Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkçası öle ders yerlerine gitmeyi çekiniyiorum bn internetten öğrenmeyi tercih ettim ve sna selim ışıkın derslerinin olduğu videoyu atıorum you tube selim ışık dersler yaz çıkar zaten.abimin arkadaşı burdan öğrenmiş güzelde çalıyo zaten snn sorçağın soruları yahmn edip cevaplıyo kursa gitçeksen ayrı bn çekindiğim için burdan öğrencem

buda link
    http://www.youtube.com/watch?v=DSabUSJ6ECA
  • Merhaba.İbanez grg170x serisininin gitarını satın aldım.Arkasında Ç
    in malı olduğunu yazıyor.Yoksa kazık mı yedim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!..BlackJack..!!

Merhaba.İbanez grg170x serisininin gitarını satın aldım.Arkasında Ç
    in malı olduğunu yazıyor.Yoksa kazık mı yedim ?

Sapın fotoğrafını koyabilirmisin? arkasının daha doğrusu
  • Fotoğraf koyma imkanım yok ne yazık ki.Akor ayarı yapılan kısımın arkasında made in china yazıyor.Sanırım çakmasını satın aldım.Garanti belgesi de yok. :(
  • Benim sa-260fm in arkasnda endonezya yazıyor. Kazık yemş olabilirsin. İbanezin Çın fabrikası çıkışlıdır.
  • Benim parmaklarım ince ve kısa.Bu durum sorun yaratır mı?
  • Merhaba arkadaşlar, Bon Jovi ve Scorpions dinleye dinleye elektro gitara iyice merak sarmış durumdayım ve de başlamak istiyorum.Şimdi gitar almak istiyorum fakat hangi marka gitardan, hangi model gitardan hangi tarz ses çıkar vs. hiç birşey bilmiyorum.Richie Sambora hastasıyım ve alacağım gitardan şu iki linkteki tarzda sesler çıkmasını istiyorum;

http://www.youtube.com/watch?v=s_4BnLssFKo
    http://www.youtube.com/watch?v=GA6LoNcRV7I

Ayrıca pek fazla bütçem yok ki olsada yeni başladığım için pahalı birşey almak istemiyorum.Beni biraz idare edecek, gitarı öğrenmemi sağlayabilecek birşey istiyorum.Bana tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim.

Cort G110 şimdilik hem fiyat hem de görünüş olarak gözüme cazip geliyor.Ayrıca en baştaki manyetiğinin humbucker olmasıda bana cazip gelen bir diğer özelliği.Fakat bu marka, model nedir, neyin nesidir bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 3 Mayıs 2011; 17:39:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wildgang

Squier'lere bakabilirsin.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=390&gid=668

Hocam onlar çin malı yahu.

• kardeş bende İbanez GSA60 var gayet memnunum
  • Tüm parayı elektroya yatırayım amfiyi öyle alırım mantığına sakın kapılmayın.İkisini birden alın.Amfisiz gitardan çıkan sesi penanın vuruşundan duyamazsınız
  • alternative rock ağırlıklı çalmak amacıyla elektrogitar dünyasına giriş yapmak istiyorum özellikle muse şarkılarına cover hayalim var. daha yumuşak bi örnek vermek gerekirse radioheadde çalmak istiyorum.türkiyedende mor ve ötesivari bir yolda gitmek istiyorum. istediğim soundu gayet açık anlatabildim umarım.

gelelim derdime.. düşük bütçe ile başlangıç düzeyinde olacak ama öyle çokda uyduruk olmayacak gitar aramaktayım bu tarza uygun. şu an aklımdaki gitar squier bullet HSS.. ne dersiniz aradığım niteliklere uygun gitar mıdır? yoksa başka hangi gitarları önerebilirsiniz? birde çift single olması mı daha uygun olur bu tarz için yoksa çift humbucker mı? yardımcı olacak biri olursa çok iyi olacak..
  • elektro gitar almayı düşünüyorum ve en fazla 400 lira ayırabilirim. aslında cort x serisini düşünüyordum ama hakkında hem olumlu hem de olumsuz yorumlar var bu yüzden kararsız kaldım. siz ne önerirsiniz? yardım edeceklere şimdiden teşekkürler..
  • heavy metal ve blues müzik dinliyorum hangi gitarı tavsiye edersiniz? şuan kafamda cort x-2 ya da washburn wi 14 var. siz hangisini önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

quote:

eeeee?
    gitar birader bu düdüklü tencere değil, gitar güzelse çin de alınır, endonezya da alınır, makedonya da alınır

