Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar birçok kişi gibi sorularım var fakat sanırım en acemisi benim bu konuda arkadaşlar arasından.

öncelikle şunları sormak istiyorum;

1.gitarda ton seçimi neye göre yapılmalıdır ? (örnk pop veya rock diye mi ?)

2.elektro gitarı amfiye bağlayıp çalıştırdığımız zaman elde edeceğimiz ses ile efekt verilmiş ses arasındaki farklar nelerdir.(örnek gösterilirse anlaşılacağından eminim.

3.pedal dediğiniz şey ne işe yarıyor.

4.daha çok 80 li yılların parçalarını sevip 18 and life , seventeen , holy diver, heat of the moment , hert-alone , nothing else matters , bang your head ve özellikle no one like you vs. tarzı parçalar dinleyen ve çalmak isteyen biri için cort x2 uygun olur mu ? değilse ne uygun olur ?

5.aynı gitardan hangi araçlarla ve nasıl farklı sesler alabilirim en azından böyle birşey var mı ? var ise eğer bu farklı sesler gitarın tonuna göre değişkenlik gösterebilir mi ?

bu sorulara alacağım cevaplar en azından bi seviyede bilgi edinmemi sağlayacak ve istediğim şekilde başlayabilicem. yukarda pedal konusuna vs. biraz değinilmiş oradan biraz bişeyler kaptım ama cevap verilmesi önemle rica olunur :) . ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 3 Nisan 2011; 0:36:43 >

• arkadaşlar cort x-2 bu gitar mı gerçekten, eğer öyleyse tereddütsüz alıcam test eden kişinin çaldığı tonlar tam çalmak istediğim tarza uygun hem sert hem daha yumuşak tonlar açısından.

http://www.youtube.com/watch?v=oexpbmJonDw

edit: arkadaşlar bu gitardan bu tonları almak için pedal dediğiniz şeye vs. gerek var mı acaba yada bu efekt aletine falan yoksa bu gitarın kendisinden bu videodaki tonların hepsi çıkıyormu ?

edit2: cort x2 ye bu amfi yeterli olur mu ?

eğer olmaz ise hangisi yeterli olur hangisini seçmeliyim teşekkürler.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12406&gid=3155

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 3 Nisan 2011; 13:27:59 >

• merhaba arkadasım bendede cort x2 var bu tonları kursumdaki amfiden alıyorum yane en azından kurstaki hoca alabiliyor gitarın kapasitesi var yane ama amfiye bakıyor benim evdeki amfi 10 w lık ibanez ondan baya kötü ses cıkıyor kurstakine göre tabi calmayı da bilmek lzm ama simdi videonun sonlarına dogru bakıyorumda tonlar batmıs biras yane amfi iyi olduktan sora bundan daha iyi cıkıyor sesi amfi olarak pek öneremem bilgim yok cünkü hangisi iyi diye benimki ibanez10w bilmemneydi fena deil ama deidgim gibi baslangıc için iyi yoksa distortionu filan kötü koaly gelsin bu arada cort x2 öneririm cok rahat ögrenebiliyorsun klavyesi filan cok hos
  • beyler gitarımı aldım bugün eve geldimde akortu bozulmuş bozdum daha dogrusu hangi programla yapıcam ya deli olacam iyice bozdum tele bi vuruyom zangur zungur titriyo ap tunerden bakıyom en altta e2 var ben tele vuruyom g6 cıkıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanmısbozuka

merhaba arkadasım bendede cort x2 var bu tonları kursumdaki amfiden alıyorum yane en azından kurstaki hoca alabiliyor gitarın kapasitesi var yane ama amfiye bakıyor benim evdeki amfi 10 w lık ibanez ondan baya kötü ses cıkıyor kurstakine göre tabi calmayı da bilmek lzm ama simdi videonun sonlarına dogru bakıyorumda tonlar batmıs biras yane amfi iyi olduktan sora bundan daha iyi cıkıyor sesi amfi olarak pek öneremem bilgim yok cünkü hangisi iyi diye benimki ibanez10w bilmemneydi fena deil ama deidgim gibi baslangıc için iyi yoksa distortionu filan kötü koaly gelsin bu arada cort x2 öneririm cok rahat ögrenebiliyorsun klavyesi filan cok hos

eyvallah arkadaşım çok saol verdiğin bilgiler için peki watt'ına göre mi değişir acaba sesi 20 wattlık buldum birtane mydukkan da 110 lira civarı şimdi eğer amfi ile alakalıysa onunda iyilerinden almak isterim ama malum bütçe kısıtlı...

