Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
126
Favori
277.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Giriş
  • Hocam işin detayı önemli, şimdi dosyaya vakıf olmak lazım, şimdi servis 13 bin TL fiyat çıkarmış, sigorta şirketi 8 bin TL'de ısrar ediyor öncelikle sigorta şirketinin 8 bin TL'de ısrarlı olmasının makul sebebini öğrenmek lazım. Hocam işçilik parasının ödememeye çalışıyorlar demekte şahsen bende olsam 8 bin TL parça için 5 bin TL işçilik parası ödemem siz olsanız sizde ödemezsiniz kimse ödemez zaten.

Ben burada bir çok soru soran arkadaşa telefonda yardım ediyorum telefonda konuştuğunuz zaman daha detaylı anlatıyorlar buraya yazılmayan eksik bilgiler var ama onlar çok önemli gidişatı değiştiriyorlar :) Velhasıl kelam burada soru sorurken yazılmayan bazı noktalar hukuken ve yasalara bianen sigorta şirketi ödeme yapmıyor mesela ama biz içeriğini bilmeden yapıştırıyoruz yaftayı kötü şirket ve çamura yatıyor diye :)

Olayın kıssadan hisse özeti budur hocam, iyi ve hasar konusunda tecrübeli acente söke söke alır :)

Son olarak ta Türkiye'de sadece sigorta sektörü değil tüm sektörler için geçerli bir durum var, pazarda yüksek payı elinde tutan çok müşterisi olan reklam ve pazarlamaya yüksek paralar harcayıp toplum nezdinde marka bilinirliği oluşturmuş firmalar iyi, bu şekilde davranmayan firmalar kötü diye bir algı var bu çok yanlış.
    Durumu şöyle özetleyeyim; Bu gün sigorta şirketi sahibisiniz ve medya da reklam yapmak üzere 10 Milyon Dolar bütçe harcıyorsunuz akabinde mecburen bu 10 Milyon doları sattığınız ürünlere yansıtmanız gerekir, her sattığınız ürüne ekstra reklam gideri adı altında maliyet hesaplaması ilave etmeniz gerekiyor.

Kimi sigorta şirketleri bunu yapmıyor televizyonlarda 20 sn reklam verebilmek adına 10 Milyon dolar bütçe ayırmıyor dolayısıyla böyle bir maliyeti olmuyor ürünlerine de yansıtmıyor :)
    Bu durum sigorta şirketinin kötü olduğu anlamına gelmez hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 3 Şubat 2017; 17:21:52 >

• Durumu ozetleye bilirim tamami ile kaza yaptim yaralanmali karsitarfda kusur.

