Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
128
Favori
271.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet itiraz edebilir ve farklı yerde düzeltme isteyebilirsiniz.

Ben maddi durumuma göre karar verirdim.Ödeme yapabileceksem kendim ekspere yazdırırdım.Ödeme yapamayacaksam önce şirketin değerini beklerdim , beğenmezsem ekspere rapor hazırlatırdım :)
  • İyi akşamlar(Sorumu tekrar sorucam ama umarım cevap veren birileri olur).16.12.2016 tarihinde aracıma seyir halindeyken araba çarptı.%100 kusurlu oldugu için karşı tarafın sigortasından aracımın tamir edileceği bildirildi.Ancak sigortanın anlaşmalı olduğu serviste 10.000 TL+işçilik ücreti olarak belirlenmesine karşın eksper başka servislerden fiyat araştırması yapıp sigortanin anlaşması bulunmayan başka bir servise 8.000 TL ye aracımın yapılacağı teklifinde bulundu.Ben de bu teklifi kabul etmedigimi ifade ettim.Eksper ise bana dosyayi 8.000 TL den kapatip üstünü benim ödeyeceğimi söylüyor.Sigortanin kendisine şikayetimi iletmeme rağmen bana dönüşte yapmadılar.Sigorta eksper degişim istegimi de kabul etmemiş bana bunu da bildirmedi.Sigortayı tekrar aradığımda söylediler.25 gün geçmesine rağmen aracımın tamiratı başlamadı.Eksperi sürekli arıyorum.Bana sigortadan dosyayı sonlandırmak için yazı beklediğini söylüyor bir haftadır.Ne sigorta ne de eksper bana yardımcı olmuyor.Ne yapabilirim bu aşamada bana yardımcı olabilir misiniz?

• nezih10 N kullanıcısına yanıt
    Neye istinaden 8.000 TL üzerini ödemiyorlar ki, acentenizi devreye sokmanız gerekmekte işlemleri hızlandırırlar. Ayrıca nasıl 8.000 TL öder gerisini siz ödeyin bunu neye istinaden söylüyorsunuz diye sordunuz mu ekspere?

Özelden cep numaramı yazdım bir arayın hocam.

Orijinalden alıntı: spacewolf

Evet itiraz edebilir ve farklı yerde düzeltme isteyebilirsiniz.

Ben maddi durumuma göre karar verirdim.Ödeme yapabileceksem kendim ekspere yazdırırdım.Ödeme yapamayacaksam önce şirketin değerini beklerdim , beğenmezsem ekspere rapor hazırlatırdım :)

Hocam sirketin verdigi teklifi degerlendirip begenmezsek istemeyip kendim eksper tutucam deme durumumuz var ozaman oyle degil mi? Ama parca isinde oldugu gibi biz bukadar belirledik daha ustunu odemeyiz dimerlermiki
    Ray , Anadolu Ve Sompo Japan Sigorta acentesi.Donanım haber üyelerine özel indirimler ve sürprizler için bir mesaj atmanız yeterli.
  • bir kaza sonrası araç tamiri için bizim kendi sigortamızın anlaşmalı olduğu servise mi, yoksa karşı tarafın anlaşmalı olduğu servise mi yaptırma mecburiyeti var ?
    yada istediğimizi seçebiliyor muyuz ?
    birde kaskosu olan için farklı bir uygulama var mı ?

Bazı kasko poliçelerinde servis kısıtlaması var , sadece anlaşmalı servise gidebiliyorsunuz.
  • Mecburiyet diye bir şey yok, vergi levhası olan kaçak köçek olmadığı sürece servise yaptırabilirsiniz fazla fiyat çekerse şayet servis sigorta şirketi piyasa ortalaması kadar öderim üstünü siz tamamlayın yada başka bir serviste daha uygun fiyat buldum oraada yaptıralım der.

kusur sizde ise kendi aracınızda hasara ve hasarsızlık indirimlerine dikkat ederek kaskodan yaptırırsınız hocam, kusur karşı tarafta ise kaskodan yaptırıp kasko karşı tarafın sigortasına rücu ettireceği için hasarsızlık indirimi bozulmaz şöyle oldu böyle oldu vs. uğraşmazsınız sizin yerinize kaskonuz uğraşır.