• ne demek hacı da benimde pek bilgim yok amfi konusunda o yüzden yanıltmak istemem ama istersen baslangıc için snde 10 wattlıklardan al sonucta amfi iyi de olsa daha gitar calmayı bilmedigin için pek de o sesleri cıkartamazsın zaten ama simdide düsünüyorumda yane yavas yavas ögrenmeye baslıyorum gitarı ben amfi yetersiz kalıyor yane 3-4 aya degistirmeyi planlıyorum yaptıgım akıl karı mı pek bilemedim ama :D sen biras daha arastır bence
  • quote:

ne demek hacı da benimde pek bilgim yok amfi konusunda o yüzden yanıltmak istemem ama istersen baslangıc için snde 10 wattlıklardan al sonucta amfi iyi de olsa daha gitar calmayı bilmedigin için pek de o sesleri cıkartamazsın zaten ama simdide düsünüyorumda yane yavas yavas ögrenmeye baslıyorum gitarı ben amfi yetersiz kalıyor yane 3-4 aya degistirmeyi planlıyorum yaptıgım akıl karı mı pek bilemedim ama :D sen biras daha arastır bence

haklısın zaten parayı denkleştirene kadar en doğrusunu bulmak için araştırıcaz bide amfiden ayarlanarak mı veriliyor değişik tonlar acaba yani üstünde tuşlar falan varda ne işe yarıyorlar acaba

• beyler ya en üstteki kalın tel onu bir türlü akort edemedim e2 yazıyor aptunerde ama g6 da tamamen bollaştırdım tekrar sıkmaya başladım geçmiyor e2 ye sıkmaya korkuyorum zorlanıyor artık :S dün aldım gitarıda orada adam şak diye yaptı sorunda yoktu nasıl düzelticem bunu istanbuldan aldım sakaryadayım suan
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

beyler ya en üstteki kalın tel onu bir türlü akort edemedim e2 yazıyor aptunerde ama g6 da tamamen bollaştırdım tekrar sıkmaya başladım geçmiyor e2 ye sıkmaya korkuyorum zorlanıyor artık :S dün aldım gitarıda orada adam şak diye yaptı sorunda yoktu nasıl düzelticem bunu istanbuldan aldım sakaryadayım suan

http://gitardersleri.blogcu.com/gitar-akord-programi/2500021

hocam bunu buldum bir dene istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekno34

quote:

beyler ya en üstteki kalın tel onu bir türlü akort edemedim e2 yazıyor aptunerde ama g6 da tamamen bollaştırdım tekrar sıkmaya başladım geçmiyor e2 ye sıkmaya korkuyorum zorlanıyor artık :S dün aldım gitarıda orada adam şak diye yaptı sorunda yoktu nasıl düzelticem bunu istanbuldan aldım sakaryadayım suan

http://gitardersleri.blogcu.com/gitar-akord-programi/2500021

hocam bunu buldum bir dene istersen

bunlada yapamadım ya üstteki harflere dogru cıkıyor ama E olmuyor

• beyler arkadaki manyetik yamuk duruyor normalmi bu gitar ibanez grgr121 yeni farkettim kafama takıldı
  • quote:

teller çok sıkı olmaz zaten sanırım yeni başladın tellerin biraz bol olması lazım gevşeterek dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

quote:

teller çok sıkı olmaz zaten sanırım yeni başladın tellerin biraz bol olması lazım gevşeterek dene

cok gevşettim yavaş yavaş sıkmaya başladım yinede e yazmıyor hep g ye geliyor yav :S

• konuya cevap veren kimse kalmamış galiba
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

quote:

cok gevşettim yavaş yavaş sıkmaya başladım yinede e yazmıyor hep g ye geliyor yav :S

ya tuner bozu yada eksik yapıyosun tele iyi vur tel klavyeye yada manyetiklere çok yakınsa temas ederse ses iyi çıkmaz tekrar dene
    e6
    a5
    d4
    g3
    b2
    e1

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekno34

quote:

ne demek hacı da benimde pek bilgim yok amfi konusunda o yüzden yanıltmak istemem ama istersen baslangıc için snde 10 wattlıklardan al sonucta amfi iyi de olsa daha gitar calmayı bilmedigin için pek de o sesleri cıkartamazsın zaten ama simdide düsünüyorumda yane yavas yavas ögrenmeye baslıyorum gitarı ben amfi yetersiz kalıyor yane 3-4 aya degistirmeyi planlıyorum yaptıgım akıl karı mı pek bilemedim ama :D sen biras daha arastır bence

haklısın zaten parayı denkleştirene kadar en doğrusunu bulmak için araştırıcaz bide amfiden ayarlanarak mı veriliyor değişik tonlar acaba yani üstünde tuşlar falan varda ne işe yarıyorlar acaba

gitarda iki tane dügme gibi bisi olması lazım biri sesi acıyor digeri tonu ayarlıyorda onlarla cok ugrasma amfiyide hepsini deniye deniye hosuna giden seklinde kullan amfiyi deiştirerek ama sesi değiştiriyorsun baya

• Arkadaslar gitarı tamamen kavrayabilecgimiz siteler var mı ::).video seklinde ( Selim Işık hariç )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meogk -- 9 Nisan 2011; 11:25:07 >
  • Arkadaşlar Elektro gitar almak istiyorum. bütçem en fazla 300 tl . amfi olayını felan sonra halledeceğim. çalmak istediğim müziklerin tarzı galiba thrash metal. efsane metallica'nın tarzından yani Selim Işık'ı izleyerek , çalışkan çalışkan her videoyu izleyip sürekli alıştırmalar yapacagım. yılmayacağım :D siz bana şöyle bütçeye uygun ELEKTRO GİTAR önerisinde bulunurmusunuz?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen wait for it dary -- 11 Nisan 2011; 21:49:10 >
  • orduda elektro gitar öğrenebileceğim bir yer varmı? bide marka olarak ibanez diyolar hangi markayı alsa sizce?
  • Arkadaşlar ben Ibanez GRG170DX ya da Cort X6 almayı düşünüyorum sizce hangisi??
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.