Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
128
Favori
271.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba 2007 model aracımla kaza yaptım karşı taraf %100 kusurlu arka sol kapı ve çamurluk göçtü değişmesi gerekiyormuş.servise bıraktık exper gelip baktı daha önce kapı boyalı olduğu için 5000tllik masrafın yarısının ödeneceğini söylediler kapı ve çamurluk değişecek karşı taraf geri kalan % 50yi kendi cebinden ödeyecek. iki değişen parça olacağı için değer kaybı yaşanacak.değer kaybını sigorta şirketinin experi ödenmeyeceğini söyledi araç 2007 model ve 160000km .

bu durumda değer kaybını alamayacağımız söylendi nasıl bir yol takip etmiliyim sigorta şirketine mi yoksa karşı tarafa mı dava açmalıyım değer kaybını nasıl alabilirim
    serviste kaldığı süre boyunca araçsız olacağım için kimden araç talep etmeliyim servisten mi yoksa sigorta şirketinden mi

Değer kaybını karşı tarafa eksper raporu ile dava açarak temin edebilirsiniz.

Bir araç kiralayarak , faturasını temin edebilirsiniz.Bu faturayı da karşı taraftan mahkeme yolu ile isteyebilirsiniz.

Kapı boyalı diye yarısını ödeyen şirket ilk defa gördüm bu arada.Tam mahkemelik bir olay.
  • arkadaslar sagolun ilgilendiğniz için polisin rapor sonucları cıktı kusursuz oldugum kanaatine varılmıs ben de aracımı sanıyıde özel bir servise götürdüm yetkili serviste sorun yasayacagımı anladım bu servis sigorta sırketlerı ıle anlasmalı beni muhattap etmeden maddi kısımlarını kendi halledicek su surecten sonra dikkat etmem gerekn bir durum varmıdır tecrubelı arkdslardan yardım ıstıyorum ılk defa boyle bır kazaya karıstım ustamla konustum aracın ıslemlerı bıtınce dosya kapanınca değer kaybı için de talepte bulunabılırmısım sanırım
    En güzeli cebinizden ödeyerek eksperi tutmak.160 TL Belirlenen ücreti vardır.

Şirket eksperlerine güvenmemek lazım.

geçtiğimiz hafta bi kaza yaptık ve karşı taraf 8de 8 kusurlu bulundu. buna göre mevcut kaskomdan hasar dosyası açtırıp karşı tarafın sigortasına dosyayı rücu ettirerek kaskom delinmeden arızanın giderilebileceğini öğrendim. buna göre yetkili servise gittim. yetkili servis en ufak hasar gören parçayı bile değiştirme yoluna gidince vazgeçip özel bi serviste yaptırmaya karar verdim. buna göre sadece bi parça değişecek ve diğer parçalar onarılacak. yalnız bugün eksperin geldiğinde aracın başında değildim. bu değer kaybı ile ilgili herkes mahkemeye başvurun diyor yalnız karşı tarafın sigorta şirketine eksperin yazacağı rapora göre bi dilekçeyle başvurursam da alabileceğimi duydum? nasıl yapsam? ne yapsam bilemedim?

Orijinalden alıntı: spacewolf

En güzeli cebinizden ödeyerek eksperi tutmak.160 TL Belirlenen ücreti vardır.

Şirket eksperlerine güvenmemek lazım.

şirket eksperleri ne yapabilirler? özel bi eksper onarım başladıktan sonra bi dosya düzenleyebilir mi değer kaybıyla ilgili? ve şunu soracağım mesela karşı taraf %100 kusurlu bir kazada karşı tarafın sigorta şirketi "ben orjinal parça temini yapmam kardeşim" diyebilir mi?
  • ranewen7 R kullanıcısına yanıt
    Mahkemeden önce ister dışarıdan bağımsız ekspere siz hazırlatıp ücret karşılığında eğer rakam çıkıyorsa rakamı+ekspere hazırlattığınız ücreti talep edebilirsiniz ödemezler ise tahkime yada mahkemeye gidebilirsiniz.

Örnek olarak şöyle ki;
    diyelim 500 TL değer kaybı ücreti çıktı, raporu 200 TL'ye hazırlattınız.
    500 TL - Değer Kaybı
    200 TL - Rapor ücreti
    Toplamda 700 TL talep ediyorsunuz.

