Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • therion öncelikle tebrikler bana göre ilk aşamada böyle bir görüntü benim için yeterli
    ve bendede psone lcd olduğu için birazdaha ayrıntılı bilgi verirsen plan hakkında ve kutu için memnun olurum başarıların devamını diliyorum
  • @RED_FAZ odaklama sorunun var kutu kapansa da geçmez mesefelerini daha dikkatli degerlendirmelisin.

@ relaxtr
    Bahsettiğim gibi planlarda çok farklı yaklaşımlar yok şu güne kadar anlatılanlar yeterince bu sonuca ulaşmakta yeterli.
    Bu görüntü sadece bir denemedir gercek son ürünün sonucu değildir.

Burda bir açıklama gerekiyor: havalandırma ve ışığın taşınmasında bi kaç değişik yaklaşım kullanıldı.

Ama onlarda çok abartılacak şeyler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THeRioN -- 11 Aralık 2004, 2:44:41 >
  • çalışmalara devam
  • Therion

Arkadsım yanlıs gormuyorsam lcd de pce nin masaustu var.Tv out tan mı aldın goruntuyu.Eger evetse.Vga cıkısından denersen goruntude gozle gorunur bir iyilesme elde edebilirsin. SAYGILAR

Seması icin gafo arkadsın sitesine bir goz at...

http://www.geocities.com/projeksiyontv/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alifree2 -- 11 Aralık 2004, 5:03:51 >
  • pumaa kardeş türkçene hayran kaldım valla bir de anlayabilsem .turkunder kardeş 2 .satana kadar herşey iyi değilmi baktın olmuyo bizi yere vurdun tabii.olay şu ki illa bizim bu projektoru tamamlamamız gerekmiyor.bu forumun amacı bilgiye ulaşmak ve bizimde bu bilgiyi en iyi şekilde öğrenip kendimiz için değerlendirmek ve forumumuza olabildiğimiz kadar her konuda yardım etmek.tabii senin gibiler de arada çıkıp bu forumu okunamayacak duruma getirinceye kadar.tipik bi işportacı misali habire reklam verip insanı bunaltıyosunuz.yani alacağın varsada almak istemessin.biz beceriksizde olsak bunu soylemek sana kalmaz onun için mumkunse biraz daha edep kurallarına uymanı ve forumdaki arkadaşlardan özür dilemeni isterim.hoş bir daha buraya gelecek yuzun varsa tabiki.bunlar benim düşüncelerim.arkadaşlarım yanlış anlamasınlar onlara yanlış söz soylenmesini istemiyorum çünkü çoğunu tanıyorum ve hepsi saygıyı hakkediyorlar.saygılar

• arkadaslar konu dısı sımdıden ozur dılıyorummmm.....

BARIŞŞŞŞŞŞŞ....kardesım nerdesın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alifree2

Therion

Arkadsım yanlıs gormuyorsam lcd de pce nin masaustu var.Tv out tan mı aldın goruntuyu.Eger evetse.Vga cıkısından denersen goruntude gozle gorunur bir iyilesme elde edebilirsin. SAYGILAR

Bilgi için sağol. Bunu tekrar tekrar hatırlatmak zorunda kalabileceğimin farkındaydım ama bunu son defa yazıyo olurum umarım.

Masraflardan kaçınıldı.Elbette ki sistem diğerlerinin olduğu gibi gelişime açıktır! (ayna,objektif,termostatlar,ledler,lili....vs vs kullanılabilir bu parçalar ekonomik bir hedef için derlendiler. Bir fikir vermesi için öylesine koydum.

1 ek bilgi daha gireyim PS one düzgün bir tv outunuz varsa VGA de pek bir şey (kendi tecrübem)kazandırmıyor.

(düzgün TV out nasıl mı olur? => kayan kuşaklar, titreme yada parazitler oluşmuyosa düzgündür işte :D )

• Bu arada bi karar aldım buradan pek hızlı bir iletişim sağlanamıyor. Ben her türlü sorunuza (mantık dahilinde) açığım saat 17:00 de MSN de toplu bir görüşme yapabiliriz hızlı bir şekilde bir bilgi derlemesi sunabilirim. Dün gece consist arkadaşla bunun başarılı olabileceğini farkettim.

