Şimdi Ara

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
14
Favori
17.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar faturama baktım 5lira küsür KK bedeli var. faturalarımı kesinlikle atmam. şimdi ben tedaşa gidip dilekçe mi vereceğim yoksa tüketici hakları mahkemesine mi başvuracağız. dilekçe vereceksek nasıl yazmamız lazım bilgili birisi aydınlatırsa çok memnun olurum. iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Denizlide yasiyorum. Faturayi kontrol ettim gecenlerde kacak kullanim bedeli diye bir ibare yok. Farkli isimlerde olabiiyomus ama kacak kullanima karsilik gelebilecek bi isim yoktu. Birtek trafo kayip bedeli var oda faturanin yuzde 10luk kismi olamaz. Cok kucuk bi deger.

herhalde aydem bizden almiyor. Zaten her dagitim sirketi almiyormus.

Tüm dağıtım şirketleri bu bedeli alıyor.
    Faturalarda kayıp kaçak bedeli adı ile bir kalem olunmayabilir ( bu şekilde göstermek zorunludur ) Ancak bazı dağıtım bölgeleri çeşitli bahanelerle ( elimizdeki fatura kağıtlarını çok miktarda aldık yenileri alınırsa zarar doğar vb gibi nedenler ) bu kalemi içeren faturaları kullanmamaktadır. Bunun yerine;
    K/K bedelini, dağıtım sistem kullanım bedeli, PSH ( Perakende satış Hizmet) bedeli gibi kalemlere yayarak tüketiciden tahsil etmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Daha önce de bu mevzu kaçak elektrik konusunda birkaç mesajla arada kaynamıştı, konu olarak açılması iyi olmuş, açıkçası ben de uğraşmayı düşünüyor(d)um. Sorum olacak dilekçe ile hak iddia edebilmek için tüm faturaların olması mı gerekiyor? Mesela 2 yıllık geri ödeme için son 24 ayın faturaları? Fatura değil de dekont versek nasıl olacak? Sonuçta borçlar alacaklar elektriği adına kayıtlı kişiler hakkında bilgiler fln adamların sunucularında bilgisayarlarında tutuluyordur tüm bilgiler.

Abonelik süreniz ne kadar bilmiyorum ancak; dağıtım şirketine göre değişiklik göstermekle birlikte genelde sözleşmelerde bir süre belirtilerek tüketicinin eski fatura ve ödeme dekontlarını saklaması isteniyordu. Günümüzde birçok tüketici faturalarını kredi kartı veya otomatik ödeme ile gerçekleştirdiği için bu belgelere ulaşmak biraz zor gibi.

Bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi, başvurmanız durumunda, geçmiş dönem tüketim detaylarını ve borcunuz olmadığına dair resmi yazıyı tarafınıza vermekle yükümlüdürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

Elektrik Faturası 150 TL den aşağı gelmediği için fark etmedim.

Dar gelirliliğin alemi yok! Kaçak kullanımı da ödeyin.

İstanbul anadolu yakasında yaşıyorum.
    Herşeyi geçtim ve sana hak veriyorum diyelim.
    Ancak, bağlı bulunduğumuz dağıtım şirketinin çalışmaları ve bizlerin yaptığı uyarı ve ihbarlar sayesinde 2000 li yılların başına kadar %50 lere dayanan kaçak kullanım oranı %6-7 lere ,inmişken ve inmeye devam etmekteyken;
    Ne de olsa elektriğe para vermiyorum, gelip kesende yok diye düşünüp kaçak elektrik kullananların cefasını da biz çekecek değiliz, değil mi?

Gerçi her şeyden önce, kurumlarımızda çalışanlarda yer etmiş olan MEMUR! zihniyetini yok etmek gerek.
    Bundan birkaç yıl önde dedem evini yeniden yapmak için köye gitti ( Kars ). Eve elektrik sayacı vs bağlanması için EDAŞ a başvuru yaptı. 1 hafta sonrası için randevu vermişler ( başvuru yapılınca bir tarih vermek zorundalar) ancak 1 hafta sonra gelen giden yok. Köy ve şehir merkezi arası 27 km. dedem yeniden gidiyor edaşa. yoğunduk vs gibi bahaneleri oluyor. neyse, 3 gün sonra gelicez diyorlar. ama yine gelen giden yok. Dedem yeniden gidiyor. Yine 3 gün sonraya randevu. 3 gün sonra durum aynı, gelen yok. Dedem yine gidiyor edaşa. aynı konuşmalar ve 3 gün sonraya randevu veriliyor. Ama dedem bu sefer eli boş çıkmıyor oradan. ilgili ekipten bir çalışan var mı diye soruyor adamı çağırtıyor oraya ve kolundan tuttuğu gibi köye götürüyor ve bu şekilde aboneliğini başlatıyor.

• takipteyim bu konuyu evime geçer geçmez inceleyip tüketici mahkemesine başvuracağım
  • ara tatilde istanbula gidince işgilenicem bunla. bi kaptırırsam ve yapabiliyosam abimin babamın ablamın evlerinin hepsinin 2 senelik paralarını toplar gelirim vallaha :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

Orijinalden alıntı: Üstü Kalsın

Hakkari ne parlak değilmi

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!!

Aga bu nedir :?

