Arkadaşlar 4 mevsim ellerim ve ayaklarım üşüyor nedense, etrafımdaki kişiler kansızlıktan vb. diyor ve pekmez öneriyorlar.
sizin aranızda da yaşayanlar varmı, çözüm önerileri bekliyorum.
Benim ellerim özellikle kışın bembeyazdır, anormal üşür. Ayaklarımda öyle, çift çorap giymeden çıkamam. Kan bağışı yapmak için kan değerimi ölçtürmüştüm, 16.9 gibi yüksek bir değer çıktı. Kansızlık değilse ne
quote:
Orijinalden alıntı: radyasyo_N
Benim ellerim özellikle kışın bembeyazdır, anormal üşür. Ayaklarımda öyle, çift çorap giymeden çıkamam. Kan bağışı yapmak için kan değerimi ölçtürmüştüm, 16.9 gibi yüksek bir değer çıktı. Kansızlık değilse ne
Arada bana da oluyor ayağım üşümeye başladımı ısınmıyor bidaha, bu olay eller içinde geçerli. Bazen psikolojik mi acaba diye düşünmüyor değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: radyasyo_N
Bendede öyle bende tahlil yaptırdım ama herşey normal.Şu anda ayaklarım donuyor hatta.
quote:
Orijinalden alıntı: Babblebabble
Bendede öyle bende tahlil yaptırdım ama herşey normal.Şu anda ayaklarım donuyor hatta.
Alıntıları Göster
benimde sadece ayaklarım ve ellerim üsüyor sogukda ellerim morarıyor kac yıldır boyle bisey yok ama
quote:
Orijinalden alıntı: Babblebabble
Alıntıları Göster
oda sıcaklığı 25 derece civarı şu an, ayaklarım 5 derece
quote:
Orijinalden alıntı: Vash The Stampede
oda sıcaklığı 25 derece civarı şu an, ayaklarım 5 derece
bende de var uyanınca elimi yüzümü yıkkadığım zaman ellerin buz kesio ısıtmak için uraşıorum eldiven takıorum, yatarken ayaklarım buz gibi oluo battaniye yi doluorum ayaklarıma. şuanda evde ki en kalın çorabı giydim. yazın böyle birşey olmuo ama...
quote:
Orijinalden alıntı: Candreva87
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Raynaud hastalığı olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: Candreva87
Raynaud hastalığı olabilir
Alıntıları Göster
Bende de var.
Doktora gittim o kadar tahlil yaptırdı herşey normal dedi.
quote:
Orijinalden alıntı: .Runaway.
Bende de var.
Alıntıları Göster
aynı durumdan muzdaribim, bilgisayar oynayınca ellerim donma noktasına geliyor.Bir de milletin ellerin ne kadar soğuk veya elin buz gibi g. ... gibi söylemlerine maruz kalıyorum.Acaba zayıflıktan olabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: .Runaway.
Bende de var.
ben de de liseden beri var bu durum.veli toplantıların olduğu zaman ellerim ve ayaklarım buz keserdi.şimdi de vize,final sonrası,önemli maçları izlerken,kısacası heyecanlandığında,korktuğumda hep buz gibi oluyor ellerim ve ayaklarım.
quote:
Orijinalden alıntı: BatuB
quote:
Orijinalden alıntı: T-72
El-Ayak değil de el-cezire üşümem var
sen bu foruma niye üye oldun?
Çok pişmanım ama tutamadım kendimi
quote:
Orijinalden alıntı: Kemikkıran Pepe
ben de de liseden beri var bu durum.veli toplantıların olduğu zaman ellerim ve ayaklarım buz keserdi.şimdi de vize,final sonrası,önemli maçları izlerken,kısacası heyecanlandığında,korktuğumda hep buz gibi oluyor ellerim ve ayaklarım.
raynaud olabilir doktora gitmeni tavsiye ederim kansızlık değilse anlayabilmek için check up yaptırmış gibi her türlü testi yapıyorlar sonuç normal çıkıyo stres yapmamaya çalışman lazım yoksa benm gibi bi üst seviyeye çıkarsın:D ağrı yapmaya başlar sınavlarda falan o ağrıyı çekmek çok sinir bozucu şimdiden dikkat etmelisin:) ayrıca hastalık hakkında kısaca bilgi de veriyim
Parmaklarda basit duyu bozukluklarından, ender olmakla bitikte kangrene kadar giden tablolara yol açabilir. Kronik bir gidişi vardır ve özellikle başlangıçta alevlenme (nöbet) evreleri görülür.