Direkt sigorta şirketine başvurursanız onlarda kendi personeli ekspere değil sizin gibi gidip çalıştıkları ekspere hesaplattırıyorlar, karar sizin hocam siz nasıl arzu ederseniz.
  • Merhabalar.Bir sorum olucak.16.12.2016 tarihinde aracıma seyir halindeyken araba çarptı.%100 kusurlu oldugu için karşı tarafın sigortasından aracımın tamir edileceği bildirildi.Ancak sigortanın anlaşmalı olduğu serviste 10.000 TL+işçilik ücreti olarak belirlenmesine karşın eksper başka servislerden fiyat araştırması yapıp sigortanin anlaşması bulunmayan başka bir servise 8.000 TL ye aracımın yapılacağı teklifinde bulundu.Ben de bu teklifi kabul etmedigimi ifade ettim.Eksper ise bana dosyayi 8.000 TL den kapatip üstünü benim ödeyeceğimi söylüyor.Sigortanin kendisine şikayetimi iletmeme rağmen bana dönüşte yapmadılar.Sigorta eksper degişim istegimi de kabul etmemiş bana bunu da bildirmedi.Sigortayı tekrar aradığımda söylediler.25 gün geçmesine rağmen aracımın tamiratı başlamadı.Eksperi sürekli arıyorum.Bana sigortadan dosyayı sonlandırmak için yazı beklediğini söylüyor bir haftadır.Ne sigorta ne de eksper bana yardımcı olmuyor.Ne yapabilirim bu aşamada bana yardımcı olabilir misiniz?

• damneed D kullanıcısına yanıt
    peki bişey sorucam. şimdi bu araca eksper geldi yapılacakları onayladı ve onarıma başlandı. söylenen işçilik parası bana göre fazla ise ne yapabilirim?

Tüm eksperlerin elinde rayiç bedel listesi var zaten servis piyasanın ortalaması üzerinde bir rakam isterse sizden önce eksper itiraz ediyor zaten bir de antlaşmalı servis ise şayet kurum indirimi yani iskonto yapıyorlar zaten normalde size 500 tl işçilik yazarlarsa sigorta şirketine 400 TL yazarlar.
    şimdi benim honda jazz marka 2012 model aracımın arka bagaj kapağı ve cam değişimi, sol arka stop lambası değişimi, sol çamurluk tamiri tampon tamiri için işçilik olarak 2600 lira para istendi.. bunun çok olduğunu söyleyen de var normal diyende.. aşırı çok olamaz herhalde.. normalde 1000 liraya olur falan diyorlar bu kadar farka eksper izin vermez değilmi? ben orada o an yanlarına olsaydım bişiy değişir miydi? bu saatten sonra ustadan vageçsem olur mu değiştirebilir miyim ustamı?
    Hocam piyasa rakamlarını bilmiyorum ama zaten para sigorta şirketinin kasasından çıkacağı için fazladan para ödememek için elinden geleni yapar tekrardan belirtiyorum eksperler zaten başka yerlerden de fiyat alıyor eğer çok fazla fark varsa arada eksper sizi arar çok fiyat çekiyorlar başka yerde şu şu servis var oraya çektirelim orada yaptıralım mı diye.

Şirket eksperleri diye bir terim yok aslında , anlaşmalı oldukları ekspertiz büroları var ve genelde şirket lehine kayıp belirleniyor.

Orijinal parça yasal olarak sadece ilk üç yaş için mevcuttur.3 yaş üstüne yan sanayi parça kullanma hakları vardır.

Değer kaybı yasal olarak onarım bittikten sonra düzenlenir zaten.

Şirket eksperleri diye bir terim yok aslında , anlaşmalı oldukları ekspertiz büroları var ve genelde şirket lehine kayıp belirleniyor.

Orijinal parça yasal olarak sadece ilk üç yaş için mevcuttur.3 yaş üstüne yan sanayi parça kullanma hakları vardır.

hocam biz sigorta şirketine bu değer kaybı için talepte bulunduğumuzda kendimiz eksper göndericez mi derler yoksa bizim buldugumuz incelettiğimiz eksperin sonucuna göre ödeme yaparlar mı acaba

Öncelikle kendileri eksper göndermek ister.
    Ancak yasa gereği sizin elinizde rapor olursa o rapordaki tutarı isteyebilirsiniz.

peki hocam kendilerinin yolladığı ile bizim tuttuğumuz eksperin tutanaklarının arasında dağlar kadar fark olur mu? En önemli nokta bu galiba

Sonuçta her eksper farklı katar veriyor. Durumdan duruma değişim göstermektedir.

Bu milyon dolarlık soru hocam.

Sonuçta her eksper farklı katar veriyor. Durumdan duruma değişim göstermektedir.

hocam siz bu durumda olsanız hangi yolu denerdiniz kendiniz eksper tutup o sekılde sigortadan temin etmeyi mi yoksa sigortayı arayıp durumu anlatıp onarın göndermesini mi? ayrıca aracım tahmini 3 haftaya cıkar cıktıgında ben begenmezsem skıntılı yerlerı olursa itiraz etme durumum varmıdır?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.