Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Ömrümün nerdeyse yarısını elektro gitara vermiş biri olarak söylüyorum; kesinlikle ama kesinlikle signature gitar alma.Bu gitarın James Hetfield in gitarıyla tek alakası kasasının aynı olması.Ne ağacı aynı kalitede,ne işçiliği aynı kalitede.Yani vereceğin parayı sadece saptaki imzaya vereceksin.

Zaten James Hetfield sana elindeki gitarıda verse onun tonunu alamazsın çünkü ton yaklaşık olarak %60 amfiden, %30 manyetikten,%10 da gitarın ağacından gelir.

James Hetfield ilgine bakarsak müziğe yeni başlamışsın veya başlayacaksın.Zamanla Metallica'nın bulunduğu konuma müziği ile değil grup ismiyle geldiğini anlayacaksın.Ve çok daha uygun bir fiyata alınmış bir gitarın bu gitardan daha iyi performans verdiğini görüp gitarı aldığına pişman olacaksın.

Tarzını ve bütçeni söylersen sana bütçene göre alabileceğin iyi ekipmanlarda yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NexeLGiuS

quote:

Ömrümün nerdeyse yarısını elektro gitara vermiş biri olarak söylüyorum; kesinlikle ama kesinlikle signature gitar alma.Bu gitarın James Hetfield in gitarıyla tek alakası kasasının aynı olması.Ne ağacı aynı kalitede,ne işçiliği aynı kalitede.Yani vereceğin parayı sadece saptaki imzaya vereceksin.

Zaten James Hetfield sana elindeki gitarıda verse onun tonunu alamazsın çünkü ton yaklaşık olarak %60 amfiden, %30 manyetikten,%10 da gitarın ağacından gelir.

James Hetfield ilgine bakarsak müziğe yeni başlamışsın veya başlayacaksın.Zamanla Metallica'nın bulunduğu konuma müziği ile değil grup ismiyle geldiğini anlayacaksın.Ve çok daha uygun bir fiyata alınmış bir gitarın bu gitardan daha iyi performans verdiğini görüp gitarı aldığına pişman olacaksın.

Tarzını ve bütçeni söylersen sana bütçene göre alabileceğin iyi ekipmanlarda yardımcı olabilirim.

Nasıl aynısı olmaz ? O zaman insanlar ne diye alıyor ? Aynısı diye alıyor millet. Signature gitar ne demek ? Pek bilmiyorumda. Evet amfi iyi olmazsa aynı sesi alamazsın biliyorum. 5 senedir Metallica dinliyorum halada vazgeçmedim. Sıkılmadan her şarkısını dinliyorum. Tam bir Metallica hayranıyım. Şarkılarıda harika bence. İsmiyle geldiğini asla düşünmüyorum. Müziğiyle o ismi yüceltti bence. Dediğim gibi Metallica hayranıyım ve alırsam onların şarkılarını çalarım. Thrash/Heavy metal yani.

• quote:

quote:

quote:

Nasıl aynısı olmaz ? O zaman insanlar ne diye alıyor ? Aynısı diye alıyor millet. Signature gitar ne demek ? Pek bilmiyorumda. Evet amfi iyi olmazsa aynı sesi alamazsın biliyorum. 5 senedir Metallica dinliyorum halada vazgeçmedim. Sıkılmadan her şarkısını dinliyorum. Tam bir Metallica hayranıyım. Şarkılarıda harika bence. İsmiyle geldiğini asla düşünmüyorum. Müziğiyle o ismi yüceltti bence. Dediğim gibi Metallica hayranıyım ve alırsam onların şarkılarını çalarım. Thrash/Heavy metal yani.

Önce şu yanlışı düzeltiyim.İnsanlar signature gitarın ne olduğunu bilmiyor.Signature gitar sadece o kişinin imzasını taşıyan ve aynı görünüşteki gitarıdır.İnsanlar bunu bilmediği için alıyor bu gitarları.

