Şimdi Ara

El yapımı araba nasıl yapabiliriz.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
28.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda araba yapım konusuna merak sardım...

Böyle şeylere meraklıyım.
    Sonra düşündüm bende kendime göre ufak çaplı bi araba yapabilirim...

Bunun için sizlerden yardım istiyorum. Araba yapabilmek için sizden bilgi almak istiyorum.

Bunun için nasıl bi proje hazırlamam lazım. ?

Nasıl ilerlemem lazım ?

Aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim...

TEŞEKKÜR EDERİM.

• Yapay Zekanın Yanıtı

El Yapımı Araba Yapmak için Rehber

El yapımı bir araba projesine başlamayı düşünüyorsan, dikkatlice planlamalı ve gerekli malzemeleri toplamalısın. İşte gerçek araba yapımı sürecine başlamanıza yardımcı olacak bir kılavuz:

El Yapımı Araba Projesi için Gerekli Malzemeler:

• Gövde (fiberglas, karbon fiber veya alüminyumdan yapılabilir)
    • Şasi (çelik veya alüminyumdan yapılabilir)
    • Motor (otomotiv veya endüstriyel bir motordan kaynaklanabilir)
    • Şanzıman
    • Akslar
    • Süspansiyon sistemi
    • Direksiyon sistemi
    • Frenler
    • Jantlar ve lastikler

El Yapımı Araba Nasıl Yapılır:

1. Şasi İnşa Et Şasi, arabanın temelini oluşturur. Sağlam ve dayanıklı olduğundan emin olmalısın. Çelik veya alüminyum profilleri veya boruları kaynak yaparak veya cıvatalayarak bir şasi oluşturabilirsin.

2. Gövdeyi Tak Gövde, arabanın dış yüzeyidir. Fiberglas, karbon fiber veya alüminyum kullanılarak şekillendirilebilir. Gövdeyi şasiye güvenli bir şekilde takmak için cıvatalar, perçinler veya kaynak kullanabilirsin.

3. Motoru Monte Et Motor, arabanın güç kaynağıdır. Arabanın boyutuna ve performans ihtiyaçlarına bağlı olarak otomotiv veya endüstriyel bir motor seçebilirsin. Motoru şasiye güvenli bir şekilde monte et ve gerekli tüm bağlantıları yap.

4. Şanzımanı Tak Şanzıman, motorun gücünü akslara aktarır. Şanzıman türü, araba projesinin spesifikasyonlarına bağlı olacaktır. Şanzımanı motora ve akslara bağla.

5. Aksları Yerleştir Akslar, tekerlekleri şasiye bağlar. Ön ve arka akslar için uygun aksları seç ve bunları şasiye tak.

6. Süspansiyon Sistemini Kur Süspansiyon sistemi, arabanın tekerleklerini şasiye bağlar ve aracın engebeli arazilerle başa çıkmasına yardımcı olur. Yaylar, amortisörler ve salıncak kollarını içeren uygun bir süspansiyon sistemi tasarlayın ve kurun.

7. Direksiyon Sistemini Tak Direksiyon sistemi, direksiyon simidinden tekerleklere uzanır ve sürücünün aracı kontrol etmesine olanak tanır. Araba projesinin ihtiyaçlarına uygun bir direksiyon sistemi seç ve kur.

8. Frenleri Tak Frenler, arabanın hızını kontrol etmek ve durdurmak için hayati önem taşır. Disk veya kampana frenleri seç ve bunları akslara bağla.

9. Jantlar ve Lastikleri Tak Jantlar ve lastikler, arabanın tekerlekleridir. Araba projesinin boyutuna ve performans ihtiyaçlarına uygun jantlar ve lastikler seç.

El yapımı bir araba inşa etmek karmaşık bir süreçtir ancak ödüllendirici olabilir. Dikkatli bir planlama, kaliteli malzemeler ve güçlü bir çalışma etiğiyle, benzersiz ve işlevsel bir el yapımı araba oluşturabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunun için yeterli zaman ve imkanınız var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli yapmanı tavsiye ederim :) daha keyifli olur ve daha az şey kullanırsın.
  • arkadaşlar teşekkürler ama biraz daha aydınlatıcı fikirlerinizi alabilirsem sevinirim
  • ciddi olarak soruyorsan bu işe girersen normal alcağın arabadan daha pahalıya patlar di yasal prosedürlerde baya uğraştırır sanıyorum

ve satarken 5 para etmez zaman ve nakit kaybı
  • Adamin parası ve zamani varsa ve bundan hoslaniyorsa buna kayip degil hobi denir.

ben de ilgileniyorum bu isle once sase, motor ve aktarma organi bularak baslayabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cahilligime verin ama burada bahsedilen sey gercek bi arac mi yoksa model arac mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARABA MACERA MI OLUR ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tip bir hevesin var da böyle soruyorsan aman yapma.

