Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ben classic gitar dersi alıorum uzun süredir şuanda elektroları araştırıomm ama bu konu açılalı 6 yıl olmuş o çocuk çoktannn gitar konusunda pro olmuştur ama eğer yeni başlayanlar soracak olursa valencia alabilr ben valencia'nın magule angela modelini kullanıorum çok güzl alacağım elektro gitarda yine valenciadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock&metal

yaylarla alakası yok yanı bıde cort x2 de overdrıve modu nasıl acılıo cunku amfımı ınternetten ızledım adamlar over drıve calıo ben nasıl acıcam

2 ihtimal var. Ya internetteki adamlar distortion pedalı bağlamış ki pek sanmıyorum. Diğer ihtimal amfideki gain düğmesini 10 a getirmek. Başka bir yol görünmüyor. Ayrıca gitarda overdrive olmaz amfinin özelliğidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson -- 28 Mart 2011; 8:17:55 >
  • amfi sıkıntısı olan arkadaşlar

Guitar Rig 4

bu programı iyi araştırın biraz emek verin amfinin adini ağziniza almicaksiniz
  • beyler amfinin gain tuşu bozuldu. kilidi kırıldı sanırım. basınca geri atıyor basılı kalmıyor. araya iğne sıkıştırınca amfi hiç ses vermiyor. ne yapabilirim.?
  • arkadaşlar yeni başlayan bir kişi için ne tür bir gitar önerebilirsniz? max. 270 TL bütçem var %100 alacağım kesin değil ama soruyorum sadece... daha önce hiç çalmadm klasik akustik felan... çalmak istediğim şarkılar metallica tarzı şarkılar.. galiba thrash metal oluyordu bu tarz şarkılar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haykocepking

arkadaşlar yeni başlayan bir kişi için ne tür bir gitar önerebilirsniz? max. 270 TL bütçem var %100 alacağım kesin değil ama soruyorum sadece... daha önce hiç çalmadm klasik akustik felan... çalmak istediğim şarkılar metallica tarzı şarkılar.. galiba thrash metal oluyordu bu tarz şarkılar ?

sıfır diyorsan cort x2
    ikinci elde x6 ibanez grg vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

Orijinalden alıntı: haykocepking

arkadaşlar yeni başlayan bir kişi için ne tür bir gitar önerebilirsniz? max. 270 TL bütçem var %100 alacağım kesin değil ama soruyorum sadece... daha önce hiç çalmadm klasik akustik felan... çalmak istediğim şarkılar metallica tarzı şarkılar.. galiba thrash metal oluyordu bu tarz şarkılar ?

sıfır diyorsan cort x2
    ikinci elde x6 ibanez grg vs.

LTD'nin m10 serileri çıkmış bir bak istersen iyidir.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12168&gid=398

• Beyler soad - psycho çalmak çok hoşuma gidiyor özellikle solosu. var mı bildiğiniz böyle kolay ve hoş sololar?
  • Tuner almam lazım ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -radiohead-

Tuner almam lazım ne önerirsiniz?

bilgisayarına tuner indir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CappyDH

quote:

hangisini indiriyim dün indiryim dedim saçma sapan bitane denk geldi 1 saat boşuna akord etcem diye zaman harcadım
  • quote:

quote:

quote:

hangisini indiriyim dün indiryim dedim saçma sapan bitane denk geldi 1 saat boşuna akord etcem diye zaman harcadım

bende AP tuner var memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B3AF19C22 -- 30 Mart 2011; 18:48:58 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bende AP tuner var memnunum

nasıl kullanıldığını anlatırmısn.arkordu düzeltriken çevirdiğimiz şeyi defalarca çevirince bile yine ibre bazen 0 ı gösteriyo ama ses bozuk çıkıyo

gerek kalmadı sol üstte harfi yazıyomuş onu yeni farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VROOOM -- 30 Mart 2011; 19:17:05 >

• http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5043&gid=110

Arkadaşlar bu gitarı önerirmisniz.Slash,Nirvana,Metallica tarzı birşey arıyorum.Birde discortion(umarım doğru yazdım) var mı bunlarda?

