Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende başlamak istiyorum ama becerebilirmiyim tereddütlüyüm.kursa yazılmadan netten öğrenilebilirmi giriş seviyesi anfi ve gitar ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BursaGençlik

quote:

Orijinalden alıntı: XaviAlons0

quote:

Orijinalden alıntı: heavy metal boy

Gitara yeni başlayan arkadaşlar!!!!

Başlarım böyle işe, başlarım gitarınıza, gitar mitar çalmayın kardeşim fazlasıyla adam var
    biri de demez mi piano çalıyım, trompet üfleyeyim, slap atayım, ne bilim banjo çalıyım
    ulan bir grup toplama ilanı veriyoruz 5 tane gitarist cevaplıyor
    bi brass çal birader, bütün blues-soul-rnb gruplarının ihtiyacı
    her önüne gelen gitar gitar gitar, ne var anlamadım ki arkadaş, 6 tane tel 20 tane perde, sayısız efekt
    öyle babam da müzik yapar, kolaysa 10 delikli bi mızıkada döktürün bişiler
    biraz çeşit görelim olmuyor ki böyle

MİLLET E LAF ATMAYIN SİZİN ÇALMAYA HAKKINIZ VARDA BİZLERİN YOKMU ??? HEM HANGİ İŞİ YAPARSAN YAP AMA YAPTIĞIN İŞİN EN İYİSİ OL DEMİŞLER. HERKEZ ELEKTRO ÇALIYO AMA HERKEZ ROCK CI OLAMIYO HATIRLATIRIM ZADECE İŞİNİ EN İYİ YAPANLAR OLUYOR...........

hevesini kaçırmayalım milletin

ben de sana şunu hatırlatayım, ben sana rocktan başka 100 tane müzik türü sayarım
    çok iyi gitar çalınca rockçı mı olunuyor? adam çok iyi caz gitar çalar mesela

ikinci mesele de milletin hevesini kaçırma meselesi
    niyetim o değil, aksine milleti yönlendirmek, farklı bir uslubum olduğunun farkındayım, bunun sebebi de elini sallasan gitaristten geçilmezken (ama iyi ama kötü) mesela bi boogie woogie atcak pianisti mumla aramamız

benim gitar çaldığımı anladınız zaten, bir yönlendirme olmadı ama, evde gitar vardı, ben de çaldım, ama bi abi bana

"Kardeşim zaten piyasada düzinelerce gitarist var, eğer böyle çok egzantrik bir şey yapmayacaksan (slide gitar veya harp gitar gibi birşey çalmayacaksan, çok üst düzey sweep atmayacaksan veya değişik bir tunning kullanmayacaksan mesela andy mckee gibi) sen başka, piyasada çok olmayan, bu yüzden de ihtiyaç olan bir enstruman çalsan?hem müzikal çeşitlilik sağlamış olursun, hem de t-rockçıların sayısına daha fazla katkıda bulunulmamış olunur"

deseydi durup bir düşünürdüm ve

"ben şu tür müzikleri beğeniyorum ve icra etmek istiyorum, bana hangi enstrumanı önerirsin?"

diye sorardım

Dediğim gibi benim bi elimden tutan olmadı, yol gösterenim olmadı
    siz de aynı sıkıntıları yaşayın istemedik, hata ettik

• quote:

Orijinalden alıntı: ercn7

bende başlamak istiyorum ama becerebilirmiyim tereddütlüyüm.kursa yazılmadan netten öğrenilebilirmi giriş seviyesi anfi ve gitar ne kadar ?

ne çalmak istiyosun, kimlerden etkileniyorsun, ne tür müzik yapmak istiyosun
  • quote:

quote:

bende başlamak istiyorum ama becerebilirmiyim tereddütlüyüm.kursa yazılmadan netten öğrenilebilirmi giriş seviyesi anfi ve gitar ne kadar ?

elektro herşeyi seviyorum..basitten başlamak istiyorum kademe kademe arttımak istiyorum
  • quote:

quote:

quote:

elektro herşeyi seviyorum..basitten başlamak istiyorum kademe kademe arttımak istiyorum

Yapmak istediğiniz belli bir tarz varsa gitarı da ona göre seçersiniz.Mesela metal v.s sert tonlardan için jackson,blues veya klasik rock için gibson,fender gibi.
    Ne Tarz çalmak istediğinize karar verip onun üstüne eğilirseniz daha çabuk gelişirsiniz.
    Mesela ben 1 seneden fazladır elektro gitar da thrash metal çalıyorum ama hala akor basmayı bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

quote:

quote:

quote:

Yapmak istediğiniz belli bir tarz varsa gitarı da ona göre seçersiniz.Mesela metal v.s sert tonlardan için jackson,blues veya klasik rock için gibson,fender gibi.
    Ne Tarz çalmak istediğinize karar verip onun üstüne eğilirseniz daha çabuk gelişirsiniz.
    Mesela ben 1 seneden fazladır elektro gitar da thrash metal çalıyorum ama hala akor basmayı bilmiyorum

Bi ara bir konu vardı ya akor gerekli mi diye onu hatırladım

• quote:

Gitara yeni başlayan arkadaşlar!!!!