@mali88

strat fena bi tercih değil gibi duruyor, SSS almak yerine HSS almak daha iyi olabilir, humbucker'lar genel olarak single manyetiklerden biraz daha serttir sanırsam, ve dip gürültüsü yoktur, ama gayet sert (mesela emg'nin single'ları) single coil'ler ve dip gürültüsüz noiseless versionları da var
    ilk gitarını alırken çalışması rahat bi gitar almak isteyebilirisin, gitar kucağında saatler geçireceksin belki, bu sebepten çalımında rahat ettiğin gitarı al, mesela V kasa birşey kucağında rahat durmayabilir

@nsMistral

üstte yazdıkları okuman faydalı olur, cort, ibanez, jackson, washburn, bunlar bilindik markalardır, hiçbir gitarın üst modellerine laf söyleyemem, ama aynı kalite acaba başlangıç seviyesi gitarlarında da var mı bilinmez
    piyasa "meşhur" benim bildiğim 3 marka var, Fender, Gibson, ESP, bu markaları herkes bilir, fiyatları nerden baksan 1000 küsür tl'den başlar, ama bu markaların "subbrand"leri vardır, yine aynı firma tarafından üretilen bu alt markalar daha ucuz olur, üstte saydığım markaların alt markaları sırasıyla Squier, Epiphone ve LTD'dir, sanırım gitarların sertlik derecelerini de azdan çoğa doğru sıralamış olduk
    eğer ki gitar az çok çalmayı bilen bi tanıdığın varsa, al adamı dükkan dükkan gez, strat, tele, les paul, ibanez kasa, ltd'nin gitarları, hepsini çaldır arkadaşına, sesini beğendiğini al, ya da dükkandaki adama da diyebilirisin biraz tıngırdatsana diye, internetten aldığın yorumlardan daha faydalı olur

@MetinKulle

blues'u heavy metal'in yanında zikrettiğine göre heralde biraz sert blues çalmak istiyorsun, yani B.B.King sytle değil de, Jimi Hendrix style,ZZTop style, SRV style, drive'ı bol gain'li birşeyler yani, hard rock blues gibi, Les Paul önerebilirim

• @heavy metal boy

aslında blues derken genel olarak blues dinlerim ayrım yapmam pek, blues sanatçısı olsun yeter. Les Paul gitar önermişsinhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12629&gid=646 bana uygun bu ürünü bulabildim fiyat bakımından, başlangıç gitarı aradığım için pahalı birşeye kaçmak istemiyorum. Les Paul gitarlarda heavy metal çalmak mümkünmüdür ? sert tonlar yakalıyabilirmiyim ? ya da yazdığım iki müzik türünüde bir gitarla çalabileceğim model önerebilirmisiniz ? 300-350 TL civarlarında.
  • @MetinKulle

öncelikle her gitarla her şey çalarsın, yeterki o müzikte kullanılan gamı bil, ama ton olarak o tür müziğin karakteristik tonunu vermeyebilir her gitar, metal müzik türevlerini pek bilmiyorum ama sanırım heavy metal death-trash-black gibi türlerin yanında en mülayimi, les paul'un sertliği yetebilir sanki gibime geliyor
    Başka bir konu, bence gitara başlarken aldığın gitarın çok fazla bi önemi yok, zaten saatlerin parmaklarını alıştırmakla geçecek

Ben ne yaptım?