Sence James'in kullandığı gitar fabrikadan çıkıp James'in eline tutuşturulmuş bir gitar mı?

Tabi ki hayır.O gitarda kullanılan ağaç yıllarca bekletilip kurutulmuş.Vede amerikan yapımı.Senin alacağın %90 ihtimalle uzak doğu imalatı olacak.Vede James'in gitarıyla tek alakası görüntüsü olacak.

5 senedir Metallica'yı sıkılmadan dinlemen normal.Ama 5 senedir elektro gitar çalan (1 ay çalışıp 5 yıl sonrada ben gitar çalıyorum diyen kişi değil,Metallica dahil birçok grubu yalayıp yutmuş ve birçok virtüözü keşfetmiş) birinin Metallica'yı sevme ihtimali çok düşük.Yinede zevk ve tercih konusu olduğu için bu konuda kesin birşey söylemek mümkün değil tabi ki.

Ben kendimden bildiğimden ve başkasınında böyle bir hataya düşmemesi için bunları buraya bilgi olsun diye yazıyorum.Yoksa milletin gidip parasını çöpe atması beni alakadar etmez.İyi forumlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Önce şu yanlışı düzeltiyim.İnsanlar signature gitarın ne olduğunu bilmiyor.Signature gitar sadece o kişinin imzasını taşıyan ve aynı görünüşteki gitarıdır.İnsanlar bunu bilmediği için alıyor bu gitarları.

Sence James'in kullandığı gitar fabrikadan çıkıp James'in eline tutuşturulmuş bir gitar mı?

Tabi ki hayır.O gitarda kullanılan ağaç yıllarca bekletilip kurutulmuş.Vede amerikan yapımı.Senin alacağın %90 ihtimalle uzak doğu imalatı olacak.Vede James'in gitarıyla tek alakası görüntüsü olacak.

O zaman Amerikan yapımı olanını bulma imkanımız yok mu ?

• quote:

quote:

Metallica'ya çamur atmak da müzikte ne kadar aşmış olduğunu göstermenin aracı oldu.Çok sevdiğim bir gruptur,uzun zamandır dinlerim,o yüzden böyle şeyler söylenmesine dayanamıyorum.Bu adamların iyi müzik yapması için illa ki über zor gitar hareketleri mi yapmaları gerekiyor?Bu adamların onca hayranı sırf adında metal geçiyor diye mi var?Senin mantığa göre Metal Church'ün çok ünlü olması gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaZor

quote:

quote:

Metallica'ya çamur atmak da müzikte ne kadar aşmış olduğunu göstermenin aracı oldu.Çok sevdiğim bir gruptur,uzun zamandır dinlerim,o yüzden böyle şeyler söylenmesine dayanamıyorum.Bu adamların iyi müzik yapması için illa ki über zor gitar hareketleri mi yapmaları gerekiyor?Bu adamların onca hayranı sırf adında metal geçiyor diye mi var?Senin mantığa göre Metal Church'ün çok ünlü olması gerekirdi.

Bugünlerde Metallica' ya çamur atanlar sanki 40 yıllık metalci imajı veriyorlar Daha havalı oluyorlar. Metallica ergen grubuymuş 91' de Moskova' da da 1.5 milyon ergen vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 21 Ekim 2012; 20:52:13 >

• Mesajım dikkatlice okunursa ne Metallica'ya ergen grubu dedim,ne de sadece zor şeyler çalınarak iyi müzisyen olunur dedim.Bunları ima da etmedim.

Metallica benim de sevdiğim,dinlediğim bir gruptur.Mesajımda demek istediğim şey şuydu;

'Gitara başladıktan sonra ilk olarak Metallica parçaları çalınmak istenir ve çalınır.Çalmakla dinlemek epey farklı şeyler olduğundan uzun yıllar bir parça veya bir grubun parçaları çalınmaz.Metallica grubunun parçaları bitince yeni gruplar ve yeni parçalar arayışına girersin.Ve ufkun açılır.Bu sayede daha iyi ve daha kaliteli gruplar keşfedersin.Sonra bu grupların nasıl bu kadar rağbet görmediğini düşünür ve anlam veremezsin.Bunun cevabıda grubun isminde ve reklamındadır.'