• Bizde zaten her gün araba yapıyoduk. Geçen yaptım bi tane inanır mısın Mercedes'e kafa tutuyor.
  • UçKutusundakiDelik kullanıcısına yanıt
    aslında en iyisi ev yapımı arabalar, en azından temiz, içine ne koyduğunu biliyosun.
    dışarda satılanlardan alıyosun misal alıp getiriyolar almanyadan, içinde ne var bilmiyosun, kim bilir nelere biniyoruz görseniz mideniz kalkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 21 Temmuz 2014; 16:23:30 >
  • Önce şunu belirteyim. Araba yapmaktan kastınız motor-şanzıman, süspansiyon,yürüyen aksam dışında kalan şase, kaporta ve iç mekanı yapmak olarak algılıyorum.

Dolayısıyla ilk önce motor-şanzıman, süspansiyon,yürüyen aksam'ı bir markanın bir modelini belirleyip satın alarak veya eldeki bir aracı parçalayarak elde etmeniz lazım.

Sonrasında bu aksamları, uygun şekilde bir arada tutabilecek bir şase yapmanız gerekiyor. Bu şase aynı zamanda sizin araçtan beklentilerinizi karşılayacak şekilde tasarlanmalı.
    Bu aşamada mümkünse bunu bilgisayar ortamında çizip teknik resme dönüştürmeniz, işin çok daha doğru ve hızlı yapılmasını sağlar.
    Şasede motor nereye montajlanacak, bağlantı kulakları nerede olacak. Tekerlekler ve süspansiyon şaseye nasıl bağlanacak gibi sorular bu çizim üzerinde belirlenir.
    Yine kaporta bu araca nasıl giydirilecek, kapı, bagaj, motor kaputu nasıl olacak sorusuna da cevap verir bir tasarım olmalı.

Şaseyi borulardan yapmanız çok daha uygun olur. Hatta başka alternatifiniz yok denebilir. Borular kesilip, bükülüp, kaynaklanabilir bir malzeme olduğundan istediğiniz şaseyi elde etmeniz mümkün olur.

Şase imalatı yapılabilir ve motor-şanzıman, süspansiyon,yürüyen aksam bu şaseye montajlanabilir.

En sıkıntılı ve masraflı mevzu bana göre kaporta kısmı.

En uygun çözüm, fiberglass kaporta olacaktır. Bunu nasıl çözersiniz bilmiyorum ama ülkemizde bu işi yapan en önemli iş kolu tekne ve yat imalatçıları. Banyo küveti yapanlar da var ama onlar araba işine girmezler.

Sonuç olarak bir araba elde edersiniz. Ama bütçe ve zaman konusunda sıkıntı olmamalı.

• Bu tarz bir şeyler yapacaksan

El yapımı araba nasıl yapabiliriz.?

Kitapları falan var.

Basitçe, şaseyi demirden kalanı fiberden yapıyorsun.

Ford motoru + yürüyeni vs ekliyorsun oluyor.

Evde yapım anadol gibi bişi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

aslında en iyisi ev yapımı arabalar, en azından temiz, içine ne koyduğunu biliyosun.
    dışarda satılanlardan alıyosun misal alıp getiriyolar almanyadan, içinde ne var bilmiyosun, kim bilir nelere biniyoruz görseniz mideniz kalkar

Yiyonmu arabayi napiyon

• Öncelikle yaşınız kaç ? ve bu hobi için ayırdığınız bütçe ne kadar ?
    Oyun hamurundan ev yapmaya benzemez bu. Yeterli zaman,bütçe,bilgi gereklidir.
    görüyorum ki bu konuda bilginiz sıfır zor ve geçici bir heves gibi görünüyor.
  • Amaciniz sanirim eglencelik, basit yuruyeni olan motorlu bir tasit yapmak. Forumda aratin go kart yapimiyla ilgili bir konu vardi eskiden. Epey de uzun bir konuydu sanirim. Oradan yola cikarak birseyler yapabilirsiniz.

• Bir şekilde araba yapsanız bile trafiğe çıkamazsınız.
    Plaka çıkartmak ruhsat, bunun için teknik belge onun içinde tip onayı lazım.
    Tip onayı için aracın düzinelerce testten geçtiğini gösteren bir dosyayı sanayi bakanlığına vermeniz lazım.
    Testlerde akredite kuruluşlarda yapılmalı her biri onbinlerce dolar tutar.

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

Yemek mi olum bu içinde ne olduğunu bilmiyoruz diyosun...
  • su foruma yazılanları gordukten sonra anladım kı su ulkede bir tane bu hobiye profosyonel bakan bir tane adam yok
    varsada boyle formlarla falan ısı yok.Isınız gucunuz geyık bır konuyu da cıddıye alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozansway -- 7 Nisan 2018; 0:23:41 >
  • Halıdamı gidecek, parkedemi?

• youtube
    KENDİ ARACIMI YAPTIM!!!(60km/h ile gidiyor )
    https://youtu.be/NNSjcGWUFmo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.