Beleş elektrik baldan tatlıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

konudaki herkes dilekçe versin arkadaşlar.biliyoruz hakkımızı yine alamıcaz bu sefer K.K kullanım ibaresini kaldırıp başka biryere ekleyecek ama en azından sessiz kalmalayalım.

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!!

Citizen napıyo la orda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illuminn -- 3 Aralık 2011; 15:11:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M_U_S_T_A_F_A

quote:

Orijinalden alıntı: farego

anneme sordum.. elimizde 10 senelik fatura var.. bakalım..

geçmiş 2 yıllık süreç için iade talebi yapılabiliyor şeklinde açıklama yapmıştı tüketiciyi koruma derneği.

Bilgi icin tesekkurler..
  • Eğer ki yapabilirsem 1500TL civarı geri ödeme alacağım, en kısa zamanda hazırlıyorum dilekçeleri..

Ekleme: Şantiye'de kullanılan elektriği dahil edebiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 3 Aralık 2011; 19:27:22 >
  • birisi örnek bi dilekçe verebilir mi? birde bu dilekçeyi nereye vereceğiz . benim hesaplarıma göre son 2 yılda 425 tl kadar alacagım var
  • elektrik idaresinde taşeron firmada çalışıyorum genellikle elektrik kaçaklarına , kesmelere ben çıkıyorum.(daha çok işyerlerine gidiyorum büyük borcu olanlara) İnanın arkadaşlar binbir zorluklarla (abi kablonuz yanmış, hattınızda bi sorun var v.s diye) adamın elektriğini kesiyorum ve aklımda hep şu var bu insalar ne kadar da borcunu ödeyemeyecek olsa da bu para bazı suçsuz günahsız kişilerden neden çıksın devlet neden zarar etsin diye ama şöyle bir durum var ki devlet elemanına personeli sahip çıkmıyor. Taşeron firma elemanı olduğumuz için (kurumun personelinin g.tü yemiyor gitmeye) kesmeleri biz veriyorlar bir sorun olduğundan tutanak yetkimiz filan yok zaten adama bir şey desen bir de müdürün akrabası filan çıkarsa direk kapı dışarı sadece bir sayaç yandığında tutanak tutuyoruz ki oda komedi BEDAŞ YETKİLİSİNİN altına ne yazıyorum biliyor musunuz ? ''YÜKLENİCİ FİRMA YETKİLİSİ'' geçen gün sarhoşun birisiyle uğraşmışım ki (taşeron firma personeleymişim sabahten beri elektriği yokmuş diyorum ki ben adama akşam çalışıyorum şimdi geldim madem sabahtan beri elektriğin yoktu elektrik idaresine git şefin masasına elini vur ama nerdee) yaşadığım bu olaylara bir kere daha lanet ettim. Yani diyeceğim devlet personeli sahip çıkmıyorsa ben neden bu kadar çabalayım. Devlet özelleştirme ile de bu işlerin içinden çıkamayacak. Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: xxjean2007

elektrik idaresinde taşeron firmada çalışıyorum genellikle elektrik kaçaklarına , kesmelere ben çıkıyorum.(daha çok işyerlerine gidiyorum büyük borcu olanlara) İnanın arkadaşlar binbir zorluklarla (abi kablonuz yanmış, hattınızda bi sorun var v.s diye) adamın elektriğini kesiyorum ve aklımda hep şu var bu insalar ne kadar da borcunu ödeyemeyecek olsa da bu para bazı suçsuz günahsız kişilerden neden çıksın devlet neden zarar etsin diye ama şöyle bir durum var ki devlet elemanına personeli sahip çıkmıyor. Taşeron firma elemanı olduğumuz için (kurumun personelinin g.tü yemiyor gitmeye) kesmeleri biz veriyorlar bir sorun olduğundan tutanak yetkimiz filan yok zaten adama bir şey desen bir de müdürün akrabası filan çıkarsa direk kapı dışarı sadece bir sayaç yandığında tutanak tutuyoruz ki oda komedi BEDAŞ YETKİLİSİNİN altına ne yazıyorum biliyor musunuz ? ''YÜKLENİCİ FİRMA YETKİLİSİ'' geçen gün sarhoşun birisiyle uğraşmışım ki (taşeron firma personeleymişim sabahten beri elektriği yokmuş diyorum ki ben adama akşam çalışıyorum şimdi geldim madem sabahtan beri elektriğin yoktu elektrik idaresine git şefin masasına elini vur ama nerdee) yaşadığım bu olaylara bir kere daha lanet ettim. Yani diyeceğim devlet personeli sahip çıkmıyorsa ben neden bu kadar çabalayım. Devlet özelleştirme ile de bu işlerin içinden çıkamayacak. Saygılar

Vayyy. Be neler varmıs..

• Kahramanmaraşta yaşıyorum. geçen bizim coğrafya hocası bahsetmişti bundan. kesin o dur. :D
  • babama desem uğraşmaz ara tatilde uğraşıyım bi
  • valla faturaları biriktirmedik. Bunları dağıtıcı firmadan alabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: airdev

http://www46.zippyshare.com/v/72233802/file.html dilekçe örnegi

Süper.

Ben de dağıtıcı firmaya bir dilekçe yazdım onu paylaşayım.

http://www38.zippyshare.com/v/70129260/file.html

• Süpersiniz, vaktim olmadığından 15 tatile bırakacaktım, hemen doldurup işleme koyacağım..
  • Bakın burada da bir emsal var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.