Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
249.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bende bir konuda bilgi almak isterim. Önceki gün küçük hasarlı bir kaza yaşadım. Trafiğin yavaşlaması nedeniyle benim yavaşlamam ve arkamdan gelen aracın bunu farketmemesi sonucu bana çarpması şeklinde. Tutanağı da çarpan arkadaş ben çarptım şeklinde hazırladı. Sonuçta şahsıma kusur oranının 0 çıkacağını düşünüyorum. Fakat benim trafik sigortam ekim sonu, kasko sigortam kasım sonu bitecek. Bu sebeple yeni sene teklifleri hazırlanırken dosyanın açık olmasını istemememden dolayı (kaskoda hasarsızlık indirimi, trafik sigortasında da kusur oranları onaylanmadığı için tekliflerin yüksek çıkacağını düşünüyorum.) 2 ay sonra kaskodan hasarı yaptırıp trafikten rücu ettirmeyi düşünüyorum. Ama 2 ay sonra hem kasko hemde trafik poliçem yenilenmiş olacağından sigorta şirketlerinde bu işlemim bir problem teşkil edermi öğrenmek isterim. Bu arada bana zarar veren aracın ve benim aracım trafik sigortası şirketleri aynı şirketler.

    İyi çalışmalar.




  • stefano S kullanıcısına yanıt
    Aynısı forumdan bir arkadaşımızın başına geldi, Haziran ayında sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

    Eğer rücu ederse sizi etkilemez, rücu edemezler ise hasarsızlık indirimi farkı kadar ücreti isterler hocam.

    Benim görüşüm, beklemeniz daha mantıklı.
  • yusuf_128 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    Bir eksper bulup başkasına rapor yazdırdım 3.500 TL verdiler vs. bunları hiç karıştırmadan sanki hiç bilmiyormuş gibi bi eksper bulup evrakları gönderip bi sorun hocam bu hasara ne kadar değer kaybı çıkar boşu boşuna para ödemeyeyim vs. diye bir sorun bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Aynısı forumdan bir arkadaşımızın başına geldi, Haziran ayında sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

    Eğer rücu ederse sizi etkilemez, rücu edemezler ise hasarsızlık indirimi farkı kadar ücreti isterler hocam.

    Benim görüşüm, beklemeniz daha mantıklı.

    Teşekkür ederim, başlığı geriye doğru okuyorum ama göremedim, sağol.
  • stefano S kullanıcısına yanıt
    Buraya yazmamıştı telefonla görüşmüştük.
    benim müşterim hocam.
  • Herkese selamlar . Uzman arkadaslardan bir konuda yardim isteyecegim . Verilen cevaplar icin simdiden tesekkur ederim .



    30/08/17 tarihinde kontrolsuz gelen kiralık bir arac , arabama carparak agir hasarli trafik kazasina yol acti . Polis geldi raporu tuttu suçun tamamini karsi tarafa yazdi . Araci trabzon nissan yetkili bayiisine bir tanidigim araciligi ile çektirdim. Malum araya kurban bayrami girdi surecte haliyle epey uzadi . Karsi tarafin sigorta sirketiyle kurduğum kontaklarda surec aracin pert olacagi yönünde ilerliyordu fakat dun edilen telefon ile aracin onarimina karar verildiği ve fiyat teklifi asamasina gecildigi soylendi . Buradan okuduğum kadari ile sigorta sirketleri artik cikma parca dahi takabiliyorlar fakat buna tabii ki razi gelmeyeceğim. Izleyecegim yol haritası hakkinda yardimci olabilecek arkadaslarin yardimlarini bekliyorum .



    Arac 2012 model nissan qashqai , platinium paket . Ekstra olarak kendim lpg sistemi ve ayna/cam modulu taktirdim .

    Karsi tarafin sigortasi mapfre sigorta .



    Onarima karar verilir ve netice de bir sekilde aracim kullanilabilir halini alirsa deger kaybi icin kime ne sekilde dava acmali ya da basvuru yapmalıyım ?



