Şimdi Ara

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
14
Favori
17.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doguda kimse fatura ödemiyor sagolsun bizler varız
  • demin baktım kk bedeli diye 7 küsür tl kesmişler. osmangazi EDAŞ yazıyor. şimdi dilekçeyi gidip elektirik dağıtım şeysine verdiğimde red cevabı geliyormuş büyük ihtimal. ardındanda tüketici hakları heyetine başvurup yapacağım. bakalım nasıl sonuçlanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

demin baktım kk bedeli diye 7 küsür tl kesmişler. osmangazi EDAŞ yazıyor. şimdi dilekçeyi gidip elektirik dağıtım şeysine verdiğimde red cevabı geliyormuş büyük ihtimal. ardındanda tüketici hakları heyetine başvurup yapacağım. bakalım nasıl sonuçlanacak.

EDAŞ --TEDAŞ herne haltsa bunların adı, onlara yazacagımız dilekçe örnegi varmı ?
  • direk fatura sahibinin mi gitmesi lazım yoksa ben babamın adına başvuru yapabilir miyim? geçen ki fatura'da 8.96 tl yazıyordu bu kaçak kullanım bedeli gelmiş hemen başvuru yapıyorum teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

Şimdi çoğu ilin elektrik dağıtım şirketi özel ve isimleri farklı. O yüzden sabir bir isim kullanmayacağım.
    İlinizdeki/bölgenizde ki elektrik dağıtım şirketine K.K kesintisi hakkında talepte bulunacaksınız. Dilekçeler aynı kalıp üzerine yazılır,

bilmem ne elektrik dağıtım şirketine.. faturamda bulunan K.K giderini ödemek zorunda olmadığım için sözü geçen kesintinin yasalar dahilinde olmak üzere, son fatura kesim tarihinden itibaren son 2 yılın bedelinin ödenmesini arz ederim.Gibi.

Başı sonu aynıdır aradaki cümle değişir o yüzden uygun bir cümle oluşturalım şirkete verelim.

Cevap muhtemelen olumsuz olacaktır o yüzden gelen cevabı -ki mutlaka cevap gelmeli- yanımıza alıp tüketici hakem heyetine başvuruda bulunuyoruz. Dilekçe tipi yine aynı ama isterseniz oradan yardım alarak da yazabilirsiniz sonuçta hakem heyeti bizim tarafımızda olacaktır. Hatta oradakiler bile itiraz edebilir bu kesintiye. Bunları yaptıktan sonra prosedürü takip edersiniz. Bu şekilde davranan kullanıcı sayısı arttığında baskı artacaktır.

Kısacası bu işler böyle başlar daha sonra haberlerde yer alır bir müddet sonra tv kanallarına taşınır. Derken meclise kadar çıkar. Çok hayali gibi görünebilir o sizin bakış açınıza bağlı.

1-2 gün uğraşsan ne kaybedebilirsin ki.

arkadaş doğru diyo yapmak lazım ben bizimkilere söyleyeyim uğraşsınlar malüm biz askere gidicez orda gel bakim sen ne işler çevirmişsinler demesinler

• En kısa zamanda dilekçemizi yazıp vereceğiz lütfen herkes versin ben kimsenin elektrik borcunu ödemek zorunda değilim ben hayrımı başka yerlerde başka şekillerde veriyorum zaten

Dilekçe örneği varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • Daha önce de bu mevzu kaçak elektrik konusunda birkaç mesajla arada kaynamıştı, konu olarak açılması iyi olmuş, açıkçası ben de uğraşmayı düşünüyor(d)um. Sorum olacak dilekçe ile hak iddia edebilmek için tüm faturaların olması mı gerekiyor? Mesela 2 yıllık geri ödeme için son 24 ayın faturaları? Fatura değil de dekont versek nasıl olacak? Sonuçta borçlar alacaklar elektriği adına kayıtlı kişiler hakkında bilgiler fln adamların sunucularında bilgisayarlarında tutuluyordur tüm bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Aralık 2011; 23:39:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Üstü Kalsın

Hakkari ne parlak değilmi

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!!