Arac servise çekildi exper geldi raporunu hazirladi ve gonderdi rapor sonucu 10 gun sürdü. Ben bu arada müşteri hizmetlerin den dosyayi sürekli sordum her defasında araciniz agir hasarlı odeme yapilacak seklinde cevap verildi. En son ne odemesi dedim arac pert olmuş dediler siz de bir anlasma imzalamış siniz o bedel ödenecek ben bir belge imzalandığımi ifade ettim. Ansızın araç onarılacak dendi bana bende itiraz ettim piyasa degeri 30tl olan bir aracin hasar bu hasar sonrasi ederi 22/23tl dir bu şekilde ben zarar ederim dedim. 2 gun sonra beni kaskodan hasar uzmanı aradi pert mumkun degil dedi aracta 8tl hasar var seklinde ifade etti bende durumu anlattım bu şekilde ben zarar ederim madem boyle neden ben sigorta yaptırıyorum kasko. Uzman arkadas sizin icin yapabilecegim araci size birakir 8tl para veririm dedi bana mantikli geldi araci 18/19 vere bilirsem en azindan daha az zarar ederin diye düşündüm. Size donus yapacagim diyerek telefonu kapattim. Araci 17tl ye sattim sozleserek resmi satış yok. 8 tl de alacağım 25 tl 5 tl zararim olacak hesap bu. Aksam servise gittim durumu anlattım araci yapmayin kasko ile anlaştım dedim. Servis bana ne kadar alacağımi sordu 8tl dedim neden diye sordular bende siz o kadar hasar cikarmissiniz oysaki birde pert olacak demiştiniz dedim. Sonra servisteki arkadaşlar aracın dosyasını ve exper raporunu cikardi birde baktik ki arac da 8tl parca 3.4tl işçilik yazmis kdv dahil değil ayni zamanda ℅30 iskontolu bende bu durumu anlatan bir mail ile hasar uzmanindan 10tl terk parasi istedim. Ayni gun ben bu ucreti talep ederken aracta direksiyon pompası ve direksiyon kutusu da arızalı cikti bu rakamlar dahil değildir. Hasar uzmani 10 tl yi reddetti sadece 8tl veririz dedi bende hasar kdv siz 11.400 olan bir haaar için bana 10tl odeye bilirsiniz dedim. biz arabayi 8tl ye yaptiriyoruz dedi. Bende tamam o zaman ben araci trrk edersem 8tl alacagim tramerde 8tl yazacak sa yaptirinca da 8tl yazacak ise lütfen tamir edin dedim. O da yaparsak fatura tutari terk edersek 8 tl yazacak dedi bende mail attim o zaman hasar 8tl değil dedim. Bama hasar miktarıni bildirin dedim. Cevap gelmedi. Servis son eklenen parcalar ile masrafin 11.000 parca 3.400 iscilik kdv haric ve %30 iskontolu olduğunu söylüyor. Kisaca yaptirirsam tramer de asagi yukarı 16.000tl yazacak şimdi ben bu arabayı yaptirsam sizce kaca satarim. Arac 2009 model skoda roomster 1.4tdi en dolusu km 192.000 suna kasko bedeli 35.800 raic bence 30.000 . Doğal olarak mevzuat diyor ki kasko araci terk edecekse sovtaj degeri ile raic degeri arasindaki farki öder diyor isterse ben komisyona gidersen Exper raporunda tespit edilen rakamin kdv siz musteriye ödenmesi gerekir diyor. O zaman bende 10tl istemekde hakliyim diye düşünüyorum. En son hasar uzmanı araci çektiğimiz serviste yaptirmak zorundasiniz onarima onay veriyor musunuz diye mail atti ben cevap olarak ben araci basla yerde yaptirmak istemiyorum ancak onarima izin vermiyorun size dilrkce gonderdim buna cevap verene kadar da araci orda bırakıyorum onarım da istemiyorum dedim. Şimdi dilekceye yazılı cevap beklerken exper değiştirmek istiyorum bunu nasil yapa bilirim. Exper de sıkıntı var araca duzgun baksalar di basta direksiyon aksamindaki sıkıntılar yazilsa idi bunlar sikinti olmaz di. Olasiliklarim 17 ye araci satarim 8 de kaskodan alırım

Araci yaptirim artik tramer de ne yazar bilmem 22/25 arasina satarim.

Exper degistirme hakkim varmış bunu kullana bilir yeni tespit isterim.

Yada dosyayı kaskodan kapatir karsi tarafin sigortasindan araci yetkili serviste yaptiririm. Burda parayi ben ödüyorum karsi taraftan trafik sigortasindan parayı talep ediyorum.

Durum bu bu görüşmeler hepsi mail ortamında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tarikki kullanıcısına yanıt
    Hocam eksper değişikliği talebinde bulunabilirsiniz lakin benim anladığım sizin sovtaj terk noktasında şirket çalışanı ile mutabakatsızlığınız var, eksper değişikliği sizin durumunuza yaramayacak gibi gözüküyor zaten eksper 16.000 TL yazmış raporunda.

Biz aracı 8.000 TL yaptırabiliyoruz demiş ya, nasıl bir onarım bu %30 iskontolu birde iskontosuz 17-18 bin TL'ye yapıyorken nasıl bir servis buldunuz ki 8 bin TL'ye yaptırıyorsunuz diye sorsaydınız keşke:)

Bu aşamada kaskonuzu kestirdiğiniz acenteyi devreye sokarak sizin yerinize şirketle acente sahibiniz görüşürse ağırlığını koyarak sonuçta iş ortaklığı yapıyorlar bir nevi talep ettiğiniz 10 bin TL'yi alır.

