...
    Maaşınız yattıktan 3-5 gün sonra promosyon da yatar dedi...
    Velhasıl kelam hesabı açtık bugün...
    İnşaallah hayırlı olur 🙏

• quote:

Memur dinledi, 1 hafta sonra madem emekli olacaksınız tekrar şubeye gelmeyin, hazır şu anda buradayken vadesiz hesap açalım ,tek şart 3 yıllık taahhüt vermeniz vs
    Deyince kredi kartı istemiyorum, kredi kartı istemesem de gelir mi diye sordum? Maalesef evet ama bizim dışımızda hangi bankaya gidersen git zaten kredi kartı mecburen gelecek dedi...
    İnşaallah hayırlı olur 🙏

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarıyla kredi kartı alma zorunluluğu yok ama bankalar sanki zorunluymuş gibi anlatıyorlar ve müşterilerde almak durumunda kalıyor. mart ayında akbanka geçiş yaptıktan bir kaç hafta sonra bi işlem için gittiğimde memur kredi karttan konu açtı, ben özellikle yıllık aidatı konusunda bilgi aldım ve ısrarla olmadığını belirtince kart başvurusu yaptı. bankadan çıktım 15 dk geçmeden kartınz onaylandı en yakın şubeden teslim alabilirsiniz şeklinde sms geldi. kart teslim almadan tekrar teyit etmek için 444 lü numaradan müşteri hizmetlerini arayıp bilgi aldım, aynı şekilde axess kredi kartın maaş müşterilerine ücretsiz olduğunu söylendi. Bunun üzerine çarşı dönüşünde kredi kartı almak için şubeye uğradım. Ancak kart teslim tutanağını inceleyince yıllık aidatı olduğu yazılıydı, imzalamadım ve orada görevli ile tartıştım..hem banka görevlisince hem de müşteri hizmetleri tarafından ücretsiz söylenmesine rağmen bu ne? dedim... daha sonra mt yi tekrar aradım ve durumu sordum. Neymiş kart ücreti geldiği tahakkuk ettiği zaman bankaya itiraz etmem halinde karta puan yüklemesi yapacaklarmış...laf cambazlığınca on numara... durum hakkında hem akbanka mail attım hem de şikayet var sitesine konu açtım ama bu konuyla ilgili banka tarafından bir kez dahi aranmadım ve sorularıma da cevap verilmedi.
    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

• quote:

İnşaallah hayırlı olur 🙏

Alıntıları Göster
    Yapı kredi neden açmadınız daha avantajlı?
    Onlarda şubeye gitmeden oluyor,herhangi bir şart yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 17 Eylül 2020; 13:16:13 >
    Amd FX 8350@5Ghz Sapphire 3GB HD 7950 Oc Vapor-X Gddr5 384 Bit Asus Crosshaır V Formula-Z Seageta 2tb Barracuda 64MB 7200Rpm Samsung 120gb 840 Evo GSKILL 16GB (2X8GB) DDR3 2000 Mhz FSP Aurum Pro Gold 1200w Corsair H110 Corsair 760T Asus ML238H 23" 1920 x 1080 2ms Logitech G430 7 1 Dolby Headset

• quote:

Orijinalden alıntı: NewsTR

Yapı kredi neden açmadınız daha avantajlı?
    Onlarda şubeye gitmeden oluyor,herhangi bir şart yok.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla hem Yapı Kredi hem de Garanti 1.000 TL veriyorlar (1500 TL maaş) yanılıyor muyum?
    Başka avantaj varsa lütfen paylaşır mısınız?
    Saygılarımla

Bildiğim kadarıyla hem Yapı Kredi hem de Garanti 1.000 TL veriyorlar (1500 TL maaş) yanılıyor muyum?
    Başka avantaj varsa lütfen paylaşır mısınız?
    Saygılarımla

Alıntıları Göster
    Garanti
    1.500 TL'ye kadar 800 TL
    1.500-2.500 TL 1.000 TL

Yapı Kredi
    1500 TL'ye kadar 1.000 TL
    1500 TL-2500 TL 1.250 TL
    2500 TL'nin üzerindeyse 1.500 TL nakit promosyon ödenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 17 Eylül 2020; 20:45:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewsTR

Garanti
    1.500 TL'ye kadar 800 TL
    1.500-2.500 TL 1.000 TL

Yapı Kredi
    1500 TL'ye kadar 1.000 TL
    1500 TL-2500 TL 1.250 TL
    2500 TL'nin üzerindeyse 1.500 TL nakit promosyon ödenir.