@spacewolf ve @damneed
    kendi sigorta şirketime itiraz dilekçesi yazdım. şirketler arası uzlaşmayı "mutabakatsızlık" a dönüştürdüler sgm nin sisteminde. daha sonra komisyon yüzde yüz beni haklı bulmuş. artık servis onarım yaptıktan sonra değer kaybı davası da açmayı düşünüyorum. normalde düşünmüyordum ama davranış şekilleri sebebiyle düşünmekteyim. teşekkürler cevap için.
    Intel Core 2 Duo E6750@3,55 GHz 1.33 v |-| MSI P35 Platinium |-| 2 X 2 GB corsair dominator Dual Kit 5-6-6-21 444 MHz |-|powercolor ati radeon HD4890 1GB 256 Bit|-|1 TB WD caviar black sata2 |-| Glacial power 550 watt|-Logitech Z-5500
  • kamalak K kullanıcısına yanıt
    Hadi geçmiş olsun hocam,

Değer kaybı için direkt dava açmanıza gerek yok, arzu ederseniz bağımsız ekspere siz hazırlattırıp karşı tarafın sigorta şirketine başvurabilirsiniz, yada direkt başvurursunuz kendileri hesaplattırıp ödeme çıkıyorsa gereğini yaparlar.

Aracima gece park halinde sol on camurluktan bir arac carpmis. Cok fazla bir hasar olmamasina ragmen sol on camurlukta tekere yakin yerde 10cm capinda bir ezik var. Ayrica boyada 2 yerde catlaklar var. Tampon ile camurluk arasinda hafif acik. Simdi tek tarafli kaza tutanagi ile arac kiralama sirketine mi basvurmak lazim? İsleyis nasil olmali? Bilgi verebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leotristan -- 19 Ocak 2017; 7:30:51 >
    arkadan gelen eshot otobüsü gelip arkadan çarptı eshot şöförü ve ben araçlardan indik.bana el kol hareketi yapıp bir sürüdehakaretler yağdırdı polisi görmüyomusun?polisin olduğu yerde ışıkların hükmü olmaz neden durdun diye bir sürü hakaret etti,poliste geldiğinde ben herhangi bir komut işaret vermedim sadece orada duruyordum dedi( bu durumda be burada suçlu oluyomuyum)
    araçların ikisindede hasar az gözüküyordu.polis sordu tutanak tutalımmı diye ikimizde tutun dedik.ehliyeti ruhsatı verdim polis memuruna,eshot şöförü ehliyetini verdi ruhsatlar araçta yok dedi,polis memuruda sizin evraklarınızda eksik yoktur zaten dedi.
    tutanağı tuttu,alkol muayenesini yaptı ve benim ruhsatlarla beraber bir kağıda kaza numarasını yazıp,bana tepecikteki emniyet bürosundan bu tutanağın bir fotokobisini al ve işlemlerini başlat dedi,kaza günlerden cumartesi günü gerçekleşti
    tecrübesi birikimi olan arkadaşlara sorum şu:pazartesi gidip emniyetten kaza tutanağını alabilirmiyim?eshot aracının ruhsat ve sigorta bilgilerine nasıl ulaşacağım,bu bilgilere benmi ulaşacağım yoksa emniyet karşı taraftan bu bilgileri talepmi edecek?araç belediye toplu taşıması olduğu için haklı durumdayken bile haksız duruma düşmem söz konusu olabilirmi?ve benim ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz?

• mustafa4535 M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

Polis müdehale etmediği sürece Işık'lara uymak zorundasınız.

Haklı sizsiniz.

Direkt gidip alabilirsiniz yarın. Karşı tarafın bilgileri de yazmış olması gerekiyor en kötü eshot genel müdürlüğünden temin edebilirsiniz.

Tutanağı alıp istediğiniz servise gidebilirsiniz , kaskonuz varsa kaskodan yoksa karşı tarafın tafik sigortasından dosya açılacak.

• bende 2015 şubat ayında geri geri gelirken bir araca dokundum.araçta 15cm bir çizik oluştu. adam nemli olmadığını aracı satacağını söledi. ama yinede yaptırsın diye sigortamı verdim.yaptıracak olursada parasını vereceğimi.adam baktım iki hafta bir pasta attırmış aracı ertesi hafta satmış.fakat satmadan bana değer kaybı davası açmış.aracı mayıs ayında satmış.benim amirlerimede gelmiş paramı vermiyor diye şikayet etmiş falan.dava sürüyor.o gece resimler çekilmişti.ona istinaden değer kaybı raporu geldi 1000tl kaporta bedeli yazıyor.ben sigortamı vermişim yaptırmamış suç benimmi? 2000tlde değer kaybı.adam aracı değer kaybındaki raiç bedel olan 85000 in çok üstüne sattı bunuda biliyorum. hemde onartmadan.ortada maddi bir hasarda yok. ayrıca araç şuan hala tramerde hasarsız gözüküyor.kaldıki bu aracın bu paçasının daha öne hasarlı olup olmadığını bile bilmemekteyiz...nasıl br yol yada yeni dilekçemde ne yazmayılım.yardımı olursanız sevinirim..ayrıca aracımın2015 8.ayına kadar sigortası ve kaskosu bulunmaktadır.