Durum bu şekilde 16.000 TL çıkan fiyat piyasa ortalamalarının çok üzerinde değilse tahkim komisyonuna başvurup eksper raporu, servisten yazılı teklifi alıp komisyona iletirseniz şayet, sigorta şirketinin makul bir savunması yok ise kazanırsınız. Bunun için de bireysel değil ya acenteniz yada avukatınız ile hareket etmeniz yararınıza olacaktır.

• Dedinizi sordum cevap vermedi ayni zamanda bir baska exper tamiri kabul edin nasilsa her türlü zarar edeceksin en azından onlarda zarar eder dedi exper değiştirmek belki ise yaramaya bilir tahkim Komisyonu çözüm olabilir. Benim derdim para değil biz bu şirketlere para ödüyoruz biz yapılan ya da bana yapılan tamamen sahtekarlık ben buna kızıyorum şimdi ben yap arabayi desem eminim en dusuk 13.000 tramer yazacak komik parayi kendisi bile odemeyecek halbuki sonuç ne olur bilmiyorum komisyona girmek istemiyorum. Kendilerine dilekce gonderdim yazili cevap istedim bu durumda ne olacak bilmiyorum hasar uzmani denen kisi tam bir.... Kufretmeyim ama kensinlikle unico sigorta yaptirmayin...

hani biraz bencilce davranış denilebilir ama karşı tarafın alacağı sigorta için ,sigorta yaptıran niye düşünsün ?
    ben zaten kasko sigortası yaptırdığım firmadan trafik sigortası yaptırıyorum (genelde axa uygun fiyat veriyor)
    ama kazaya karışsam ve ben % 100 haklı olsam ,kendi sigortamdan değil ,karşı tarafın kötü sigortasından ödeme almak için uğraşacağım

yanlış mı düşünüyorum ?
  • Evet sistem biraz ters çalışıyor. Anlamsiz geldi trafik sigortası yan sanayii eşdeğer ve cikma kullana biliyor. Ben araci yaptıracağım sanırım. Bezdim beni bezdirdiler. Ama unico dan uzak durun. İstedim. Kasko yaparken sözleşme ve acente çok önemli düşün birde ben bunlara yillarca para ödedim eski aviva inan bana hayat sağlık gibi tum sigortalarim aviva idi. Allah korusun bir daha asla müşteri memnuniyeti 0 800dk telefon görüşmesi sayisz mail sayisiz yazili dilekçe daha beni bir arayan olmadi. Dusun artik sen hangi sirket böyle olabilir ki ? Bu mu müşteri memnuniyeti?

yalnız bazı sigorta firmaları hakkında çok fazla şikayet duyuyoruz ,bazılarında az
    bunun nedeni sigorta firması mı ,yoksa acentenin yetersizliği mi acaba ?

karşımdaki kişiler en ucuz firmadan trafik sigortası yaptırırken ,benim pahalı olandan yaptırmamın ne faydası olacak (bana)
    netice de benim sigortam parayı bana değil ,karşı tarafa ödüyor (kusur bende olursa)

tabi ki ayrıntıyı bilmeden konuşmak afaki oluyor

Sigorta işi zorlaştırırsa şirketten almak 180 gün , sürücüden almak 45 gün

Bu nedenle karşı tarafı değil kendi cebinizi düşünüyorsanız iyi bir firmadan yaptırmalısınız.

Forumda bu durumdan daha bu ay çok çeken iki müşterim var. İsterseniz kullanıcı adlarını gönderebilirim , olayları biraz sert müdehale ederek çözdük.

