Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler... Araştırdım 2 marka için de genel yorumlar olumlu şimdi hevesle gitarı alıp amfi yüzünden soğumak istemem dediğin gibi yapacağım Roland'ı kestirdim gözüme
  • quote:

Orijinalden alıntı: NexeLGiuS

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Ömrümün nerdeyse yarısını elektro gitara vermiş biri olarak söylüyorum; kesinlikle ama kesinlikle signature gitar alma.Bu gitarın James Hetfield in gitarıyla tek alakası kasasının aynı olması.Ne ağacı aynı kalitede,ne işçiliği aynı kalitede.Yani vereceğin parayı sadece saptaki imzaya vereceksin.

Zaten James Hetfield sana elindeki gitarıda verse onun tonunu alamazsın çünkü ton yaklaşık olarak %60 amfiden, %30 manyetikten,%10 da gitarın ağacından gelir.

James Hetfield ilgine bakarsak müziğe yeni başlamışsın veya başlayacaksın.Zamanla Metallica'nın bulunduğu konuma müziği ile değil grup ismiyle geldiğini anlayacaksın.Ve çok daha uygun bir fiyata alınmış bir gitarın bu gitardan daha iyi performans verdiğini görüp gitarı aldığına pişman olacaksın.

Tarzını ve bütçeni söylersen sana bütçene göre alabileceğin iyi ekipmanlarda yardımcı olabilirim.

dediklerinin çoğuna katılsamda es geçtiğin nokta var tuşe. steve vai ın setup unu da alsan o tonu alamazsın. ama steve kıytırık bir gitar ve amfi ver bak nasıl çalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4VO -- 4 Aralık 2012; 16:59:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C4VO

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Ömrümün nerdeyse yarısını elektro gitara vermiş biri olarak söylüyorum; kesinlikle ama kesinlikle signature gitar alma.Bu gitarın James Hetfield in gitarıyla tek alakası kasasının aynı olması.Ne ağacı aynı kalitede,ne işçiliği aynı kalitede.Yani vereceğin parayı sadece saptaki imzaya vereceksin.

Zaten James Hetfield sana elindeki gitarıda verse onun tonunu alamazsın çünkü ton yaklaşık olarak %60 amfiden, %30 manyetikten,%10 da gitarın ağacından gelir.

James Hetfield ilgine bakarsak müziğe yeni başlamışsın veya başlayacaksın.Zamanla Metallica'nın bulunduğu konuma müziği ile değil grup ismiyle geldiğini anlayacaksın.Ve çok daha uygun bir fiyata alınmış bir gitarın bu gitardan daha iyi performans verdiğini görüp gitarı aldığına pişman olacaksın.

Tarzını ve bütçeni söylersen sana bütçene göre alabileceğin iyi ekipmanlarda yardımcı olabilirim.

dediklerinin çoğuna katılsamda es geçtiğin nokta var tuşe. steve vai ın setup unu da alsan o tonu alamazsın. ama steve kıytırık bir gitar ve amfi ver bak nasıl çalıyor

Arkadaş henüz yeni başladığı için bunları belirtmeye gerek duymadım.Tabiki dediklerin kuşkusuz doğru.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdar83

Arkadaşlar uzun süredir keman öğrenmek istiyordum ama artık anladım ki dinlediğim müzik tarzına göre enstrüman seçmeliyim. Bu yüzden electro gitarda karar kıldım. Ancak basından duyduğumuz şu amfi kaynaklı kaçaklar yüzünden meydana gelen can kayıpları beni biraz ürkütüyor. Kaçak akım rölesi, priz topraklama gibi çözümler anlatılsa da içim rahat etmiyor ev eski biraz tesisata güvenmiyorum açıkçası... Adaptörlü, aynı zamanda pilli de çalışabilen mini amfiler işimi görür mü? Bunlar direk adaptörden düşük voltajla çalıştığı için normal amfilere göre daha güvenlidir değil mi? Odam zaten çok küçük ses seviyesi tatmin eder belki ama kalitesi de tatmin eder mi merak ediyorum. Kullanan ya da bilen varsa söyleyebilir mi?

Hocam ses kalitesi çok önemlidir.Kesinlikle mini amfi almanızı önermiyorum.Tedirginliğiniz elektrik kaçağı ise bunu önleyen aparatlar var elektrikçilerde.15-20 TL den fazla tutacağını sanmıyorum.Amfi olarak bir Line 6 Spider 4 15W veya Roland Cuba 15W önerebilirim.Bu amfiler başlangıç için oldukça iyiler.Hatta ben 8 yıldır gitar çalan biri olarak şu an evimde Line 6 15W kullanıyorum.Tabi konser gibi durumlarda mecburen daha iyi bir amfi kiralıyorum..Bu amfileri düşünebilirsiniz..