Vermek istenilen cevap buydu.Bu konuya yazılma amacı da birinin mantıksız bir alış verişini önlemek içindi.Yoksa Metallica'yı kimin beğenip beğenmemesi veya kimin hangi gitarı aldığı benim malum organımda bile değil açıkçası.Bu konuyuda uzatmak istemiyorum.

Gitar almaya niyeti olan kişileredewww.mygitar.com forumunu öneriyorum.Orada son derece profosyonel insanlar var.Sabit konulara bakarsanız,konu açarsanız veya ö.m atarsanız yardımcı olurlar.

• Eveeet, bir "Metallica'ya b*k at ki şanın yürüsün" vakasıyla daha karşı karşıyayız.

Zaten bu konuda birkaç klişe geyik vardır.
    Birincisi "Aaaabi Metallica ...And Justice For All'dan sonra bozdu yeeeaaa", "Davayı sattılar yeeeaaa" geyiği..
    Diğeri de "Metallica çok iyi reklam yapıyor, yoksa müzikleri o kadar da iyi değil"...

Şimdi bunların hepsi değişik forumlarda, ekşisözlük'te filan bol bol, bıktırana kadar okuyabilirsiniz..
    Yazanlara bakarsın, ya evinde kendi halinde gitar çalıyordur ya da az çok bir gruba dahil olmuştur, orda amatör müzik yapıyordur.
    Metallica'yı yaptığı müzik açısından beğenmiyor olabilirsin, eyvallah, buna saygım sonsuz. Ama gelip de, Metallica aslında tırt, reklamlarını iyi yapıyorlar dersen orada yuhh derim, çüşş derim..
    Tamam Hetfield, Ulrich, Hammett kendi alanlarında birer dahi müzisyen falan değiller ama oldukça başarılı oldukları da yadsınamaz bir gerçek.
    Adamlar ilk albümlerinden son albümlerine kadar kendilerini hiç tekrarlamadılar. Müziklerine hep yeni birşeyler eklediler.
    Trash Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Rock, Blues, Country gibi birçok alanda örnek sergilediler albümlerinde.
    Ama sen, über aşmış müzik bilginle "Metallica müzik yapamiyür" diyorsan hala, sana hayatta başarılar diliyorum.

Gelelim Signature serisi gitar alma işine..
    Bu konuda "alma" diyen arkadaşa ben de kısmen katılıyorum.
    Zira, o gitarlar gerçekten Hetfield'ın veya Hammet'ın ya da kimin signature gitarını alıyorsan onun gitarının aynısı değil. Birçok yönden kalite farkı var. Dolayısıyla satıldığı para kadar edecek gitarlar değil. Elbette gerçekten kaliteli gitarlar ama misal Kirk Hammett signature gitarlarından KH-2 Ouija'nın fiyatı 15.000 TL civarında. O fiyata o gitar alınmaz. O paraya gitar alacaksan, gidersin custom gitar alırsın, evladiyelik olur, torunun bile çalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sirius_black

Mesajın boyunca cevap yazdığın kişi sadece benim.Farklı kişiler gibi bahsetmişsin,sanırım mesajlar karışmış.Her neyse..

Mesajlarımda anlatmak istediğim kesinlikle 'Metallica kötü bir grup' değildir.Tamamen yanlış anlamış,yanlış yorumlamış veya yanlış anlamak için kendinizi zorlamışsınız.

Yukardaki mesajımdada söyledim Metallica'yı oldukça sever ve dinlerim.Ama hayatım boyunca hem Metallica hem de Megadeth gruplarını tanıyan ve dinleyen kişilerden 'Metallica'yı daha çok beğeniyorum' diyen duymadım.Megadeth sadece bunlardan biri.Buna benzer pek çok grup söylenilebilir.

