Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

    O fiyatların gerçekçi bir tarafı yok, sigortacıları gömeceğiz diye soruşturma geçiren sahibindeni aklamayalım.

    Bu işin oluru poliçeyi keserken bir rayiç değer belirlenir, ağır hasarda da o tutar ödenir, prim de o tutardan üzerinden belirlenir.

    Gayrisi çakallık.

    hangi fiyatların gerçekci tarafı yok ve kimi gömüyoruz. sigorta yapılırken bir deger verip onun üzerinden bir prim kestide ben mi kabul etmedim. ona bakarsan poliçedeki değer 58.750 onun bile altında.

    birde perte çıkarmak için önce taşıt kredini sen kapat diyorlar bende neden siz kapatıp gerisini bana ödemiyorsunuz diye itiraz ettim,ayrıca daha parayı vermeden paramı aldım ve tüm haklarımdan vazgeçtim diye bir kağıtı imzalamamı istiyorlar ayrıca sovtaj için anlaştıkları aracı şirkette yaklaşık 20 kişilik bir listede süresiz araç için vekalet vermemi istiyorlar kafama yatmayan çok soru işareti var daha bende :)




  • cagri37 kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef sizden önce ki kazalar ile ilgili sigorta şirketlerinden hak talep edemezsiniz, sadece araç sizin üzerinizdeyken ve iki seneye kadar olan kazalarla ilgili hak talep edebilirsiniz.

    Konuyla ilgili problem yaşarsanız lütfen yazmaktan çekinmeyin..
  • SafetyComesFirstt S kullanıcısına yanıt
    peki size 4 sorum var

    1- ödemeyi almadan aldım diye kağıt imzalamam neden başkalarınada sordum işleyiş böyle diyorlar ama kanunen nasıl anlamadım.
    2-neden taşıt kredisini kasko ödemiyor geri kalanı bana ödemiyor,krediyi kapatacak param yoksa napacaz.
    3-sovtaj için aracı şirketler güvenilir mi,neden süresiz ve 20 kişilik vekalet istiyorlar
    4- önerdikleri rakam sizce makul müdür?
  • cagri37 kullanıcısına yanıt

    1-)Size imzalatılmak istenen aracınızın pert sürecinde ki mutabakatnamedir, bu da şirketin size önerdiği rakamı kabul ettiğinizi ve aracınızla ilgili şirketten herhangi başka bir hak talep etmeyeceğinizi içerir.

    2-)Eğer kasko poliçenizde taşıt kredisi kullandığınız bankayı daini mürtehin olarak ekletmişseniz şirket kredi kısmını bankaya, diğer kısmını size ödeyecektir. Fakat ekli değil ise acenteniz şirket ve banka arasında gerekli görüşmeleri yaparak bu işlemleri halledebilir.

    3-)Sovtaj şirketleri Başbakanlık gözetimi altında denetlenmektedir şirketinizin size aracı olduğu şirketle problem yaşayacağınızı düşünmüyorum, vekalet kısmı da normal sürecin ilerleyişidir.

    4-)Bu sorunun cevabı tamamen sizde yatmaktadır, kabul etmeyi düşündüğünüz rakam tamamen sizin takdirinizdir.
  • cagri37 kullanıcısına yanıt
    Hocam bunların hepsini acenteniz halletmesi gerekiyor, bende sigorta acentesi sahibiyim, bu işlemleri kendim takip ediyorum.

    1) bu ne kağıdı ve kim istedi sizden? üzerinde ne yazıyor?

    2) Bunun için bankanızı arayıp bugun kredim nakit kapatılırsa ne kadar ödeme yapmam gerekiyor, bi rakam alıp acentenize bildirin durumu sigorta şirketi kredi borcunu bankaya kapatıp üzerinde kalan rakamı sizin hesabınıza göndersin.

    3) 20 kişilik olayı normal, aracı ne zaman satabilecekleri belli değil kendilerini korumak için öyle istiyorlar ben kendi müşterilerim için süresiz yerine 1-2-3 aylık vekalatname çıkartıyorum süresizi kabul etmeyin araç yarın suça karışır, kazayı karışır sürücü olay yerinde bırakır kaçar ilk sorumlu araç sahibi olarak siz olursunuz, siz derdinizi anlatana kadar 6 ay geçer zaten. Acenteniz devreye girsin, en fazla 3 aylık süreli vekalatnameyi kabul edin.

