Şimdi Ara

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
14
Favori
17.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhand28

valla faturaları biriktirmedik. Bunları dağıtıcı firmadan alabilirmiyiz?

2 farklı dilekçe ile hem geçmiş dönem tüketim detayını hem de borcunuz olmadığına dair yazıyı alabilirsiniz.
  • oha yeni gördüm bunu :S

bende fatura felan yok tutmuyoruz biz fatura ama onlar oradan görebilir heralde, ayrıca biz kiracıyız dilekçeyi ben versem olur mu ? ama fatura ev sahibinin üzerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

quote:

Orijinalden alıntı: airdev

http://www46.zippyshare.com/v/72233802/file.html dilekçe örnegi

Süper.

Ben de dağıtıcı firmaya bir dilekçe yazdım onu paylaşayım.

http://www38.zippyshare.com/v/70129260/file.html

ellerinize sağlık. Güzel bir dilekçe olmuş.

Naçizane önerim, Yazıya .......... numaralı aboneliğime ait faturada yer alan ....

şeklinde değişiklik yapmanız işlemlerin daha kolay ve hızlı yapılmasını sağlayacaktır.

sadece bu sebepten bile yeniden başvurmanızı isteyebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: voyage123

oha yeni gördüm bunu :S

bende fatura felan yok tutmuyoruz biz fatura ama onlar oradan görebilir heralde, ayrıca biz kiracıyız dilekçeyi ben versem olur mu ? ama fatura ev sahibinin üzerine.

Abonelik kimin üzerineyse o başvurmalı. Sizin başvurmanız için ev sahibinden vekaletname almanız gerekmekte.
  • YAAA ARKADAŞIM BEN KULLANDIGIMI ÖDERIM BU KADAR BANENE DİGER ADAM SİZİ SOYUYORSA ONUDAMI BEN ÖDEYECEGIM SANKİ TEDAŞ BENİMMİ EGER BENİM HİSSEM VARSA TEDAŞTA HER AY PARAMI ALIRIM PARAMIZI ALAMIYOR AMA ZARARINIZI ÖDÜYORUZ OH NE ALA MEMLEKET YALANSAM SÖLE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 3 Aralık 2011; 22:46:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_U_S_T_A_F_A

quote:

quote:

Süper.

Naçizane önerim, Yazıya .......... numaralı aboneliğime ait faturada yer alan ....

şeklinde değişiklik yapmanız işlemlerin daha kolay ve hızlı yapılmasını sağlayacaktır.

ilk pdf formatındaki örneğimi yoksa ikinci olan doc formatındaki dilekçeyi mi kullanmalıyız?

ilk pdf olan daha ayrıntılı ve 2 senedeki parayı yasal faiziyle geri istiyor. ancak ben 2 sene önceki faturalardaki bedeli bilmiyorum. .....TL kısmına ne koyacağımıda bilmiyorum yani.

bahsettiğim şekilde düzenlenmiş bir dilekçe var mı? ve daha önce bu KK bedeline karşılık parasını alan var mı?

• birde millet ayıkmasın diye kaçak kullanım değilde K.K yazmışlar. K.K ne lan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

quote:

quote:

Süper.

ilk pdf formatındaki örneğimi yoksa ikinci olan doc formatındaki dilekçeyi mi kullanmalıyız?

ilk pdf olan daha ayrıntılı ve 2 senedeki parayı yasal faiziyle geri istiyor. ancak ben 2 sene önceki faturalardaki bedeli bilmiyorum. .....TL kısmına ne koyacağımıda bilmiyorum yani.

bahsettiğim şekilde düzenlenmiş bir dilekçe var mı? ve daha önce bu KK bedeline karşılık parasını alan var mı?

PDF olan dilekçe hakem heyeti için olan dilekçe. Buna ek olarak fatura veya ilgili dağıtım şirketinden alacağımız tüketim detaylarını içeren belgeleri ekleyeceğimiz için bir eklemeye gerek olacağını düşünmüyorum.

Doc formatındaki dilekçe dağıtım şirketine verilen dilekçe olduğu için abone numarasının eklenmesi iyi olacaktır.

K/K bedelini dağıtım şirketinden alacağımız belge ile öğrenebiliriz.

Biraz karışık gibi duruyor, hele dağıtım şirketine gidince ordan oraya gönderilince çileden çıkabiliyor insan, ancak öyle değil. sakin davranıp her türlü belgemizi alıp başvurumuzu yapıp hakkımızı almalıyız.

