Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oskurrr

    sigorta şirketi zorlamamız sonucunda servisin cıkardıgı fiyatları gönderdi ama bize ısrarla eksper raporu verilmiyor. exper diyorki tamir esnasında eklenecek parça olabilir tamir bittiğinde raporuda alabilirsiniz diyor... Exper tamir bitince rapor yazacaksa ne anlamı var servis neyi yapmıs neyi değiştirmiş zaten faturada yazmıyormu ? Eksper tamir olmadan hasar tespit işine yaramıyormu?

    Bu konuda aydınlatabilecek oılan biri varmıdır biz neden raporu göremiyoruz yada bu işin prosedürü böylemidir tamirden sonramı görülür rapor ?

    bize yollanan belgede aşağıda

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

    Geçmiş olsun.

    Sigorta eksperi şu an kesin raporu tanzim etmemiştir zaten. Ön raporu istemenizde bir sakınca yok. Ön rapor da eksperin belirttiği şekilde kesin değildir, ancak raporun kesin olmaması, ön rapor örneğinin size verilmesine engel değildir. Eksperler yönetmeliğine istinaden, raporun bir örneğini eksperden ya da sigorta şirketinizden talep edebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FeelMyShard

    Sayın Sigorta Eksperi merhabalar

    İki gün önce kaza yaptım. Benim aracım vw polo 2008 model, karşı tarafın aracı fiat doblo. Karşı taraf kendi arabasını kaskosundan yaptırıyor fakat benim kaskom olmadığı için sigortadan yardım almak durumundayım. Karşı tarafın sigorta şirketi Mapfre. Kazayı kısaca anlatayım;

    Tek yönlü bir caddede seyrederken sol tarafımdaki sokaktan çıkan araçla çarpıştık benim aracımın ön kısmı diğer aracın sağ ön tarafına çarptı. Önden darbe aldığım için airbagler patladı ve araçta büyük hasar var. Aracı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir servise çektirdim ve tramer kaydını açtırdım, bütün fotoğrafları ve belgeleri verdim. Şimdi durum şu;



    1) Benim geldiğim yer tek yönlü bir cadde

    2) Diğer aracın geldiği yer bir sokak ve tam yola çıktığı yerde dur tabelası var

    3) Diğer araç benim sol tarafımda kalıyor yani ben onun sağındayım

    4) İki aracın hızlarıda 40'larda



    Bu durumda kazada karşı taraf %100 kusurlu çıkar mı ve sigorta şirketi aracı perte çıkartır mı? Eğer aracı yaptırmak isterse değer kaybını karşılar mı?



    Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    Beyanınıza göre karşı taraf kusurlu görünüyor. Ancak tramer sonucunu beklemeniz gerekir. Aracınıza pert kararı verilip verilmeyeceğini bilemem. Ancak uyuşmazlık durumunda kendiniz de eksper tayin edip, temin edeceğiniz eksper raporuna göre olayı tahkime götürebilirsiniz. Yani illa sigorta şirketinin isteğini kabul edeceksiniz diye bir durum söz konusu değil. Tamir durumu olursa, değer kaybı için aracın geçmiş hasar durumu ve km bilgilerine bakmak gerekir. Geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unlu123

    Merhaba,

    2014 toyota aracimla gecen gun ufak bir kazaya karistim. Sag arkadan carptilar, tamponda biraz hasar var. Karsi taraf hatali oldugunu kabul etti.

    Bende kasko yok, karsi tarafin AXA trafik sigortasi ile yaptiracagim arabayi.

    Axa 'nin anlasmali oldugu servis listesine baktim, hic toyota yetkili servisi yok. Kozyatagindaki natas'a goturdum, ordaki hasar bolumundeki eleman AXA trafik sigortasi duyunca yapmayiz dedi, istedigimiz fiyati karsilamiyorlar dedi. Baska bir yetkili servisi aradim, onlar da yapariz ama 30-35% farki cebiniz odemek zorunda kalabilirsiniz dediler.

    Boyle bir durumda benim sigortadan talep edebilecegim haklarim tam olarak nedir ? Fark vermek zorunda miyim ?

    Aracim 3 yıldan kucuk oldugu orjinal parca isteme hakkim var okuduklarima gore. Ama yetkili servis sadece boyama ve iscilik masrafi cikarirsa, yine de sigorta fark isteyebilir mi ?

    cok tesekkurler

    Geçmiş olsun. Eksik ödeme ile ilgili olarak, sigorta şirketinin mevzuata uygun hareket etmesi gerekiyor. Yani 2 gün içinde size geçerli ve doğru şekilde bir bildirim yapması gerekli. Bir tanıdığımın başına bu şekilde bir olay geldi. Eksik ödenen parayı tahkimden kazandı.

    Aracın hasar durumunu bilmiyorum. Ancak ben yakınlarıma ufak hasarlarda şunu tavsiye ediyorum. Eğer araç yürür durumdaysa, aracınıza hem hasar hem değer kaybı için bir ekspertiz raporu alın. Bu raporla sigorta şirketine başvuru yapın. Sonrasında ödeme olmadığı ya da eksik ödendiği durumda tahkime başvurun. Tahkimden yaklaşık 5-6 ayda karar çıkar. Tahsil ettiğiniz parayla aracınızı istediğiniz yerde tamir ettirebilirsiniz. Ya da isterseniz tamir ettirmeden bu şekilde de kullanabilirsiniz.