    4) Bu işi araç satışı gibi düşünün, sahibinden.com'daki ilanların hepsi pazarlık paylı şişirilmiş fiyatlar. siz aracı 55.000 TL'ye satmaya razısınız diyelim 55.000 TL yazar mısınız? 56-56.500 yazarsınız en az.
    Sigorta şirketleri de aynı şekilde 55.000 TL vermeye razı iken direkt 55 teklif etmez 54 teklif eder karşı tarafın pazarlık etme ihtimaline karşı pazarlık payı bırakır. Acenteniz vasıtası ile pazarlık edin biraz çıkarlar.

    Son olarak bu işlemleri acenteniz takip etmiyor ise, acentenizi bırakın bir daha onlarla çalışmayın üstad.




  • Merhabalar,



    2000 model Bmw 528İa aracımla dün karşı tarafın 8/8 kusurdu olduğu bir kazaya karıştım. Kaza sonucu aracımın ön iki çamurluk kaput ve şasenin ucu eğildi ayrıyetten airbag'im de patladı sorum şu; Aracımı perte çıkartmak istiyorum ama aracımın değeri 45 bin lira civarlarında, lakin internette 35 bin liray da bulunabiliyor. Mağdur olmamak açısından aracımı yaptırmak istemiyorum lakin aracımın parçalarının yansanayisi de hayli mevcut böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim orijinal parça talep edebilir miyim? Yoksa güncel değerinde para talep edebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eldo60 E kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Aracınızın perte çıkartılabilmesi konusu aracınızın hasarı ile ilgilidir, trafiği çıkışı tehlikeli olan bir araç rayiç değerinin % 15 ine eşit olan bir hasarda da perte ayrılabilir %50 hasarda da ayrılabilir. Acenteniz ile beraber eksper ve gerekli kurumlarla görüşerek güvenli hissetmeyeceğinizi öne sürerek aracınızın perte ayrılmasını talep edebilirsiniz. Trafik sigortası mevzuatı ve yasaları gereği 3 yaşının üstünde ki araçlara eş değer parça kullanmaktadır maalesef orijinal parça talep edilememektedir. Fakat kasko sigortanız mevcut ise orijinal parça teminatı yaparak karşı tarafa rücu edebilirsiniz. Acentenizle görüşürseniz konu hakkında yardımcı olabileceklerini düşünüyorum.

    Yardımcı olabileceğim herhangi bir konu olursa lütfen çekinmeden özel mesaj atabilirsiniz...

    Tekrardan geçmiş olsun.




  • eldo60 E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    Bu sizin isteğinizle pek olmuyor maalesef, öncelikle aracı servise bırakın dosya açılacak, ondan sonra eksper gelip aracı görüp servisin onarım listesi çıkarması gerekiyor bunlar yapılsın ondan sonra bana ulaşın yönlendireyim sizi. Servis onarım listesi çıkardıktan sonra aksiyon almak gerekir.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sigortacı bir arkadaş buldum her konuda bana yardımcı olacağını söyledi. Aracımın onarımını Bmw'nin Yetkili Servisinde onarımının yapılmasını talep edeceğiz. Gerekli koşulları sağladıktan sonra. Bu sürec içerisinde başka önericeğiniz bir şey varsa söylerseniz çok sevinirim. Tekrardan teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta aracıma unico sigortadan trafik sigortası yaptırdım.

    Unico sigorta trafik sigortası ücretine küçük bir miktar para ekleyerek mini onarımlı trafik sigortası önerdi bende kabul ettim şu anda mini onarım teminatlı trafik sigortam var bakın kasko demiyorum unico trafik sigortama mini onarım hakkı verdi.

    Aracımın tamponunda kırık var mini onarımdan faydalanarak aracımı yaptırmak istiyorum mini onarım icin servise mi gitmem gerekiyor yoksa herhangi bir tamirciye girebilirmiyim.