2 sene önce ilk elektro gitarım olan Manuel Raymond (strat tipi) marka bi gitar aldım, unkapanından, 160 tl'ye, amfi de aldım (almaya da bilirmişim aslında) 1 sene kendim takıldım, ama bi arpa boyu yol gidemedim, blues dinlemeye başladım, blues'la pek de alakası olmayan bi hocadan çok uygun fiyata temel elektro gitar ve az da blues (temel diziler) dersi aldım, haftada 1 ders olmak üzere toplam 10 ders aldım, günlük 1 ila 5 saat arası çalışmam vardı, metronomla parmak egzersizleri vs, sol el egzersiz çalışırken amfiyi hiç kullanmazdım, zaten ha bire aynı şeyi çalmak kafanda kalıcı bi hasar bırakıyor bi süre sonra :) bazı tekniklerde amfisiz olmuyor, onlarda amfiye takıp çalışırdım, ders almayı bıraktıktan sonra da teknikleri orta düzeye getirdim, habire blues doğaç çalıştım, bluesda kullanılan diğer gamları öğrendim, ilk elektro gitarımı aldıktan 1,5 yıl sonra artık ne istediğimi daha iyi biliyordum, nasıl bir sound aradığım biliyordum, blues güzeldi, funk soul r&b de hoşuma gidiyordu, strat değil de tele almay karar verdim, parlak soundu için, velhasıl Squier'in üst modellerinden çok güzel bi telecaster aldım, 850 tl'ye, ama sesine aşık oldum resmen, biraz nakit,biraz taksitle ödedim, değdi

Özet
    ben bi enstrumana başlarken en dandik en ucuz enstrumanla başlamayı tercih ediyorum, tabi üstünde temel teknikleri uygulayabileceğin türden bişi olmalı, eğer baktın bu iş iyi gidiyor, olayı kapmaya başladın, sahip olduğun enstrumanla ne tür müzik yapmak istediğini biliyorsun, zaman içinde de o enstrumanla ilgili baya bilgi öğrenmişsin, o zaman seni taşıyabilecek bi enstruman alma vakti gelmiştir

benim ağzımdan öyle les paul çıkmış ama sen çok da kafana takma beni, en ucuzunu al bence, istersen git jwin al (saturn'de jwin gitar+amfi set var), sonuçta epiphone'un en ucuz gitarıyla da jwin marka ne üdüğü belirsiz bi gitarla da sahneye çıkman beklenmez, paran fazla gelmiyorsa ucuzunu al

NOT:Ben Manuel Raymond'u alırken adama bütün saflığımla "Bunun tonu blues'a gider mi?" demiştim, o da tabi "Lan bi git başımdan" demek yerine "Gider,gider" demişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavy metal boy -- 11 Haziran 2011; 18:29:29 >

• Selam arkadaşlar,

Ben elektro gitara yeni başlamak istiyorum Ibanez GRGM21GB beğendim ama bu elektro gitarlar arasında ne gibi bi fark var onu da bilmiyorum. Benim istediğim Joe Satriani (http://www.youtube.com/watch?v=srZ969GALVg&feature=youtu.be ) tarzında bi stil videodaki 01:53 'den başlayan bu soloyu çıkaracak seviyeye gelmek istiyorum. Mutlaka ders alınması şart mı? Düşündüğüm elektro gitar iyi mi yoksa farklı bi model önerir misiniz? Elektro Gitar yanında mutlaka alınması gereken başka ne var? Bilgisayar ile bağlantılı ise sistemim Core i3 işlemci - 1 GB ekran kartı yeterli midir? Heralde yeterlidir die düşünüyorum .. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zpawnz -- 12 Haziran 2011; 0:42:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heavy metal boy

quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

quote:

eeeee?
    gitar birader bu düdüklü tencere değil, gitar güzelse çin de alınır, endonezya da alınır, makedonya da alınır

Hacı ben gitarı alalı 3 hafta oldu yav.

• Tabla ilgili birşey soracam.

örneğin küçük 7'den büyük 9'a geçme var.Orada napıyoruz?

-----7-9-------
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.