Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Mutabakat bugün elime ulaştı 22000 TL demişler. İtiraz edeceğim bakalım biraz daha rakamı yükseltebilirsem şayet kabul edeceğim.Bilgileriniz için teşekkürler
  • Merhaba bir sorum olacaktı. Ankara'da kızılay yönüne giderken öndeki aracın ani durması nedeniyle arkadan çarptım. Karşı tarafın aracında çok fazla hasar meydana gelmedi ama benim aracımda ön tampon, iki far, kaput değişti ve sağ-sol çamurlukları boyasız düzeltildi ve kendi kaskom tarafından yapıldı. Sigorta bilgi merkezinin sayfasına baktığımda ise yüzde yüz benim hatalı olduğumu gördüm. Aracım yetkili servise verdim ve saydığım parçalar değişti, boyandı ve tamir edildi. Servisin çıkardığı faturam 7626 TL'dir. Tramere mesaj attığımda bu tutarda doğru. Şimdi benim öğrenmek istediğim. Ben kendi aracım için değer kaybı alabiliyor muyum? Ve nasıl başvurmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • serkem kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Geçmiş olsun öncelikle hatalı siz olduğunuz için alamazsınız, karşı taraf talep edebilir ancak değer kaybı.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Öyle mi hocam teşekkür ederim. Anlık hatalar işte böyle pişmanlıklar bırakıyor maalesef. Herkese kazasız sürüşler dilerim.
  • Geçen yıl sattığım aracım ile 2 kez kaza yapmış 3500 TL ve 2500 TL hasar kaydı çıkmıştı. Birinde yüzde yüz biz haklıyken diğerinde yüzde 50 çıkmıştı. Bunları değer kaybı alabiliyor muyduk acaba
  • Sayin sigorta exsperi , trafik kazasi sonrasi karsi tarafin ehliyetinin sadece ön yüzünün fotografini , trafik sigortasinin fotografini cektim. Fotokopi almadim. Fotokopi sartmi? Ayrica kaza tespit tutanaginda sürücü görüş kisimlarini doldurmasak problem olurmu?(detayli kaza resmini cizdik ve fotolarda var.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Sayin sigorta exsperi , trafik kazasi sonrasi karsi tarafin ehliyetinin sadece ön yüzünün fotografini , trafik sigortasinin fotografini cektim. Fotokopi almadim. Fotokopi sartmi? Ayrica kaza tespit tutanaginda sürücü görüş kisimlarini doldurmasak problem olurmu?(detayli kaza resmini cizdik ve fotolarda var.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nigya08 kullanıcısına yanıt
    Eğer değer kaybı oluştu ise alabilirsiniz hocam.
  • Nickenick N kullanıcısına yanıt
    Şart değil, fotoları servise gittiğinizde sizde email veya whatsapptan atarsınız servis danışmanına onlarda ekspere veriyor eksperde tramer sistemine gönderiyor, fotolar okunuyor mu orası önemli.

    Evet problem olur, kim hatalı kim hatasız karar verirken nasıl karar verecekler siz kazanın nasıl olduğunu yazmadan?
    Eksik evrak var diyip karar vermezler. Eksper iki taraftan da ek beyan talep eder iş boşuna uzar.
  • Çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Prosedür hakkında hiçbir bilgim yok hocam ne yapmam gerekiyor
  • nigya08 kullanıcısına yanıt
    Özel mesaj ile ulaşıyorum sizlere hocam.
  • Evimin önünde, park halindeki aracıma çarptılar, tutanak doldurduk. Bugün servise bıraktım dosya açılmış. Aşağıda ekran görüntüsü var. Rücu oranı 0 yazıyor bu ne demek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -AhmtOzdmR- -- 23 Ekim 2017; 15:34:18 >
  • -AhmtOzdmR- kullanıcısına yanıt
    Rücu edilmemiş demek,

    Rücu işlemi hemen yapılmaz, öncelikle kusur oranları belli olması lazım, ondan sonra rücu işlemi için başvuracaklar karşı taraf kabul ettikten sonra işlem tamamlanıyor.
  • Hocam Merhabalar,

    Birkaç sayfa önce durumumu belirtmiştim. Tekrar belirtmem gerekirse 22.09.2017 tarihinde çalıntı araç kırmızı ışık ihlali yaparak aracıma çarptı. Hırsızlar olay yerinden yaya olarak kaçmışlar. Hasar dosyası açıldı. Aracım için 20bin liralık hasar tespiti yapılmış. Ardından sigorta firması ağır hasar değerlendirmesi yaparak ön raporu oluşturmuşlar. Bugün yaptığım telefon görüşmesine göre aracımın perte ayrılması %50 ihtimal olarak gösterilmiş. Ekspertizi yapan firmadan detaylı rapor talep etmişler.