Sanırım yapılabilecek işlemleri şu şekilde özetleyebilirim:
    Dağıtım şirketine K/K bedelinin iadesi için başvurmadan önce
    1-) Geçmiş 2 yıla ait tüketim detaylarını almak ( burada dağıtım şirketi çalışanı uyanık davranıp sadece toplam tüketimi gösteren bilgiyi verebilir, bundan dilekçemizde detaylı tüketim dökümü istediğimizi belirterek kurtulabiliriz.
    2-) Borcumuz olmadığına dair resmi yazıyı talep etmeliyiz. ( Dağıtım şirketi burada da uyanıklık yapabilir. Bazı dağıtım şirketleri faturalar için son ödeme dönem aralığı belirtebiliyor. 12-18 aralık gibi. Siz ayın 13 aralıkta bu yazıyı talep ederseniz dağıtım şirketi, son ödeme gününe daha zaman var olmasına rağmen, sizi borçlu gösterebilir. Bu nedenle bu işlemleri en son faturamızı ödedikten sonra yapmak doğru olacaktır.)
    3-) Bu belgeleri aldıktan sonra K/K bedeli iade dilekçemizi veriyor ve dilekçemizin kayıt numarasını alıp dağıtım şirketinden ayrılıyoruz. Bir aksilik çıkmadığı sürece en geç 15 gün içerisinde dilekçemiz cevaplanmış oluyor.

İşlemler uzun gibi ancak hepsi 1 gün içinde halledilebilir. Hele ki daha önceden dağıtım şirketine gitmişsek veya bir tanıdığımız mevcutsa 1 saat bile sürmez başvuru yapmak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Süper.

PDF olan dilekçe hakem heyeti için olan dilekçe. Buna ek olarak fatura veya ilgili dağıtım şirketinden alacağımız tüketim detaylarını içeren belgeleri ekleyeceğimiz için bir eklemeye gerek olacağını düşünmüyorum.

Doc formatındaki dilekçe dağıtım şirketine verilen dilekçe olduğu için abone numarasının eklenmesi iyi olacaktır.

K/K bedelini dağıtım şirketinden alacağımız belge ile öğrenebiliriz.

Biraz karışık gibi duruyor, hele dağıtım şirketine gidince ordan oraya gönderilince çileden çıkabiliyor insan, ancak öyle değil. sakin davranıp her türlü belgemizi alıp başvurumuzu yapıp hakkımızı almalıyız.

Sanırım yapılabilecek işlemleri şu şekilde özetleyebilirim:
    Dağıtım şirketine K/K bedelinin iadesi için başvurmadan önce
    1-) Geçmiş 2 yıla ait tüketim detaylarını almak ( burada dağıtım şirketi çalışanı uyanık davranıp sadece toplam tüketimi gösteren bilgiyi verebilir, bundan dilekçemizde detaylı tüketim dökümü istediğimizi belirterek kurtulabiliriz.
    2-) Borcumuz olmadığına dair resmi yazıyı talep etmeliyiz. ( Dağıtım şirketi burada da uyanıklık yapabilir. Bazı dağıtım şirketleri faturalar için son ödeme dönem aralığı belirtebiliyor. 12-18 aralık gibi. Siz ayın 13 aralıkta bu yazıyı talep ederseniz dağıtım şirketi, son ödeme gününe daha zaman var olmasına rağmen, sizi borçlu gösterebilir. Bu nedenle bu işlemleri en son faturamızı ödedikten sonra yapmak doğru olacaktır.)
    3-) Bu belgeleri aldıktan sonra K/K bedeli iade dilekçemizi veriyor ve dilekçemizin kayıt numarasını alıp dağıtım şirketinden ayrılıyoruz. Bir aksilik çıkmadığı sürece en geç 15 gün içerisinde dilekçemiz cevaplanmış oluyor.

İşlemler uzun gibi ancak hepsi 1 gün içinde halledilebilir. Hele ki daha önceden dağıtım şirketine gitmişsek veya bir tanıdığımız mevcutsa 1 saat bile sürmez başvuru yapmak.

güzel anlatım olmuş teşekkür ederim.önce ev sahibi ile konuşayım ozaman ben sonra da bu işlemleri halledeceğim.

• fazla üşengeççe olucak ancak çekmiş 2 yıla air detaylı tüketim detayı için gerekli olan dilekçe
    ve
    borcumuzun olmadığına dair resmi yazıyı talep etmek için gerekli olan dilekçeleri

paylaşabilir misiniz? kendi paramı kurtarabilirsem yaklaşık 10 kişinin 2 yıllık parasını almasını sağlayabilirim. umarım başarılı oluruz.

ve anladığım kadarıyla bu işlemlerden sonra kk bedelini geri ödemeyi reddediyor bu EDAŞ lar ardındanda PDF deki dilekçe ile mahkeme açıp paramızı alıyoruz değil mi?