    Yanlış bilinen bir bilgi var maalesef. Aracı illa tamir ettirmek zorunda değilsiniz. Sonuçta bir zarar var. Mevzuata göre zorunlu sigorta hasarlarında araç tamir ettirilecek diye bir şart yok. Hatta aksine, zorunlu sigorta hasarlarında nakden tazminat esastır. (Kasko özel sigorta olduğundan, poliçeye bakılır)

    Ben aracımı illa yetkili serviste tamir ettireceğim derseniz, aracı bırakacaksınız. Muhtemelen eksik ödeme yapılacak. Sonrasında hem eksik ödeme için hem varsa değer kaybı için talep açılıp, olayın gidişatına göre bir yol izlenecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    Yedek anahtar hala Tamer de hasar olarak mi gözüküyor yoksa düzenleme yapıldı mi (anahtar kaybı)

    Bu konuda hiçbir bilgim yok. Hasar kayıtlarının 5664'e nasıl yansıtıldığıyla alakalı maalesef bir mevzuat yok.
  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Cevap icin cok tesekkurler.

    Arac yurur durumda, cok da asiri masraf cikacagini zannetmiyorum. Ama, sırf merak ettigim ve ogrenmek icin sizin teklif ettiginiz yontemi takip etmek istiyorum.

    Simdi, nasil expertiz raporu alabilirim ? Bu konuda da yonlendirebilirsiniz cok sevinirim.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Eskiden farklı şekilde çıkıyordu o Yüzden merak ettim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkür ederim iki sorum daha var.



    1) Karşı tarafın sigorta şirketi internetten baktığım kadarıyla Sigorta Tahkim Kurulu'na üye değil bu durumun benim için olumsuz bir yanı var mıdır?



    2) Kendimiz eksper tayin etmek istersek bunu nasıl yapabiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unlu123 U kullanıcısına yanıt
    Aracınıza ekspertiz yaptıracaksınız. Kara araçları branşında ruhsat sahibi her eksper aracınıza bakabilir. Bu noktada bir eksperle anlaşmanız gerekir. Sonrasında temin edilen raporları sigorta şirketine göndereceksiniz. Sigorta şirketi yüksek ihtimalle ödeme yapmayacak ya da eksik ödeyecektir. Bu durumda da tahkime başvuru yapılacak.
  • FeelMyShard F kullanıcısına yanıt
    Zorunlu sigorta uyuşmazlıklarında tahkime üyelik şartı aranmaz.

    Kara araçları branşında ruhsat sahibi her eksper aracınıza ekspertiz yapabilir. Araştırma yaparsınız, sonrasında güvendiğiniz bir eksperle çalışabilirsiniz.
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Yakın bir zamanda değişimler olacak hocam ancak sizin bahsettiğiniz konuyla ilgili değil ne yazık ki :(
  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Eksper bulma icin asagidaki sistemi kullanabilir miyiz veya bu uygulama ne ise yariyor?

    https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/Eksper-Atama.aspx
  • Kaza yaptim aracim yetkili serviste yapildi. Deger kaybi icin ne yapmam gerekiyor? Servis bana hicbir belge vermedi fatura da buna dahil. Exper aradi sizin adiniza dava acacaz noterde vekalet vermeniz lazim ve alacaginiz paranin %20 sini alacagiz hizmet bedeli olarak dedi. Boyle bir uygulama var mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zlfkr kullanıcısına yanıt
    Sadece eksper rapor ücreti (200-250 TL ) ödeyerek değer kaybı alabilirsiniz.



    %20 ve vekaletname gereksizdir. Gidip bir ekspere değer kaybı raporu yazdırıp , karşı sigorta firmasına dilekçe ile gönderin yeter.



    Sorun olursa benimle iletişime geçiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unlu123 U kullanıcısına yanıt
    Kullanabilirsiniz ama siz listeden isim seçmiyorsunuz, yine sistem otomatik olarak bölgeye bakan eksperler arasından müsait olanı seçiyor.
    Ekspertizlik ücretini de siz ödüyorsunuz. (150 TL civarında sanırım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 20 Eylül 2017; 10:25:29 >
  • Hocam selamlar ,

    2015 30.000 deki leon aracıma yandan bir minubüs çarptı ve aracımdaki 2 kapı değildi 7000 tl hasar var. kusur %100 karşı tarafa veridi heyet tarafından.

    Değer kaybı için başvurdum 3500 verdiler. Tutar normalmidir. Onların experi ile yaptırdım işlemleri.
  • Merhaba. Ayın 10 da eşim bir kaza yaptı . Tüm evrakları İlettik 14 de eskper geldi ve karşı tafaı %100 hatalı buldu.19 da bu raporu yayınladı . Şu anda son durum şirketler arası mutabakat şeklinde gözüküyor . Sigorta bilgi ve gözlem merkezinden okuduğum yazıda 3 gün içerisinde bu mutabakat sonuçlanıyor yazıyor. Bu sürenin uzama durumu olur mu ? Çünkü ayın 4 de yurtdışına çıkacağım parçaların bir an önce gönderilip tamirata başlanması gerekiyor.
  • MaSHrAbA kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    kim haklı kim haksız kararını eksper vermiyor hocam, şirketler kendi aralarında mutabık kılınmışlar, orada kusur oranları yazar, daha karar için beklemeyeceksiniz. Anlaşmaya varamasaydılar ''Şirketler arası mutabakatsızlık'' yazıyor ve dosya tutanak değerleme komisyonuna düşer.
  • yusuf_128 Y kullanıcısına yanıt
    Hesaplamalar sabit bir formül ile yapılıyor hocam.



    Yine de keşke şirketin ekspertiz yapmasını istemeseydiniz daha iyi olabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    selamlar



    sizce tekrar ben bir ekspertiz bulup gostereyimmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf_128 Y kullanıcısına yanıt
    Tutar düşük geldiyse hesaplama yaptırmanızı öneririm.

    Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.