Aga bu nedir :?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

Sindi soyle bisi aklima geldi.itiraz ettik kazandik para ger odendi bi daha odemiyomuyuz? Yoksa gelmeye devam mi ediyo

tahminimce yine gelir.

bankalar kredi kartı için aylık aidat alıyolarda pederden 30 yada 20 tl yıllık bu ücret 2 sene önce tüketici haklarına verdi peder kazandı geçen sene yine kestiler yine tüketici haklarına söyledi yine kazandı bu seneyi bekliyoruz
  • Birkaç gün ödemeyi geçiktirirsek hemen kesilip ardından açtırmak için 15 tl mi ne açtırma parası alan şerefliler kaçak kullananlara hiçbirşey yapmıyor oh ne ala memleket anasını.
  • Elektrik Faturası 150 TL den aşağı gelmediği için fark etmedim.

Dar gelirliliğin alemi yok! Kaçak kullanımı da ödeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

Elektrik Faturası 150 TL den aşağı gelmediği için fark etmedim.

Dar gelirliliğin alemi yok! Kaçak kullanımı da ödeyin.

Senin gibiler olursa
    Bu ulkenin hali harap..
  • Elektrik şirketine dilekçe yazıp yollayan kaç kişi var şuana kadar en azından ilerleme kaydeden biri varsa bizde yapalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Elektrik şirketine dilekçe yazıp yollayan kaç kişi var şuana kadar en azından ilerleme kaydeden biri varsa bizde yapalım.

Ben yazıp götürecem.
  • mesajim bulunsun bilgisayara geçince okuyacağım..
  • 5 sene önce van da askerlik yaptım. adamların elektrik faturası nedir haberi yok. fatura falan geldiği yok hiçbirine. o adamların kaçak elektriğini biz ödemeye mecbur muyuz ? bende itiraz edicem. bilgilendirme için saol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

anneme sordum.. elimizde 10 senelik fatura var.. bakalım..

geçmiş 2 yıllık süreç için iade talebi yapılabiliyor şeklinde açıklama yapmıştı tüketiciyi koruma derneği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

"Kayıp enerji bedeli" adı altında bir şey yazıyor. Bu galiba.
    Son 2-3 yıldır yatırdığımız tüm faturaları ve ödeme dekontlarını saklıyoruz bi dosyanın içinde. Gerekirse hepsini tek tek çıkarır hepsinin dilekçesini veririm.
    Aylık 50 liradan aşağı fatura gelmiyor zaten. 80-90'ı buluyor bazen.

Bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi dilekçe ile başvuru yaptığınız zaman geçmiş dönemlere ait tüketim ve ödeme detaylarını size vermek zorundadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcanic78

iki gün önce fln gittim bu konu üst mahkemeye taşındı boşuna şimdi dilekçe vermeyin mahkeme kararından sonra yazın fln die bi konuşma çekti memur

Memur çalıştığı şirketi korumaya çalışıyor kendince!

her ne olursa olsun siz başvurunuzu yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

konudaki herkes dilekçe versin arkadaşlar.biliyoruz hakkımızı yine alamıcaz bu sefer K.K kullanım ibaresini kaldırıp başka biryere ekleyecek ama en azından sessiz kalmalayalım.

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!!

Ocak 2011 den önce o şekildeydi zaten. bu yüzden farkında değildik işin ( hesaplamaların) detayını bilmediğimiz için.
    Bu tarihten önce kayıp kaçak bedeli birim fiyatın içindeydi.
    Örneğin, evinize en son gelen faturada birim fiyatı 0,163435 TL. Faturalar geçen yılki gibi gelseydi bu bedel 0,192751 TL olacaktı.

Bununla birlikte bazı dönemlerde enerji birim fiyatı düşüş göstermekte, ancak K/K bedeli/Dağıtım bedeli gibi kalemlerin fiyatlarında artış olmaktadır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.