• as25121981 A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Öncelikle red dilekçesi yazmanız gerekir.Trafik sigortasından değer kaybı talep edebileceğini belirtmeniz gerekir.

Sizin ödeme yapmanızı gerektirecek bir husus bulunmamaktadır.Maalesef böyle kişiler yanlış yönlendirme sonucu şirkete değil şahıslara ya da her ikisine de dava açmaktadır.

Yapacağınız en güzel şey mahkemeye kara yolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarının A.5 maddesinin RG-2/8/2016-29789 değişikliğine göre sigorta şirketi tarafından karşılanması gerektiğini belirtmek olur.
    geçen hafta park halinde olan aracıma (araçlara park için ayrılmış alanda) park etmeye çalışan bir araç sert bir manevrayla çarpmış ardından da kaçmış.sokaktaki esnaf arkadaşlar olayı görmüşler, aracın plakasını ve modelini almışlar.ben aracı ertesi gün gördüm.saolsunlar bana tüm bilgileri verdiler.polis çağırarak tutanak tutturdum. polis çok kısa bir ifadeyle olayı ayrıntılı anlatmadan,şahitlerin ifadelerini almadan tutanağı tutmuş.çarpan aracın trafik sigorta acentesine ulaştım fakat bana adamın telini vermediler.bana geri dönende olmadı.aracımın kaskosuda var.trafik şubedeki polis, sen park halindesin suçsuzsun,kasko şirketin karşı taraftan rücu edecek dedi.kasko şirketimi aradım, rücu işlemleri yapıyoruz dedi.rücu ettiğimiz zaman kaskonuza işlemiyor dedi.şuan aracım serviste yapılıyor.olay yeri fotofraflarını, olay yerini gören mobese kamera fotolarını ve kamera numarasını ayrıca olayı anlatan ve rücu talep ettiğim dilekçeyi kasko şirketine verdim. şimdi zararımı karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim?kasko şirketimi mi takip etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus -- 26 Ocak 2017; 15:53:14 >

• Merhabalar kurban Bayramı'nın arifesinde aracımla bir kaza yaptım ve karşı taraf kusurluydu.

Karşı tarafın sigorta şirketi anlaşmalı servisinde yapılsın dedi ve dedikleri servise aracım çekildi.

4 ay sonra aracımı teslim ettiler fakat aracımdaki kusurlar aşağıdaki yazışma da sigorta şirketine ilettim.

Şu an konu ile alakalı ne yapabilirim.

----------------------

M.. Bey

Aracımı "E.. Oto" denen hilekarlar TESLİM ETTİ. (herhangi bir evrak imzalamadım) hayatımda bu kadar çok yalan söyleyen, beceriksiz bir firma sahibi görmedim. 2 ay boyunca oyaladılar, aracıma yaptıkları rezil ve yarım bir işçilik, tamir!

E... Oto denen hilekardan paranızı geri alın beni de muhatap etmeyin, aksi halde yasal yollara başvuracağım.

Aracım tamamlanmamış olup konu ile alakalı acil dönüş yapmanızı bekliyorum.

Pazartesi günü aracı TOYOTA YETKİLİ SERVİSİ'ne çekeceğim, oto ekspertiz raporu alacağım. Daha neler eksik onları tespit ettireceğim.

E.... Oto 2 ayda neler yap(ma)mış aşağıda sıraladım.

1 - Motor kulağı arızalı! (Araç hareketsiz halde çalışırken, araç içine takur tukur sesler geliyor )

2 - Göstergeler hata veriyor HAVA YASTIĞI arızası veriyor ve ikaz ışıkları yanıyor (hava yastıklarında sorun yoktu)

3 - LPG tesisatı çalışmıyor (kusura bakma abi onu kontrol edemedik diyen bir servis sahibi, sadece bu söz yeter seviyelerinin ne olduğunu anlamak için)

4 - Kaput açma kolu yok! (bize geldiğinde yoktu gibi saçma bir söylem)

5 - Paspaslar kayıp!

6 - Arka silecek kayıp!

7 - Ön cam sileceklerin olduğu bölüm oturmamış

8 - Kaput oturmamış (sol çamurluk ile kaput arasına el giriyor)

9 - Ön tampon oturmamış, far içinde su var! (sol far içeri gömük tampon dışarda kalmış)

10 - Ön tampon ile sol çamurluk birleşmiş

11 - Ön tamponu araca bağlayan vidalar kayıp! Ön tampon Allah'a emanet gidiyor.

12 - Sol çamurluk araca sabitleme de işçilik içler acısı, emanet bir metal koymuşlar onu da yamuk kaynatmışlar.

13 - Sol ve sağ kaput birleşim noktasında vidalar eksik tampon aşağı doğru kaymış

14 - Silecek suyu kısmı kırık!

15 - Dikiz aynanın olduğu birleşim noktası oturmamış.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.