Şimdi Ara

Kısa mesafe için Elektrikli Bisiklet mi, Motosiklet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
16.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlük şehiriçi toplam 10km civarı yol için elektrikli bisiklet iş görür mü? Şu an 125lik scooterım var ama vergisi masrafı falan aklıma gelince şu elektrikli bisikletlere kafam takıldı. 50km falan hız yapıyorlarmış yeter bana. Bunların bakımı, masrafları falan ne kadar, akü kaç yıl gider? Kullanan, bilen arkadaşların yorumlarını-tavsiyelerini bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M i M -- 5 Mayıs 2010; 21:57:05 >

• Akü zayıflayınca 500 lira. Kullanmam kullanmadım tavsiye etmem hem motorla 5 dk gidiceksin bisikletle 15 dk de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doobly
    En masrafsızı normal bisiklet 10 km için

biraz rampa olmasa ahh... :(
  • yok mu koca forumda elektrikli bisikletlerden kullanan veya bilen?
  • Ben tercih etmem öyle 50 km yazdigina bakma hocam hiç görmedim ben 50 e çiktigini.motor tercihin olsun bence.

Orijinalden alıntı: UserNameNotFound
    Ben tercih etmem öyle 50 km yazdigina bakma hocam hiç görmedim ben 50 e çiktigini.motor tercihin olsun bence.

şehiriçinde zaten 30-40 da yeter bana :) benim merak ettiğim bunların aküleri ne kadar sürede ölüyor ve yeni akü arkadaşın dediği gibi 500lira ise hiç gerekmez bu doğru mu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun zaten aküsü,2 senede üzecek hale geliyor ve herhangi bir yan ürün ucuz akü takılamıyor.Uyumsuzluk oluyor.Uyumsuzluğunu çözdüm,normal ucuz akü takabiliyorum diyen bikaç kişiyle sohbet ettim ama yap dediğimde yapabilirmi bilmem.
    ayrıca geçen hafta eniştem aldı Yuki mi yuri mi marka,1000tl vermiş,ben 79 kg 173cm yim,düz beton ve kapalı ortamda 40 ı göremedim.ayrıca ilk haftadan zincir atıp duruyordu ve arka tekerlek kilitlendi,servise gitti.

zaten forumlarda elektrikli bisikletin aslında nekadar masraflı ve sorunlu olduğu yazıyor bolbol.
    birde şöle düşünün,1000tl ona vereceğinize,2. el 700-800 tl ye kanuni tigrina örnek bende var 3 senedir hiç problemi olmadı alırsınız,100cc olduğu için vergiside yok,5tl benzin koyup 40 km rahat gezebiliyoruz.yaptığımız masrafta biraz hor kullanmış sayılsakta aklımıza gelirse 2-3 bin km de bir yağ buji havafiltresi 30 tl ye değiştiriyoruz.oda 1 sene demek :) ama motorlu bisikletler çabuk dağılmakla beraber servis masrafıda çok.bence değmez.
    saygılar

• teşekkür ederim, epey bilgi sahibi olduk sayenizde, motosiklete devam öyleyse :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikli bisiklet stresli oluyor...yani şöyleki aman şarzı azaldı yada ama bu rampayı çıkmaz yol değiştireyim gibi....bisiklet gibi değil yani sınırsız değil...
  • Merhaba ben ekobis elektirikli motorum var.Ben olsam elektirikli motor alırdım.Geçen sene aldın hala aküleri iyi.İzmirde oturuyorum.İzmirde oturanlar bilir susuzdede yokuşunu rahatlıkla 35 kmde çıkıyor.Hız olarak 40km rahat yapıyor.45 km yokuş aşagı yapar ama insan tedirgin oluyor.

Orijinalden alıntı: A_R_D_A

Merhaba ben ekobis elektirikli motorum var.Ben olsam elektirikli motor alırdım.Geçen sene aldın hala aküleri iyi.İzmirde oturuyorum.İzmirde oturanlar bilir susuzdede yokuşunu rahatlıkla 35 kmde çıkıyor.Hız olarak 40km rahat yapıyor.45 km yokuş aşagı yapar ama insan tedirgin oluyor.

peki aküleri arkadaşın dediği gibi 500tl gibi mi? yani 2 akü değişince elektrikli motorun fiyatını bidaha mı ödüyoruz?

Orijinalden alıntı: BENL!

quote:

Merhaba ben ekobis elektirikli motorum var.Ben olsam elektirikli motor alırdım.Geçen sene aldın hala aküleri iyi.İzmirde oturuyorum.İzmirde oturanlar bilir susuzdede yokuşunu rahatlıkla 35 kmde çıkıyor.Hız olarak 40km rahat yapıyor.45 km yokuş aşagı yapar ama insan tedirgin oluyor.

peki aküleri arkadaşın dediği gibi 500tl gibi mi? yani 2 akü değişince elektrikli motorun fiyatını bidaha mı ödüyoruz?

Ekobisinki 250ytl 1 akü benim çift akü oldugu için toplam 500 oluyor.Ben bu sene aküleri degiştiricem.Geçen seneden beri kullanıyodum.Performans (batarya olarak)düşüyo artık.

• kendim stmax tek akülü elektirikli bisiklet kulanıyorum çokta menunum akü falan değiştirmyede gerek yok akümü kendim şokluyorum rampayı 2 kişi rhatça 25 km hızda çıkıo düz yolda 40 kmye kadar çıkıo tek akü 60 km yola kadar gidio tavsiye ederim masrafsız
    35 ½
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BENL!

quote:

Ekobisinki 250ytl 1 akü benim çift akü oldugu için toplam 500 oluyor.Ben bu sene aküleri degiştiricem.Geçen seneden beri kullanıyodum.Performans (batarya olarak)düşüyo artık.

motosikletten avantajlı yanı ne kaldı peki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluman007

kendim stmax tek akülü elektirikli bisiklet kulanıyorum çokta menunum akü falan değiştirmyede gerek yok akümü kendim şokluyorum rampayı 2 kişi rhatça 25 km hızda çıkıo düz yolda 40 kmye kadar çıkıo tek akü 60 km yola kadar gidio tavsiye ederim masrafsız

hocam baya sallamışsın....

"kişi rhatça 25 km hızda çıkıo"

hangi model söylede alalım......

• quote:

Orijinalden alıntı: vocador

quote:

Orijinalden alıntı: mutluman007

kendim stmax tek akülü elektirikli bisiklet kulanıyorum çokta menunum akü falan değiştirmyede gerek yok akümü kendim şokluyorum rampayı 2 kişi rhatça 25 km hızda çıkıo düz yolda 40 kmye kadar çıkıo tek akü 60 km yola kadar gidio tavsiye ederim masrafsız

hocam baya sallamışsın....

"kişi rhatça 25 km hızda çıkıo"

hangi model söylede alalım......

2 kişi derken "kişi"lerin kiloları önemli tabi :) belki şöyle olabilir, 45er kilodan 2 kişi eder 90kilo o da 1kişiye tekabül ediyor yani ona göre 2kişi sana göre 1kişi ben anlamadım bu işten bişi :D

• Bence hiç gerek yok...
    Normal alırsan hem spor yapmış olursun hemde şarj derdiniz olmaz. :)

Orijinalden alıntı: mcetinkaya74

Bence hiç gerek yok...
    Normal alırsan hem spor yapmış olursun hemde şarj derdiniz olmaz. :)

Katılıyorum.. Var mı normal bisiklet gibisi..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.