    Sizlere sorum ise bu süreçte aracımın yapılması yönünde karar çıkması halinde, tramer kaydında 20bin liralık hasar kaydı olan ve bana şasesi işlem görmüş bir araba teslim edilecek. Kazadan önce aracım kusursuz idi. Boya dahi yoktu.
    %100 suçsuz olduğum bir olay sonrası hasar kaydı kabarık, şasesi işlem görmüş aracı ne ederi rakama satabilirim ne de binmeye gönlüm razı gelir. İnternette baktığımız zaman bu tip bir arabayı ederinin 15bin lira altında dahi satılamadığını görüyoruz.
    Benim bu mağduriyetimin giderilmesi yönünde herhangi bir yol yok mudur?
    Allah kimseye kaza bela vermesin. Ancak bu da dişimizden tırnağımızdan artırdığımız birikimlerin yok yere uçup gitmesi demek.
    Şimdiden teşekkürler,
    İyi forumlar...




  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karenjanov kullanıcısına yanıt
    Araç onarıma giderse araç tamir edilip teslim alındıktan sonra değer kaybı için başvurabilirsiniz.

    Hasar rayiç bedel oranı %50 ise zaten aracın piyasa rayiç bedelini ödemez sigorta şirketi, daha altında rakam öder.
  • Merhaba Sayın Exper, öncelikle değerli görüşleriniz için emeğiniz için teşekkür ederim.



    Benim de size danışacak bir olay geldi başıma, Ankara da aracımın genel muayenesi yaptırdıktan sonra havayoluna giderken çevreyolunda bir taş veya kaldırım parçası olduğunu düşündüğüm bir cismin üstünden geçtim ve aracın altını çarptım, hemen duramadım trafik müsait değildi, biraz ilerledikten sonra sağa çekip kasko şirketimi aradım çekici talep edip aracı servise çektirdim.

    Exper gelip incelemiş aracı, radyatörü alt muhafaza ve taşın kırdığı arka tamponu sigorta şirketinin ödeyeceğini ancak motor bloğu nda oluşan yani silindir bloğundaki hasarı ödemeyeceklerini servise söylemişler. Asıl hasar tutarı motor bloğunda. Servisteki usta taşın radyatördeki hasar ile motor bloğunun çatlaması arasında nedensellik bağının olduğu görüşünde ben de tabiki hararetten dolayı . Ben de bir exper atamak istiyorum, ve sonuçta sigorta motor bloğundaki zararımı karşılamazsa hiçbir teklifini kabul etmeyi düşünmüyorum, sizin bana tavsiye edeceğiniz birşeyler var mı bu konuda yol gösterirmisiniz

    Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cinaski12 C kullanıcısına yanıt
    Merhaha hocam,

    Öncelikle geçmiş olsun, araç altından hasar aldıktan sonra bu şekilde kullanmaya devam ettim bir süre sonra durdum dediyseniz artık kasko şirketi ödeme yapmaz. Hasar alır almaz aracı sağ şeritte durmanız gerekiyordu, araç yürümeye devam ettiği için motor bloğu zarar gördüğünü anlamış usta.

    Tahkim sigortayı kabul eder mi orasını bilmiyorum sormanız lazım, kabul etmezler ise mahkemeye gitmeniz gerekir, mahkemede dosyaya bilir kişi atar olayın olduğu güzergah ve olay saatlerinde ortalama bir trafik yoğunluğuna bakarak ne kadar mesafede güvenli durabileceğinizi ve araca gelebilecek muhtemel zararı hesaplar ona göre karar verilir.

    Bu tarz kazalarda depolar delinse de güvenli park etmeyi sağlayabilecek süreden çok daha fazla sürede motor bloğu zarar görer hocam o yüzden yüksek kuvvetle bir netice alamazsınız gibi gözüküyor.




  • cinaski12 C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ...blokta dıştan darbe vs. görünüyormu taş karteri delmeyip teğet geçip aradan bloğu çatlatması pek muhtemel gözükmemekte olay anı sonrası hareket ettiğinizden daha evvelden sıkıntılı olabilecek olan bloğun o andan sonra çatlaması da bir ihtimal ancak o taş radyatör alt muhafazaya zarar verip kartere zarar vermeden bloğu çatlatması biraz zor geliyor vurduğunuz taşı yada cismi resimleyebilseydiniz keşke ama tabi seyir halinde trafikte zor tabi... muhafazayı kırıp taşın radyatör motor arasındaki boşluktan yukarı çıkıp bloğa vurması gerekli fan motoru fan çerçevesinde hasar var mı varsa da çerçevenin paralelindeki kısımda mı çatlak var eksperin değerlendirmemesi normal görülüyor şahsi fikrim tabi. usta para kazanmak için de diyebilir işçilikten güzel kazanacak çünkü zaten anladığım kadarıyla kesin değil de ihtimal olarak söylemiş açık kapı bırakarak kanımca bilirkişide gelse mahkemeye de gitse olay değerlendirmeleri zor olur gibi duruyor.

    İnş. sigorta kabul eder diyelim ama zor görünüyor ek beyanla durumu tekrar detaylı yazabilirsiniz olay yeri resimleri ve vurduğunuz cismi çekebilseydiniz değerlendirme aşaması daha kolay olurdu yada sigortaya acentenizle görüşün ilgili sigorta şirketiyle bi görüşsün dosya araştırmaya giderse onay gelene kadar beklenir öyle de bir durum var.

    Blok işin içine girince masraf 1 ise 10 oluyor ne yazıkki.

    Tekrar geçmiş olsun.




  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.