    Onarim kismi ile ugrasmadan mutabakat ile aracin perte cikmasi icin elimden gelen bir sey var midir ? Aracin sigorta kagidinda gozuken 66.000 tl fakat ilgili sitelerde ve galerilerde lpgsiz hali benim kilometre seviyelerinde 75.000 civarinda satiliyor .



    Aracimi trabzonda değil de ikamet ettigim kocaelide bildiğim guvendigim bir ustada yaptirma durumum nedir ?

    Yarimlariniz icin simdiden tesekkurler .

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.




  • Yok mu arkadaslar yardimci olacak bir uzman ?
  • MERHABALAR
    Karşı tarafın tamamen kusurlu olduğu bir kazaya karıştım çok şükür ufak tefek sıyrıklarla atlattım aracım pert oldu. Karşı tarafin zorunlu trafik sigortası ödememi gerçekleştirecek.Ekspertizle telde görüşmemde bana aracınızın TSB rayiç bedeli 22 bin tl onun altı olur üstü olmaz alacağınız fiyat dedi. Aracımın herhangi bi kaza geçmişi boyası değişeni de yoktu piyasa değeri de 24000 - 28000 arası değişiyor. Benim alacağım miktar ekspertizin dediği gibi mi yoksa ortalama piyasa değerinden mi olacak? Verilen teklifleri düşük olduğunda kabul etmezsem işin sonu nereye gider ? Aracını onarmayı teklif edebilir dedi bi arkadaşım ama ağır hasarlı yapılacak gibi değil.
  • bartinli74 B kullanıcısına yanıt
    TSB'de yazan kasko değerinden daha yüksek rakam talep edemezsiniz hocam, eğer 22.000 TL ise rakam en fazla alacağınız rakam bu.
  • kamelskyer3 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Yasal olarak trafik sigorta şirketi 3 yaşından büyük araçlara orjinal parça temin etmek zorunda değil, şikayet etseniz de büyük ihtimalle sonuç alamazsınız hocam.
    Sigorta kağıdında yazan kaza başı toplam maddi hasar ödeme limiti 66.000 TL'dir hocam. Aracın onarım veya pert olması aracın onarım tutarı ile alakalı, size ne kadar onarım tutarı çıkarıldı?

    Trabzondan kocaeliye aracı çekecek çekicinin ücretini öderseniz yaptırabilirsiniz hocam.
  • Servisin bana bildirdigi onarim tutari 28 bin tl . Sonrasinda sovtaj ihale gibi surecler oldu . Bana aracin ihalesi sonrasi mutabakat icin ekspere bilgi verilecegi araci agir hasara aldiklarini soylediler . Daha sonraki gorusmemizde ise aracin onarimina karar verildigi ve servisten tekrar parca listesi istendigi bildirildi .

    Servis yetkili nissan servisi . Sigorta ile yasanan sikintilardan olsa gerek biz yan sanayi parca gonderirlerse islem yapmayiz , orijinal olarak takarsak da parasini sizden tahsil ederiz, siz sigorta şirketinden alirsiniz dendi .

    Burada hic bir kusurum yokken 20-30 bin civarı bir parayi vermek ve sonradan bu para icin sigorta sirketiyle ugrasmak istemiyorum , ki hali hazirda boyle bir parayi verme durumum zaten yok . Bu gibi bir dayatmada yapabileceklerim nelerdir ?

    Seceneklerim ; araci anahtar teslim yetkili serviste yaptirip 20-30 bin tl gibi bir yükün altina girmek ya da sigorta sirketinin insafinda ucuz ve ozensiz bir yerde yaptirmasina razi gelmek mi ?




