Şimdi Ara

WD 2 Tb hdd aldım ama biçimlendirme yapamıyorum, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen açılan electroworld den aldım 180 tl ye ama bir türlü biçimlendirme yapamıyorum cihaza, açamıyorum da, açmak istediğim de biçimlendirme yap diyor, biçimlendir diyorum bitirilemedi diyor, ne yapıcam şimdi ben*

• Bende 2TB WD'de, format sorunu yaşadım ki I/O error bile vardı. Alttaki linkden yazdığıma bakabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44161595/tm.htm
  • Ben incehesap.com'dan peş peşe 2 tane aldım ve sıfır olmasına rağmen aynı sorunu yaşadım format yemedi. En sonunda iadesini istedik.
  • Tam da almak üzereyken bu sorun kada karıştırdı hımm..
  • 1 tb lıklarda hiç böyle bir sorun yok. ilginç açıkçası .
  • quote:

Tam da almak üzereyken bu sorun kada karıştırdı hımm..

Western Digital hard disklerini gönül rahatlığıyla satın almanızı tavsiye ederim. Fakat uygun firmadan alın. Yoksa benim gibi 2TB lik hard diski geriye iade etmek ile uğraşırsınız. Bazı firmalar hassas diskleri sadece plastik poşet ile gönderir iken kargoda zarar görme ihtimalleri oluyor. Fakat bazı firmalar ise hard diskleri hem hava baloncuklu plastik poşetlere epey sarıyor hem de ardından firmalarına ait minik bir karton kutuya yerleştirerek gönderiyorlar. Bu şekilde sağlam bir paketlemeden sonra en azından kargo sürecinde olabilecek hasarlardan tüketiciler kurtuluyor. Çok ender diğer teknik sorunlar; şanslı kişilere denk geliyor. WD, benim için vazgeçilmez ki tüm Caviar Green modellerimi, sata docking station ile sorunsuz kullanıyorum. Fakat şans bu yana benim de başım, yeni aldığım 1.5TB diski ile yandı. Yaklaşık 60 saat süren Bad block testi bile yaptım ve hiç sorun çıkmamıştı. Ama 4 gün sonra içine attığım her datanın bozulduğunu fark edip de; Tonla kıymetli verimi kaybettikten sonra acilen diski firmasına iade ettim.
     WD 2 Tb hdd aldım ama biçimlendirme yapamıyorum, yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerscape -- 20 Mart 2011; 18:08:02 >

• Bizde vatan dan arkadaşa 2tb caviar green denen diskten aldık. akşam taktık. baya bi film kopyaladık. Sabah arkadaş açmış disk görünmüyordu. ne yaptıysak olmadı. Disk uçmuştu. garantiye gönderecekti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 tb hdd tavsiyesi lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben yeni thermaltake duet docking statin bir de 2tb wd hdd aldım. Benim de harddiskimi tnaımadı alet ama internette araştırarak sorunumu çözdüm. Sizin yaşadığınız sorunlar da benim yaşadığım gibi yada benzer ve çözülebilir sorunlar olabilir. Google, bloglar ve forumlar bunun için var.

Denetim masasından bilgisayar yönetimine ordan da disk yönetimine geldiğinizde muhtemelen diskiniz orada yer laıyor olur. Önce birim oluşturun ve biçimlendirin. Büyük ihtimalle harddiskinizi artık görür. Jumper kullanarak harddiskini tnaıtmayı başaranlar olmuş ama ben bu şekilde çözünce jumper deneme gereği duymadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inishmore

Ben yeni thermaltake duet docking statin bir de 2tb wd hdd aldım. Benim de harddiskimi tnaımadı alet ama internette araştırarak sorunumu çözdüm. Sizin yaşadığınız sorunlar da benim yaşadığım gibi yada benzer ve çözülebilir sorunlar olabilir. Google, bloglar ve forumlar bunun için var.

Denetim masasından bilgisayar yönetimine ordan da disk yönetimine geldiğinizde muhtemelen diskiniz orada yer laıyor olur. Önce birim oluşturun ve biçimlendirin. Büyük ihtimalle harddiskinizi artık görür. Jumper kullanarak harddiskini tnaıtmayı başaranlar olmuş ama ben bu şekilde çözünce jumper deneme gereği duymadım.

Bana diyorsunuz sanırım. dediklerinizi yaptık zaten. disk yönetiminde de görünmedi. anakart üzerinde farklı yerlere taktık olmadı. hatta bütün harddisklerin anakart bağlantısını çıkarıp sadece o harddisk takılı iken format atmayı denedim, harddisk bulunamadı dedi format atarkende. Yani akşam sapasağlam çalışan disk sabah pc açıldığında bozulmuştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.