Şimdi Ara

Elimde sabit disk var nasıl bölerim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Vatan bilgisayardan 500 gb hdd alacağım.üzerine win7 64 bit ultimate yükleyeceğim.480 gb c:,20 gb d: olarak bölmek istiyorum.nasıl yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

denetim masası/yönetimsel araçlar/bilgisayar yönetimi/depolama /disk yönetimi c sürücüsünün üzerine sağtıklayın bölümü küçült seçeneği var oradan ayırma yapabilirsin.

Senin bu dediğin windows kurulu pc de oluyor.Ben windows u ilk kez yüklerken nasıl yapacağım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

Vatan bilgisayardan 500 gb hdd alacağım.üzerine win7 64 bit ultimate yükleyeceğim.480 gb c:,20 gb d: olarak bölmek istiyorum.nasıl yapabilirim?

Selam
    Windows 7 için 20 GB alan çok az kardeş! Özellikle alan açısından 64-Bitte çok sorun yaşarsın!
    Minimum Windows 7 kurulum alanı 30 GB olması gerektiğini hatırlatırım.

Win7 10 GB'ye de kurulur ama modifiye usulü ile fakirleştirilmiş sistem ve birkaç küçük programlarla sadece gözatmak için kullanılabilir. Başka da bir işe yaramaz.

HDD'yi kurarken Bölmek için KEREM04283 arkadaşın yazdığı yol ile yapabilirsiniz. Tam 30 GB düşünüyorsanız, 32280 yazın ve 30 GB alan ayrırarak kuruluma başlayın.
    Kolay gelsin..

• format atıyor gibi yani format cd si ile yapabilirsin.

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Vatan bilgisayardan 500 gb hdd alacağım.üzerine win7 64 bit ultimate yükleyeceğim.480 gb c:,20 gb d: olarak bölmek istiyorum.nasıl yapabilirim?

Selam
    Windows 7 için 20 GB alan çok az kardeş! Özellikle alan açısından 64-Bitte çok sorun yaşarsın!
    Minimum Windows 7 kurulum alanı 30 GB olması gerektiğini hatırlatırım.

Win7 10 GB'ye de kurulur ama modifiye usulü ile fakirleştirilmiş sistem ve birkaç küçük programlarla sadece gözatmak için kullanılabilir. Başka da bir işe yaramaz.

HDD'yi kurarken Bölmek için KEREM04283 arkadaşın yazdığı yol ile yapabilirsiniz. Tam 30 GB düşünüyorsanız, 32280 yazın ve 30 GB alan ayrırarak kuruluma başlayın.
    Kolay gelsin..

Cevaplarınız için teşekkürler.sizin bu yazdığınız miktar diskin kapasitesini oluşturmak için mi geçerli yoksa windows un kurulumu için ayırmak istediğimiz miktar mı?söylediğinize göre 500 gb değil 460 olarak gözüküyormuş.o zaman c yi 440 gb,d yi 20 gb yedek olarak kullanmak için 440000 mb ve 20000 mb olarak yazmam gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 25 Aralık 2011; 18:31:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 465 gb olarak gözüküyor harddisk. ama c alanı için bölme yaparken mb cinsinden rakam girmeni ister bilgisayar. 440 gb olmasını istiyorsan 440x1.024=450560 mb olarak girmen gerekir.
    Ayrıca C sürücüsü 440 gb ne işe yarayacak merak ettim. yüzlerce oyun mu kuracaksın ?

65 gb C 400 gb D sürücüsü şeklinde olması gayet ideal 4-5 oyun 10-15 program kurulacak bilgisayar için. filmleri C sürücüsüne yedeklemeyi düşünüyorsan o başka tabi

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

465 gb olarak gözüküyor harddisk. ama c alanı için bölme yaparken mb cinsinden rakam girmeni ister bilgisayar. 440 gb olmasını istiyorsan 440x1.024=450560 mb olarak girmen gerekir.
    Ayrıca C sürücüsü 440 gb ne işe yarayacak merak ettim. yüzlerce oyun mu kuracaksın ?

65 gb C 400 gb D sürücüsü şeklinde olması gayet ideal 4-5 oyun 10-15 program kurulacak bilgisayar için. filmleri C sürücüsüne yedeklemeyi düşünüyorsan o başka tabi

Aslında haklısın.ama fazla gb göz çıkarmaz:D windows u c ye kuracağım d yi yedek olarak kullanacağım.içine driver,setup dosyaları atarım diye düşünüyorum.sence diski senin önerdiğin şekilde mi böleyim?c ye de sık oynadığım oyunları kurarım diye düşünüyorum.mesele mw2,black ops,cod united offensive gibi daha çok orjinal oyunlarım var.onların hep yüklü olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 25 Aralık 2011; 21:22:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

465 gb olarak gözüküyor harddisk. ama c alanı için bölme yaparken mb cinsinden rakam girmeni ister bilgisayar. 440 gb olmasını istiyorsan 440x1.024=450560 mb olarak girmen gerekir.

Aslında haklısın.ama fazla gb göz çıkarmaz:D windows u c ye kuracağım d yi yedek olarak kullanacağım.içine driver,setup dosyaları atarım diye düşünüyorum.sence diski senin önerdiğin şekilde mi böleyim?c ye de sık oynadığım oyunları kurarım diye düşünüyorum.mesele mw2,black ops,cod united offensive gibi daha çok orjinal oyunlarım var.onların hep yüklü olması lazım.

bahsettiğin oyunları oynamadım ben sen daha önce kurmuşsundur kac gb yer kapladıklarını bilirsin. oyunlar haricinde her bilgisayarda kurulu olan programlar ile birlikte windows 17-18 gb yer kaplıyor. buna oyunlarıda ekle ona göre hesapla ne yaptığını + üzerine % 10 boşluk payı ekle. filmleri ,müzikleri resimleri, oyun kurulum dosyalarınıda D sürücüsüne atarsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.