  • Arkadaşlar merhabalar, geçen hafta pazartesi günü yolumda ilerlerken ters yönden gelen bir araç sol çamurluk tarafından şiddetli bi şekilde bana vurdu(ARAÇ 2003 MODEL HONDA ACCORD).Bende çarpmanın etkisi ile savrulup park halindeki araca çarparak durabildim.SBMDE araç yüzde yüz kusurlu görünüyor.Eksper hemen ertesi gün geldi,araca bakmıştı.1 haftadır ses seda olmayınca bugün önce sigorta şirketini aradım, benim eksperle görüşmem gerektiğini söylediler.
    Usta ile de görüştüm kendim de az çok araçtan anladığım için hasarı az çok biliyorum.Sol çamurluk,ön tampon panjur değişip,kaput hafif düzeltilicek.Onun dışında üst sol rotil değişicek.
    Eksperin bana söylediği beni biraz şaşırttı.Aracımın mekanik arızasının da olduğu, aracın perte çıkabileceği sigorta şirketinden geri dönüş beklediğini belirtti.Aracımda pertlik veya ağır hasarlık bi durum yok ne yapmaya çalışıyolar anlamadım.Ne yapmamı tavsiye edersinz şimdiden teşekkürler.
    Bu arada aracım sahibindende ilanda idi kaza yaptığımda.0 araç alma arafesinde idim hatta yeni aracın kaporasını bile verdim.




  • kamelskyer3 K kullanıcısına yanıt
    Bende acente sahibiyim,
    Hocam buradan yazmak uzun sürecek özelden cep numaramı yazıyorum arayın anlatayım size.
  • jaywalker78 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun,

    Servisi arayıp servisin çıkarmış olduğu parça listesini isteyebilirsiniz, sigortanızı yaptığınız acenteyi arayıp durumla ilgilenmesini talep ediniz, acente sahibi eksperi arayıp iç yüzünü öğrensin hocam.
  • Kendi acentam mi yoksa suclu tarafin acentasini mi ariyim dosya onlarin sigorta sirketinden acildigi icin benim acentanin yapacagi bisey var mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaywalker78 -- 3 Ekim 2017; 11:5:54 >
  • jaywalker78 kullanıcısına yanıt
    Hocam yazacaklarım uzun bir üst mesajda yazan üstada telefonda ne yapması gerektiğini anlattım,
    özelden cep numaramı yazıyorum arzu ederseniz arayın üstadım.
  • tekrar kısaca özet geçeyim, yukarıda bahsetmiştim sağolsun damneed arkadaş da yardımcı olmaya çalıştı.
    geçen pazartesi 8 gün önce bir kazaya karıştım, karşı taraf %100 suçlu ters yönden girdiği için.Sigortasıda ethica.Exper 1 hafta önce geldi araca baktı, sigorta şirketinden dosya durumu sorguladığımda exper raporu bekleniyor diyor, expere soruyorum aracınızın mekanik arızası da var sigortadan haber bekliyoruz perte çıkabilir diyor.Arac 2003 model honda accord 2.0 sport.Ama pertlik birşey yok, sol çamurluk ön tampon 2 far değişecek.birde üst rotil.Airbag açma durumu yok.
    3 4 gündür beni oyalıyolar.Sizce nasıl bir yol izleyeyim? exper topu sigortaya atıyor, sigorta da aynı şekilde expere
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim ama birkaç farklı sigortacıdan edindiğim bilgide de diyorki piyasa değeri ikinci el değeri verilir TSB rakamının baglayıcılıgı yoktur referans olarak alınan kurumlardan biridir diyor anlamadim gitti bekliyoruz 1 aydir işte
  • jaywalker78 kullanıcısına yanıt
    Küçük firmalarla uğraşmak yerine direkt hazine müsteşarlığına e devlet üzerinden yazın gitsin hocam.
  • bartinli74 B kullanıcısına yanıt
    Piyasada ki 2.el değeri verilir ama TSB'deki yazan rakam üst sınır hocam yani TSB'de 45.000 TL yazıyorken bu rakamın üzerinde bir rakam talep edemezsiniz onu anlatmaya çalıştım hocam.
    Ama değişiklik olmuş olabilir hocam.

    Eksper veya sigorta şirketi sigortalıya her zaman bilgi vermez işin iç yüzünü ancak acenteniz öğrenebilir.
    Hasarı bilen tecrübeli bi acente bu işi çözer.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.