Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• ustalar öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
    saygılar, sevgiler...
  • metal halde lambayıda bu kutuda denedim ama verim alamadım tabi lamba gördüğünüz aynanın yerindeydi ve iki frensel daha vardı.
  • Bykoz kardeş
    1-öNDEKİ FOCUS KUTUSUNU KALDIR.2-KUTUYU YENİDEN YAP DÜZENLE .3- TV KARTINI LCD ÖNÜNE SOL TARAFA KOY.KUMANDASINI DIŞARI ÇIKAR.YENİDEN KUTU YAPMAN LAZIM.BANTLADIĞIN LCD KENARLARINI SICAK SİLİKON İLE FİLM BANDA DOKUNMADAN YAPIŞTIR.DAHA ÖZENLİ ÇALIŞMALISIN..SELAMLAR
    NOT :FANLARIN TRAFOSU NEREDE YOKSA LCD NİN TRAFOSUNDAN MI CEREYAN ALIYORSUN...??
    .
    quote:

Orjinalden alıntı: bykoz

ustalar öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
    saygılar, sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 10 Aralık 2004, 20:54:06 >
  • hehheee abi o malzemeler kutuya üç defa girip çıkıyor lambada aynı şekilde hep değişiyor, o yüzden sabitlemedim, max verimi aldığımda kutuyu nasıl topluyorum gör. :) kullandığım objektif aşağıda, diğerini kondenser olarak kullanabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykoz -- 10 Aralık 2004, 20:59:37 >
  • ARKADAŞ SENİN OKUMA YAZMAN YOKMU HALA NİYE ZIRVALIYORSUN???DAHA ÖNCEKİ SAYFALARDA BU PLANIN ÇİZİMİ VAR KAÇ KERE YAZACAĞIM...MERAK EDİP BİR ZAHMET BAKIVER.HOŞ SEN BAKSANDA ANLAMAYACAKSIN HERHALDE .BENİMLE İLGİLİ YORUM YAZMAYI BIRAK .!!PEKİ KARDEŞİM BEN YAPTIM OLDU SANANE!! !!BECERİN VARSA SENDE YAP OLSUN ..
    Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Orjinalden alıntı: tuggi

Bilimsel bir iş yapmak istiyorsanız bir tek yolu vardır: Önce teoriyle başlarsınız. Meşhur Türk aklının farkı da burada başlar. "Ben yaptım oluyor, nasıl çalıştığı beni ilgilendirmez!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 10 Aralık 2004, 21:21:11 >

• ALTTAKİ CONDENSER .MERCEK.SICAĞA DAYANIKLIMI ? ÇÜNKİ BEN TÜRKERİN CİHAZI YAPARKEN 3 CONDENSER PATLATTIM.AYIRD ETMEK ÇOK ZOR..
    quote:

Orjinalden alıntı: bykoz

hehheee abi o malzemeler kutuya üç defa girip çıkıyor lambada aynı şekilde hep değişiyor, o yüzden sabitlemedim, max verimi aldığımda kutuyu nasıl topluyorum gör. :) kullandığım objektif aşağıda, diğerini kondenser olarak kullanabilirmiyim

• ısıya dayanıklımı bilmiyorum yanına bir fan koyup bir deneyeyim çıkar ortaya.
  • Ekonomik bir çözüm için elimden geleni yaptım bu iş en ucuza nası olur diye ve toplamda 150 milyon civarına ekteki görüntüyü bu akşam aldım. ( kutu henüz sabitlenmiş değil)

Tam anlamıyla profesyonel birşey değil ama küçük bütceler için işe yarayabilir diye sunuyorum

Sony PS One LCD Disp. 65 YTL
    PC PSU 250w 25 YTL
    2 tane 30cm odaklı Fresnel (pvc) 30 YTL
    BLV 5300 K 12V 50W Reflektörlü UV filtreli lamba 10 YTL
    11 cm çaplı büyüteç 13.5 YTL (bana büyüteçle bu iş hani olmuyodu demesin kimse :P )
    10cm kasa fanı 4 YTL
    Gerekli miktarda: mukavva karton, aluminyum folyo (ısıya direnci artırmak için), tutkal, boyalar. 10 YTL

(duvar şampanya renginde oldugundan beyaz bir kağıt yapıştırdım daha iyi bir fikir vermesi için ayrıca ölçmedim ama bi CD koydum referans bir ölçü olsun diye)

Bakalım daha hesaplısı çıkacak mı ?

• arkadaşlar bi kaç haftadır konuyu takip edemiyordum baya uzamış sayfa sayfa okumaya çalışıyorum şimdi.....therion psone lcd sini nerden aldın öğrenebilirmiyim bide görüntünün boyutu nekar bilgilerndirirmisin bizi bende geçici birtane yapmak istiyorum para toplayıp yüksekçözünürlüklü birtane yapıncaya kadarda..
  • bir daha benim hakkımda kötü konuşana ağzımı bozarım başka nicklerle bana hakaret edip mal satmak isteyenler sizler burada dilediğinizi yapın bu listeden basit bir şekilde çıkıyorum
    burada bulunan güya cihaz profları alt tarafı 3 merceği yerine koymaktan elindeki malzemeyi satamam korkusuyla hakaret edenler alın kendinize meydan dolaşın satın HATTA ADAM DİYE SELAM VERDİKLERİMİZ SAYGI GÖSTERDİĞİMİZ BAZI ABİLERİMİZDE bize karşı cephe aldılar sizin dünyanız 80 kb lik bir dosya
    İNANAMIYORUM YAW BU KADAR BECERİKSİZ BURADA BİR ARADA NE O PROJEKSİYON YAPACAKLARMIŞ ADAMLAR EL CİHAZLARINA SOKMUŞLAR BİZİMKİLER DAHA MERCEKLERİ YERİNE KOYAMADILAR
    hade bee sıkıldım bu zırvalıklardan
  • quote:

Orjinalden alıntı: code103s

arkadaşlar bi kaç haftadır konuyu takip edemiyordum baya uzamış sayfa sayfa okumaya çalışıyorum şimdi.....therion psone lcd sini nerden aldın öğrenebilirmiyim bide görüntünün boyutu nekar bilgilerndirirmisin bizi bende geçici birtane yapmak istiyorum para toplayıp yüksekçözünürlüklü birtane yapıncaya kadarda..

Vitro nickli bir arkadasımız var DH forumlarında kendisne PS one LCD için danışabilirsin ben zamanında ondan tedarik etmiştim. Görüntü boyutları tahminimce köşegen olarak 3metreye kadar çıkabilir ama parlaklıkta kayıp yaşanacaktır ve pixellerin görüntüsü rahatsız edici olabilir yakından. Odamda boş en büyük duvar ranzadaki iki yatağın arası oldugundan görüntüyü oraya düşürüp resim verdim. Referans olarak CD boyutuna göre bi bak ama dedigim gibi bu bir limit değil. (tahminen 2 metreden 125cm köşegen alındı o denemede)

• quote:

Orjinalden alıntı: THeRioN

Ekonomik bir çözüm için elimden geleni yaptım bu iş en ucuza nası olur diye ve toplamda 150 milyon civarına ekteki görüntüyü bu akşam aldım. ( kutu henüz sabitlenmiş değil)

Tam anlamıyla profesyonel birşey değil ama küçük bütceler için işe yarayabilir diye sunuyorum

PC PSU 250w 25 YTL
    11 cm çaplı büyüteç 13.5 YTL (bana büyüteçle bu iş hani olmuyodu demesin kimse :P )
    10cm kasa fanı 4 YTL
    Gerekli miktarda: mukavva karton, aluminyum folyo (ısıya direnci artırmak için), tutkal, boyalar. 10 YTL

(duvar şampanya renginde oldugundan beyaz bir kağıt yapıştırdım daha iyi bir fikir vermesi için ayrıca ölçmedim ama bi CD koydum referans bir ölçü olsun diye)

THeRioN Tebrikler guzel bir calisma olmus. Sormak istedigim bir kac soru var. Lamba ve buyuteci nerden aldin ben Ankaradayim acaba aynilarini bulabilirmiyim. Birde aliminyum folyoyu tam olarak nerde kullandin bilgi verirsen sevinirim. Tekrardan tebrikler.

• Sevgili, THeRioN
    Ben de merak ettim, yaptığın aletin de bir fotoğrafını atabilir misin ? Bir de kullandığın lamba hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilirsen çok iyi olur.
  • THerion

yaptıgın goruntu bayagı basarılı gozukuyor psone icin tebrikler !!
  • @ RAMA & desilver :

Lamba Anakara Ulustan alınmıştı 4000 saat ömürlü

http://www.blv-licht.com/redsys/prod/showProdVar.asp?langid=1&grpid=1&prodid=7

linkinden üreticisinin pdf dökümanlarına erişebilirsin. Resim veremem ama standart 2 fresnelli plana sadık kalındığını söyleyebilrim.

Büyüteçi herhangi bir yerden bulabileceğini düşünüyorum ama ben yüksel caddesinde yüksel kırtasiyeden almıştım (kızılay).

Aluminyum Folyo tutkalla beraber mukavvada gayet iyi sonuç veriyor ışık odasının dayanıklılaştırılmasında kullanıldı.( bi kaç ufak havalandırma kanalı yaparkende başarılı olmadı değil tabi )

• quote:

Orjinalden alıntı: alifree2

THerion

yaptıgın goruntu bayagı basarılı gozukuyor psone icin tebrikler !!

@ alifree2 + Herkes

Bütün iyi dilekleriniz için sağolun!
  • THerion bilgiler icin tesekkurler .
  • quote:

Orjinalden alıntı: THeRioN

Ekonomik bir çözüm için elimden geleni yaptım bu iş en ucuza nası olur diye ve toplamda 150 milyon civarına ekteki görüntüyü bu akşam aldım. ( kutu henüz sabitlenmiş değil)

PC PSU 250w 25 YTL
    10cm kasa fanı 4 YTL

İŞTE OLAY BUDUR BEYLER.tebrik ediyor ve alkışlıyorum.demekki bi ayna ve kalite bir mercek ilavesiyle 250 milyon civarına bu iş halloluyor.

• Therion güzel bir çalışma demekki illa herşey para değil Yeterki iste
    Bende bir soru sormak isterim metal hallideden (150W) ışığı freşnel+lcd+freşnele verdiğimde duvara ışığın kendisi çıkıyor yani lcd deki görüntüyü yanısıtamıyor daha henüz montaj yapılmadı ama kutu kapandığında da böle bişey yapar mı? yapıyorsa nedeni ne olabilir?

NOT: Konuyu başından beri takip ediyorum ama ancak denemek için müsait olabildim......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReD_FaZ -- 11 Aralık 2004, 0:49:37 >
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.