Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heavy metal boy

quote:

Orijinalden alıntı: BursaGençlik

BUGÜN RÜYAMDA BİLE ELEKTRO GİTAR GÖRDÜM ULAN DEDİM BENİM Bİ AN ÖNCE ALMAM LAZIM ŞU GİTARIMI DEDİM :D İNŞ. 13 MARTTA HASRET BİTİYOR , BEN ELEKTRO MA KAVUŞUYORUM

heh bi sen eksiktin

yorumlarını gördükçe canım sıkılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prens Andrey -- 21 Şubat 2011; 4:45:45 >
  • quote:

yok be GERÇEKTEN SEVİYORUM GİTARI YANİ ELEKTRO YU ALINCA ÇALABİLECEĞİME DAİR KENDİME ÇOK GÜVENİYORUM BİDE BİŞEY SORCAM BEN BURSA/İNEGÖL DE OTURUYORUM ELEKTRO GİTAR I BURSA MERKEZ DEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM VARMI BİLDİĞİNİZ Bİ MÜZİK DÜKKANI ADRESİ HANGİ SEMTTE DAHA ÇOK VAR FALAN ....

Almayı kolay çalabilecekmisin peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavy metal boy

iyi de senin bastığın 3 5 5 , 5 7 7 , 0 2 2 de akor (gerçi aslında 2 sesli olduğu için akor olup olmadığından emin değilim)

illa üçül akor (mesela laminör) kullanmak zorunda değilsin, mesela do majör 7li de kullanabilirsin de jazzy müzik yapmayacaksan gerek yok, veya 7li ve minör 7li kullanabilirsin ama bunlar daha bluesydir, veya 9lu kullanabilirisin eğer funky yapıcaksan

yani akorlar müzik türüne göre değişmektedir, ben akor bilinmeden nasıl müzik yapılır anlıyamıyorum

akorların yerlerini,notaların yerlerini ve bazı basit gamları biliyorum ama basmaya uğraşmıyorum bilmiyorum derken bunu kasdettim.
    Power Chordlar dışında akor basmıyorum.Nota bilgisini de bazı geçişlerin zor olduğu yerlerde akoru başka yerden basmak için kullanıyorum o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Şubat 2011; 12:55:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -radiohead-

Ya ben şeyi çok merak ediyorum şimdi gitara başlıyorum diyosunuz ya devam ediyo musunuz?yoksa sıkılıp bırakıyomusunuz

Eğer duman dinliyorsan bırakman çok yüksek ihtimal
    Metal,Klasik Rock,Blues gibi türler dinliyor ve çalmak istiyorsan kolay kolay bırakmazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Şubat 2011; 12:57:12 >
  • Dumanı sevmek için anlamak gerek.

Anlayabilmek için duman olmayı bilmek gerek.

Duman olmayı bilmek için hayattan nasıl zevk? alınacağını öğrenmek gerek. HATIRLATIYIM BEYLER
  • quote:

Dumanı sevmek için anlamak gerek.

Duman olmayı bilmek için hayattan nasıl zevk? alınacağını öğrenmek gerek. HATIRLATIYIM BEYLER

Şimdi duman ol git burdan
  • quote:

Dumanı sevmek için anlamak gerek.

Bol Duman'lı günler hocam sana

Biz bunlarla mutluyuz

• Duman'ı küçümsemekte moda oldu. Bir müzik grubunu hor görmek istiyorsan, o müzik grubunun bulduğu ülkeyi yokalamak lazım azıcık. Türkiye'de adam akıllı rock müzik yapan kaç tane grup var ? Mor ve Ötesi mi çok ütopik müzik yapıyor ? Yoksa TNK grubu falan mı ? Türkiye'de birbirine benzeyen yüzbinlerce amatör müzik grubu var, çoğunun cover yapmak dışında bir meziyeti olduğunu görmedim. Aradan Bulutsuzluk Özlemi, Duman, Mor ve Ötesi gibi 5-6 tane grup çıkmış onlarda kötünün iyisidir.

Duman konserine gittiğin zaman eğlendiriyor, ''Ah'' gibi çok sıkı parçaları da var. Türkiye şartları altında küçümsenebilecek bir grup değil. Adam çıkıp ''koskoca şarkıda 2 tane riff var'' diye Duman'ı eleştiriyor. Kendi dinlediği de Death Metal zımbırtısı. Hani şu 3-5 tane power akoruyla yapılan cinsinden. Öküzün eline gitar verip power akorlarını öğretsen, 2 haftada o seviye müzik yapabilir heralde. Yani bunlar çok komik.