Başlarım böyle işe, başlarım gitarınıza, gitar mitar çalmayın kardeşim fazlasıyla adam var
    biri de demez mi piano çalıyım, trompet üfleyeyim, slap atayım, ne bilim banjo çalıyım
    ulan bir grup toplama ilanı veriyoruz 5 tane gitarist cevaplıyor
    bi brass çal birader, bütün blues-soul-rnb gruplarının ihtiyacı
    her önüne gelen gitar gitar gitar, ne var anlamadım ki arkadaş, 6 tane tel 20 tane perde, sayısız efekt
    öyle babam da müzik yapar, kolaysa 10 delikli bi mızıkada döktürün bişiler
    biraz çeşit görelim olmuyor ki böyle

hayır konunun sayfalarına bakıyorum elinden geldiği kadar cevap yazıyorsun konuda gitara yeni başlayanlar hani.sonrada yeni başlayanlar için bu şeyi yazıyosun niyetini anladım sanırım biraz farklılık olsun istiyosun hep gitar saçma olur tabi ama bence yanlış şekilde belirtiyosun onun yerine ne biliyim pianoyu tanıtan konular aç chopin den 2 müzik koy falan ( daha önceden açtınmı bilmiyorum açmadıysan diye yazıyorum )

zaten baya güzel müzikler var ama bilmeyen çok sen o müzikleri koyunca konuya bakanlarda pianoya ilgi duyar.bi konu vardı online piano çalma sitesi gibi bir şeydi orda mesela sheet ler vardı herkezin bildiği ünlü şarkıların falan neyse işte konudakiler sheetlere bakarak pianoyu çalıyolardı o konuda pianoya herkes ilgi duymuştu baya baya kursa başlayanlar bile çıkmıştı yani

neyse fazla uzatmıyım zaten açıklama yapmışsın

• @-radiohead-

anam konu var da giren yok

blue blues bar
    http://forum.donanimhaber.com/m_44622062/mpage_2/f_/key_//tm.htm#45458182

mızıka ana konu
    http://forum.donanimhaber.com/m_45259761/tm.htm

piano çalmayı öğrendiğimde onu da koyarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavy metal boy -- 20 Şubat 2011; 14:15:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

quote:

quote:

quote:

quote:

O konuyu açtığımda akor öğrenmeye karar vermiştim 3 sesli basit bir kaç akor öğrendim sonra baydı bıraktım

• iyi de senin bastığın 3 5 5 , 5 7 7 , 0 2 2 de akor (gerçi aslında 2 sesli olduğu için akor olup olmadığından emin değilim)

illa üçül akor (mesela laminör) kullanmak zorunda değilsin, mesela do majör 7li de kullanabilirsin de jazzy müzik yapmayacaksan gerek yok, veya 7li ve minör 7li kullanabilirsin ama bunlar daha bluesydir, veya 9lu kullanabilirisin eğer funky yapıcaksan

yani akorlar müzik türüne göre değişmektedir, ben akor bilinmeden nasıl müzik yapılır anlıyamıyorum
  • BUGÜN RÜYAMDA BİLE ELEKTRO GİTAR GÖRDÜM ULAN DEDİM BENİM Bİ AN ÖNCE ALMAM LAZIM ŞU GİTARIMI DEDİM :D İNŞ. 13 MARTTA HASRET BİTİYOR , BEN ELEKTRO MA KAVUŞUYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: BursaGençlik

BUGÜN RÜYAMDA BİLE ELEKTRO GİTAR GÖRDÜM ULAN DEDİM BENİM Bİ AN ÖNCE ALMAM LAZIM ŞU GİTARIMI DEDİM :D İNŞ. 13 MARTTA HASRET BİTİYOR , BEN ELEKTRO MA KAVUŞUYORUM

heh bi sen eksiktin
  • Elektro gitar Bence çok güzel bişey Müzik dden geçerken Dükkanlarının ÖnünDEN GEÇERKEN İÇİM GICIKLANIYO GİTARIMI ALINCA İNŞ. GİTARIN RESMİNİ PAYLAŞIRIM
  • @BursaGençlik

bi espirisi yok anam gitarın
  • yok be GERÇEKTEN SEVİYORUM GİTARI YANİ ELEKTRO YU ALINCA ÇALABİLECEĞİME DAİR KENDİME ÇOK GÜVENİYORUM BİDE BİŞEY SORCAM BEN BURSA/İNEGÖL DE OTURUYORUM ELEKTRO GİTAR I BURSA MERKEZ DEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM VARMI BİLDİĞİNİZ Bİ MÜZİK DÜKKANI ADRESİ HANGİ SEMTTE DAHA ÇOK VAR FALAN ....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

quote:

quote:

quote:

quote:

O konuyu açtığımda akor öğrenmeye karar vermiştim 3 sesli basit bir kaç akor öğrendim sonra baydı bıraktım

Güldüm.

• SİZCE CORT X2 Mİ ALIYIM YOKSA WASHBURN X10 MU DUMAN DİNLİYORUM ONa GÖRE KARAR VERMLİYİM SİZCE DUMAN DİNLEYEN BİRİNE HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ ?????
  • duman dinleyen birine önericeğim tek şey duman dinlemeye ara vermesidir
  • Ya ben şeyi çok merak ediyorum şimdi gitara başlıyorum diyosunuz ya devam ediyo musunuz?yoksa sıkılıp bırakıyomusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VROOOM -- 21 Şubat 2011; 0:06:06 >
  • O tamamen kişiye bağlı.Eğer rock metal müziğe pek bağlı değilsen sıkılıp bırakman daha kolay olur.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.