Şu an Türkiye'de metalciyim diye gezen kaç kişi Metallica'dan başka bir grup biliyor veya dinliyor?Çok azı. Heleki bir enstürman çalmayanları göz ününe alırsak.Nerdeyse hiçbiri.Şurada 'sizce dünyanın en iyi gitaristi kimdir?' diye bir anket açsan.İçine Kirk Hammet,Joe Satriani,Malmsteen,Steve Vai gibi gitaristleri koysan.Çok büyük bir ihtimalle sonuçlarda Kirk açık ara önde olur.Nedeni insanlarımızın çoğunun rock,metal müzik denildiğinde akıllarına sadece Metallica'nın gelmesi.Ayrıca Satriani'nin Kirk için 'başarısız bir öğrencimdi' dediğinide zaten biliyorsundur.(Bunu söylememdeki amacım Satriani'den bihaber bir insanın 'yalan,öyle birşey' diye tepki vermesine gözlerimle şahit olmamdır)

Kesinlikle Metallica'ya çamur atmıyorum.Çok severim ve zevkle dinler,çalarım.Ama bu çok daha kaliteli ve iyi müzik yapan grupların Metallica'dan daha az tanındığı gerçeğini değiştirmiyor.

Mesajlarım yanlış anlaşıldığı için bu mesajı yazdım.Konuyu takibi bırakıyorum.Çünkü bu tür konular yıllardır durmadan,bitmeden tartışılıyor.Herkesin zevklerine ve tercihlerine saygı duymak lazım.İyi forumlar..

• Amfi onerir misiniz beyler 100-200tl arasi gitar esp m10. 1ay sonra alacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sirius_black

Mesajın boyunca cevap yazdığın kişi sadece benim.Farklı kişiler gibi bahsetmişsin,sanırım mesajlar karışmış.Her neyse..

Mesajlarımda anlatmak istediğim kesinlikle 'Metallica kötü bir grup' değildir.Tamamen yanlış anlamış,yanlış yorumlamış veya yanlış anlamak için kendinizi zorlamışsınız.

Yukardaki mesajımdada söyledim Metallica'yı oldukça sever ve dinlerim.Ama hayatım boyunca hem Metallica hem de Megadeth gruplarını tanıyan ve dinleyen kişilerden 'Metallica'yı daha çok beğeniyorum' diyen duymadım.Megadeth sadece bunlardan biri.Buna benzer pek çok grup söylenilebilir.

Şu an Türkiye'de metalciyim diye gezen kaç kişi Metallica'dan başka bir grup biliyor veya dinliyor?Çok azı. Heleki bir enstürman çalmayanları göz ününe alırsak.Nerdeyse hiçbiri.Şurada 'sizce dünyanın en iyi gitaristi kimdir?' diye bir anket açsan.İçine Kirk Hammet,Joe Satriani,Malmsteen,Steve Vai gibi gitaristleri koysan.Çok büyük bir ihtimalle sonuçlarda Kirk açık ara önde olur.Nedeni insanlarımızın çoğunun rock,metal müzik denildiğinde akıllarına sadece Metallica'nın gelmesi.Ayrıca Satriani'nin Kirk için 'başarısız bir öğrencimdi' dediğinide zaten biliyorsundur.(Bunu söylememdeki amacım Satriani'den bihaber bir insanın 'yalan,öyle birşey' diye tepki vermesine gözlerimle şahit olmamdır)

Kesinlikle Metallica'ya çamur atmıyorum.Çok severim ve zevkle dinler,çalarım.Ama bu çok daha kaliteli ve iyi müzik yapan grupların Metallica'dan daha az tanındığı gerçeğini değiştirmiyor.

Mesajlarım yanlış anlaşıldığı için bu mesajı yazdım.Konuyu takibi bırakıyorum.Çünkü bu tür konular yıllardır durmadan,bitmeden tartışılıyor.Herkesin zevklerine ve tercihlerine saygı duymak lazım.İyi forumlar..