Şimdi Serdar kardeşim: Henüz gitar almadıysan, sana Cort X-2 imiş, Washburn X-10'muş, Yamaha Pasifica imiş vs. bunlardan ziyade, şiddetle Epiphone Special II Les Paul gitarı şiddetle öneriyorum. Niye dersen; saydığım 2 gitar ve bunların dengi gitarlar kısa ömürlüdür; öte yandan gitaristi başlangıç seviyesinden profesyonelliğin üst seviyelerine kadar götürebilen pek az sayıda elektro gitar çeşidi var; bunlardan birisi de Epiphone Special II Les Paul'dur. Piyasada ve pek çok Epiphone kullanan gitaristte -gördüğüm kadarıyla- Çin üretimli Special II mevcut; Çin üretimliler o kadar iyi mi bilmiyorum ama bende Endonezya üretimli var ve
    1) Klavyesi olabildiğince rahat, seni kesinlike zorlamaz.
    2) Fiyatına göre çok kaliteli bir gitar (Piyasa fiyatı yaklaşık 450-500 TL arasında değişiyor -bilhassa Çin üretimli olanları, ki Endonezya üretimli olanlar pek zor bulunur-)
    3) Ton yelpazesi seni tatmin edecektir, tabii çok sert Thrash/Power Metal şarkıları çalmayacaksan.
    4) Gitarın göz alıcı bir güzelliği var.

Amfiye gelince:
    NexeLGiuS arkadaşımız yerinde bir açıklama yapmış, Line 6 Spider 4 15W'ı ben de severim zira efektleri doygun bir ses veriyor. Fakat tonları çok dijital, yani çaldığın zaman kendini bilgisayar laboratuvarındaymış gibi hissedebilirsin tabiri caizse. Bunun yerine sana, fiyatı Spider'a neredeyse denk olan Peavey Blazer 158 15W modelini öneriyorum ki, tonları çok ama çok tatlı yani duyan aşık oluyor o derece diyeyim sana.
    Buradan amfinin özelliklerini inceleyebilirsin:http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/peavey/blazer_158/index.html
    Buradan amfinin demosunu dinleyebilirsin:http://www.youtube.com/watch?v=q-EkG7aeJGA

Özetle: 100-200 TL fazla vereceksin belki ama -başta da dediğim gibi- sana senelerce gidecek bundan emin olabilirsin (başlangıçtan profesyonel seviyeye kadar)

Müzikle kal

• arkadaslar su an sifir cort x2 veya 2. el ibanez grg170 arasinda kaldim sizce hangisini aliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mitokondri44

arkadaslar su an sifir cort x2 veya 2. el ibanez grg170 arasinda kaldim sizce hangisini aliyim?

ben cort x2 kullanıyorum yaklaşık 5 yıldır. gayet memnunum. sert bi soundu var. heavy metal için birebir..
  • quote:

arkadaslar su an sifir cort x2 veya 2. el ibanez grg170 arasinda kaldim sizce hangisini aliyim?

bende yaklaşık 1 yıldır ibanez grg 180dx kullanıyorum. 2.el almıştım...
    bende memnunum, yumuşak tonları da güzel.
  • ben heavy-trash metal çalıyorum para sıkıntım old. için cort x2 almaya karar vermistim ama arastrdim ve biraz daha para biriktirip daha iyi bir model almamı tavsiye ettiler,bazılarida cort x2 nin baya iyi old gorusunde, kararsiz kaldim.

• 2 el gitar arıyanlar hsh dizilimli kore üretimi her yola gelen kaliteli elektro gitar kaçırmayın derim...

http://forum.donanimhaber.com/m_69881886/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69881886
  • quote:

ben heavy-trash metal çalıyorum para sıkıntım old. için cort x2 almaya karar vermistim ama arastrdim ve biraz daha para biriktirip daha iyi bir model almamı tavsiye ettiler,bazılarida cort x2 nin baya iyi old gorusunde, kararsiz kaldim.

Şahsen X2 ve GRG170 arasında kalsam GRG170'i seçerim.Nedenide sapının daha rahat olması.Ama GRG170'i sıfır alma şansın yoksa,sıfır Cort X2 al.
  • quote:

quote:

ben heavy-trash metal çalıyorum para sıkıntım old. için cort x2 almaya karar vermistim ama arastrdim ve biraz daha para biriktirip daha iyi bir model almamı tavsiye ettiler,bazılarida cort x2 nin baya iyi old gorusunde, kararsiz kaldim.