Birisinde karşı tarafdan ödeme aldık mahkeme tehdidi ile , diğerinde sigorta Şirketini hazine müsteşarlığına şikayet ettik :)

peki benden nasıl alacak ,kafama silah mı dayayacak :)
    en fazla mahkemeye verebilir ve sigortam olduğu görülünce iş biter ,diye düşünüyorum

bunun dışında bilmediğimiz bir durum var mı ?
  • Valla ben guvenemedim bana bu onerildi karsi tarafın sigortasindan yapalim 30 gunde oder dediler ama ben servise odeme yapacagim onlar bana ödeyecek pehh hiç sanmıyorum riske girmedim odemeye bilir. Odemeyi birakin arabayi yapmaya bilir servise gittimde bira arac 3 aydir bekliyor muş neymiş efendim sigorta paeca getirecek adamlar dalga geçiyor du isin ozu kaskl sart ama sağlam sirket bu gibi durumlar için devlet destekli sigorta sanırım daha verimli olur en azindan bunlardan iyi olur . Burda ben ulasap derdimk anlatacak adam bulamıyorum devlet de asla bu olmaz gerekir se gider görüşün.

• Bahsettiğiniz durumun bin bir türlü sebebi olabilir, şirkette olabilir acente de, acente açısından bakarsak; acenteler poliçe kesip para kazanmak ile uğraşmak ister haklı olarak hasar ile uğraşmak istemiyorlar çünkü ona harcayarak zamanı yeni müşteri kazanmak ile geçirmeyi düşünüyor böyle bir acenteye rastlarsanız bir dezavantaj var, acente açık hesap çalışıyordur poliçelerin primini tahsil edip şirkete ödemez başka yerde kullanır şirkete borçlanır zamanında ödeyemez bu sefer sigorta şirketi önlem olarak ilgili acentenin hasarlarını bilerek geciktirir, ama bu durumu sigortalı asla öğrenmez.

Bütün sigorta şirketleri dönem dönem mali yapısı hasebiyle zor günler geçirebilir,aynı zamanda finansal yatırım yaparlar poliçe kesip topladığı geliri belirli bir kısmını kasasında ayırmak zorundadır yasal olarak,geri kalan kısmıyla vadeli finansal yatırım yapar veya TR'de ki bir çok sigorta şirketi yabancı sermayedar topladığı geliri kendi ülkesine çeker vs vs. Unico sigortanın ortakları içerisinde Almanya ve Hollanda Kalkınma Bankaları var:)

Velhasıl kelam sonuçta ticari faaliyet gösteriyorlar her müşterisinin hasarını 3-5 aşağı ödeme yaparsa bir yaptı iki yaptı derken 3-5 yıl sonra poliçe kesecek müşteri bulamaz rakipleri bu durumu çok iyi kullanır profesyonel biçimde medyadan çok güzel propaganda yaparlar. Bu yüzden bilerek isteyerek bu yola girmezler.

Gelelim şikayet konusuna hocam yanlış anlamayın da şöyle bir durum var kimse yoğurdum ekşi demiyor herkes kendi davasında haklı, sosyal medya da şikayet yazılırken de tek taraflı belki de bir çok detay bildirilmeden yazılıyor yazılan bir çok şikayetin açıklaması var lakin tamamı da böyle değil tabiki de gerçekten mağdur insanlar da var.
    O yüzden şikayetleri ihtiyatlı yaklaşmak lazım. Ayrıca ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama mutlaka bir mesleğiniz vardır :) 100 müşteriniz var diyelim 100'ünü de memnun etmeniz imkansız, sigorta şirketlerinin binlerce müşterisi var onlar nasıl memnun etsin şikayet illa ki olacaktır.

• damneed D kullanıcısına yanıt
    benim sigorta acentesi benden peşin alıyordu ama bir baktım kendi kredi kartından taksitlendirme yapmış (yıllar önce)
    tabi bu duruma itiraz edince anlaşamadık ve acenteyi firmaya şikayet ederek poliçeyi iptal edip ,bu defa benim kredi kartımdan taksitlendirme yaptık

zaten daha sonraki yıllarda peşin kabul etmemeye başladı :)
    bana ilginç geliyor ama zaten kredi kartı ile taksitlendirme yaptığım için şimdilerde üstüne gitmiyorum :)

savunma olarak ben yıllardır böyle yapıyorum ve hiçbir müşterimi mağdur etmedim diyor
    firma da çok iyi bir acenteleri olduğunu ,bu duruma şaştıklarını bildirmişti

peki sen bir veya birkaç taksitini ödemesen ne olacak diyorum ?
    kredi kartı benim olduğu için ödemezsem bana faiz biner diyordu ama bana yine de pek uygun görünmedi doğrusu :)

evet şikayetlerde biz hep tek tarafın anlattıkları ile biliyoruz ve sağlıklı bir durum oluşmuyor