Dostum farklı kişiler gibi bahsetmedim, direkt senden bahsettim ama sağda solda senin yazdığın gibi yazan birçok kişi olduğu için genelleme yaptım.
    Ben de Metallica fanatikliği peşinde değilim. Maalesef karlarından bana pay vermiyorlar Benim takıldığım nokta Metallica aslında iyi müzik yapmıyor iyi reklam yapıyor kısmıydı.. Senin de sonuç olarak dediğin gibi zevkler ve renkler tartışılmaz. Madem öyle düşünüyorsun, yapacak birşey yok
    Ha bu arada Satriani'nin öyle birşey dediği sadece dedikodu. Hiçbir kaynak tarafından doğrulanmadı.

SATRIANI ABOUT KIRK HAMMETT
    There is an interview with Joe Satriani on Turkish music magazine Blue Jean (Issue July 2002). The interview is about Joe Satriani's "Strange Beatiful Music" album. Joe is answering all questions that Blue Jean magazine asked him. Also there is a special part from the interview for Metallica fans:

Blue Jean: Everybody knows, you were Kirk Hammett's guitar teacher. Some people say you stopped giving lesson to Kirk, because he is more into thrash metal. Is it true?

Joe Satriani: No, I was Kirk's teacher for 2 years. When I was his teacher, Kirk was playing in Exodus, then he joined Metallica. Those were really importand lessons. Sometimes Kirk came to me and we studied on the solos that Kirk did for Metallica. I recommended somethings on those solos. But then my "Surfing With The Alien" album was released and the album was very successful. I toured with Mick Jagger so my own career's started. Kirk Hammett was my last student.

• Arkadaşlar elektro gitar çalmak istiyorum istanbuk müzik çarsısında 130 lira.Eğer çin malı değilse alınırmı ? Yaklaşık 1 ay sonra amfi alacağım.Sizce olur mu bu iş ?
  • beyler şu gitar nasıl deneyen varmı hiç? daha hiç çalmadım. pc'ye bağlayabilirim ya da şu klasik ucuz ibanezin amfisinden düşünebilirim. genelde led zeppelin,metallica, pink floyd, guns n roses dinlerim.
    http://www.hepsiburada.com/liste/manuel-raymond-elektro-gitar-mre3bk-kilif-ara-kablo-pena-hediyeli/productDetails.aspx?productId=musicses57&categoryId=19018199&MUSICSES57
    not gitarın manyetiklerinin benim müziğime hitap etmediğini biliyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: casey31

Arkadaşlar elektro gitar çalmak istiyorum istanbuk müzik çarsısında 130 lira.Eğer çin malı değilse alınırmı ? Yaklaşık 1 ay sonra amfi alacağım.Sizce olur mu bu iş ?

quote:

Orijinalden alıntı: Baykus Reyiz~

beyler şu gitar nasıl deneyen varmı hiç? daha hiç çalmadım. pc'ye bağlayabilirim ya da şu klasik ucuz ibanezin amfisinden düşünebilirim. genelde led zeppelin,metallica, pink floyd, guns n roses dinlerim.
    http://www.hepsiburada.com/liste/manuel-raymond-elektro-gitar-mre3bk-kilif-ara-kablo-pena-hediyeli/productDetails.aspx?productId=musicses57&categoryId=19018199&MUSICSES57
    not gitarın manyetiklerinin benim müziğime hitap etmediğini biliyorum :D

her ikiniz için de söylüyorum, o fiyat aralığındaki gitarlardan pek birşey beklemeyin. paranıza yazık olur, gitardan bıkarsınız. asgari tatmin edici bir gitar için 400 TL civarını gözden çıkarmanız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: thescarecrow