Şahsen X2 ve GRG170 arasında kalsam GRG170'i seçerim.Nedenide sapının daha rahat olması.Ama GRG170'i sıfır alma şansın yoksa,sıfır Cort X2 al.

eyvallah zaten metal için cort x2 nin tonlari daha iyiymiş

• arkadaşlar merhaba.

ya ben davula başlayacaktım ama gitar düşünmüyor değilim.zakk wylde soloları dinleye dinleye gaza geldim gibi yalnız kafama takılan bir şey var, bu pedal nedir, ne işe yarar?

gitardan sonra da saz düşünüyorum combo yaparım ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

arkadaşlar merhaba.

ya ben davula başlayacaktım ama gitar düşünmüyor değilim.zakk wylde soloları dinleye dinleye gaza geldim gibi yalnız kafama takılan bir şey var, bu pedal nedir, ne işe yarar?

Pedalın pek çok çeşidi vardır.Mesela distortion pedalı tona distortion ekler.Yani rock/metal müziklerde duyduğun kirli tonu güçlendirir.Volume pedalı sesi kısıp yükseltmeye yarar.Wah pedalı Zakk Wylde'ın birçok parçasında duyduğun vah efektini verir.Buna benzer daha birçok efekt pedalı var.

Elektro gitar çalan birisi pedal kullanmak zorunda değil.Anlattığım gibi pedal tonunu renklendirmeye yarayan veya çeşitli ses efektleri veren bir ekipmandır.Yeni başlayanların pedalla uğraşması pek mantıklı birşey değil.Çünkü müzik tarzın,beğendiğin ton gün geçtikçe değiştiğinden harcadığın paraya yazık olur.Müzik tarzın oturduktan sonra pedala girersin.

Ben yaklaşık 5-6 yıldır çalıyorum.Daha bir tane bile pedalım olmadı.Gerek duymadım.Evimde 15W lık amfimle çalışıyorum.Konser gibi durumlarda hem amfiyi hemde istediğim pedalları,prosesörü kiralıyorum.

Tabi şimdilik böyle.Hayırlısıyla yakında bi Bugera almayı düşünüyorum..

Uzun lafın kısası;pedal işini kafana takma.Gitara başlayacaksan gitar+amfi alman yeterli.Alacağın zaman pm atarsan gitar ve amfi seçiminde yardımcı olurum.

• quote:

quote:

arkadaşlar merhaba.

Pedalın pek çok çeşidi vardır.Mesela distortion pedalı tona distortion ekler.Yani rock/metal müziklerde duyduğun kirli tonu güçlendirir.Volume pedalı sesi kısıp yükseltmeye yarar.Wah pedalı Zakk Wylde'ın birçok parçasında duyduğun vah efektini verir.Buna benzer daha birçok efekt pedalı var.

Elektro gitar çalan birisi pedal kullanmak zorunda değil.Anlattığım gibi pedal tonunu renklendirmeye yarayan veya çeşitli ses efektleri veren bir ekipmandır.Yeni başlayanların pedalla uğraşması pek mantıklı birşey değil.Çünkü müzik tarzın,beğendiğin ton gün geçtikçe değiştiğinden harcadığın paraya yazık olur.Müzik tarzın oturduktan sonra pedala girersin.

Ben yaklaşık 5-6 yıldır çalıyorum.Daha bir tane bile pedalım olmadı.Gerek duymadım.Evimde 15W lık amfimle çalışıyorum.Konser gibi durumlarda hem amfiyi hemde istediğim pedalları,prosesörü kiralıyorum.

Uzun lafın kısası;pedal işini kafana takma.Gitara başlayacaksan gitar+amfi alman yeterli.Alacağın zaman pm atarsan gitar ve amfi seçiminde yardımcı olurum.

çok teşekkür ederim hocam bilgiler için.gayet net oldu ee bulmuşken biraz daha bilgi ver bari

bu zakk gibi çalmak için ne kadar vakit ayırmak gerek? tabii ki onun gibi tek işim gitar olmayacak fakat onun seviyesine gelebilmek ne kadar zaman alır?

ayrıca bu les paullar neden bu kadar pahalı hocam?

upgrade falan varmış bilgisayar gibi, davul gibi.yaptığına değecek bir işlem mi?

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba.

çok teşekkür ederim hocam bilgiler için.gayet net oldu ee bulmuşken biraz daha bilgi ver bari

bu zakk gibi çalmak için ne kadar vakit ayırmak gerek? tabii ki onun gibi tek işim gitar olmayacak fakat onun seviyesine gelebilmek ne kadar zaman alır?

upgrade falan varmış bilgisayar gibi, davul gibi.yaptığına değecek bir işlem mi?