EDAŞ ın uğraştırmadan parayı yatırması gibi bir olasılık mümkün mü?

ve dilekçeyi verdiğimiz andan yani borcumuzun olmadığını tasdik eden ve 2 yıllık tüketim dökümünü istediğimiz dilekçe aynı gün işleme geçiyor ve biz istediğimiz evrakları alabiliyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cn.gates

Doğunun %80 i kaçak .
    Adamlar askere , polise kurşun sıksın. Elektriğini biz karşılayalım. Yalını biz verelim. Ne güzel besliyoruz

Arkadaşım adamlar beleş elektrik dururken para verirse bu sefer adları kerize çıkar. Bende %80 kaçak elektrik kullanan yerde olsam bende kaçak elektrik kullanırım. Onlar kaçak elektrik kullanıyorsa birilerinin görevide bunları engellemek. İşte engellemeyenler kimlerse ben onlar için çok güzel duygular besliyorum....
  • quote:

fazla üşengeççe olucak ancak çekmiş 2 yıla air detaylı tüketim detayı için gerekli olan dilekçe
    ve
    borcumuzun olmadığına dair resmi yazıyı talep etmek için gerekli olan dilekçeleri

paylaşabilir misiniz? kendi paramı kurtarabilirsem yaklaşık 10 kişinin 2 yıllık parasını almasını sağlayabilirim. umarım başarılı oluruz.

ve anladığım kadarıyla bu işlemlerden sonra kk bedelini geri ödemeyi reddediyor bu EDAŞ lar ardındanda PDF deki dilekçe ile mahkeme açıp paramızı alıyoruz değil mi?

EDAŞ ın uğraştırmadan parayı yatırması gibi bir olasılık mümkün mü?

ve dilekçeyi verdiğimiz andan yani borcumuzun olmadığını tasdik eden ve 2 yıllık tüketim dökümünü istediğimiz dilekçe aynı gün işleme geçiyor ve biz istediğimiz evrakları alabiliyormuyuz?

Dilekçe örnekleri sanırım yeterli olacaktır.

Borç Durumu ve Tüketim Detayı Dilekçe Örnekleri

Dağıtım şirketi başvurumuzu kabul edebilir tabi ki ancak bu durumda kendilerine yapılacak talep sayısı çok fazla olacağından ödenecek paranın miktarı da artacaktır. bu nedenle başvurular reddediliyor ve yapılacak ödeme ertelenmiş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

Orijinalden alıntı: Üstü Kalsın

Hakkari ne parlak değilmi

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!!

Aga bu nedir :?

Los angeles olsa gerek

• quote:

... ve dilekçeyi verdiğimiz andan yani borcumuzun olmadığını tasdik eden ve 2 yıllık tüketim dökümünü istediğimiz dilekçe aynı gün işleme geçiyor ve biz istediğimiz evrakları alabiliyormuyuz?

Herhangi bir aksilik ( çalışan personel sayısı ve o günkü başvuru yoğunluğu gibi ) olmazsa aynı gün belgeleri alabilirsiniz.
  • Yeni güncel halleriyle:

Kaçak Kullanım Bedeli İade Talebi (Firmaya).doc
    Kaçak Kullanım Bedeli İade Talebi (Hakem Heyetine).doc

İlk önce firmaya dilekçe ile müracaat edilecek. Bu müracaat büyük ihtimal olumsuz sonuçlanacak. Bu sonuç dilekçenizdeki adrese ulaştırılacaktır. Daha sonra bu sonucu da hakem heyeti dilekçenize ekleyip, hakem heyetine dilekçe ile müracaat edip karar verilmesini bekleyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerous -- 4 Aralık 2011; 10:06:47 >

• Beyler başvuru aşamalarını anlatabilecek biri varmı detaylı bir şekilde sırasıyla acaba ?
  • Ayda 25 ten 3 seneye 1000 liraya geliyo vay vay vay
  • bende faturayı bulduğum zaman bakıcam her ay 600-700 tl elektrik geliyor.Hiç dikkat etmemiştim faturayı bulup bakıcam teşekkürler
  • arkadaslar bizim elektrik faturası evin eski sahibinin adına. bir usengecliktir almamış bizimkiler üstüne faturayı. şimdi biz de basvurabiliyor muyuz? yoksa hakem heyetine gidildiğinde bizi borçlu çıkarmasınlar

bir de ne kadar oluyor bu geri ödemeler yaklaşık olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yeni güncel halleriyle:

Kaçak Kullanım Bedeli İade Talebi (Firmaya).doc
    Kaçak Kullanım Bedeli İade Talebi (Hakem Heyetine).doc

İlk önce firmaya dilekçe ile müracaat edilecek. Bu müracaat büyük ihtimal olumsuz sonuçlanacak. Bu sonuç dilekçenizdeki adrese ulaştırılacaktır. Daha sonra bu sonucu da hakem heyeti dilekçenize ekleyip, hakem heyetine dilekçe ile müracaat edip karar verilmesini bekleyeceksiniz.

Öncelıkle güncel halleri için teşekkür ederim firmaya olan dilekçe herhangi bir tedaş dükkanınamı verilecek yoksa bölgenin ana merkez gibi olan yerine mi acaba ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.