Gitar dersi almadım, almayada karşıyım. yaklaşık 3 senedir çalıyorum ve en önemlisi kendim için çalıyorum sağda solda hava atmak için değil. evde kafa dağıtmak için ballad türü şarkılar ve sololar gayet tatmin edici benim açımdan. Eğer yeni başlıyorsan Selim Işık abimizin gitar derslerini öneririm, internetten bedavaya izle sıkılmadan. 0 dan başlayan birine 0 dan eğitim veriyor tam aradığın şey. Nota bilgisi öğretiyor hakkını vermeliyim çok emeği var üstümde. Guitar Pro yu kur birde en yararlı program o olacak senin için. Ve evet birileri orda tanıdığın birilerinden ders al demiş evet çevrende varsa kesinlikle faydalan ama paralı gitar hocalarına güvenme. Neden mi? adam evde oturup kendi kendine 1 ayda çok rahat öğrenebileceğin bir şeyi 3 ayda öğretip paranı bir güzel sömürüyor kardeşim. aman ha diyeyim sana.
    Gitar dersi alan ve sadece akor basmasını bilen başkada bir halta yaramayan arkadaşlarım var ve hepsi ben gitar çalarken banada öğreeeeeeet diye kafamı yerler. En az 10 arkadaşıma bildiğim her şeyi öğrettiğim oldu, para almadım her bilgi parayla satılmamalı diye düşünüyorum.

Anlatabilmişimdir umarım hocam
    Özet : Selim Işık + Guitar Pro + Emek

gitar dersi alanlar hava atmak için mi alıyorlar? yoksa bu işi notasından tekniğine kadar en doğru şekilde öğrenmek için mi? kendini övmek için başkalarına bok atmana gerek yok. tamam, kendi kendine öğrenmişsin, tebrik ediyorum ama bu ders alanları ve ders verenleri kötülemeni gerektirmez.

• Arkadaşlar uzun süredir keman öğrenmek istiyordum ama artık anladım ki dinlediğim müzik tarzına göre enstrüman seçmeliyim. Bu yüzden electro gitarda karar kıldım. Ancak basından duyduğumuz şu amfi kaynaklı kaçaklar yüzünden meydana gelen can kayıpları beni biraz ürkütüyor. Kaçak akım rölesi, priz topraklama gibi çözümler anlatılsa da içim rahat etmiyor ev eski biraz tesisata güvenmiyorum açıkçası... Adaptörlü, aynı zamanda pilli de çalışabilen mini amfiler işimi görür mü? Bunlar direk adaptörden düşük voltajla çalıştığı için normal amfilere göre daha güvenlidir değil mi? Odam zaten çok küçük ses seviyesi tatmin eder belki ama kalitesi de tatmin eder mi merak ediyorum. Kullanan ya da bilen varsa söyleyebilir mi?
  • Hiç mini amfi kullanan yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar83

Arkadaşlar uzun süredir keman öğrenmek istiyordum ama artık anladım ki dinlediğim müzik tarzına göre enstrüman seçmeliyim. Bu yüzden electro gitarda karar kıldım. Ancak basından duyduğumuz şu amfi kaynaklı kaçaklar yüzünden meydana gelen can kayıpları beni biraz ürkütüyor. Kaçak akım rölesi, priz topraklama gibi çözümler anlatılsa da içim rahat etmiyor ev eski biraz tesisata güvenmiyorum açıkçası... Adaptörlü, aynı zamanda pilli de çalışabilen mini amfiler işimi görür mü? Bunlar direk adaptörden düşük voltajla çalıştığı için normal amfilere göre daha güvenlidir değil mi? Odam zaten çok küçük ses seviyesi tatmin eder belki ama kalitesi de tatmin eder mi merak ediyorum. Kullanan ya da bilen varsa söyleyebilir mi?

Hocam ses kalitesi çok önemlidir.Kesinlikle mini amfi almanızı önermiyorum.Tedirginliğiniz elektrik kaçağı ise bunu önleyen aparatlar var elektrikçilerde.15-20 TL den fazla tutacağını sanmıyorum.Amfi olarak bir Line 6 Spider 4 15W veya Roland Cuba 15W önerebilirim.Bu amfiler başlangıç için oldukça iyiler.Hatta ben 8 yıldır gitar çalan biri olarak şu an evimde Line 6 15W kullanıyorum.Tabi konser gibi durumlarda mecburen daha iyi bir amfi kiralıyorum..Bu amfileri düşünebilirsiniz..

