Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Watashi wa L des.

Elektro gitara başlamayı düşünüyorum yaklaşık 550 tl gibi bi bütçem var amfi+gitar için çok değil biliyorum ama bu fiyata olucak en iyi ekipmanları almak istiyorum.Müzik konusunda metal çalmak istiyorum bazen çok sert tonlar bazende slash'ın sololarındaki kadar tiz tonlar istiyorum bu fiyata galiba biraz fazla şey istiyorum Gitar konusunda bi gitar gözüme çarptı ama hiç eline elektro gitar almamış biri olarak ne kadar iyi,kötü olarak ayırırım bilmiyorum.Gitarın markası, modeli Squier Bullet Strat HSS sizce nasıldır? Bu fiyata gitar+amfi öneriniz var mı?

hocamhttp://www.hepsiburada.com/liste/manuel-raymond-mre3bk-elektro-gitar-paketi-amfiaskikablokilif/productDetails.aspx?productId=musicses851&categoryId=19018199&navq=categoryid%3d19018196%26fh_view_size%3d20%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_createddate_pl%26fh_secondid%3dmusicses851%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001501%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001501_2147483641%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001501_2147483641_400276%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001501_2147483641_400276_19018196%257d%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dlister

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu Çok Faydalı. 1 Ay sonra bende elektro gitar alıp internetten videolar ile calmaya baslayacagım. Bu konu işimi cok görücek
  • quote:

Elektro gitara başlamayı düşünüyorum yaklaşık 550 tl gibi bi bütçem var amfi+gitar için çok değil biliyorum ama bu fiyata olucak en iyi ekipmanları almak istiyorum.Müzik konusunda metal çalmak istiyorum bazen çok sert tonlar bazende slash'ın sololarındaki kadar tiz tonlar istiyorum bu fiyata galiba biraz fazla şey istiyorum Gitar konusunda bi gitar gözüme çarptı ama hiç eline elektro gitar almamış biri olarak ne kadar iyi,kötü olarak ayırırım bilmiyorum.Gitarın markası, modeli Squier Bullet Strat HSS sizce nasıldır? Bu fiyata gitar+amfi öneriniz var mı?

Bu gitar dediğin tonlara uyar. Belki metal falan yapamazsın çok fazla ama hard rock vs gider. ayrıca clean tonlarıda iyidir. epiphone gitarlarada bakmanı öneririm o da işini görür.

• peşin fiyatına 12 taksit yapan bi yer yok mu yahu? Squier tele alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 18 Ocak 2013; 11:13:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayyuka

peşin fiyatına 12 taksit yapan bi yer yok mu yahu? Squier tele alıcam.

Squier'e 12 taksit Çoğu müzik market yapıyor. Her karta yapmazlar ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boor

quote:

Orijinalden alıntı: Ayyuka

peşin fiyatına 12 taksit yapan bi yer yok mu yahu? Squier tele alıcam.

Squier'e 12 taksit Çoğu müzik market yapıyor. Her karta yapmazlar ama.

öğrenciyiz ne yapalım

• quote:

squer'i bilmiyorum ama ben cort x2 kullanıyorum ikinci el 200 tlye almıştım. şimdi nedir fiyatı bi araştırmak lazım tabi..

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

beyler netten en azından temel bilgileri öğrenebileceğimiz bi site ya da alınacak bi kitap önerirmisiniz yeni başlayanlar için??

bülent işbilenin kitapları var
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

yokya ne havasi daha yeni basliyoz millet kacar benim elektro calmama buarada bu gitar fiyatlarina baktim iyi bi elektro gitar 600milyondan basliyo cok pahali

quote:

Orjinalden alıntı: cahill

quote:

Orjinalden alıntı: muzo2000

ucuzla pahali elektro gitar arasindaki fark nedir,dahami kaliteli ses veriyor?,ucuz bisey alsam beni tatmin edermi

yeni başlayanları tatmin eder.. ama param çok dersen alırsın bir fender herkese hava atarsın...

gülü seven dikenine katlanır kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: BOBOCUKCUK

arkadaşım sen gözünü iyi aç ve bu yazıyı iyi oku şimdi!ben klasik çaldığım ve elektroya geçeceğim için bu konuda deneyimliyim sayılabilir yani neyse konumuza gelelim yafqsen klasikle başla!sana 3-4 ay gibi bi süre gerekecek(seviyeye göre değişir yanlış anlama sakın)(bana 2.5 ay yetio yafq)bu süreler içerisinde klasik çal sonra elektroya geç benden söylemesi ve şu da var elektroya geçtiğin zaman perdeler arası geçişlerini hızlı yap ama yavaş ÇAL tmm mı sonra telleri titreterek çal sonra bi yukraı bi aşağı ve bazen gerekecek ki tırnak bölümünü değil parmak ortalarını perdeye(klavyeye)koyacaksın benden söylemesi tmm mı