Ayriyeten amfiyede ihtiyacım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_11

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5043&gid=110

Arkadaşlar bu gitarı önerirmisniz.Slash,Nirvana,Metallica tarzı birşey arıyorum.Birde discortion(umarım doğru yazdım) var mı bunlarda?

Discortion diye birşey yok, distortion onun adı. Ayrıca distortion gitarlarda bulunan bir özellik değildir, efekt pedalları yardımı ile distortion sesi alabilirsiniz.

Eğer bence siz gitara başlayacaksanız ilk önce öğrenmeniz gereken şey, gitarın ne olduğu ne olmadığıdır. Biraz araştırma yaptıktan sonra soru sorarsanız, kirlilik olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

quote:

Orijinalden alıntı: can_11

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5043&gid=110

Arkadaşlar bu gitarı önerirmisniz.Slash,Nirvana,Metallica tarzı birşey arıyorum.

Discortion diye birşey yok, distortion onun adı. Ayrıca distortion gitarlarda bulunan bir özellik değildir, efekt pedalları yardımı ile distortion sesi alabilirsiniz.

Eğer bence siz gitara başlayacaksanız ilk önce öğrenmeniz gereken şey, gitarın ne olduğu ne olmadığıdır. Biraz araştırma yaptıktan sonra soru sorarsanız, kirlilik olmaz.

Bir videoda gördüm.Orada metal çalacaksanız discortıon olmalı diyordu.O yüzden sordum.
    Sonuçta yeni öğreniyorum.Gitardaki terimleri bilmiyorum.

• @can_11

ben izah edeyim olayı

elektrik/elektro gitarda bir sürü ton ve efekt var, bu ton ve efektleri pedallar/prosesörler yardımıyla alabileceğin gibi bazen sadece amfi ile de alabilirsin, yani bazı amfilerin kendisinde bu ton ve efektler oluyor, potansları (çevirdiğin düğmeler) ayarlayıp tonu oluşturuyorsun

en temel iki ton var ki bunlar "clean" ve "drive" diye adlandırılır, clean gitarın normal yumuşak sesidir, akustik gitara benzetebiliriz bu tonu, konu drive olunca ise devreye "gain" faktörü giriyor, gain potansını açtıkca ses sertleşir, gaini çok yüksek olursa "distortion" dersin, düşükse "overdrive" dersin, gitar cleandeyken gainin bir etkisi yoktur

clean-drive geçişini nasıl yapıcaz? hemen her amfide "OD ON OFF" tuşu bulunur, amfinin drive tonunu beğenmezsen kendine bir "drive pedal" da edinebilirisin, bir de "foot switch" vardır ki başlangıçta onu da pedal zannedebilirisin, farkı şu, pedal kullanıyorsan tonun kaynağı pedaldır, foot switch ise adı üzerinde amfideki tonu el ile değiştirmek yerine foot ile switch eder, eve alacağın 10 wattlık amfide olmaz footswitch, stüdyolarda görebilirsin

ama her gitarın da kendine has bir tonu/tınısı vardır, hepsinden distortion alabilirisin ama arada fark olacaktır

gitar önerisi olarak da prestijli olan Fender, Gibson, ESP markalarının alt (yani daha ucuz) markaları var, sırasıyla Squier, Epiphone, LTD, heralde son yazdığım marka tarzına daha yatkın, bunlara güvenebileceğin kanısındayım, Ibanez, Jackson, Washburn, bunlar da meşhur ve açıkcası yeni başlayanların ilgisini çeken gitarlar ama ben denemedim hiç tarzıma da hitap etmediği için, gitar almadan önce bolca araştırma yap derim, forumları alt üst et, satıcaya da güvenme pek

• @can
    yutubta selim ışık gitar dersleri diye arat izle onları
  • Ilginiz icin tesekkur ederim.selim hocanin derslerini indirdim.Yanliz daha gitarim yok.Su anda arastiriyorum.Sizlerin onerdiklerinizi dikkate alacagim.
  • http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1446&gid=111 bu gitar nasıldır? Gitar önerileriniz ve amfi önerileriniz var mı?
    Toplam bütçe 1500.
    Iron Maiden tonu elde edersem süper olur.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.