    Bir de bu mini onarımın para olarak bir limiti var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efens123 E kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef istediğiniz servise veya tamirciye gidemiyorsunuz. Mini onarım hizmeti için sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu kurumlardan faydalanabiliyorsunuz. Mini onarım hizmetine maddi bedel biçmek yanlış olur. Özetlemek gerekirse belli başlı çizik, göçük, plastik tampon, iç döşeme vb. onarımları için bu hizmetten faydalanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SafetyComesFirstt -- 18 Haziran 2017; 23:29:20 >
  • Hocam ilginize çok teşekkür ederim evet dediğiniz gibi sanırım şimdi unico sigortanın anlaşmalı servise baktım auto king miş izninizle 1 soru daha sormak istiyorum mini onarımın kapsamını biliyorum ufak şeyler tampon ufak göçük sıyrık çizik v.s. Ama ışte benim aracımdaki problemlerde küçük ama adedi fazla her iki tamponda da problem var marşpiyelde de sıyrık var kapıda da minik göçük var yani anlayacağınız hepsi mini onarımlık ama 5 kalem farklı iş var yapılacak... auto king ya da sigorta şirketi bana trafik sigortasına ek bir mini onarım paketi aldın 5 kalem iş yaptırıyorsun olmaz öyle şey derler mi bunun bir sınırı var mı merak ettiğim bu. Şimdiden tesekkürlet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efens123 E kullanıcısına yanıt
    Mini onarım hizmeti için şu kadar hakkınız var veya 5 hasardan şu kadarı girer demek yanlış olur. Konu tamamen sizin göçükleriniz ve çiziklerinizin boyutu ve derinliği ile ilgilidir. Fakat aynı zamanda herhangi bir durum belirtilmiş midir diye poliçenizi de incelemek gerekir. Sigorta şirketiniz veya Auto King size ''ek bir mini onarım paketi aldın 5 kalem iş yaptırıyorsun'' gibi bir şey diyemez, sonuç olarak bu hizmeti almak için ekstra prim ödemişsiniz bu sizin hakkınızdır. Fakat söylemiş olduğum gibi hakkınız 2 adet onarımla da bitebilir, 8 adet onarımla da bitebilir. Bu tamamen sizin hasarlarınızın boyutu ve poliçeninizin detaylarıyla ilgilidir.
  • Merhaba iyi günler.

    Geçen cuma günü bir kaza yaşadım. Olayın stresiyle iyi bir açıklama yazamadım kaza tespit tutanağına ve tutanaktaki kroki de pek açıklayıcı olmadı. Ve karşı taraf işlemleri başlattığı için bizim girmemize gerek yok dendi ama benim elimde fotoğraflar var. Tutanakla birlikte nasıl fotoğraflar verildi hiçbir bilgim yok.

    Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekli. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
  • eldo60 E kullanıcısına yanıt
    Doğru yönlendirebilmek için dosyayı bilmek lazım, onarım listesi vs. onlara bakmak lazım hocam. Şuan bir şey söylemek için erken araç bi incelensin ne kadar rakam çıkacak vs. Bmw yetkili serviste onarımı oldukça zor eğer yaptırabilir iseniz bal kaymak olur sizin için. Olumsuz olma ihtimali yüksek bu da süreci uzatır yalız bilginiz olsun.
  • efens123 E kullanıcısına yanıt
    Aradan 1 hafta geçince mini onarıma giderseniz sigorta şirketi büyük ihtimalle red verecektir.
  • matrax_41 M kullanıcısına yanıt
    Kendi acentenizi arayın durumu anlatın, ek beyan yazarsanız beyaz kağıda, acenteniz de şirketin tramer yöneticisi ile görüşüp durumu anlatır ve ek beyanı yükler, daha önce başıma geldi hallettik hocam.

    İstersen özelden ulaş detaylı anlatayım.
  • matrax_41 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Durumunuzla ilgili içinizi ferah tutabilirsiniz, sizin durumunuza benzer durumlarda hasar denetim şirketi olarak belli ücret karşılığı olaylara müdahale ediyoruz. Fakat acenteniz sizin elinizdeki gerekli fotoğrafları durumu anlatarak servise iletip dosyanın içerisine aktarılmasını sağlayabilir.

    Tekrardan geçmiş olsun, yardımcı olabileceğim bir şey olursa lütfen çekinmeden özel mesaj atabilirsiniz..
  • Yazınlanlara göre hatalı kim arkadaşlar
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.




  • Merhaba,

    Yaklaşık 3-4 ay önce kırmızı ışıkta geçen bir otomobil ve ben motosikletimle kaza yaptık, tutanak düzenledik ve karşı taraf kırmızıda geçtiğini beyan etti, %100 karşı tarafın sigortasından motosikletim tamir gördü. Tamirat sonrası motosikleti aldığımda bir sorun farketmedim ve herşey doğaldı. İşemler bitti ödemeyi yaptı şirket bana. sonrasında motosikleti bakım için götürdüğüm usta amortisörün ve gidonun yamuk olduğunu söyledi. Bahsettiği şekilde dikkatle incelediğimde durumu fark ettim. Bu durumu servise ilettim ama hatalarını kabul etmediler.

    Bende resmi yoldan ilerlemek için araştırma yapmaya başladım. Bu aşamada ne yapmam gerekiyor. Experi yapan kişiyemi ulaşmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 3000 tl gibi bir masraf çıkmıştı ama şu haliyle sadece amatisörler 3000 tlnin üstünde. Büyük bir maduriyetim söz konusu. şimdiden teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.