Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
249.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dgn61 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok geçmiş olsun, sürüş güvenliğini tehlikeye attığı sürece %15 hasarda dahi araçların perte ayrılması söz konusudur. Pert süreci uzmanlık isteyen çok hassas bir konudur. Eğer aracınızın perte ayrılmasını istiyorsanız acentenizle iletişime geçerek şüphelerinizi ve taleplerinizi iletmenizi öneririm. Şirket ve eksper ile yapılacak gerekli görüşmeleri acenteniz sizin yerinize yürüterek, sizin için en üst düzeyde pazarlık yaparak aracınızın perte ayrılmasını sağlayabilirler.

    Tekrardan çok geçmiş olsun yardımcı olabileceğim bir şey olursa çekinmeden özel mesaj atabilirsiniz..
  • Herkese merhabalar



    Aracımda trafik sigortası var. 1992 model skoda favorit. Yaşı itibariyle çamurluklarda ve marşpiyellerde çürükler ve dökülmeler var. Dün yolda başka bir araç solllama yaparken aracıma boydan boya arkadan öne kadar hasar verdi. Bu durumda aracın sadece hasarlı bölümü mü yoksa tamamı mı onarılır. Yada sadece boyamacak taraftaki çürüklermi onarılır. Komple kaporta boya söz konusu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tigrap kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba çok geçmiş olsun, tamamen ekspere kalmış bir durum fakat atanan eksper takdir edersiniz ki o hasarların daha önceden olduğunu anlayacaktır ve sadece mevcut kaza ile ilgili onarımların yapılmasını raporuna yazacaktır.
  • Merhaba
    Dün yolumda giderken sağ ön kapıdan minübüs vurdu.kaza tutanağında 100 de 100 kusurlu çıktı.aracı servisi götürdüm.26000 TL yedek parca işçilik ile 30 000 geçeceğini söylediler.kasko değeri 75000 TL .Eksperi bekliyoruz.Pert olma ihtimali hakkında yorum yababilirmisiniz
  • sumbas S kullanıcısına yanıt

    Şirkete göre pert olabilir , acentenizin ilgilenmesi lazım.

    İstediğiniz yerde yaptırabilirsiniz aracınızı.Yine acenteniz yardımcı olacaktır.
  • Merhaba,

    Aracimizda sadece trafik sigortasi var, kasko yok. 25.07.2017 sali aksami bir aracla kaza yaptik ve tutanak tutuldu. Kaportada ve sag on farda hasar var. Bir kaportaciya goturduk, hasar kaydi basvurusu yapti, yarin Cuma gunu eksper gelip fiyat bicecekmis hasar icin ama yan sanayi urun kullanilir vs dedi kaportaci. Sen arabayi sabah birakip gidersin, eksper geldikten sonra mesai sonuna dogru alirsin dedi.



    1. Sizce hic ayrilmayip orada mi bekleyeyim eksperi. 2. Orijinal urun kullanilmasi icin neler yapabilirim?

    3. Ayrica eksist sisteminden bagimsiz bir eksper atayabilir miyim?



    Bu konuda cok yeniyim, yonlendirmeniz cok iyi olacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrfrk88 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,



    Eksperi beklemeniz bir şeyi değiştirmez. Eksperler başbakanlığa bağlıdır Ve olmayan bir parça değişimi olur gibi göstermeleri imkansıza yakındır.



    Yasa gereği trafik sigortası 3 yaşa kadar orijinal parça kullanmaktadır. İkna etmek için belki acenteniz araya girebilir , bununla birlikte karşı tarafın sigorta firmasına göre değişir durum. Küçük bir firmaysa imkansıza yakın desem yeridir.



    Eksper talep edebilirsiniz Ancak ödemesini siz yaparsınız. İlk eksperin haksızlık yapması gerekir , farklı bir karar olması için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam.



    Eksperi beklemeyeyim o zaman.



    Acentamla konustum sizin belirttiginiz gibi 2003 model aracta orijinal parca isteseniz de sigorta sirketi temin etmez dedi ama sonradan mahkemeye verip zararinizin karsilanmasini isteyebilirsiniz dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Kavşağı kapatan ve kuyruk halınde bekleme yapan tır ların arasından,kavşağı dönerken , 10 aylık aracımın sağ arkakapısı 10 cm kadar yırtıldı.hem kasko hem garantim mevcut araçta.Servis saç değişimi,exper kaynak onarımı önerdi.Kaynak onarımını kabul ettim,sonuçta kaynak ile yırtık kapatılıp,kapı komple boyanmış.doğru mu yaptım bilmiyorum.
    Bu durumda kasko indirimi ne olur ve kaynak ile onarımi seçmem doğrumuydu?
  • Çöp arabasi arkadan vurdu polise tutanak tutturduk ilk kazam. 2016 leon aracim . Bu aşamadan sonra ne yapmaliyim ?hasarin kucuk servise gitme tramer kaydin olmasin diyen var parayi cebimdenmi vercem sanayiye anlamadim. Surec nasil isliyor bilgi verebilir misiniz? Kaskom var ,aracin ganatisi var.