Ayrıca çok iyi rock gruplarının çıkmıyor olması, sadece Türkiye'ye özgü değil Dünya'ya özgü bir sorundur bence. Nirvana'dan sonra ortalığı kasıp kavuran kaç tane grup çıktı Dünya'dan ? Rock müziğin, endüstriyelleşen dünya'da sekteye uğraması bence çok normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

quote:

Ya ben şeyi çok merak ediyorum şimdi gitara başlıyorum diyosunuz ya devam ediyo musunuz?yoksa sıkılıp bırakıyomusunuz

Eğer duman dinliyorsan bırakman çok yüksek ihtimal
    Metal,Klasik Rock,Blues gibi türler dinliyor ve çalmak istiyorsan kolay kolay bırakmazsın

duman dinlemiyorum.ben orda özentilere seslenmiştim ama tonlama olmadıgından anlamaman normal

• quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

Duman'ı küçümsemekte moda oldu. Bir müzik grubunu hor görmek istiyorsan, o müzik grubunun bulduğu ülkeyi yokalamak lazım azıcık. Türkiye'de adam akıllı rock müzik yapan kaç tane grup var ? Mor ve Ötesi mi çok ütopik müzik yapıyor ? Yoksa TNK grubu falan mı ? Türkiye'de birbirine benzeyen yüzbinlerce amatör müzik grubu var, çoğunun cover yapmak dışında bir meziyeti olduğunu görmedim. Aradan Bulutsuzluk Özlemi, Duman, Mor ve Ötesi gibi 5-6 tane grup çıkmış onlarda kötünün iyisidir.

Duman konserine gittiğin zaman eğlendiriyor, ''Ah'' gibi çok sıkı parçaları da var. Türkiye şartları altında küçümsenebilecek bir grup değil. Adam çıkıp ''koskoca şarkıda 2 tane riff var'' diye Duman'ı eleştiriyor. Kendi dinlediği de Death Metal zımbırtısı. Hani şu 3-5 tane power akoruyla yapılan cinsinden. Öküzün eline gitar verip power akorlarını öğretsen, 2 haftada o seviye müzik yapabilir heralde. Yani bunlar çok komik.

Ayrıca çok iyi rock gruplarının çıkmıyor olması, sadece Türkiye'ye özgü değil Dünya'ya özgü bir sorundur bence. Nirvana'dan sonra ortalığı kasıp kavuran kaç tane grup çıktı Dünya'dan ? Rock müziğin, endüstriyelleşen dünya'da sekteye uğraması bence çok normal.

"Hani şu 3-5 tane power akoruyla yapılan cinsinden.Öküzün eline gitar verip power akorlarını öğretsen, 2 haftada o seviye müzik yapabilir heralde"

Ne kadar zamandır müzikle ilgisin bilmiyorum ama death metale 3 5 power akor zımbırtısı demek cahillikten başka bir şey değil.
    2 haftayı geçtim git yeni birine 1-2 yıl ver bir tane Arch enemy gibi parça yapsın.Hatta yapmasın sadece aynısını çalsın yeter

Ayrıca Death metal dinlediğimi nereden çıkardın ben Thrash metal,Jazz,Blues,Klasik müzik dinlerim sadece "death metal zımbırtısı"na bağlı değilim korkma

Üstteki mesajımda da sadece metalden değil Blues ve Rock tan da bahsettim.
    Şimdi Blues için de "hani 3-5 tane bend numarası öküze gitar verip bend göstersen 3 günde blues çalar" filan demeyeceksin değil mi

Duman gibi arabesk/pop grubuna rock diyerek anca kendini kandırısın hocam
    İçinde her gitar,davul geçen müzik rock olmuyor maalesef

Bak Blues ne kadar basit demi telleri indirip kaldırıyor sürekli bir şey yapmıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Şubat 2011; 17:25:04 >

• isteyen istediğini dinler saçma sapan konuşmayın duman sevmiyosanız sevmeyin laf etmenize gerek yok belliki birileri rahatsız oluyor.
    Ayrıca Death Metal e zımbırtı diyen birisinin metalden bi şey anladıgını sanmıyorum.yani gelipte burda boş boş konşma death metalle ilgili...
  • 1-Senin gibi daha akorları yeni sökmeye çalışan bir arkadaştan müzik dersi almayacak kadar müzikle alakam var. Birgün istersen ben sana bend yapmayı da gösteririm.

2-Bana o öğretmeye çalıştığın BB King'in, muhtemelen sen daha ismini telaffuz edemezken ben Guess Who'yu, Midnight Believer'ı hatmediyordum.

3-Ben sana death metal dinliyorsun falan demedim, önce okuduğunu anla sonra cevap ver.

4-Death Metal belki yanlış bir örnek olabilir ama her 5'li akorları öğrenip metalciyim diyen adamların yaptığı işin, Duman'ın yaptığı işten üstün yanı yoktur.