• quote:

quote:

Arkadaşlar uzun süredir keman öğrenmek istiyordum ama artık anladım ki dinlediğim müzik tarzına göre enstrüman seçmeliyim. Bu yüzden electro gitarda karar kıldım. Ancak basından duyduğumuz şu amfi kaynaklı kaçaklar yüzünden meydana gelen can kayıpları beni biraz ürkütüyor. Kaçak akım rölesi, priz topraklama gibi çözümler anlatılsa da içim rahat etmiyor ev eski biraz tesisata güvenmiyorum açıkçası... Adaptörlü, aynı zamanda pilli de çalışabilen mini amfiler işimi görür mü? Bunlar direk adaptörden düşük voltajla çalıştığı için normal amfilere göre daha güvenlidir değil mi? Odam zaten çok küçük ses seviyesi tatmin eder belki ama kalitesi de tatmin eder mi merak ediyorum. Kullanan ya da bilen varsa söyleyebilir mi?

Hocam ses kalitesi çok önemlidir.Kesinlikle mini amfi almanızı önermiyorum.Tedirginliğiniz elektrik kaçağı ise bunu önleyen aparatlar var elektrikçilerde.15-20 TL den fazla tutacağını sanmıyorum.Amfi olarak bir Line 6 Spider 4 15W veya Roland Cuba 15W önerebilirim.Bu amfiler başlangıç için oldukça iyiler.Hatta ben 8 yıldır gitar çalan biri olarak şu an evimde Line 6 15W kullanıyorum.Tabi konser gibi durumlarda mecburen daha iyi bir amfi kiralıyorum..Bu amfileri düşünebilirsiniz..

Hocam siz profesyonelsiniz Öyle diyorsanız öyledir ama son bir bilgi vereyim; 15 senelik bir apartman dairesinde, 2.5 metreye 3-3.5 metre kadar bir odada ve son derece amatör olarak çalışacağım Bu durumda da bana uygun olur mu? Fazla geleceğinden, küçücük odada sesi bozacağından, komşuları rahatsız edeceğinden korkayım mı yoksa gözümde fazla mı büyütüyorum bu durumu?

• quote:

quote:

quote:

Hocam siz profesyonelsiniz Öyle diyorsanız öyledir ama son bir bilgi vereyim; 15 senelik bir apartman dairesinde, 2.5 metreye 3-3.5 metre kadar bir odada ve son derece amatör olarak çalışacağım Bu durumda da bana uygun olur mu? Fazla geleceğinden, küçücük odada sesi bozacağından, komşuları rahatsız edeceğinden korkayım mı yoksa gözümde fazla mı büyütüyorum bu durumu?

Gözünüzde baya büyütüyorsunuz. Bende apartmanda yaşıyorum.Odanın küçük veya büyük olması önemli değil.Önemli olan amfinin kalitesi.Bu amfilerden daha düşük kalitedeki amfiler emin ol seni gitardan,müzikten soğutur.Buna en büyük örnek te benim.Doğru düzgün bir amfi aldıktan sonra gitara olan hevesim ve öğrenme isteğim başladı.

Bütçen sınırlı ise önce söylediğim amfilerden birini al.Gitarı kalan bütçeye göre uygun olan birini alırsın.

Başlangıç aşamasında amfi gitardan daha önemli bir faktördür.Aslında benim ve birçok kişi için amfi her zaman daha önemlidir ama bu işler biraz kişisel.Pek fazla kurcalamaya gerek yok.

Ayrıca bu konular hakkında daha çok bilgi almak istersenwww.mygitar.com forumuna göz atabilirsiniz.Amfi ve Gitar konularındaki sabit başlıkları incelemen çok faydalı olacaktır.

Aklına takılan her hangi bir durumda pm den veya buradan sorabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.