    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi akşamlar,

    Bir diğer sığır belediye kamyonuda, aracıma vurdu,

    Arkadan vurduğu için memur %100 karşı tarafa vereceğini söyledi,

    Sıkıntım şu arkadaşlar,

    1)yetkili servise götürsem kesin değişecek diyecek, usta belki boyayla kurtarabilir, hangisini yaptıracağımı bilmiyorum şu an ekspert veya uzman arkadaşlardan bilgi rica ediyorum

    2)tamirattan sonra değer kaybı davası açmayı düşünüyorum, her ikisi arasında(değişme veya boyama) dava sonrası alınacak tutar açısından değişiklik olur mu?

    3)kaskom yok, yetkili servis sigorta ödeme yapmadan benden para talep eder mi?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanyumen -- 29 Temmuz 2017; 23:42:7 >




  • zlfkr kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam çok geçmiş olsun, hasarınızı tanzim etmenizin bir çok yolu var, örneğin direk olarak karşı tarafın trafik sigortasından yaptırabilirsiniz aracınız 3 yaşından küçük olduğu için orijinal parça kullanılacaktır. Fakat trafik ve kasko sigortası devreye girdiği sürece tramerde hasar olarak gözükecektir. Bu şekilde yaptırmadığınız sürece maalesef hasarınızı cebinizden karşılamak zorunda kalırsınız, belediye veya devlet hasarınızı tanzim etmeniz için size elden para vermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SafetyComesFirstt -- 1 Ağustos 2017; 23:19:58 >
  • tanyumen kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, ilk olarak hasarınızın değişim mi veya onarım olarak çözülmesi konusunda bir cevap vermek mümkün değil hangi şekilde sizin içiniz rahat edecekse o şekilde yaptırmanızı öneririm. Aracınız tamir olduktan sonra talepte bulunacağınız değer kaybının rakamını onarım süresinde seçmiş olduğunuz yol belirleyecektir. Takdir edersiniz ki onarım ile değişim ücreti aynı değildir.

    Yetkili servisler sigorta ödeme yapmadan sizden ücreti talep edebilir fakat bu sizin servisle kuracağınız iyi niyetli ilişkiye bağlıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SafetyComesFirstt -- 1 Ağustos 2017; 23:31:39 >
  • Arkadaşlar aracım doluda hasar aldı kapartanın üstünde bir sürü vuruk var. Yan aynaların camıda kırıldı. Ustaların hepsi çok yoğun. Benim kaskomda 7 gün sonra yenilenecek. Acaba nasıl işlem yapmalıyım. Kaskoya mail attım halen cevap gelmedi
  • kaza yapan araçlar için sigortadan değer kaybı adına nasıl para alınır anlatıyorlar izleyin
    https://www.youtube.com/watch?v=R7CKQag8ag0
    ücretsiz değer kaybı hesaplamak için ise şu formu doldurabilirsiniz.ücretsiz değer kaybı hesaplamak için ise şu formu doldurabilirsiniz.
  • h@ydut kullanıcısına yanıt
    Merhaba çok geçmiş olsun, sigorta şirketinizin bu konuda size olumlu veya olumsuz dönüş yapacağını düşünmüyorum. Size önerim aracınızı yaptıracağınız servisle görüşerek kasko poliçeniz bitmeden dosyanızı servis tarafından açtırmanız olacaktır. Bu şekilde işlem yaparsanız kaskonuz devreye girecektir ve servis aracınızda ki hasarları kaskonuz tarafından yapılmasını sağlayacaktır.
  • Akrabamızın tırı iranda kaza yaptı. Yurt dışı paketide dahildi kaskoya. Fakat poliçede bir çok ülke saymış iranı saymamış. Tüm yurt dışında geçerli değilmiş. Biz bunu yeni öğreniyoruz. Sigortayıda yaptırırken özellikle tırın geçecegi ülkeleride söyleyerek acentanın buna göre sigorta policesi kesmesini istemiştik.



    Acenta sattığı sigortanın şartlarını bilmeden police kesiyor bize . Acente yüzünden büyük bir zararla karşı karşıyayız.







    Halbuki yıllardır bu sigortayı yaptırırdık sigorta policesindede tüm yurt dışı yazardı. Sompo japon ülke ayrımı yapmış bizimde acenteninde dikkatinde olmadan böyle bir police kesildi.







    Şimdi biz nasıl hakkımızı arayacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam,

    İran,ırak,suriye savaş coğrafyasında hiç bir sigorta şirketi teminat vermiyor. Profesyonel bir avukat ile görüşüp acenteye rücu edebilir misiniz onu bir araştırın hocam.
  • zlfkr kullanıcısına yanıt
    Karar size kalmış hocam, siz karar vereceksiniz. kaskonuzda tek hasar koruma teminatı var mı?
  • tanyumen kullanıcısına yanıt
    1) Yetkili servis yüksek maliyetlerinden dolayı Jantın üzerinde ufak çizik dahi görse bu jant bitmiş diyip değiştirmeye çalışır.

    2)Bunu değer kaybı raporu yazmayı bilen eksperler bilir.

    3) Kaskonuz yok ise yetkili servise götürememe ihtimaliniz var, yetkili servis orjinal parça harici kullanmaz, karşı tarafın sigorta şirketi de araç 3 yaşından büyük ise orjinal parça gönderme zorunluluğu yok. Karşı taraf büyük ihtimalle eşdeğer parça yollar, bazı yetkili servisler eşdeğer parçayı yollarsa şirket sadece işçiliği yapıp parçaları takıyor.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.