Başlıca etkenler şunlardır: • Soğuk. Bazı hastalarda sıcaklığın 18°C-20°C’nin altında olduğu ortamlarda nöbet başlayabilir. • Heyecan. 20°C’nin üstündeki sıcaklıklarda da heyecanlar nöbetin ortaya çıkmasına yol açabilir.
Bu hastalann çoğunun duyarlı bir ruhsal yapısı olduğu gösterilmiştir.
Ender bîr hastalık olan Raynaud sendromu, daha çok 40 yaşın altındaki kadınları etkiler. Tedavi Raynaud hastalığında hastaya bunun görünen belirtilerle sınırlı iyi huylu bir hastalık olduğu açıklanmalıdır. Henüz çok etkili tedavi yöntemleri yoktur; koruyucu önlemler ya da ilaç tedavileri önerilebilir.
-Riskli ürünlerden her zaman kaçınmak gerekir.-Gerçekten gerekmedikçe ilaç tedavisine girilmemelidir. -Yalnızca kış mevsiminde tedavi uygulanmalıdır.
Cerrahi tedavi – Cerrahi tedavi sem-patektomiden (sempatik sinir düğümlerinin kesilerek çıkarılması) oluşur. Bu girişim hastalık dayanılmaz boyutlara varınca uygulanır.
quote:
Orijinalden alıntı: ygmr192
quote:
Orijinalden alıntı: Kemikkıran Pepe
raynaud olabilir doktora gitmeni tavsiye ederim kansızlık değilse anlayabilmek için check up yaptırmış gibi her türlü testi yapıyorlar sonuç normal çıkıyo stres yapmamaya çalışman lazım yoksa benm gibi bi üst seviyeye çıkarsın:D ağrı yapmaya başlar sınavlarda falan o ağrıyı çekmek çok sinir bozucu şimdiden dikkat etmelisin:) ayrıca hastalık hakkında kısaca bilgi de veriyim
Parmaklarda basit duyu bozukluklarından, ender olmakla bitikte kangrene kadar giden tablolara yol açabilir. Kronik bir gidişi vardır ve özellikle başlangıçta alevlenme (nöbet) evreleri görülür.
Başlıca etkenler şunlardır: • Soğuk. Bazı hastalarda sıcaklığın 18°C-20°C’nin altında olduğu ortamlarda nöbet başlayabilir. • Heyecan. 20°C’nin üstündeki sıcaklıklarda da heyecanlar nöbetin ortaya çıkmasına yol açabilir.
Bu hastalann çoğunun duyarlı bir ruhsal yapısı olduğu gösterilmiştir.
Ender bîr hastalık olan Raynaud sendromu, daha çok 40 yaşın altındaki kadınları etkiler. Tedavi Raynaud hastalığında hastaya bunun görünen belirtilerle sınırlı iyi huylu bir hastalık olduğu açıklanmalıdır. Henüz çok etkili tedavi yöntemleri yoktur; koruyucu önlemler ya da ilaç tedavileri önerilebilir.
-Riskli ürünlerden her zaman kaçınmak gerekir.-Gerçekten gerekmedikçe ilaç tedavisine girilmemelidir. -Yalnızca kış mevsiminde tedavi uygulanmalıdır.
Cerrahi tedavi – Cerrahi tedavi sem-patektomiden (sempatik sinir düğümlerinin kesilerek çıkarılması) oluşur. Bu girişim hastalık dayanılmaz boyutlara varınca uygulanır.