Katılmak isteyen arkadaşlar oselamet@hotmail.com e mail adresini MSN clientlerına ekleyebilirler. Akşam görüşmek üzere.
  • tebrik ederim, düzeneği merak ettim doğrusu.
    quote:

Orjinalden alıntı: THeRioN

Ekonomik bir çözüm için elimden geleni yaptım bu iş en ucuza nası olur diye ve toplamda 150 milyon civarına ekteki görüntüyü bu akşam aldım. ( kutu henüz sabitlenmiş değil)

Tam anlamıyla profesyonel birşey değil ama küçük bütceler için işe yarayabilir diye sunuyorum

Sony PS One LCD Disp. 65 YTL
    PC PSU 250w 25 YTL
    2 tane 30cm odaklı Fresnel (pvc) 30 YTL
    BLV 5300 K 12V 50W Reflektörlü UV filtreli lamba 10 YTL
    11 cm çaplı büyüteç 13.5 YTL (bana büyüteçle bu iş hani olmuyodu demesin kimse :P )
    10cm kasa fanı 4 YTL
    Gerekli miktarda: mukavva karton, aluminyum folyo (ısıya direnci artırmak için), tutkal, boyalar. 10 YTL

(duvar şampanya renginde oldugundan beyaz bir kağıt yapıştırdım daha iyi bir fikir vermesi için ayrıca ölçmedim ama bi CD koydum referans bir ölçü olsun diye)

Bakalım daha hesaplısı çıkacak mı ?

• THeRioN kardeş ellerine sağlık harbi güzel olmuş en azından ilk başta tecrube edinmek için ilerde daha profesyoneline hazırlık olur dimi.kolay gelsin .5 te buluşmak üzere
  • Therion

YOK YOK ben sana inanmuyomm abi bu kadar buyumus bu goruntu nasıl piksel yok yaaa.

sen kesin karıstırıyon baska bir lcd yi koydun herhalde
    dostum ben de goruntu alıyom psone dan ama pikseller havada ucusuyo yaa!!

Nasıl olccek
  • dur yaa ben lcd nin onunede akrilik fresnel koyuyom o yapmasın onu cıkartıp birdaha deneyecem
  • Sony bana kıyak geçti heralde 5" de 1024x768 engineering sample ını göndermiş olmasın

Acı gerçekleri akşama saklıyım diodum ama:

o görüntü alındığında lcd önünde üstünde acı bi çizik olan PVC bi fresnel vardı.

ekte görülen resmin yaklaştırılmış hali arabanın farında pixeller secilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THeRioN -- 11 Aralık 2004, 15:12:17 >

• lens cok anam hemide ucuz

Ya gercekten bidaha ceksene sunun resmini fotograf makinesi sana kıyak gecmesin
  • @ alifree

Fotoğraf makinesi kıyak geçse keşke ben daha tepiniyorum burda görüntü dandik çıkıyo fotograflarda diye.
    HP 435 bilen vardır belki illet bi cihaz neyse kıyak olarak görür müsün bilmem ama fotografın renk sıcaklığını düşürdüğünü söyleyebilirim forograf makinesinin. Beyaz kağıttaki görüntü maviye yaklaşmış durumda.

Rahat cekim yapabileceğim ve sağlam görüntüler sunabileceğim imkanlarım yok diyim yanlış anlaşılmalar önlenmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THeRioN -- 11 Aralık 2004, 11:24:49 >
  • fresnel 180mm x 260mm boyutunda lens lerimiz gelmiştir sayın arkadaşlar 10ytl den satışa başlamıştır isteyen arkdaşlar pm atsın
  • therion kardeşim ellerine sağlık bende hemen hemen aynı görüntüyü aldım
    daha büyügüde mümkün.ama pikseller büyük dediğiniz gibi ama fazlasında gözümüz yok :)
    ama bir türlü kutu yapmaya cesaret edemiyorum.halojen lambam var 250 watlık cayir cayir yaniyor yaw.
    lambaya 3 fan tuttum hala yumurta pişirecek vaziyette fresnelimi zaten yamulttu.ne yapacagım bilemiyorum.
  • @THeRioN
    akşam 5 de msn de olamıyacak arkadaşlar olabilir ben de dahil.bu yüzden yapacağınız konuşmaları buraya upload ederseniz çok iyi olur.bugüne kadarki en düşük maliyetle en tatmin edici görüntüyü sen yakaladığın için vereceğin bilgiler son derece önemli.
  • cacasat kardeş frenseller pvc mi yoksa akrilitmi ? saygılar
  • pvc sayım hocam
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.