Zakk Wylde gibi çalmakla Zakk Wylde'ın parçalarını çalmak çok farklı birşeydir.Zakk Wylde'ın parçalarını max. 2-3 yıl içerisinde çalabilirsin.Ama Zakk Wylde gibi çalamazsın.Yani bu biraz değişik bir olay.Tuşe denilen şey vardır.Tuşe senin ellerini kullanışın ve parçaya verdiğin duygudur.Yani parçayı hiç yanlışsız çalabilirsin ama Zakk Wylde'ın çaldığı kadar iyi olmaz.

Zakk Wylde'ı,Steve Vai'yi,Malmsteen'i,Satriani'yi bu duruma getiren tuşeleridir.Onları parçalarının hepsini çalan gitaristlerden ayıran tuşedir.Ve tabi en önemlisi de o parçayı yaratabilmektir.Ama o ayrı konu.

Les Paul olayına gelince.Les Paul kasa şeklinin ismidir.Piyasada 200-300TL ye Les Paul kasa gitarlar mevcut.Ama tabiki pek bir performans alınamaz o gitarlardan.Ama bir Gibson Les Paul'un pahalı olmasının nedeni ağaç kalitesi ve manyetik kalitesidir.Pek kullanma şansım olmadığından bu konuda çok yorum yapamayacağım.

Açıkçası Les Paul kasa gitarlar hiç ama hiç ilgimi çekmiyor.Hem müzik tarzımdan hemde şeklini beğenmediğimden dolayı...

• Beyler Washburn x11. rx6 yada cort x-2 yanına da cube 15x yada 20x amfi düşünüyorum. yeni başlıyorum uygun mudur? fazla mıdır?ya da eş değer kalitede ve performansta daha uygun fiyatlı bir şey önerir misiniz? bu arada 20x de sanırım distortion var. tam olarak bilmediğim için soruyorum. ayrıca bi processora ihtiyaç duymadan distortion sesi veriyor değil mi?
  • Para biriktiriyorum inşallah alırım klasik gitardan sıkıldım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba.

Zakk Wylde gibi çalmakla Zakk Wylde'ın parçalarını çalmak çok farklı birşeydir.Zakk Wylde'ın parçalarını max. 2-3 yıl içerisinde çalabilirsin.Ama Zakk Wylde gibi çalamazsın.Yani bu biraz değişik bir olay.Tuşe denilen şey vardır.Tuşe senin ellerini kullanışın ve parçaya verdiğin duygudur.Yani parçayı hiç yanlışsız çalabilirsin ama Zakk Wylde'ın çaldığı kadar iyi olmaz.

Zakk Wylde'ı,Steve Vai'yi,Malmsteen'i,Satriani'yi bu duruma getiren tuşeleridir.Onları parçalarının hepsini çalan gitaristlerden ayıran tuşedir.Ve tabi en önemlisi de o parçayı yaratabilmektir.Ama o ayrı konu.

Les Paul olayına gelince.Les Paul kasa şeklinin ismidir.Piyasada 200-300TL ye Les Paul kasa gitarlar mevcut.Ama tabiki pek bir performans alınamaz o gitarlardan.Ama bir Gibson Les Paul'un pahalı olmasının nedeni ağaç kalitesi ve manyetik kalitesidir.Pek kullanma şansım olmadığından bu konuda çok yorum yapamayacağım.

Açıkçası Les Paul kasa gitarlar hiç ama hiç ilgimi çekmiyor.Hem müzik tarzımdan hemde şeklini beğenmediğimden dolayı...

anladım hocam çok teşekkürler alacağım zaman kapını çalacağım haberin ola

• yorumlara bakıyorumda 2007de gitara başlamayı düşünenler var o arkadaşlar başladılarmı kurslara başladılarsa şu an ne durumdalar çok merak ediyorum
  • Elektro gitara başlamayı düşünüyorum yaklaşık 550 tl gibi bi bütçem var amfi+gitar için çok değil biliyorum ama bu fiyata olucak en iyi ekipmanları almak istiyorum.Müzik konusunda metal çalmak istiyorum bazen çok sert tonlar bazende slash'ın sololarındaki kadar tiz tonlar istiyorum bu fiyata galiba biraz fazla şey istiyorum Gitar konusunda bi gitar gözüme çarptı ama hiç eline elektro gitar almamış biri olarak ne kadar iyi,kötü olarak ayırırım bilmiyorum.Gitarın markası, modeli Squier Bullet Strat HSS sizce nasıldır? Bu fiyata gitar+amfi öneriniz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.