Alıntıları Göster
    Hadi ya 😪
    250 TL gitti göz göre göre 😬
    Acaba yapı kredi de otomatik ödeme talimatı, ekşi avans vb şartlar var mıdır?
    Garanti de bu tür dayatma olmadığı için oraya müracaat etmiştim açıkçası...

Hadi ya 😪
    250 TL gitti göz göre göre 😬
    Acaba yapı kredi de otomatik ödeme talimatı, ekşi avans vb şartlar var mıdır?
    Garanti de bu tür dayatma olmadığı için oraya müracaat etmiştim açıkçası...

Alıntıları Göster
    Yapı Kredi hiç bir şart istemiyor, siz daha yeni almayacakmısınız maaş, değiştirirsiniz garanti de hesap açtınız diye bir şey olmaz.

Maaşınız şuan e devlet sisteminde görüyor ise banka değişikliği yapın yapı kredi olarak daha sonra mobil uygulamadan müşteri olun yada en yakın şubeye gidip açın.
    www.turkiye.gov.tr
    4A Banka ve Adres Değişikliği
    https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 17 Eylül 2020; 21:55:59 >

• NewsTR kullanıcısına yanıt
    Yapi Kredi ile uygulamadan hesap acilmiyor bende hata veriyor. Siz nasil tasidiniz

Orijinalden alıntı: Stereo Palma

Yapi Kredi ile uygulamadan hesap acilmiyor bende hata veriyor. Siz nasil tasidiniz
    Bizim hesap zaten vardı, uygulamada ne hatası veriyor açılıyor sıfırdan?
    Ayrıca müşteri hizmetleri de alıyor emekli maaşı başvurularını.

• NewsTR kullanıcısına yanıt
    Telefon no ve TC kimlik girince sms geliyor, smsi girince bu hatayı veriyor. Hayır biz daha önce şubeye gittik o günü bireysel müşteri hizmetleri yarın gelin (bloke henüz kalkmamışti) hesabı açar taşırız dedi o günü hesabı açsa biz taşırdık netten. Artık bu işten ne gibi bir çıkarı var bilmiyorum ama Yapı Kredi şube çok uzak kalıyor bize.

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 17 Eylül 2020; 22:5:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stereo Palma

Telefon no ve TC kimlik girince sms geliyor, smsi girince bu hatayı veriyor. Hayır biz daha önce şubeye gittik o günü bireysel müşteri hizmetleri yarın gelin (bloke henüz kalkmamışti) hesabı açar taşırız dedi o günü hesabı açsa biz taşırdık netten. Artık bu işten ne gibi bir çıkarı var bilmiyorum ama Yapı Kredi şube çok uzak kalıyor bize.

Hocam muhtemelen şubede yarım kaldığı için başvuru böyle yapıyor.
    Müşteri hizmetleri ile görüşün belki onlar alabilir başvuru.

• Stereo Palma kullanıcısına yanıt
    Yapı kredi bankası Müşteri Hizmetlerini telefonla ararsanız şubeye gitmeden yapılabiliyor(muş)

Ben bilgi almak için aradım hemen taşıyalım dediler. Bende maaş yatmadan blokajı kaldıramam dedim. Maaş yatıp garanti den blokeyi kaldırabilirsem çabucak ancak o zaman taşırız dedim. Hatta validem içinde bilgi almak istedim onu telefona verin işleme devam edelim dahi dedi.

Yalniz ben yapıkredi vip hattını aradım telefonla sesli bankacılığa aşina değilim müşteri hizmetlerine ağlamak zulüm oldu. Ne dediysem aşamadım sesli sistemi. Çok cebelleştim ;) eskiden vip hat direkt temsilcim çıkardı.

Herhangi bir ekonomik ilişkiye taraf olan kişilerin asimetrik bilgiye sahip olmaları, bir başka deyişle bir tarafın bildiğini karşı tarafın bilmemesi ya da yeteri kadar bilmemesi, iki ayrı sonuca neden oluyor. Bunlardan biri, ters seçim diğeri ahlaki tehlikedir. Ters seçim, yatırımcıların yanlış bilgilenmeleriyle yanlış tercihlerin ortaya çıkması ve fiyatlamaların daha da bozulması. Ahlaki tehlike ise kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir.
    - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008 "Salomina Kashish"
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.