• :) Allah'tan 1000 TL'lik poliçeyi 1500 TL'ye satmamış, ama peşin olarak kesse poliçeyi peşin indiriminden dolayı daha ucuza yapacaktınız sonuçta bir nevi hırsızlık bu durum. örneğin; peşin 800 TL olacak poliçeyi vadeli 1000 TL'ye satmış.

sigorta şirketinde fırıldaklar dönmüyor ve her şey muntazam mı zannediyorsunuz hocam:) peşin indirimi ile daha uyguna gelecek poliçeyi vadeli yapıp daha pahalıya satıp dolaylı yoldan hırsızlık yapan acente ile çalışmaya devam etmişler belliki.Ayrıca tabiki de bizim haberimiz yok aa öyle mi? şeklinde tepki verecekler, orasını bilemeyiz biliyor yada bilmiyor ama bilseler de evet biliyoruz demezler çünkü bu sefer neden önlem almıyorsunuz ne biçim firmasınız diye sorarsınız hocam.Sizden önce başka bir müşteri de durumu farkedip sizin gibi yapmış olabilir.

Karttan blokeli çektirdikten sonra şirket parayı bankadan tahsil ediyor, ondan sonrası banka ile kart sahibinin arasında ki ilişki sizi de şirketi de ilgilendirmez.

• damneed D kullanıcısına yanıt
    evet zaten o konuyu da söylemiştim ,ben peşin ödedim ve peşin indirimi niye yapmadınız diye :)
    neyse artık zaten istesem de peşin ödemeye gücüm yetmediğinden bir sorun olmuyor :)
    ayrıca artık sigorta yaptırmadan önce internette araştırma yapıp ona göre yol çiziyorum

işin ilginci benden başka bu duruma kimse itiraz etmemiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 4 Şubat 2017; 4:13:56 >

Kaskodan yaptırsam hasar kaydı gözüküyormuş ancak bu anahtar kaybı olarak mi kayda geçer yoksa bu riske girmeden cepten mi yaptırmak mantıklı ne dersiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Zaten ret cevabı vereceğinden dolayı tramer de rakamsız kayıt işlenir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Açılan dava şahıs tanzim davasıdır.Sigorta firmasına başvuruda bulunulduğu ve ödenmediği ibraz edilirse hakim sigortanız olup olmadığına bakmıyor.

Forumda defalarca kez bir çok arkadaş için yaptık bunu.

Bu nedenle her firmadan trafik sigortası yapılmaması gerekir.
  • Yakın zamanda kaza yaptım karşı taraf %100 suçlu bulundu. Araçta 10-15 bin masraf çıktı direksiyon pompası kaportada felan. Exper fiyat alıyor şuan sanayide ve en düşük teklifi aldığı yerden yaptıracak. Ben şunu istemiyorum ucuz diye aracımı verip özenmeden işinin ehli olmayan kişiler yapıcak sorunlarla uraşıcam. Buna nasıl ne şekilde engel olabilirim ? Yasal haklarım nelerdir. Lütfen yardım edin.

işin şakası bir tarafa böyle saçma iş mi olurmuş
    karşı tarafın savunmasına bakılmayacak ,neden ödenmediği umursanmayacak
    sigorta ödememiş o zaman sen öde demek için mi bunca sene hukuk okuyor bu sayın hakimlerimiz ?

tabi bu konuda sigortanın ödememe sebebi de önemli (belki hiçbir zaman ödemeyecek ,haklı nedenlerden)
    içeriği bilmeden "ödeme kararı alındı" demek yanıltıcı olabilir gibi geliyor

birde bu sigortalar zaten bir havuz gibi değil mi (ismini hatırlayamadım) ,misal bir tanesi iflas etse bu havuzdan karşılanacak gibisinden

şimdi aklıma geldi peki ödeyecek param yoksa ne oluyor :)
    yani mahkemeler bu kadar insafsız mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 6 Şubat 2017; 23:36:8 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.