arkadaş hakılı ben de 4 yıldır klasik gitar çalıyorum

• Arkadaşlar geçen ay elektro gitara başladım.Daha önceden 2 yıl klasik gitar çaldım.Soloları hariç Enter Sandman,For Whom The Bells Tolls,Seek And Destroy,Master Of Puppets'i çalabiliyorum.TAB'lardan çalıyorum ama Selim Işık hocamızın sözünü dinleyerek notadan da çalmaya karar verdim.İleride gamlara geçeceğim zaman sıkıntı yaratacaktır diye düşünüyorum.Şimdilik sadece ilk 3-4 perdedeki notaları falan biliyorum.Elektro gitardaki tüm notaları ezberlemek için nasıl bir kolaylaştıran yöntem izlemeliyim?
  • Arkadaşlar uzun süredir elektro gitara başlamayı düşünüyorum ama kısmet olmadı.Ama artık başlamak istiyorum.Dinlediğim tarz Metallica,Megadeth vs. Bütçem en fazla 600-650 TL.(GİTAR+AMFİ)
    Bana önerebileceğiniz marka ve modeller nelerdir.Unutmadan 2.ele sıcak bakmıyorum ve en yakın zamanda almayı planlıyorum aletleri.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaslar bana da baslangic icin gitar onerirmisiniz.yazin para biriktirip alacagim.Yalniz benim soyle bir sorunum var.Ben tam bir V kasa hastasiyim.Oyle boyle degil.Acaba gitari kendimmi yapsam diye dusunmuyor degilim.Teknik bilgim var ama Gitar planim yok.Parayla satiyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • duman,teoman,model,survivor,seksendört,metallica,queen,imagine dragons dinlerim genelde.Şu gitar ve amfi var aklımda. http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=11349&gid=668 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=9556&gid=91 .Sizce bunları uygunmudur ?

• Bir şey sormak istiyorum. TAB ile çalmakla nota ile çalmanın anlamı nedir? Yani TAB ile şarkıları çalarsak, nota bilmeden ne gibi bir dezavantajı olabilir?

iyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbey

Bir şey sormak istiyorum. TAB ile çalmakla nota ile çalmanın anlamı nedir? Yani TAB ile şarkıları çalarsak, nota bilmeden ne gibi bir dezavantajı olabilir?

iyi akşamlar

Benim arkadaş var baya ileri seviyede çalıyor, kursa gittiği zamanlar için pişman olduğunu söylemişti, notaların mantığını 5 dk'da anlatırım anlarsın demişti.
  • Aslında notalar şarkının her şeyini anlatır,mesela bir notanın kaç vuruş olduğunu vs. bildiğin için şarkıyı dinlememiş olsan bile notayla çalabilirsin,tab da bu olmaz.Ayrıca ileri seviyede klavye hakimiyeti,şarkı yazma,dinleyerek müziği çalabilme vs. için gereklidir.Ben öğren derim,gereksiz değildir yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmc 12

++ olark isteyen olursa elimde elektro gitar teknikleri linkleri var alıntı tabi ben indirdim fena deil isterseniz pm atarım

pm
  • Ben de yeni başladım Ibanez gio grx40 elektro gitar, Ibanez IBZ10G amfi ile. Duman, Nirvana, Led Zeppelin tarzı müzik yapmak istiyorum. Fender Squier Bullet Strat istiyordum ama buna nasip oldu. Şimdi düşünüyorum da daha iyi oldu bunu almam. Tonu squier e göre daha düz ama başlangıç için gitarımın tonu daha iyi diye düşünüyorum. Malzeme kalitesi de gayet iyi bir gitar. Amfiden de memnunum. Selim Işık dersleriyle çalışmaya başladım. İlerlemem yavaş oluyor ama her gün az da olsa ilerlediğimin farkındayım ve bu da beni yeterince tatmin ediyor.

3. haftam oldu elektro gitarla ama yine de biraz tecrübelerim var onları daha başlamayanlarla paylaşayım:)

- Eğer Selim Işık derslerinden çalışacaksanız adam ne diyorsa ve ne yapıyorsa dikkatlice dinleyin, izleyin aynısını yapmaya çalışın. Mesela, acaba neden şunu yapamıyorum dediğim, ve nerede hata yaptığımı bulmaya çalıştığım zaman o adamı tekrar tekrar izliyorum. Faydasını da görüyorum sonuçta.

- Başlarda hızlı yapmaktan çok doğru yapmak önemli. Parmaklar zaten zamanla hızlanıyor siz çalıştıkça.

- Kendinizi fazla kasmayın gitar çalarken. Mesela dişlerinizi sıkma, nefesinizi tutma gibi olaylar yaşıyorsanız o an kendi kendinizi uyarıp daha sakin çalmanızı tavsiye ederim.

Şimdilik bu kadar, haydi iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rıza reyiz -- 10 Şubat 2013; 23:12:50 >

• arkadaşlar bende yeni başlayacagım yaşım 15 , eskişehirde oturuyorum , nota dahi bilmiyorum , müzikle hiç alakam yok ama dinlemeyi çok seviyorum , bana önerilerde bulunabilirmisiniz ? alilemin fazla imkanı yok o yüzden ders almak istemiyorum ders almadan bu işi yapabilirmiyim ? ve illa amfi gereklimi bilgisayar felan olmazmı ?
    ve önerebileceginiz gitarlar varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.