Bir daha da üç kuruşluk bilgilerinle karşındakini tanımadan cahil yerine koyma. Ben o senin laf yetiştirdiğin 14 yaşındaki sagoculara bilmenecilere benzemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11475B916 -- 21 Şubat 2011; 19:44:44 >
  • İsteyen istediğini dinlesin ama kimsenin müzik türlerinden herhangi birini tek kelime ile silmeye hakkı yok.
  • quote:

rockdan bahseden olmadı, ayrıca nirvanayı beğendiğine göre grunge seviyorsun, dumanı beğenmen normal

quote:

Şimdi Blues için de "hani 3-5 tane bend numarası öküze gitar verip bend göstersen 3 günde blues çalar" filan demeyeceksin değil mi

quote:

isteyen istediğini dinler saçma sapan konuşmayın duman sevmiyosanız sevmeyin laf etmenize gerek yok belliki birileri rahatsız oluyor.

beğenmediğimizi söyleyince millet niye kaldıramıyor ki
    ben insanlar kulaklarını tek taraflı beslemesin diye çalışıyorum, hep duman dinlersen haberinin olmadığı müzikleri sevip sevmeyeceğini nerden bileceksin?
    önce dünyadaki müzikleri araştıralım, sonra beğendiklerimizi seçelim, sonra da işin içine yaratıcılığımızı katıp müzik icramızı bu şekilde yapalım

ama nerde anam ne dinlediğini bilen, seçici, kaliteli dinleyici

• @heavy metal boy

adam yardım etmeni istemiyo sanırım
  • quote:

4-Death Metal belki yanlış bir örnek olabilir ama her 5'li akorları öğrenip metalciyim diyen adamların yaptığı işin, Duman'ın yaptığı işten üstün yanı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 21 Şubat 2011; 22:30:48 >

• quote:

isteyen istediğini dinler saçma sapan konuşmayın duman sevmiyosanız sevmeyin laf etmenize gerek yok belliki birileri rahatsız oluyor.
    Ayrıca Death Metal e zımbırtı diyen birisinin metalden bi şey anladıgını sanmıyorum.yani gelipte burda boş boş konşma death metalle ilgili...

Dili olan konuşuyor işte Hayatında bi kere cannibal corpse dinleyip korkmuşlar bunlar
  • Beyler herkezin kendi tarzı işte DUMAN da tarzını döküyo ve şarkılarından da anlaşılıyor nasıl bir ahyat yaşadığı vge bence bunu da çok güzel bir şekilde şarkılarına yansıtıyor. BEN şahsen Hiçbir TÜRK rock grubunu küçümsememişimdir mor ve ötesidir , manga dır , yüksek sadakat tır vs . ama NEDEN SE MİLLET DUMAN LA DALGA GEÇEBİLİYO neden acaba Çekemyorlarmı NE ??? BEN CE HER ROCK CIYA SAYGI DUYULMALIDIR...
  • quote:

1-Senin gibi daha akorları yeni sökmeye çalışan bir arkadaştan müzik dersi almayacak kadar müzikle alakam var. Birgün istersen ben sana bend yapmayı da gösteririm.

2-Bana o öğretmeye çalıştığın BB King'in, muhtemelen sen daha ismini telaffuz edemezken ben Guess Who'yu, Midnight Believer'ı hatmediyordum.

3-Ben sana death metal dinliyorsun falan demedim, önce okuduğunu anla sonra cevap ver.

Bir daha da üç kuruşluk bilgilerinle karşındakini tanımadan cahil yerine koyma. Ben o senin laf yetiştirdiğin 14 yaşındaki sagoculara bilmenecilere benzemem.

"Kendi dinlediği de Death Metal zımbırtısı." diyorsun sonra ben sana death metal dinliyorsun demedim diyorsun dostum çözemedim seni.
    Akor bilmekle de bir şey olduğu yok akor bilince müzikten anlıyor olmuyorsun.Jimi Hendrix,Kerry King gibi isimler nota bilmeden çok büyük yerlere gelmiş insanlar(sonradan öğrenmiş olabilirler orası ayrı)..

Kusura bakma ama müzik bilgisi olan adam Duman dan hoşlanmaz bu çok açık bir şey olay zevk,renk meselesi değil.Cahilsin demedim,cahil olup olmadığını bilmiyorum ama müzikten anlamadığın çok net.

İsteyen istediğini dinler ben bir şey diyemem.Milyonlarca insan Serdar Ortaç dinlerken,Duman tabi ki daha ileride bir grup.
    Ama arabesk bozması pop gruplara Rock demeyin.Rock o kadar basit bir kavram değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Şubat 2011; 23:50:26 >

• Elektro gitar konusu biraz amacından saptı
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.